Syksyn tavoitteena säästää rahaa? Harkitse yhdistelylainaa
Takaisin blogiin
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Tero

Kirjoittaja:

Tero Putkonen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Rahan säästäminen tavoitteena? Harkitse yhdistelylainaa | Sortter

Kesän riennot saattavat jättää loven lompakkoon, jolloin yhdistelylaina voi olla tehokas apu henkilökohtaisen talouden hallintaan. Yhdistelmälaina on ratkaisu, jossa useat erilliset lainat yhdistetään yhdeksi lainaksi.

Kesä on ihanaa aikaa, mutta silloin myös rahaa saattaa kulua tavallista enemmän. Kesälomalla on aikaa matkustaa, harrastaa ja pitää hauskaa. Aurinkoinen sää suorastaan kutsuu näkemään ystäviä aktiviteettien ja ulkona syömisen merkeissä. Lomamatkat ja muut kesän hankinnat saattavat kuitenkin horjuttaa tavallisen arjen taloudellista tasapainoa. 

Syksy saapuu onneksi pian ja se on oiva hetki tarkastella omaa taloustilannetta ja tehdä tarvittaessa ryhtiliike. Oman talouden korjauspakkaukseen kuuluu monenlaisia toimia, joista budjetointi on toimiva ensimmäinen askel. 

Jos huomaat budjetoinnin yhteydessä, että  sinulla on kertynyt monta erillistä kallista lainaa, sinun kannattaa harkita lainojen yhdistämistä. Yhdistelylaina (tai yhdistelmälaina) saattaa auttaa sinua tekemään kustannussäästöjä ja hallinnoimaan taloutesi menoja.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 523 arvosteluun.
powered by

Yhdistä pienet lainat yhdeksi isoksi lainaksi

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa usean erillisen lainan yhdistämistä yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Yhdistelylaina voi tulla ajankohtaiseksi, jos sinulle on erillisiä luottokorttivelkoja, kulutusluottoja tai muita lainoja. Yhdistelmälainan yksi suuri etu on, että sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä lainasta ja yhdestä kuukausimaksusta. Tämä helpottaa budjetin suunnittelua ja talouden hallintaa.

Yhdistelylainan tavoitteena on pienentää korkokustannuksia ja saada aikaan pienempi kuukausierä. Kun maksat useita lainoja pois yhdellä uudella lainalla, saatat pystyä neuvottelemaan edullisemman koron ja pienemmät kustannukset kuin aiemmissa erillisissä lainoissasi. Toki pienennetty kuukausiaika tarkoittaa pidennettyä laina-aikaa, mikä voi kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia.

Yhdistelmälainan toimintatapa on yksinkertainen: 

 • Ota uusi laina, jolla maksat pois muut yksittäiset lainat. Yhdistä lainat helposti kilpailuttamalla uusi laina esimerkiksi Sortterin lainavertailupalvelussa.
 • Jatkossa sinulla on vain yksi laina ja yksi kuukausierä, mikä helpottaa huomattavasti talouden hallintaa.
 • Yhdistelylainan kulut voivat olla edullisemmat kuin aiempien lainojen yhteenlasketut kulut.

On tärkeää tehdä perusteellinen vertailu ja harkita huolellisesti, ennen kuin päätät ottaa yhdistelylainan. Sinun tulisi arvioida tarkasti uuden lainan ehdot, kuten korko, takaisinmaksuaika, kuukausierä ja mahdolliset lisäkustannukset. 

Lisäksi kannattaa laskea, kuinka paljon säästöä ja hyötyä voit saada yhdistelylainasta verrattuna nykyiseen tilanteeseesi. Yhdistelylaina ei ole aina paras vaihtoehto kaikille: sen kustannussäästöt riippuvat siitä, kuinka paljon erillisiä lainoja omistat ja mitkä ovat niiden lainaehdot.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Yhdistelmälaina avuksi syksyn kiireisiin

Syksy on monille luonteva aika tehdä muutoksia talouden hallintaan ja arjen rutiineihin. Kesä on jäänyt taakse ja arkeen paluun myötä oman talouden tarkastelu tulee ajankohtaiseksi.

Yhdistelylaina saattaa olla erityisen hyvä taloudellinen apu, jos sinulle on kertynyt erillisiä korkeakuluisia lainoja.

 Lainojen yhdistämisellä voi olla useita positiivisia vaikutuksia:

 • Yksi selkeä kuukausierä: Useiden lainojen sijaan sinulla on vain yksi selkeä kuukausierä hallittavana. Tämä helpottaa budjetointia ja pitää talouden paremmin kurissa.
 • Mahdolliset säästöt: Yhdistelylainan korko voi olla edullisempi kuin aiempien lainojen korot yhteensä. Tämä voi tuoda säästöä pitkällä aikavälillä.
 • Parempi luottokelpoisuus: Lainojen yhdistäminen auttaa hallitsemaan omaa talouttasi, mikä saattaa parantaa luottokelpoisuuttasi.
 • Stressin vähentäminen: Yksi suurempi laina on helpompi pitää hallinnassa kuin useita pienempiä lainoja. Tämä voi vähentää taloudellista stressiä.

Yhdistelmälainan helpottaa talouden hallintaasi monella tavalla, eikä sinun tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa erillisten lainojen hahmottamiseen ja hoitamiseen. Kesän jälkeen vastassa on syksyinen arki ja sen tuomat kiireet, mutta myös syksy voi olla mukava ja stressitön vuodenaika, jos raha-asiasi ovat kunnossa.

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia!

Yhdistelmälaina voi mahdollistaa kustannussäästöjä

Kuvitellaan tilanne, jossa henkilö on nauttinut kesästä täysin siemauksin, mutta rahanmeno on ollut huomattavaa. Hänellä on jo aikaisempaa luottokorttivelkaa, autolaina ja kaiken lisäksi hän rahoitti kesälomareissun pikalainalla. 

Kesän jälkeen lainakustannukset näyttävät tältä:

LainasummaKorkoKuukausittainen maksuKorkokulut vuodessa
Laina 1 (luottokortti)5,00018 %150€5 000 € x 0,18 = 900 €
Laina 2 (autolaina)8,00012 %200€8 000 € x 0,12 = 960 €
Laina 3 (pikalaina)2,00025 %100€2 000 € x 0,25 = 500 €
Kaikki lainat yhteensä15 000 €15,7%450€2,360€

Syksyn saapuessa henkilö haluaa saada taloutensa parempaan järjestykseen. Hän päättää tutkia lainojen yhdistämisen mahdollisuutta ja saa edullisemman yhdistelylainatarjouksen seuraavilla ehdoilla:

 • Uusi lainasumma: 15 000 € 
 • Uusi korko: 10 % vuodessa
 • Uusi kuukausittainen maksu: 300 €

Henkilö hyväksyy uuden lainatarjouksen, maksaa sillä pois kaikki vanhat lainat ja jää jatkossa hoitamaan vain yhtä lainaa. Yhdistelylainan avulla henkilö säästää vuosittain 860 euroa. Hänen kuukausittainen maksueränsä pienenee merkittävästi, mikä antaa enemmän liikkumavaraa arjessa. 

Huomaa, että tämä on yksinkertainen esimerkki, ja rahalliset säästöt vaihtelevat riippuen lainojen ehdoista ja yksilöllisestä tilanteesta. Esimerkkilaskelmassa ei ole huomioitu lainan avausmaksuja tai muita kuluja, mutta se toimii suuntaa antavana esimerkkinä siitä, kuinka lainojen yhdistäminen saattaa olla joissakin tilanteissa taloudellisesti kannattava.

Budjetoi ja yhdistä lainat

Budjetointi on tärkeä osa oman talouden hallintaa. Talouden budjetoinnilla saat tarkan käsityksen siitä, kuinka paljon sinulla on rahaa käytettävissä ja mihin sitä kuluu. Menojen ja tulojen tutkiminen auttaa ymmärtämään onko taloudessasi turhia menoja, joista pystyisit säästämään.

Budjetoinnin yhteydessä voi ottaa tavaksi lainojen kilpailuttamisen. Ennen yhdistelylainan ottamista on tärkeää kilpailuttaa nykyiset lainat varmistuakseen siitä, että yhdistelylaina on varmasti sinulle kannattava ratkaisu.

Lainoja kilpailuttamalla voit löytää itsellesi parhaan mahdollisen lainatarjouksen ja varmistaa, että et maksa turhasta. Sortterin lainavertailupalvelu on kätevä apu lainojen kilpailuttamisessa.

Näin lainojen kilpailutus Sortterilla toimii:

 • Tee lainahakemus Sortterin sivulla.
 • Sortter kilpailuttaa ja esittelee lainatarjoukset.
 • Vertaile tarjoukset ja hyväksy sinulle sopivin tarjous.
 • Laina maksetaan suoraan tilillesi.

Lainojen kilpailutus Sortterilla on maksutonta ja turvallista, joten lainat kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti. Sortter auttaa sinua myös tarvittaessa yhdistelemään lainat. Sortterin maksuttomat palvelut kannattaa ottaa käyttöön helpottamaan oman talouden hallintaa. Syksystäsi tulee varmasti vakaampi ja stressittömämpi, kun rakennat taloutesi kestävälle pohjalle.

Kirjoittaja Tero

Kirjoittaja

Tero Putkonen

Tero on liiketalouden tradenomiksi valmistunut sisällöntuottaja, jolle kohderyhmää palvelevan sisällön kirjoittaminen on lähellä sydäntä. Kipinä kirjoittamiseen syttyi koulun penkillä, josta matka on jatkunut sisällöntuottajana työelämän puolelle. Tero on kirjoittanut blogi- ja verkkosivusisältöjä kolmen vuoden ajan ja rahoitusalaan liittyviä tekstejä vuodesta 2023 lähtien.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin