Sortter – reilu ja luotettava lainavertailupalvelu
Takaisin blogiin

Sortter – reilu ja luotettava lainavertailupalvelu

Kotimainen lainavertailupalvelu Sortter toimii täysin asiakkaan puolella niin, että lainavertailu on mahdollisimman läpinäkyvää ja reilua. Lainavertailu on asiakkaalle selkeä prosessi, jotta lainatarjouksista on helppo valita itselleen sopivin. Mitkä ovat Sortterin reilun lainavertailun periaatteet ja miten varmistua lainavertailupalvelun vastuullisuudesta?

Kuluttajat vertailevat lainoja yhä enemmän ja tietoisuus lainavertailun kannattavuudesta on jatkuvassa kasvussa. Samalla lainavertailupalveluiden kilpailu kasvaa, ja palvelut kehittyvät asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Eniten vertaillaan uutena otettavia lainatuotteita, kuten kulutusluottoja, asuntolainoja ja luottokortteja. Jo olemassa olevien lainojen kilpailutusta tehdään kuitenkin vähemmän, eikä näiden luottojen hintatasosta olla yhtä tietoisia. Nämä tiedot käyvät ilmi Sortterin keväällä 2021 Taloustutkimuksella teettämästä ja toteuttamasta tutkimuksesta.

Sekä uusia että olemassa olevia lainoja voi ja kannattaa kilpailuttaa. Luotettavalla lainavertailupalvelulla voit verrata lainojen hintoja helposti ja löytää nopeasti edullisen lainan. Esimerkiksi kulutusluottojen välillä on tavallisesti suuriakin eroja.

Sortter on lainavertailupalvelu – eli siis mikä?

Sortter on reilu lainavertailupalvelu: asiakkaidemme etu on meille aidosti tärkeintä ja toimimme vastuullisesti. Mitä palvelumme sitten konkreettisesti tekee? Tiivistetysti lainavertailupalvelu vertaa lainat asiakkaan puolesta edullisuusjärjestykseen.

Lainavertailupalveluiden käyttäminen on lisääntynyt viime vuosina, ja markkinoilla onkin lukuisia eri palveluita valittavaksi. Esimerkiksi Sortter vertailee eri pankkien ja rahoituslaitosten antamia lainatarjouksia lainaehtojen, koron ja kulujen perusteella. Myös saman lainantarjoajan eri lainatuotteiden hintoja on mahdollista vertailla. Tarkoituksena on helpottaa ja nopeuttaa vakuudettomien lainojen vertailua yksityishenkilölle.

Sortterin lainavertailu käytännössä:

 1. Asiakas lähettää lainahakemuksen palvelumme kautta.
 2. Palvelumme tekee yhteistyötä vastuullisten pankkien ja rahoituslaitosten kanssa, ja asettaa asiakkaan saamat lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen.
 3. Asiakas tutustuu saamiinsa lainatarjouksiin ja valitsee itselleen sopivimman.
 4. Asiakas allekirjoittaa lainasopimuksen lainanantajan kanssa verkkopankkitunnuksilla.
 5. Laina maksetaan tilille – usein jopa saman päivän aikana.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Miten tunnistaa hyvä lainavertailu?

Koska markkinoilla on useita eri lainavertailupalveluita, on hyvä kiinnittää huomiota seikkoihin, joilla palvelu voi todistaa olevansa vastuullinen ja luotettava.

 • Vakuudettomana myönnettävät kulutusluotot ovat usein enintään 60 000–70 000 euron suuruisia, ja lainojen korot ovat tällä hetkellä noin 4–10 %. Mikäli siis lainaa tarjottaisiin selkeästi enemmän kuin tavallisesti tai korkoprosentiksi ilmoitettaisiin 1–2 %, olisi kyseessä todennäköisesti huijaussivusto.
 • Lainavertailussa asiakkaan etu on tärkein. Lainatarjouksissa ei ole niin sanottua pientä printtiä, vaan aidosti edulliset vaihtoehdot. Lainatarjouksessa on näkyvillä todellinen vuosikorko eli lainan todelliset kulut. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan nimelliskoron lisäksi myös muut kulut kuten avausmaksut ja tilinhoitomaksut.
 • Luotettava lainavertailupalvelu on helppo ja edullinen. Kaikki hakemuksen tekoon tarvittavat tiedot on oltava selkeästi esillä, jotta hakuprosessi onnistuisi mahdollisimman sujuvasti.

Sortter esimerkiksi näyttää lainatarjoukset aina edullisuusjärjestyksessä ja suosittelemme aina edullisinta lainaa. Hakemuksen lähettäminen ja lainatarjouksen saaminen ei myöskään sido asiakasta mihinkään, mikäli tämä päättää olla ottamatta lainaa.

Hyvän lainavertailupalvelun tunnistaa myös luotettavista yhteistyökumppaneista. Palvelut nostavat tavallisesti sivuilleen ne pankit ja rahoituslaitokset, joiden kanssa he tekevät yhteistyötä. Jo itselle tuttujen pankkien näkeminen varmistaa käsitystä siitä, että kyseessä on luotettava palvelu.

Vertaa lainat aina reilun ja vastuullisen toimijan kautta. Kotimaisten toimijoiden palveluiden hyödyntäminen on myös suositeltavaa, jotta voit paremmin varmistua yrityksen vastuullisuudesta.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Henkilökohtainen lainavertailu

Koska lainanantajien hinnat ja lainaehdot vaihtelevat asiakaskohtaisesti, on lainan hakijan haettava henkilökohtainen lainatarjous. Lainojen vertailu voikin olla aikaa vievää, mikäli aikoo hakea jokaiselta pankilta erikseen lainatarjouksen. Lainavertailupalvelu tekee siis tämän työn asiakkaan puolesta, jotta lainanhakija voi saada yhdellä hakemuksella useita tarjouksia.

Parasta lainantarjoajaa etsittäessä ei siis kannata tuijotella vain alkaen-hintoja tai korkoprosenttien vaihteluvälejä. Lainanantajat ottavat aina lainapäätöstä tehdessään huomioon hakijan takaisinmaksukyvyn.

Tarjotun luoton hintaan vaikuttaa muun muassa:

 • haettu lainasumma
 • haettu laina-aika
 • hakijan ikä
 • varallisuus
 • talouden tulot sekä menot.

Sortter tarkistaakin ennen hakemusten lähettämistä yhteistyökumppaneille, täyttääkö hakija lainantarjoajan asettamat ehdot. Mikäli näin ei ole, emme välitä hakemuksia eteenpäin lainkaan. Lainantarjoajat tietenkin myös itse arvioivat erikseen jokaisen hakemuksen ennen lainapäätöksen tekoa.

Asiakkaalle ei siis tarjota lainaa, mikäli hänellä ei ole tarvittavaa takaisinmaksukykyä. Näin huolehdimme sekä asiakkaan että yhteistyökumppanimme edusta.

Vertaa lainat turvallisesti

Jotta voit tunnistaa turvallisen ja luotettavan palvelun, on sinun hyvä kiinnittää huomio muutamaan seikkaan.

Sivustolta tulee löytyä helposti tärkeät tiedot kuten tietosuojaseloste, käyttöehdot ja yrityksen viralliset tiedot. Sivustolta pitää myös löytyä tieto siitä, miltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta lainatarjous on pyydetty, mihin vertailu perustuu ja miten lainatarjouksia voi vertailla.

Jos esimerkiksi tietosuojaseloste tai käyttöehdot näyttävät pikaisesti tekaistuilta, tai niiden sisältö ei ole ymmärrettävää, voi kyseessä todennäköisesti olla huijjaussivusto. Kiinnitä huomiota myös siihen, miten yritys kertoo käsittelevänsä henkilötietoja.

Myös toimijan yhteystiedot tulee olla helposti löydettävissä, ja asiakaspalvelun tulee olla suomenkielinen.

Sortterin reilu lainavertailupalvelu

Sortterin perusperiaatteena tuotamme reilua ja läpinäkyvää lainavertailua vastuullisesti.

Lainojen vertailu on osa vastuullista taloudenhallintaa, sillä kilpailuttamalla lainat et maksa turhia piilokuluja. Luotettavan lainavertailupalvelun avulla pystyt nopeasti ja helposti varmistumaan siitä, mikä lainatarjous on sinulle se kaikkein paras.

 • Sortter on yksi Suomen kattavimmista lainavertailupalveluista, ja palvelustamme saa henkilökohtaisen lainatarjouksen jopa 20 lainanantajalta.
 • Kun vertailet lainoja sivustollamme, näet mitkä lainantarjoajat ovat tehneet sinulle lainatarjouksen, ja mikä tarjous on minkäkin lainanmyöntäjän tekemä.
 • Kerromme myös ne toimijat, jotka eivät sillä kertaa tehneet lainatarjousta.

Sortter on reilu, vastuullinen ja kotimainen lainavertailupalvelu. Olemme täysin asiakkaan puolella, ja palvelumme avulla vältät ikävät piilokulut. Haluamme panostaa siihen, että asiakas löytää helposti ja ilmaiseksi parhaat lainavaihtoehdot reiluilla ehdoilla.

Vertaa lainat Sortterilla luottavaisin mielin!

Takaisin blogiin