Vinkit lainojen kilpailuttamiseen
Takaisin blogiin

Neljä vinkkiä lainojen kilpailuttamiseen

Lainojen kilpailuttaminen on arkipäiväistynyt myös Suomessa, mutta samalla kuluttajan täytyy olla tarkempi siitä, miten lainavertailu tehdään. Lainatarjousten kilpailuttamisen avulla voi säästää satoja tai jopa tuhansia euroja, mutta väärin tehtynä se voi aiheuttaa turhaa päänvaivaa.

Lainojen kilpailuttaminen on nykyään entistä tärkeämpää, sillä syksyn 2019 lakiuudistuksen myötä edullisimman lainan voi löytää jopa entuudestaan tuntemattomalta luotonantajalta.  

Ennen lainojen kilpailuttamista varmista, että:

Tiedät, kuinka paljon tarvitset lainaa ja kuinka nopeasti haluat maksaa sen takaisin. Useiden peräkkäisten lainahakemusten lähettämistä kannattaa välttää, sillä osa pankeista tulkitsee liian aktiivisuuden lainanhaussa riskitekijäksi. Pankki voi jättää tarjouksen antamatta, tai jopa vetää aiemmin antamansa tarjouksen takaisin useiden lyhyen ajan sisään jätettyjen hakemusten vuoksi.

Kun lainasumma ja laina-aika ovat tiedossa, voit aloittaa lainojen kilpailuttamisen.

Valitse palvelu, jota kautta kilpailutat lainat

Lainojen kilpailuttamista mainostavia palveluita on useita. Moni näistä palveluista ei kuitenkaan toimi yhteistyössä pankkien tai rahoituslaitosten kanssa vaan toimii sisäänheittäjän roolissa lainavertailua tekeville yrityksille. Ennen lainahakemuksen täyttämistä kannattaa varmistaa seuraavat perusasiat:

  • Mikä yritys löytyy vertailupalvelun taustalta?
  • Ovatko yrityksen yhteystiedot saatavilla?
  • Mitä lainanmyöntäjiä kilpailutuksessa on mukana?

Muista, että lainahakemus sisältää henkilökohtaisia tietoja. Jos et ole aivan varma mikä yritys käsittelee hakemustasi tai sen yhteystiedot eivät ole helposti saatavilla, voi olla turvallisempaa siirtyä seuraavaan palveluun.

Täytä hakemus huolellisesti

Huolellisesti täytetty hakemus auttaa oikean lainatarjouksen löytymisessä. Panosta mieluummin laatuun kuin määrään ja täytä yksi hakemus huolellisesti valitsemassasi vertailupalvelussa. Jos olet aikeissa yhdistää nykyisiä lainoja, katso myös vinkkimme lainojen yhdistämiseen.

Lainahakemuksella kysytään taloudellista tilannettasi koskettavia tietoja. Tarkista antamasi tiedot ennen hakemuksen lähettämistä, jotta vältyt useiden hakemusten täyttämiseltä. Monien hakemusten lähettäminen voi heikentää mahdollisuuksiasi saada edullinen lainatarjous.

Vertaile lainatarjoukset

Lainavertailut toimivat nopeasti ja voit saada tarjoukset heti hakemuksen jätettyäsi. Tarkista lainatarjouksista lainasumman, laina-ajan sekä koron lisäksi myös todellinen vuosikorko ja mahdolliset lainan avaus- tai käsittelymaksut. Todellista vuosikorkoa kannattaa käyttää tarjousten keskinäiseen vertaamiseen.

Valitse itsellesi paras tarjous

Sopivan lainatarjouksen löydyttyä vuorossa on lainasopimuksen allekirjoitus, joka hoituu pankkitunnuksilla. Lainasopimus syntyy sinun ja valitsemasi lainanantajan välille. Usein lainanantajat haluavat allekirjoitetun lainasopimuksen lisäksi myös todistuksen ilmoittamistasi tuloista. Todistukseksi käy usein kopio viimeisimmästä palkkalaskelmasta tai eläkepäätöksestä.

Sortter on turvallinen suomalainen lainojen vertailupalvelu, joka etsii sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta ilmaiseksi. Järjestämme saamasi lainatarjoukset aina hintajärjestykseen, jotta halvimman tarjouksen valinta on sinulle helppoa. Näet vertailussamme mukana olevat pankit ja rahoituslaitokset täältä.

 

Takaisin blogiin