Miten löytää sopiva yhdistelylaina?
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja:

Anni Karjalainen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Miten löytää sopiva yhdistelylaina?

Yhdistelylaina voi parhaimmillaan pienentää lainan kokonaiskustannuksia sekä helpottaa talouden hallintaa. Ensin on kuitenkin löydettävä paras yhdistelylaina omien lainojen yhdistämiseen.

Lainaa otetaan hyvin vaihteleviin tarpeisiin, kuten asunnon, mökin tai auton ostamiseen, remontin rahoittamiseen tai yllättäen hajonneen kodinkoneen uusimiseen. Koska tarve lainalle voi syntyä hyvin erilaisista syistä, saattaa lainoja olla lopulta lyhennettävänä useampi kappale.

Lainaa tulee aina ottaa vain harkittuun tarpeeseen ja varmistua siitä, ettei lainan maksaminen takaisin kuormita omaa taloutta liikaa. Elämä ei useinkaan ole kovin ennustettavaa, jolloin on mahdollista löytää itsensä tilanteesta, jossa talouden kuukausibudjettiin täytyy kirjata useampi rivi lainan lyhennyserille.

Lainojen yhdistäminen on yksi keino helpottaa olemassa olevien lainojen hallinnointia sekä saada vanhoille luotoille paremmat ehdot. Yhdistelylaina sopii vakuudettomien lainojen ja luottojen yhdistämiseen yhdeksi lainaksi.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 498 arvosteluun.
powered by

Mitä yhdistelylaina tarkoittaa?

Lainojen yhdistämisessä maksat nykyiset lainasi pois ja aiemmat velkasi keskitetään yhden uuden lainasopimuksen alle. Näin ollen voimaan jää vain yksi lainasopimus, jota lyhennät sovitun suuruisissa maksuerissä. Yhdistelylainan myötä lainojen lyhentäminen helpottuu käytännön tasolla, mutta lisäksi voit säästää lainakustannuksissa. Yhdistelylainan säästöt syntyvät pienemmästä lainan korosta ja pienemmistä kuukausittaisista palvelumaksuista. 

Voit yhdistää yhdistelylainaksi:

 • kulutusluotot
 • osamaksusopimukset
 • luottokorttivelat
 • muut lainat.

Yhdistelmälainalla voit myös hallita omaa talouttasi paremmin, koska lyhennät keskitetysti usean lainan sijaan vain yhdistelylainaa. Näin arkesi budjetointi helpottuu, eikä sinun tarvitse huolehtia useista lainasopimuksista.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Mitä hyötyjä yhdistelmälaina tuo?

Lainojen yhdistäminen tuo useita hyötyjä, sillä vaikka useamman lainan yhdistäminen yhdistelmälainaksi ei ole välttämätöntä, se on taloudellisesti kannattavaa. Yhdistelmälainan yksi merkittävin hyöty onkin kokonaiskustannusten pieneneminen – Sortterin asiakkaiden on mahdollista saada kuukausitasolla jopa 277 euroa pienemmät lainakustannukset. 

Yhdistelmälaina mahdollistaa:

 • pienemmät lainakustannukset
 • lainan lyhentämisen nopeammin
 • yhden kuukausierän lainalle
 • joustavan maksusuunnitelman.

Pienemmät lainakustannukset muodostuvat pienemmästä lainan korosta sekä pienemmistä kuukausitaisista palvelumaksuista. On loogista, että esimerkiksi neljä erillistä lainaa yhdistettäessä lainan korko ja kuukausittaiset palvelumaksut pienenevät. Pienempien kustannusten vuoksi suurempi osuus maksamistasi lainan lyhennyksistä koskee nimenomaan lainapääomaa, jolloin lainan takaisinmaksu nopeutuu. 

Esimerkki lainojen yhdistämisellä syntyvistä säästöistä

Neljä erillistä lainaaYhdistelylaina
Lainaa yhteensäJoustoluotto 4 500 €, luottokortti 2 500 €, osamaksusopimus 1 500 € ja täsmäluotto 5 000 €, yhteensä 13 500 €13 500 €
Laina-aika24 kk24 kk
Todellinen vuosikorko14,93-20,63 %12,91 %
Kuukausittainen lyhennyserä662,46 €636,75 €
Koko laina-ajalta maksettavat korot ja kulut2 399 €, josta kulujen osuus on 100 €1 782 €, josta kulujen osuus on 74,25 €

Kuten taulukosta on nähtävissä, yhdistelylainan ansiosta lainakustannukset voivat yhdistelylainassa yli 600 euroa pienemmät koko laina-ajalla. Pienemmät kokonaiskustannukset koostuvat puhtaasti yhdistelylainan pienemmästä todellisesta vuosikorosta sekä muista kustannuksista, joita useampi laina kerryttää enemmän suhteessa yhteen.

Sopiiko yhdistelylaina kaikkiin tilanteisiin?

Yhdistelylainaa kannattaa harkita samaan tapaan kuin mitä tahansa muutakin lainaa ja varmistua sen sopivuudesta omiin tarpeisiin. Vaikka yhdistelylaina tarjoaa sekä taloudellisia että käytännöllisiä hyötyjä, on myös tilanteita, joissa lainojen yhdistäminen ei välttämättä ole kannattavaa tai edes mahdollista.

Yhdistelylainasta on hyötyä, jos:

 • saat yhdistettyä suurimman osan lainoistasi
 • uusi lainasopimus tuottaa säästöä lainakustannuksiin
 • taloutesi hallinta helpottuu yhdistelylainan myötä.

Yhdistelylainasta ei ole hyötyä, jos:

 • kuukausierästä tulisi liian suuri talouteesi nähden
 • takaisinmaksuaika olisi liian pitkä
 • pystyisit yhdistämään vain osan lainoistasi ja yhdistämisestä ei syntyisi tarpeeksi hyötyä.

Ennen yhdistelylainan hakemista kannattaa siis selvittää, mitkä omista lainoista on mahdollista yhdistää ja kuinka suuri lyhennyserä sopii omaan budjettiin. Mikäli et voi yhdistää kaikkia lainojasi, kannattaa osittaisen lainojen yhdistämisen tuottamia säästöjä arvioida. Mikäli lainoja yhdistää osittain, kannattaa lähteä liikkeelle kalleimpien lainojen yhdistämisestä.

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia!

Löydä sopiva yhdistelylaina Sortterin avulla

Mikäli lyhennät useampaa lainaa, jotka olisi mahdollista yhdistää yhdistelmälainaksi, kannattaa sinun vertailla yhdistelylainat ennen päätöksen tekemistä. Sortterin avulla voit saada yhdellä hakemuksella henkilökohtaiset lainatarjoukset jopa kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta, jotka tarjoavat yhdistelylainoja.

Voit yhdistää lainat Sortterilla, jos:

 • olet vähintään 20-vuotias
 • saat säännöllistä palkka- tai eläketuloa
 • olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

Vertaillessamme yhdistelylainat esitämme kaikki saamasi lainatarjoukset korkoineen ja kuluineen ilman pientä printtiä tai vaikeita sopimusehtoja. Näin näet selkeästi, mitä eroja tarjouksissa on ja voit valita parhaiten tarpeisiisi sopivan yhdistelmälainan. Suosittelemme sinulle aina edullisinta lainaa, mutta teet lopullisen valinnan itse – tai et tee valintaa ollenkaan, sillä pelkkä lainojen vertailu ei sido sinua mihinkään.

Yhdistelylainan voi vertailla Sortterilla:

 • 60 000 € saakka
 • 1–20 vuoden laina-ajalla
 • alkaen 4 % korolla
 • ilman vakuuksia.

Yhdistä lainat nopeasti ja maksuttomasti

Lainojen yhdistäminen voi kuulostaa vaativalta ja työläältä toimenpiteeltä, mutta todellisuudessa se ei eroa muun lainan hakemisesta. Osa yhteistyökumppaneistamme huolehtii aikaisempien lainojen poismaksun puolestasi, jolloin lainanantaja tarvitsee tarkat tiedot yhdistettävistä lainoista. On myös mahdollista, että lainanmyöntäjä maksaa rahat tilillesi ja huolehdit itse vanhojen lainojen poismaksusta.

Lainojen yhdistäminen Sortterilla on:

 • helppoa – tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä lainanmyöntäjiä
 • nopeaa – saat ensimmäiset lainatarjoukset heti hakemuksen täytettyäsi
 • maksutonta – yhdistelylainojen vertailu ei maksa mitään
 • turvallista – toimimme yhteistyössä vain luotettavana pidettyjen pankkien ja rahoituslaitosten kanssa.

Ennen lainahakemuksen täyttämistä sinun kannattaa laskea avoinna oleva velkasaldo sekä nykyisten lainojen kustannukset, jotta hahmotat nykyisen tilanteesi. Yhdistelylainaa hakiessa taas on tärkeintä täyttää lainahakemus huolellisesti ja varmistua siitä, että lainanantaja saa oikeat tiedot, kuten yhdistettävien lainojen ajankohtaiset saldot ja vanhojen lainojen myöntäjät.

Lainojen yhdistäminen etenee seuraavasti:

 1. Täytä hakemus Sortterin sivuilla.
 2. Vertaile saamasi tarjoukset ja valitse haluamasi yhdistelylaina.
 3. Allekirjoita lainasopimus pankkitunnuksillasi.
 4. Nykyiset lainat tai luotot maksetaan pois.
 5. Lyhennät jatkossa yhtä lainaa.
Kirjoittaja Anni

Kirjoittaja

Anni Karjalainen

Kirjoittaminen on aina kiinnostanut Annia, vaikka hän ei olekaan työskennellyt sisällöntuotannon parissa vielä kovin kauaa. Anni on suorittanut liiketalouden tutkinto-ohjelman ja valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Anni tarttuu rohkeasti eri aiheisiin ja onkin työn kautta päässyt kirjoittamaan tekstejä monipuolisesti erilaisille yrityksille. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä hän on kirjoittanut vajaan vuoden ajan.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.