Mistä lainojen yhdistämisen säästö syntyy?

Mistä lainojen yhdistämisen säästö syntyy?

Vaikka lainojen yhdistäminen on nykyään todella helppoa ja kannattavaa, monet eivät edelleenkään tiedä siitä tarpeeksi pystyäkseen hyödyntämään sitä omalla kohdallaan.

Lainojen yhdistäminen on ennen kaikkea osa järkevää talouden hallintaa. Sen tuomia hyötyjä voisi havainnollistaa vertaamalla kaikille tuttuun kaupassa käyntiin. 

 • Jos käyt ostoksilla joka päivä, sinulle tulee kuluja moninkertainen määrä verrattuna siihen, että keskittäisit ostoksesi yhteen kertaan viikossa. 
 • Kulut eivät synny pelkästään ostoksista, vaan ne muodostuvat monenlaisista eristä: esimerkiksi auton lämmittämisestä pakkasella, polttoainekuluista ja parkkimaksuista.
 • Seitsemään erilliseen kauppareissuun joudut käyttämään paljon enemmän aikaa ja vaivaa kuin yhteen hyvin suunniteltuun. 

Äskeisen esimerkin pohjalta on helppo hahmottaa, että kauppareissujen yhdistäminen on ehdottomasti fiksu tapa toimia. Aivan samalla periaatteella lainojen yhdistäminen tuottaa säästöä niin kokonaiskustannusten ja eri kuluerien kuin vaivannäönkin näkökulmista.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 498 arvosteluun.
powered by

Tästä lainojen yhdistämisessä on kyse

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa useamman lainan, rahoitussopimuksen, kulutusluoton tai luottokorttivelan takaisin maksamista yhdellä lainalla, joka kattaa joko kaikki tai suurimman osan aiemmista lainoista ja luotoista. Tämän myötä lyhennettäväksi jää vain yksi laina.

Lainojen yhdistäminen on nykyään erittäin helppoa ja onnistuu samoin kuin lainojen kilpailutuskin, lainavertailupalvelun kautta. Periaate on lyhyesti kuvattuna seuraavanlainen:

 1. Kilpailutat palvelussa yhdistelmälainat ja valitset itsellesi sopivimman.
 2. Saat tilillesi rahasumman, jolla maksat yhdistettävät lainat kerralla pois.
 3. Lyhennät jatkossa vain yhtä lainaa.

Aikaa ja vaivaa lainojen yhdistämiseen kuluu yllättävän vähän. Sinun tarvitsee vain ottaa esille aiempien lainojesi tiedot ja täyttää netissä yhdistelmälainahakemus summalle, jonka tarvitset aiempien lainojesi takaisin maksamiseen. Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat lainatarjoukset parhaimmillaan jo muutamassa minuutissa. Sen jälkeen voit rauhassa perehtyä tarjouksiin ja valita niistä itsellesi sopivimman.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Lainat yhdistämällä saavutat monta hyötyä pienellä vaivalla

Tärkein yhdistelmälainan tuoma hyöty on säästö lainakustannuksissa. Monen lainan kuukausimaksujen ja laskutuslisien sijaan maksetaan vain yhden lainan kuluja, jolloin päällekkäisiä turhia kustannuksia ei synny. Usein lainojen yhdistäminen mahdollistaa myös matalamman koron, kun pienemmät korkeakorkoiset lainat niputetaan yhteen. 

Toinen olennainen hyöty lainojen yhdistämisestä on joustomahdollisuuksien lisääminen. Yhdistelmälainaa hakiessasi pystyt aikatauluttamaan maksusuunnitelmasi uusiksi, ja mitä pidemmälle laina-ajalle otat uuden lainasi, sitä pienemmäksi kuukausieräsi laskee. Voit siis mitoittaa lainanmaksun omaan talouteesi sopivaksi. Toisaalta turhien kulujen karsiutuessa laina-aika voi myös lyhentyä. 

Kun lyhennettävänä on vain yksi laina, mukana seuraavat helppous ja ajansäästö.  Sinulla on lainanlyhennysten osalta vähemmän muistettavaa ja sen myötä pienempi taakka harteillasi. Kun käytät kerran muutaman minuutin lainojen yhdistämiseen, säästät jatkossa joka kuukausi vähintään saman verran aikaa.

Lainojen yhdistämisen yhdeksi lainaksi helpottaa myös talouden hallintaa. Hahmotat paremmin säännölliset kulusi ja sen, milloin lainasi on maksettu kokonaan pois. Näin talous on helpompi pitää raiteillaan ja suunnitella järkevästi esimerkiksi tulevia hankintoja.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Lainojen yhdistäminen sopii monenlaisten velkojen maksamiseen

Yhdistelmälainalla voit kuitata pois monentyyppisiä, eri luotonmyöntäjiltä otettuja lainoja ja luottoja. Koska yhdistelmälaina on vakuudeton laina, et tarvitse omaisuutta tai takaajia lainan vakuudeksi.

Yhdistelmälaina sopii seuraavien lainojen yhdistämiseen:

 • kulutusluotot
 • luottokorttivelat
 • osamaksusopimukset
 • muut pienlainat.

Voit yhdistää haluamasi lainat aina 60 000 euroon asti. Asuntolainat kannattaa kuitenkin yleensä jättää lainojen yhdistelyn ulkopuolelle, sillä niiden korko on usein vakuudettomia lainoja matalampi.

Lainojen yhdistäminen on järkevää, kun: 

 • sinulla on useampi kulutusluotto, luottokorttivelka tai osamaksusopimus. 
 • haluat säästää lainakuluissa.
 • lainojesi maksuajat ovat turhan kireät ja haluat järkeistää maksusuunnitelmaa.

Esimerkkilaskelma lainojen yhdistämisen tuomista säästöistä

Erilaisia luottoja ja velkoja voi nykyään kertyä helposti, kun tavaroita ja palveluita on mahdollista ostaa osamaksulla, enemmistöllä suomalaisista on käytössään luottokortti ja vakuudettomia lainoja on melko yksinkertaista saada netistä. 

Kuvitellaan, että sinulla on seuraavanlaiset lainat:

LainaVelkaa jäljelläLyhennys/kkLainan kulut/kk
Remonttilaina keittiöremontista7 000 €300 €100 €
Autolaina5 000 €200 €60 €
Luottokorttivelka1 200 €100 €40 €
Osamaksusopimus tietokoneesta800 €50 €20 €
Lainat, lyhennykset ja kulut yhteensä14 000 €650 €220 €

Tällä hetkellä sinulla menee näiden lainojen lyhentämiseen yhteensä 650 € kuussa. Maksat jokaisesta lainasta omat kulunsa, jotka muodostavat kuukausikuluista yli kolmanneksen, 220 €

Lainat yhdistämällä velkojen yhteismäärä pysyy samana, mutta sen lisäksi maksettavien kustannusten määrä pienenee. Kun lainan kulut laskevat esimerkiksi puoleen eli 110 euroon, kuukausittainen lyhennys pienenee samalla summalla. Näin sinulla kuluu lainanlyhennykseen jatkossa 540 € kuussa. 

Jokainen yhdistelmälainatarjous on yksilöllinen ja tehdään lainanhakijan henkilökohtaisten tietojen pohjalta, joten tarkkaa arviota säästöistä ei voida etukäteen antaa. Mitä korkeammat kulut aiemmissa lainoissasi on, sitä enemmän voit säästää. Lisäksi voit pienentää kuukausikuluja pidentämällä laina-aikaa.

Omat säästömahdollisuudet selviävät parhaiten kilpailuttamalla yhdistelmälainat. Se on maksutonta eikä sido sinua ottamaan lainaa, mikäli et ole tyytyväinen saamiisi tarjouksiin.

Yhdellä hakemuksella monta eri tarjousta!

Yhdistä lainat Sortterilla ja säästä

Kun haluat säästää lainakustannuksissa, Sortterilla kilpailutat yhdistelmälainat nopeasti ja kattavasti. Välitämme yhdistelmälainahakemuksesi kaikille palvelussamme mukana oleville pankeille ja rahoituslaitoksille, joita on yhteensä yli 20.

Voit yhdistää lainat Sortterin avulla, kun

 • olet vähintään 20-vuotias 
 • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. 

Meiltä saat lainatarjoukset yleensä jo saman päivän aikana. Järjestämme tarjoukset valmiiksi edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron perusteella. Todellisen vuosikoron avulla voit vertailla lainatarjouksia luotettavasti keskenään, sillä se sisältää lainan kaikki kustannukset.

Kun haluat yhdistää lainat toimi näin:

 1. Laske yhteen, kuinka paljon siirrettävä velkasi on.
 2. Täytä lainahakemus Sortterin sivulla.
 3. Vertaile lainatarjouksia.
 4. Valitse sopivin tarjous ja allekirjoita sopimus pankin kanssa verkkopankkitunnuksilla.
 5. Maksa aiemmat velkasi pois lainanantajille. Tästä eteenpäin maksat vain yhden lainan kuukausierää.