Yrityksen kassavirta vakaaksi – laskurahoituksen hinta
Takaisin blogiin

Yrityksen kassavirta vakaaksi – laskurahoituksen hinta

Yrittäjän mahdollisuudet ennakoida tulevaa tuppaavat olemaan rajalliset. Yksi tapa tasoittaa kassavirtaa ja esimerkiksi tehdä investointeja tarpeen mukaan on laskurahoituspalvelun hyödyntäminen.

Rasittavatko myyntilaskujen pitkät maksuajat yrityksesi toimintaa? Joudutko pulittamaan viivästyskorkoja ostolaskuista, koska oman asiakkaasi laskunmaksu on myöhässä? 

Edellä mainitut tilanteet ovat esimerkkejä siitä, miten taloushallinto ja maksuliikenneasiat voivat tökkiessään viedä paljonkin yrittäjän aikaa ja energiaa. Kaikki, mikä on pois yrityksen ydintoiminnasta, hankaloittaa yritystoimintaa ja hidastaa kasvua – puhumattakaan siitä, että voisi suunnitella investointeja tai lisähenkilökunnan palkkaamista. 

Laskurahoituspalvelut tuovat helpotusta tähän pulmaan. Laskurahoitus tarkoittaa, että yritys saa rahoitusta myyntisaatavia vastaan. Kun olet toimittanut asiakkaallesi tuotteen tai palvelun, mutta sitä ei ole vielä maksettu, sinulla on myyntisaatavia. Laskurahoituspalvelun tarjoaja maksaa nuo saatavat (vähintään 80% laskun summasta heti, loput myöhemmin) tilillesi ja toimittaa myyntilaskun eteenpäin asiakkaallesi. 

Laskurahoituksen avulla pidät firman pyörät pyörimässä, kun kotiutat työllä ansaitut rahat nopeammin kiertoon yrityksesi hyväksi.

  • usp item
    Kilpailuta laina 60 000 € asti
  • usp item
    100 % asiakkaan puolella
  • usp item
    100 % ilman piilokuluja
  • usp item
    100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 332 arvosteluun.
powered by

Laskurahoitus pähkinänkuoressa

Perinteisesti yrityksen maksuvalmiutta on voinut parantaa ja investointeja rahoittaa yrityslainalla. Laskutusrahoitus voi kutenkin osoittautua yrityslainaa edullisemmaksi vaihtoehdoksi. Palvelun voi ostaa jatkuvana, jolloin kyse on perinteisemmästä factoring- eli laskurahoituksesta. Myös kertaluontoinen laskujen rahoitus tai myynti on mahdollista. 

Syitä käyttää laskurahoitusta:

  • ennakointi – yrityksen kassavirta tasaantuu ja maksuvalmius paranee
  • sijoittaminen ja investointi – yrityksen rahat ovat nopeasti käytettävissä, eivät kiinni saatavissa
  • ajansäästö – yrittäjän hallinnolliset työt vähenevät, kun maksuvalvonta ja perintätoimet jäävät rahoituspalvelun tarjoajalle 
  • pidemmät maksuajat asiakkaan suuntaan – tämä koetaan hyvänä palveluna.

Kaikenkokoiset yritykset toimialaan katsomatta voivat hyötyä laskurahoituksesta. Tyypillisesti laskurahoitusta hyödynnetään, kun myyntilaskuilla on pitkä maksuaika ja summat ovat suuria. Myös tuotteen/palvelun kysynnän hetkellisesti laskiessa laskurahoitus on oiva tapa säilyttää yrityksen toimintavarmuus

Myyntilaskut toimivat laskurahoituksen takuina. Rahoittaja maksaa yrittäjälle heti 80 % laskun summasta ja loput, kun loppuasiakas on suorittanut maksun. Laskujen myyminen tapahtuu palveluntarjoajan nettisivuilla tai suoraan laskutusohjelman kautta. 

Laskurahoitussopimusta solmittaessa kannattaa tarkistaa, kenelle riski luottotappiosta loppupeleissä lankeaa. Huomaa myös, että jo erääntyneitä tai riitautettuja myyntilaskuja ei voi siirtää laskurahoituksen piiriin

Laskurahoituksella on vaikutuksia kirjanpitoon. Yrityksen saama rahoitus ei esimerkiksi ole myyntisaamisten lopullinen suoritus, joten myyntisaatavat on esitettävä taseessa, kunnes loppuasiakas on maksanut laskun rahoitusyhtiölle. Useimmat rahoitusyhtiöt huomioivat tämän palvelussaan ja toimittavat kirjanpidossa tarvittavat dokumentit automaattisesti.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Mitä laskurahoitus maksaa?

Laskurahoituspalvelua tarjoava pankki tai rahalaitos nappaa luonnollisesti provision vaivannäöstään. Tämä palvelun hinta on tyypillisesti 2–10% myytävien laskujen kokonaishinnasta. Laskurahoituksen kustannukset vaihtelevat muun muassa laskun loppusumman, maksuajan sekä asiakkaan luottoluokituksen perusteella. 

Hintaan vaikuttaa merkittävästi myös se, siirtyykö luottotappioriski laskurahoituksessa rahoittajalle, vai jääkö se yrittäjälle. Lisäksi maksat siitä, että rahoittaja huolehtii hallinnosta, rekisteröi maksut ja lähettää maksumuistutukset.

Factoring-laskurahoitus eroaa jonkin verran laskujen myymisestä. Kun myyt yrityksesi laskuja, pankki tai rahalaitos kirjaimellisesti ostaa ne ja yrittäjänä saat rahat heti tilille kokonaisuudessaan. Rahoittajan palkkio vähennetään tosin ensin tilille maksettavasta summasta. Luottotappioriski siirtyy rahoittajalle, ja se huolehtii hallinnosta, rekisteröi maksut ja lähettää mahdolliset maksumuistutukset.

Aivan kuten muidenkin rahoitustuotteiden kohdalla, myös laskurahoituksen tarjoajien kesken ilmenee eroja hinnoissa ja ehdoissa. Edullisin laskurahoitusdiili löytyy vertailemalla

Kun pyydät laskurahoitustarjouksia, kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin:

  • luottotappioriski – siirtyykö se rahoittajalle vai jääkö yrityksellesi?
  • luottoluokitus – millä luottoluokitustasolla laskutettava yritys on?
  • maksuaika – kuinka pitkä maksuaika myytävään laskuun on merkitty?
  • laskujen määrä – oletko rahoittamassa yhtä vai useampaa laskua?
  • summa – minkä suuruista summaa olet laskuttamassa, onko se suhteessa palvelun hintaan?
  • lisäpalvelut – sisältyykö esimerkiksi perintä hintaan?

Joskus jatkuva factoring-laskurahoitus voi olla taloudellisestikin järkevin vaihtoehto. Tarvittaessa rahoittaja voi vastata koko myyntisaatavien elinkaaresta laskutuksesta alkaen.

Yhdellä hakemuksella useita rahoitusyhtiöitä!

Näin kilpailutat laskurahoituspalvelut helposti 

Tiesitkö, että laskurahoittajat voi kilpailuttaa lainojen tapaan tarkoituksenmukaista vertailualustaa hyödyntäen? Me Sortterilla ymmärrämme, että yrittäjänä haluat keskittyä yrittämiseen – et välttämättä rahoittajien vertailuun.

Sortterin sivuilla voit täyttää yhden laskurahoitushakemuksen ja saada vastaukseksi useita tarjouksia eri pankeilta ja rahalaitoksilta. Tarjouksista näet selvästi, mistä maksat ja kuinka paljon. Koska kilpailu rahoitusalalla on tosiasia, kuluissa voi ilmetä merkittäviäkin eroja rahoittajasta riippuen. 

Ehdoista tulisi ilmetä esimerkiksi, kuinka monta laskua voi lähettää yhteen hintaan vai maksetaanko jokaisesta erikseen käsittelykuluja. Lisäksi pitää olla tiedossa, millä aikavälillä rahoitus on nostettavissa tililtä.  

Kotimainen Sortter on kannuksensa hankkinut lainanvertailun saralla. Nyt tarjoamme samalla ammattitaidolla myös laskurahoituksien vertailuun soveltuvaa palvelua.

Sortterin palvelu on:

  • helppokäyttöinen – yhdellä hakemuksella monta tarjousta
  • nopea – rahat tilille jopa samana päivänä
  • turvallinen – palvelu toimii salatussa ympäristössä ja teemme yhteistyötä vain luotettavien tahojen kanssa
  • maksuton – palvelumme on asiakkaillemme ilmaista, yhteistyökumppanit maksavat komissioita
  • reilu – olemme järjestäneet selkeät tarjoukset edullisimmasta alkaen, mutta asiakas ei ole velvoitettu tarttumaan yhteenkään tarjoukseen.

Yrityslainaa laskurahoituksen sijaan

Mikäli sinusta tuntuu, että yrityslaina olisi yrityksellesi laskurahoitusta toimivampi vaihtoehto, kilpailutat lainatkin kätevästi Sortterin avulla. Kauttamme voit hakea lainaa yritystointaan ilman reaalivakuuksia aina 250 000 euroon asti. Tämän ylittävissä summissa tarvitaan yleensä jokin reaalivakuus. Se voi olla esimerkiksi kiinteistöjä tai arvopapereita.

Yrityslainalle tulee yleensä osoittaa yksi selkeä käyttökohde, jonka laina kattaa kokonaan tai suurelta osin. Käyttökohde voi olla esimerkiksi:

  • laitehankintoja
  • työntekijöiden palkkaus
  • markkinointi
  • aiemman velan uudelleenrahoitus
  • kassavajeen paikkaaminen
  • yritysosto 

Yrityslainaa voivat hakea suomalaiset, kaupparekisterissä olevat yritykset. Myös uudet yritykset voivat saada yrityslainaa, ja usein juuri ne ovatkin lainan tarpeessa. 

Yrityslainat kannattaa kilpailuttaa siksi, että matalan koron sisältävä lainatarjous ei välttämättä ole edullisin. Koron lisäksi kuluja kertyy erilaisista käsittely- ja tilinhoitomaksuista, ja näiden hinnat voivat vaihdella merkittävästi. Kokonaiskuluiltaan edullinen laina rasittaa yrityksen taloutta mahdollisimman vähän. 

Takaisin blogiin