Lainavertailu avuksi nouseviin korkoihin
Takaisin blogiin
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Tero

Kirjoittaja:

Tero Putkonen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Lainavertailu avuksi nouseviin korkoihin

Viime vuosina monet vitsaukset ovat koetelleet Suomen taloutta. Pandemia, turvallisuuskriisi ja energiakriisi ovat saaneet monet varpailleen ja miettimään omaa rahankäyttöä. Lainavertailu on tärkeä työkalu taloustilanteen ollessa epävarma.

Kukaan ei ole voinut välttyä kuulemasta talousuutisista, jotka kertovat korkojen noususta ja talouden epävarmuudesta. Tämä saa monet miettimään omaa taloudellista tilannettaan entistä tarkemmin. 

Yksilön on mahdoton välttää taloudessa tapahtuvia isoja liikkeitä. Vähäiset vaikutusmahdollisuudet vallitsevaan taloustilanteeseen saattaa aiheuttaa monille huolta ja stressiä. Talouden isoja liikkeitä ei voi hallita, mutta kontrollin tunnetta voi lisätä pitämällä erityisen hyvää huolta omasta taloudesta.

Lainavertailu on helppo ja kätevä tapa varmistaa, että et maksa tarpeettoman paljon lainanhoito- tai korkokuluja. Vertaa lainat esimerkiksi Sortterin lainavertailupalvelussa, joka antaa sinulle usean pankin ja rahoituslaitoksen lainatarjoukset. Lainavertailu antaa sinulle mahdollisuuden pitää huolta omasta taloudesta myös silloin, kun talouden näkymät ovat epävarmat. 

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 501 arvosteluun.
powered by

Lainavertailu auttaa löytämään sopivimman lainatarjouksen

Lainojen vertaaminen tarkoittaa erilaisten lainojen vertaamista toisiinsa, jotta voit valita itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Vertailtava laina voi olla periaatteessa mikä tahansa, esimerkiksi, kulutusluotto, pikalaina tai yrityslaina.

Lainojen vertaaminen auttaa välttymään tarpeettoman suurilta koroilta ja lainanhoitokustannuksilta. Lainavertailu on tehokas tapa hallita talouttasi ja varmistaa, että valitset lainan, joka tukee taloudellisia tavoitteitasi ja tarpeitasi. Se voi myös auttaa sinua välttämään ylivelkaantumista ja taloudellisia vaikeuksia pitkällä aikavälillä. 

Lainavertailusta on useita hyötyjä:

 • Voit tehdä rahallisia säästöjä: Lainavertailun avulla voit löytää edullisimman lainatarjouksen vertailusta.
 • Löydät sinulle sopivimman lainan: Vertailu auttaa sinua löytämään lainan, joka sopii parhaiten taloudellisiin tarpeisiisi ja tavoitteisiisi.
 • Kustannusten selkeys: Lainavertailu auttaa ymmärtämään lainan kokonaiskustannukset, mukaan lukien korot, kulut ja maksut.
 • Lainaehtojen vertailu: Voit tarkastella eri lainojen ehtoja, kuten laina-aikaa, kuukausierää ja muita mahdollisia lisäetuja.
 • Turvallisuus: Vertaamalla eri lainoja varmistat, että teet sopimuksen luotettavan ja rehellisen lainanantajan kanssa.
 • Riskien minimoiminen: Vertailu auttaa sinua välttämään haitallisia lainaehtoja ja piilokuluja.

Lainojen vertailu on kannattavaa jokaiselle, jolla on laina tai lainoja, tai joka harkitsee lainan ottamista. Lainavertailun tavoitteena on saada omaan tilanteeseen sopiva ja edullinen laina. Kun löydät sinulle sopivimman lainatarjouksen, pystyt maksamaan lainan pois ilman, että se aiheuttaa taloudellesi ylimääräistä rasitetta. Jos sinulla on useita erillisiä lainoja, voit myös yrittää säästää kuluissa yhdistämällä lainat.

Kun tarkastelet erilaisia lainavaihtoehtoja, voit arvioida, miten lainan lyhennykset ja korkokulut vaikuttavat kuukausittaiseen budjettiisi. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan taloutesi paremmin ja varmistamaan, että pystyt hoitamaan lainan takaisinmaksun ajallaan ilman suuria ponnisteluita.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Säännöllinen lainavertailu kannattaa epävarmoina aikoina

Viime vuosina talouteen on kohdistunut useita kriisejä, jotka tekevät taloudesta ja sen ennustamisesta epävarmaa. Isoimpia Suomen taloutta rasittavia kriisejä ovat olleet koronapandemia sekä Ukrainan ja Venäjän välinen sota. Molempien kriisien vaikutukset ovat monisyisiä ja ne ulottuvat vuosien päähän. 

Korkotaso reagoi voimakkaasti taloussuhdanteisiin. Noususuhdanteissa taloudellinen toiminta kukoistaa, työttömyys on alhainen, yritysten voitot kasvavat ja kulutus lisääntyy. Tällaisessa tilanteessa keskuspankit saattavat nostaa korkoja. Korkojen nostaminen auttaa hillitsemään inflaatiota ja ylläpitämään talouden vakautta, kun se on kasvussa.

Laskusuhdanteessa talouden kasvu kääntyy negatiiviseksi, työttömyys kasvaa ja yritysten voitot saattavat laskea merkittävästi. Keskuspankit reagoivat tähän yleensä laskemalla korkoja voimakkaasti. Tämä tekee lainoista halvempia ja helpottaa velanhoitoa, mikä voi auttaa yrittäjiä ja kuluttajia talousvaikeuksien aikana.

Talouden nousut ja laskut ovat tyypillisesti syklisiä ilmiöitä ja niihin vaikuttaa vaikuttavat muun muassa: 

 • inflaatio
 • rahapolitiikka
 • globaalit tapahtumat
 • kulutuskäyttäytyminen. 

Korkotason ja talouden välinen suhde on monimutkainen ja vaikeasti ennustettava, eivätkä korkojen muutokset tapahdu välittömästi. Edes ekonomistit eivät aina osaa ennustaa korkojen suuntaa, joten tavallisen kuluttajan on helpointa ennustamisen ja korkoista stressaamisen sijaan vertailla lainoja säännöllisesti. 

Kuluttaja, joka vertaa lainat säännöllisesti, voi olla sekä nousu- että laskusuhdanteissa varma siitä, että hänellä on kussakin tilanteessa paras mahdollinen lainatarjous. Säännöllisellä lainavertailulla et joudu tilanteeseen, jossa menetät mahdollisuuden saada edullisemman lainatarjouksen.

Vertaa lainat Sortterilla nopeasti, helposti ja turvallisesti

Sortterin lainavertailupalvelu on kätevä työkalu, joka auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen lainatarjouksen yksinkertaisesti ja vaivattomasti. Sortter vertailee yli 20 lainanantajan tarjoukset yhdellä hakemuksella.

Talouden hallinta on tärkeää taloudellisesti epävarmoina aikoina, joten Sortter auttaa sinua tekemään harkitun päätöksen lainan ottamisesta. Näin lainojen vertaaminen Sortterin lainavertailupalvelussa toimii:

 1. Aloittaaksesi lainavertailun sinun tarvitsee määrittää perustietoja. Näihin kuuluvat haluamasi lainasumma, laina-aika ja muut tarpeelliset tiedot, kuten tulotiedot ja henkilökohtaiset tiedot. Näiden tietojen perusteella Sortter etsii sinulle sopivia lainavaihtoehtoja.
 2. Sortter käy läpi laajan valikoiman lainanantajien tarjouksia. Saat näkyviin erilaisia lainatarjouksia ja niiden ehdot, kuten korkotason, kuukausittaiset maksuerät ja muut kulut. Näiden tietojen avulla voit vertailla eri vaihtoehtoja ja valita vaihtoehdon, joka sopii parhaiten tarpeisiisi.
 3. Kun olet löytänyt mieleisesi lainatarjouksen, voit tehdä lainahakemuksen suoraan Sortterin kautta. Tämä säästää aikaa, sillä voit täyttää hakemuksen yhdellä sivustolla sen sijaan, että kiertäisit eri lainanantajien sivustoja.
 4. Lopuksi voit allekirjoittaa lainasopimuksen ja saada lainan rahat tilillesi. Voit käyttää rahoja mihin tahansa suunnittelemiisi hankintoihin.

Teemme yhteistyötä vain luotettavien kumppaneiden kanssa ilman ylimääräisiä välikäsiä. Kerromme avoimesti, kenen kanssa teemme yhteistyötä, jotta voit olla täysin varma siitä, kuka käsittelee hakemustietojasi. 

Sortterin lainavertailupalvelu on loistava tapa löytää lainatarjous, joka tarjoaa parhaat ehdot ja alhaisimman koron vertailusta. Muista kuitenkin aina lukea sopimusehdot tarkasti ja varmistaa, että ymmärrät kaikki lainan kustannukset ja ehdot ennen kuin sitoudut lainan ottamiseen. Tämä auttaa sinua tekemään hyvin perustellun päätöksen taloutesi suhteen.

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia!

Kirjoittaja Tero

Kirjoittaja

Tero Putkonen

Tero on liiketalouden tradenomiksi valmistunut sisällöntuottaja, jolle kohderyhmää palvelevan sisällön kirjoittaminen on lähellä sydäntä. Kipinä kirjoittamiseen syttyi koulun penkillä, josta matka on jatkunut sisällöntuottajana työelämän puolelle. Tero on kirjoittanut blogi- ja verkkosivusisältöjä kolmen vuoden ajan ja rahoitusalaan liittyviä tekstejä vuodesta 2023 lähtien.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin