Kulutusluottojen sopimuskoroissa on syyskuussa hieman yli 17 prosenttiyksikön eroja syyskuussa 2020. Sopimuskorolla tarkoitetaan korkoa, joka kirjataan luotonmyöntäjän ja lainanottajan väliseen luottosopimukseen.
Huolimatta siitä, mikä korkotaso luottosopimuksella on määritetty, voi luotonmyöntäjä laskuttaa vuoden 2020 aikana korkeintaan 10 % korkoa väliaikaisen korkokaton vuoksi, sillä kuluttajansuojalaki ajaa sopimukseen kirjatun korkotason edelle.
Yhä useampi pankki ja rahoitusyhtiö tarjoaa luottoa alle 10 % sopimuskorolla
Korkokaton seurauksena kulutusluottojen hinnat ovat laskeneet heinä-elokuun aikana. Vertailussa mukana olevista 21 luotonmyöntäjästä peräti 17 tarjoaa kulutusluottoa 10 % alittavalla korolla. Noin puolella lainanantajista korkein mahdollinen korkotaso puolestaan ylittää 10 % rajan. Lue lisää uudesta korkokatosta täältä.
Perinteisistä pankeista suurin kulutusluoton korko on edelleen Danskebankilla, kun edullisinta korkoa tarjoaa yhä Nordea. Nordean edullisin 2,9 % korko on tosin saatavissa vain pankin Premium -asiakkaille. Nordeassa tämän asiakkuustason saavuttaminen vaatii vähintään 80 000 euron varallisuutta tai 350 000 euron lainatarvetta.
Muista pankeista Osuuspankki on pitänyt korkotason ennallaan elokuuhun verrattuna ja Aktia on laskenut suurinta mahdollista tarjottavaa korkoa peräti kolmella prosenttiyksiköllä.
Muita merkittäviä muutoksia vakuudettomien kulutusluottojen koroissa on tapahtunut ruotsalaisella Balanzialla, joka on laskenut suurinta mahdollista korkoaan seitsemällä prosenttiyksiköllä. Muutoksen myötä myös Balanzia liittyy lainanantajien joukkoon, joiden korko on aina alle 10 %. Muita tähän ryhmään kuuluvia lainanantajia ovat Ferratum, Danskebank, Osuuspankki, Avida Finance, TF Bank, Bank Norwegian, Santander, Aktia sekä Nordea.