Korot kuriin lainalaskurilla
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Mia

Kirjoittaja:

Mia Keurulainen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Korot kuriin lainalaskurilla

Mikä avuksi korkojen noustessa? Alkuun pääsee tarkistamalla lainojen ja luottojen todelliset kulut, ja siinä auttaa ilmainen lainalaskuri.

Inflaatio ja korkojen nousu huolestuttavat monia. Järkeviä tapoja reagoida muuttuneisiin olosuhteisiin ovat kulutustottumusten hetkellinen muuttaminen sekä säästäminen.  

Siinä missä esimerkiksi energiansäästövinkit ja vapaa-ajan palveluista nipistäminen ovat tuttuja keinoja minimoida menoja, lainakulut ajatellaan usein asiaksi, johon ei voi itse vaikuttaa. Tilanne rahamarkkinoilla ei tietenkään ole yksittäisen kuluttajan vaikutuspiirissä, mutta toisaalta asia ei ole ihan niin mustavalkoinen.

Tiesitkö esimerkiksi, että pelkällä laina-ajan muuttamisella voi olla merkittävät vaikutukset lainakuluihin? Tai, että olemassa olevankin lainan tai luoton voi uudelleenkilpailuttaa paremmat lainaehdot saadakseen?

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 479 arvosteluun.
powered by

Mikä lainalaskuri?

Lainalaskuri tekee lainakulujen tarkastelusta ja vertailusta helppoa. Laskuriin syötetään lainasumma ja laina-aika, joita voi muuttaa liukupainikkeita säätämällä.  

Lainalaskureissa on eroja. Laadukas laskuri osoittaa syötettyjen tietojen perusteella lainan:

 • kuukausierän 
 • maksuerien määrän 
 • nimelliskoron
 • todellisen vuosikoron 
 • korkokustannukset 
 • tilinhoitomaksut 
 • lainan ja lainakustannusten yhteismäärän. 

Lainalaskurin avulla huomataan, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Pidempi laina-aika tarkoittaa esimerkiksi pienempiä kuukausieriä, mutta nostaa lainakuluja kokonaisuudessaan. Korkokuluja kun kertyy pidemmältä ajalta, vaikka laina olisikin matalakorkoinen.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Miksi käyttäisin lainalaskuria?

Suunnitelmallisuus ja budjetointi ovat osa vastuullista taloudenpitoa silloinkin, kun ajat ovat vakaammat. Lainalaskuri on puolestaan fiksun kuluttajan talousapuri arjen keskellä. 

Lainalaskuri esimerkiksi näyttää, onko jokin suurempi hankinta järkevä tai ylipäätään mahdollinen juuri nyt. Toisin sanoen laskuri ”varoittaa”, mikäli lyhennyksien maksu ohjaisi talouden karikolle. Pahimmillaanhan sellainen saattaisi johtaa velanottokierteeseen.

Lainalaskurilla testaat budjettisi, kun harkitset esimerkiksi:

 • asunto-, mökki- tai remonttilainaa
 • auto- tai venelainaa
 • kulutusluottoa
 • osamaksusopimusta
 • luottokorttia

Huomaa, että osamaksusopimukset ja luottokortitkin ovat lainoja, joita voi vertailla. Esimerkiksi autoliikkeen oma rahoitussopimus ei välttämättä ole kuluttajalle yhtä edullinen kuin jonkin rahoituslaitoksen tai pankin tarjoama autolaina.

Lainalaskurin käyttö tuplaa mahdollisuutesi löytää mahdollisimman edullinen laina. Kun pystyt selkeästi osoittamaan lainanantajille taloudellisen tilanteesi, sitä todennäköisempää on, että he tarjoavat luottoa pienemmällä korolla.

Mistä lainan korko koostuu?

Takaisinmaksettavan summan lisäksi lainasta maksetaan korkoa. Korko on pankin tai rahoituslaitoksen määrittämä korvaus siitä, että se lainaa varojaan kuluttajan käyttöön.

Korko lasketaan rahamarkkinoiden tilanteen ja lainanhakijan henkilökohtaisen tilanteen perusteella. Mitään yhtä ”hintalappua” yksittäiselle lainalle ei siis ole olemassa. Toki yleinen korkojen nousu – jollainen nytkin on käsillä – vaikuttaa yksittäisen lainan hintaan.

Lainaa haettaessa ja lainatarjouksia vertailtaessa on tärkeää ymmärtää nimelliskoron ja todellisen vuosikoron ero. Nimelliskorko muodostuu globaalien rahamarkkinoiden määrittämästä viitekorosta, joka on suomalaisten ottamissa lainoissa yleensä euribor-korko, sekä rahalaitoksen siihen lisäämästä omasta marginaalistaan. 

Todellinen vuosikorko huomioi nimelliskoron lisäksi lainasta aiheutuvat mahdolliset muut kulut.

Pankit ja rahalaitokset voivat periä lainasta esimerkiksi seuraavia kuluja:

 • avaus- ja käsittelymaksut 
 • kuukausimaksut
 • tilinhoitomaksut
 • laskutuspalkkiot

Erot lainahinnoissa tulevat näkyviksi kuluja vertailemalla. Tuskin yksikään taho tarjoaa lainaa pelkällä nimelliskorolla, mutta kulujen suuruus voi vaihdella merkittävästikin. 

Kuukausitasolla vaatimattomista tilinhoitomaksuista voi vuositasolla kertyä melkoinen potti. Lainalaskuri auttaa hahmottamaan koron ja korkovaihtelun vaikutusta lainan kokonaishintaan.

Yhdellä hakemuksella saat lukuisia lainatarjouksia!

Lainalaskurista lainan kilpailuttamiseen

Mikäli lainalaskuri osoittaa, että lainan hakeminen on mahdollista, on seuraava järkevä askel kilpailuttaa laina pyytämällä useampi tarjous, sillä lainakulut voivat vaihdella suuresti lainanantajasta riippuen. 

Mitä useampi lainatarjous, sitä paremmat mahdollisuudet sinullakin on löytää edullinen ja omaan elämäntilanteeseesi sopiva laina. Lainatarjouksen pyytäminen ei sido mihinkään, joten periaatteessa niitä voi pyytää vaikka kuinka monta. Toki lainatarjousten haaliminen vaatii hieman suunnitelmallisuutta ja kärsivällisyyttä. Mitään yhteistä pohjaa eri tahojen lainatarjouksille ei ole, joten kuluja voi olla hankala hahmottaa ja vertailla. 

Kulujen lisäksi tarjouksissa tulee kiinnittää huomiota lainaehtoihin. Niistä selviää esimerkiksi se, aiheutuuko lainanottajalle lisäkuluja, mikäli hän haluaa maksaa lainan ennenaikaisesti takaisin. 

Onneksi nykyään on tarjolla laadukasta lainavertailupalvelua, joka hoitaa koko kilpailutusprosessin – parhaimmillaan yhdellä lomakkeella ja ilmaiseksi.

Kokeile Sortterin lainalaskuria ja kilpailuta lainat

Sortter tarjoaa Suomen luotettavinta lainavertailua. Haluamme auttaa tavallisia suomalaisia suunnitelmallisessa ja vastuullisessa taloudenhoidossa – olipa tilanne yleisillä raha- ja korkomarkkinoilla mikä hyvänsä. 

Nettisivuiltamme löytyy ilmainen lainalaskuri kuluttajien käyttöön. Lainalaskuri auttaa hahmottamaan lainakuluja ja niiden vaikutuksia arkeen, mikäli mielessä on vaikka asunnon tai auton hankkiminen. 

Sortter vertailee vakuudettomat lainat kuluttajan puolesta aina 60 000 euroon asti. Huomaa, että kauttamme on mahdollista vertailla myös olemassa olevat lainat. Kun huoli korkojen noususta iskee, on suositeltavaa laskea ja tarkistaa, saisiko saman lainan jostain muualta halvemmalla. 

Olemassa olevat lainat, mukaan lukien kulutusluotot, luottokortit ja osamaksusopimukset on myös mahdollista yhdistää yhdeksi uudeksi lainaksi. Tällainen yhdistelylaina on tyypillisesti edullisempi järjestely kuin monen erillisen lainan takaisinmaksu erillisine kuluineen. Sortter kilpailuttaa myös yhdistelylainan puolestasi.

Sortter tarjoaa Suomen luotettavinta lainavertailua. Haluamme auttaa tavallisia suomalaisia suunnitelmallisessa ja vastuullisessa taloudenhoidossa – olipa tilanne yleisillä raha- ja korkomarkkinoilla mikä hyvänsä.

Yksi hakemus, useita lainatarjouksia – kokeile Sortteria

Sortterin vertailupalvelu toimii niin, että verkkosivuillamme täytetään yksi lainahakemus. Pankit ja rahalaitokset toimittavat hakemusta vastaavat tarjouksensa Sortterille, ja me järjestämme ne hakijaa varten tämän nähtäville edullisimmasta alkaen.

Yhdellä hakemuksella on siis mahdollista saada hetkessä jopa toistakymmentä lainatarjousta. Korko- ja muita kuluja ei tarvitse suurennuslasin kanssa etsiä, vaan ne ovat tarjouksissa selkeästi esillä ja eroteltuna. 

Sortterin palvelu on:

 • Nopea – rahat voi saada käyttöönsä saman päivänä
 • Helppo – netissä täytetään yksi, jota vastaan voi saada useita lainatarjouksia
 • Turvallinen – toimimme korkean IT-turvan toimintaympäristössä ja yhteistyökumppaneinamme on vain luotettavia pankkeja sekä rahalaitoksia
 • Reilu – vertailemme lainat todellisen vuosikoron perusteella. Lainanhakija ole velvoitettu tarttumaan yhteenkään tarjoukseen
 • Kuluttajille maksuton – yhteistyökumppaneinamme toimivat pankit ja rahalaitokset maksavat meille yhteistyöstä komissioita.
Kirjoittaja Mia

Kirjoittaja

Mia Keurulainen

Mia on helsinkiläinen vapaa kirjoittaja ja sisällöntuottaja. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta humanististen tieteiden kandidaatiksi pääaineenaan suomen kieli ja sivuaineena sosiologia. Mialla on yli kymmenen vuoden kokemus tekstien suunnittelusta muun muassa mainostoimistojen, teollisuuden, yksityisten oppilaitosten, pankkialan ja kolmannen sektorin tarpeisiin.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.