Joustoluotto voi auttaa sinua syksyn unelmissa
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Joustoluotto – toteuta syksyn unelmasi

Kesä on usein aikaa, jolloin ihmiset elävät täysillä. Kesälomien aikaan matkustetaan tai kunnostetaan omaa pihaa ja otetaan rennosti. Usein käy kuitenkin niin, että kesäloman jälkeen moni saattaa passivoitua ja unohtaa kaikki remontit tai muut hankinnat. Samoin varsin yleinen tilanne on se, että syksymmällä saatetaan huomata mahdollisia kodin korjauskohteita kesää paremmin, koska syksyllä vietetään jälleen enemmän aikaa oman kodin ympärillä. Joustoluotto antaa tarvittaessa joustoa arjen yllättäviin tai suunniteltuihin järkeviin hankintoihin.

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava ja turvallinen lainamuoto. Se muistuttaa monilta osin luottokorttia. Saat käyttöösi sovitun luottorajan tai luottotilin, josta sinulla on mahdollisuus nostaa rahaa käyttöösi tarpeen mukaan. Kun lyhennät lainaa, luottoa vapautuu uudelleen nostettavaksi myönnetyn luottorajan mukaisesti.

Joustoluoton tärkeimmät ominaisuudet ovat:

 • Vakuudeton lainamuoto
 • Voit nostaa rahaa käyttöösi tarpeen mukaan luottoraja huomioiden
 • Sinun ei tarvitse nostaa koko lainaa
 • Mahdollista hakea eri suuruisille lainasummille aina 60 000 euroon asti.

Joustoluotto soveltuu erityisesti pienempien hankintojen tekemiseen tai vaihtoehtoisesti vararahastoksi tilanteisiin, jolloin rahaa täytyy saada nopeasti käyttöön. Välillä eteen voi tulla tilanteita esimerkiksi kodin tai auton korjauksiin liittyen, jolloin joustoluotto voi olla sopiva ratkaisu. Luonnollisesti joustoluoton, kuten minkä tahansa lainan hakeminen, kannattaa aina peilata nykyiseen taloudelliseen tilanteeseen. Mikäli taloutesi ja maksuvarasi ovat kunnossa, joustoluoton hakeminen on järkevää aina aloittaa lainavertailulla.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 479 arvosteluun.
powered by

Millaisiin hankintoihin joustoluotto sopii?

Joustoluotto sopii varsin joustavasti eri käyttökohteisiin. Tämän lainamuodon etu on myös siinä, että voit hyödyntää sitä hankintoihin, joiden loppusumma ei ole tarkkaan tiedossa. Esimerkiksi remonttikulut saattavat usein paisua hieman odotettua suuremmaksi ja silloin joustoluoton ominaisuudet auttavat loppusumman maksamisessa.

Kun kesän pihatyöt on tehty, monet alkavat remontoimaan kotinsa sisätiloja. Syksyn sisäremontit ovatkin yksi suosittu joustoluottojen käyttökohde. Oli kyseessä sitten keittiöremontti tai uusi kylpyhuone, joustoluotto antaa sinulle mahdollisuuksia toteuttaa unelmiasi omassa kodissasi.

Usein joustoluottoa hyödynnetään myös vaikkapa ajoneuvon hankintaan. Tämä antaa ostajalle käteisostamisen edun, jolloin ajoneuvon hinnasta on usein paremmat mahdollisuudet neuvotella verrattuna siihen, jos valitaan liikkeen omat maksuvaihtoehdot.

Joustoluotto voi olla järkevä vaihtoehto silloin, kun:

 • Hankinnan loppusumma ei ole tarkkaan tiedossa
 • Kohtaat yllättävän ja välttämättömän kuluerän
 • Tarvitset luoton, joka joustaa tarpeen tullen
 • Kaipaat luottokorttia suuremman luottorajan

Esimerkki:

Jos suunnittelet vaikkapa uuden ruokailuryhmän hankintaa, joustoluotto voi olla siihen sopiva vaihtoehto. Sinulla saattaakin olla jo budjettiin sopivia vaihtoehtoja mielessä. Jos arvioitu ruokailuryhmän hinta olisi esimerkiksi 1000 euroa, sinun on silti mahdollista hakea joustoluottoa suuremmalle summalle. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulle myönnetty luottoraja olisi esimerkiksi 2000 euroa, pystyt etsimään sopivaa vaihtoehtoa laajemmalla budjetilla. Jos lopulta valitsemasi ruokailuryhmä maksaisi 1500 euroa, voit nostaa silti vain tarvittavan summan. Tällöin myös maksat korkoa vain nostamastasi summasta.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Miten määritellä sopivan kokoinen joustoluotto?

Jokainen järkevä lainanhakuprosessi alkaa aina siitä, että määritellään lainan sopivuus omaan taloudelliseen tilanteeseen. Vaikka lainojen hakeminen ja kilpailuttaminen onkin tänä päivänä helppoa, jokainen henkilö on vastuussa oman lainansa takaisinmaksusta. Holtiton lainan hakeminen ei ole koskaan suositeltavaa, mutta oikein suunniteltuna joustoluotto voi olla hyvä vaihtoehto arjen erilaisiin tilanteisiin.

Kun budjetoit omia kulujasi ja menojasi sekä varmistat oman taloutesi tasapainon, hankintojen ja ulkopuolisen rahoituksen suunnittelu on turvallisempaa. Sinun kannattaa pohtia, miten suunnitellun lainan kuukausikustannukset vaikuttavat arkeesi. Pohdi elämääsi myös pitkällä tähtäimellä. Onko työtilanteesi turvattu? Onko sinulle mahdollisesti tulossa lähiaikoina muita hankintoja, jotka vaikuttavat maksuvaraasi? Mikäli uuden lainan kustannukset eivät tunnu haastavilta, lainan hakemista voi harkita.

Sopivan joustoluoton määrittely lähtee liikkeelle hankintakohteen suuruudesta. Jos tuotteen tai palvelun hankintasumma on tarkkaan tiedossa, voit hakea joustoluottoa siihen perustuen. Mikäli loppusummasta on saatavilla vain karkea arvio, joustoluotto kannattaa hakea hieman suuremmalle summalle. 

Muista nämä joustoluotosta:

 • Hae lainaa vain, jos maksukykysi on riittävä
 • Tutki hankintasi hintoja etukäteen, jotta osaat hakea karkeasti oikean määrän lainaa
 • Muista varmistaa maksukykysi koko luottorajalle (vaikka et suunnittelisi nostavasi koko luottoa kerralla)
 • Kilpailuta lainat

Tänä syksynä olemme tilanteessa, jossa korot ovat jälleen korkeammalla tasolla monien vuosien nollakorkojen jälkeen. Voit kuitenkin tarvittaessa hakea korkotasosta huolimatta joustoluoton korkeammalle lainasummalle, sillä joustoluoton korko lasketaan aina vain sillä hetkellä nostetulle lainalle. Et maksa ylimääräistä siitä, vaikka hakisitkin joustoluoton varmuuden vuoksi suuremmalle summalle. Joustoluoton hakeminen ei myöskään sido sinua mihinkään, eli tarvittaessa voit jättää luoton kokonaan nostamatta ja pitää joustoluottoa vararahastona pahan päivän varalle.

On myös hyvä muistaa, että sinulla on aina mahdollisuus maksaa joustoluotto takaisin maksusuunnitelmaa nopeammin. Silloin pystyt säästämään lainan kokonaiskustannuksissa. 

Kannattaako joustoluotto kilpailuttaa?

Kyllä. Kaikki lainat, myös joustoluotto, kannattaa aina kilpailuttaa. Joustoluoton korkokulut voivat vaihdella suuresti pankista riippumatta. Tämän päivän korkotaso on korkeampi, mutta viitekorkojen lisäksi lainoihin tulee aina pankkien muita omia kuluja. Tästä syystä kilpailuttaminen kannattaa aina. 

Lainan kokonaiskustannukset koostuvat seuraavista:

 • Viitekorko 
 • Pankin marginaali
 • Luoton avausmaksu
 • Lainan hallinnointikulut

Todellinen vuosikorko ratkaisee lopulta sen, mikä laina on edullisin. Kun vertailet lainoja Sortterin kautta, saat tarjoukset helposti todellisen vuosikoron mukaan lajiteltuina. Niinpä sinun onkin nopeaa valita paras joustoluottotarjous lainavertailun ensimmäiseltä sijalta.

Sortter on reilu ja asiakkaan puolella oleva kotimainen toimija. Olemme myös tutkitusti Suomen luotettavin lainavertailupalvelu. Kun kilpailutat joustoluoton Sortterin kautta, sinun on mahdollisuus säästää selkeitä summia lainakustannuksissa ja sinulle jää enemmän rahaa käyttöösi lainanlyhennysten jälkeen.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.