Joustoluotto avuksi akuutteihin tilanteisiin
Takaisin blogiin
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Teija

Kirjoittaja:

Teija Välinoro

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Joustoluotto avuksi arjen akuutteihin tilanteisiin

Joustoluottoa voi verrata luottokorttiin siinä mielessä, että sitä voi nostaa käyttöön tarpeen mukaan – koko lainaa ei siis tarvitse nostaa kerralla. Varsinainen maksuväline se ei kuitenkaan ole, vaan raha nostetaan omalle tilille luottotililtä. Joustoluotto sopii erityisesti pienempien hankintojen tekemiseen sekä akuutteihin tilanteisiin, jolloin raha pitää saada nopeasti käyttöön.

Joustoluotto mahdollistaa monenlaiset suunnitellut tai yllättäen eteen tulevat hankinnat, joiden rahoittamiseen se on helppo ja joustava tapa. Joustoluoton korko saattaa olla matalampi kuin luottokortissa, jolloin se on edullisempi vaihtoehto kuin maksaminen luottokortilla. Lisäksi joustoluottoon voi saada luottokorttia isomman luottorajan.

Useat pankit ja rahoituslaitokset myöntävät joustoluottoja, joista käytetään myös nimitystä joustolaina tai joustolimiitti. Eri nimestä huolimatta kyse on lainasta, jota voit nostaa luottorajaan asti oman tarpeen mukaan. Sitä ei ole pakko nostaa kokonaan ja kun luottoa maksaa takaisin, sitä voi sen jälkeen nostaa taas uudelleen ilman erillisen hakemuksen tekemistä.

Joustoluottoa voit saada 60 000 euroon saakka ja ilman vakuuksia.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 523 arvosteluun.
powered by

Mihin joustoluotto sopii?

Joustoluotto on erityisen toimiva sellaisissa tilanteissa, kun et ole aivan varma, kuinka paljon rahaa hankintaan tarvitset. Koska sitä ei tarvitse nostaa käyttöön kokonaan, voit hyödyntää vain sen verran luotosta, minkä tarvitset. Voit käyttää sitä myös useisiin eri käyttökohteisiin, sillä luotto ei ole sidottu tiettyyn hankintaan.

Joustoluottoa voit hyödyntää esimerkiksi silloin, kun

 • tarvittavan rahasumman kokonaismäärä ei ole tarkkaan tiedossa
 • luoton tulisi mukautua elämän vaihtuviin tarpeisiin
 • rahan tarve tulee eteen yllättäen
 • haluat hyödyntää joustoluoton ominaisuuksia olemassa olevien muiden lainojen maksamiseen. 

Remontin rahoittaminen on yksi joustoluoton käyttökohde. Sillä voi maksaa materiaaleja sekä työn osuutta. Joustavuus on tällöin eduksi: vaikka remontille olisi tehty tarkka budjetti, saattaa yllättäviä menoja silti tulla, jolloin on hyvä, että joustava rahoitusmuoto on olemassa. 

Joustoluottoa voi hyödyntää myös yksittäiseen ostokseen, kuten kulkuneuvon hankintaan. Voit ostaa sillä auton, veneen moottoripyörän tai mopoauton joko liikkeestä tai yksityiseltä myyjältä. Joustoluoton avulla voit ostaa kulkuneuvon käteisostajana ja mahdollisesti saada neuvoteltua myös hintaa alemmaksi. 

Elämäntilanteen muutokset ovat yleinen syy, jolloin rahaa tarvitaan hetkellisesti useisiin eri hankintoihin enemmän. Tällöin joustavuus on ensisijaisen tärkeää. Joustoluotto tuo vapautta tehdä hankinnat juuri sillä hetkellä, kun niille on tarve

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Miten joustoluotto toimii?

Nimensä mukaisesti joustoluoton merkittävimmät ominaisuudet liittyvät sen joustavuuteen:

 • ei sitoutumista tiettyyn lainasummaan 
 • ei uuden hakemuksen tekoa, jos haluat nostaa lyhennettyä lainaa uudelleen
 • korkoa maksetaan vain käytetystä osuudesta. 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos esimerkiksi luottorajasi on 8000 euroa, voit nostaa siitä vain osan, kuten 5000 euroa. Maksat korkoa vain tästä 5000 eurosta, et koko luottosummasta. Tämän jälkeen sinulla on vielä 3000 euroa luottoa nostettavissa. Kun olet lyhentänyt nostettua luottoa, voit tarvittaessa nostaa sen taas uudelleen käyttöön.

Joustoluottoa voi lyhentää kolmella eri tavalla:

 • säännöllisesti sovituissa kuukausierissä
 • sovittua nopeammin isommissa erissä
 • kerralla kokonaan.

Joillakin luotonmyöntäjillä on ehdoissa mahdollisuus pitää lyhennysyvapaita kuukausia, mikä auttaa suuresti, jos jossain kuussa menot ovatkin arvioitua suuremmat. Lyhennysvapailta kuukausilta maksat vain korot ja kulut. Sen jälkeen maksat luottoa taas normaalin kuukausierän mukaisesti. 

Joustoluoton korko määräytyy hakijan mukaan. Mitä parempi maksukyky sinulla pankin mukaan on, sitä alhaisempi on myönnetty korko. Alimmillaan nimelliskorko on 4 % ja suurimmillaan 20 %. Yleisesti ottaen kulutusluottojen korot ovat 4,5–10 %. Se, kuinka paljon joustoluotto kokonaisuudessaan kustantaa, riippuu koron lisäksi otetusta laina-ajasta. Pitkä laina-aika kasvattaa kustannuksia.

Hae joustoluottoa helposti

Joustoluottoa myöntävät useat eri pankit ja rahoituslaitokset. Näiden välillä on eroja muun maussa koroissa, lainan kokonaiskustannuksissa sekä muissa lainan ehdoissa. Siksi vain yhden pankin antaman tarjouksen pohjalta ei kannata tehdä päätöstä joustoluoton ottamisesta.

Kuten mitä tahansa lainaa, myös joustoluottoa haettaessa tulee huomioida nämä neljä seikkaa:

 1. Olet vähintään 20-vuotias, sinulla on säännölliset tulot ja olet hoitanut raha-asiasi hyvin.
 2. Taloutesi on tasapainossa. Pidä huolta maksukykysi säilyttämisestä laskemalla, minkä suuruiseen kuukausilyhennykseen sinulla on varaa. 
 3. Haet lainaa todelliseen tarpeeseen etkä vain hetken mielijohteesta.
 4. Vertaile ja kilpailuta eri pankkien ja rahoituslaitosten joustoluotot, jotta löydät sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Kun vertailet joustoluottovaihtoehtoja, kiinnitä huomiota todelliseen vuosittaiseen korkoon. Nimelliskorko tarkoittaa lainasta maksettavaa korkoa, mutta sen päälle tulee vielä muita lainan maksuja ja kuluja. Ne on huomioitu todellisessa vuosikorossa, joka sisältää kaikki lainan kulut.  

Vertaillessasi kulutusluottoja kiinnitä huomiota myös muihin ehtoihin, kuten:

 • Mikä on luottorajan suuruus?
 • Millä summalla lainaa pitää lyhentää?
 • Onko luotossa mahdollisuus pitää lyhennysvapaita kuukausia?
 • Voiko luottorajaa tarvittaessa korottaa?

Kun löydät sinulle edullisimman ja ehdoiltaan sopivimman joustoluoton, teet sopimuksen luotonmyöntäjän kanssa. Sen jälkeen voit hyödyntää luottotiliä tarpeesi mukaan. 

Yhdellä hakemuksella lukuisia lainatarjouksia!

Sortter avuksi joustoluottojen vertailuun 

Joustoluottojen vertailu on helpointa, kun hyödynnät lainavertailua. Sortter on kotimainen, reilu ja tutkitusti Suomen luotettavin lainavertailu. Palvelumme kautta vertailu hoituu näppärästi vain yhdellä hakemuksella. Täytä hakemus huolellisesti ja saat sinulle räätälöidyt luottotarjoukset jopa yli kymmeneltä eri pankilta ja rahoituslaitokselta.

Sortter on 100 % asiakkaan puolella ja varmistamme, ettei sinulle aiheudu joustoluotosta piilokuluja. Teemme vertailun aina  perustuen todelliseen vuosikorkoon. Se tarkoittaa, että näet suoraan kaikki luoton kulut ja kustannukset. Jotta vertailu on sinulle mahdollisimman selkeää, laitamme saamasi tarjoukset valmiiksi järjestykseen edullisimmasta alkaen.

Sortterin lainavertailun avulla varmistut että

 • joustoluoton hakeminen ja valitseminen on nopeaa
 • homma hoituu helposti yhdellä verkkohakemuksella
 • löydät sinulle edullisimman joustoluoton
 • vertailun tekeminen on maksutonta.
Kirjoittaja Teija

Kirjoittaja

Teija Välinoro

Teija on valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja opiskelee parhaillaan työn ohessa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Kirjoittaminen on ollut Teijalle aina luontevaa niin vapaa-ajalla kuin työssäkin. Erilaisten tekstien suunnittelu ja tuottaminen ovat kuuluneet hänen työnkuvaansa reilun kuuden vuoden ajan. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä Teija on tehnyt vuodesta 2023 alkaen.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin