Ajokortti osamaksulla – vai sittenkin kulutusluotolla?

Ajokortti on edelleen vaatimus monessa työssä. Ajokortin rahoittaminen osamaksulla tai kulutusluotolla tuo joustoa ajouran alkutaipaleella.

Valitse lainasumma

2 000 €

Valitse laina-aika

3 vuotta
67 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 2 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 3 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 67 €, takaisinmaksettava summa 2 403 € sekä todellinen vuosikorko on 13,06 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 2 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 3 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 67 €, takaisinmaksettava summa 2 403 € sekä todellinen vuosikorko on 13,06 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Ajokortti on edelleen vaatimus monessa työssä. Ajokortin rahoittaminen osamaksulla tai kulutusluotolla tuo joustoa ajouran alkutaipaleella.

Infoa ajokortista

Ajokortti on moottorikäyttöisen ajoneuvon ajamiseen oikeuttava, viranomaisen myöntämä lupa. Erityyppiset ajokortit soveltuvat erilaisten ajoneuvojen ajamiseen, joten ennen autokouluun ilmoittautumista on hyvä pohtia omat tarpeet ja toiveet tulevien ajojen suhteen.

Mieti näitä kysymyksiä ennen autokouluun ilmoittautumista:

 1. Aiotko ajaa henkilöautolla vai suuremmilla ajoneuvoilla?
 2. Tavoitteletko ammattiautoilijan uraa?
 3. Tarvitseeko sinun vetää raskaita kuormia peräkärryllä (yli 750 kg)?
 4. Aiotko ajaa moottoripyörällä?

Ajokortit jaetaan erilaisiin ajokorttiluokkiin riippuen siitä, minkälaista ajoneuvoa niiden haltija saa kuljettaa. Yleisin ja useimmille riittävä kortti on B-ajokortti. B-ajokortti mahdollistaa enintään 3500 kg painavan henkilöauton kuljettamisen, jossa on kuljettajan lisäksi paikat maksimissaan kahdeksalle matkustajalle.

Edellä mainittua suurempien ajoneuvojen kuljettamiseen on useita eri ajokorttivaihtoehtoja, joten on hyvä pohtia etukäteen, aikooko ajaa esimerkiksi rekkaa tai linja-autoa tulevaisuudessa.

Ajokorttia hankkiva käy teoria- ja ajotunteja autokoulussa, joiden jälkeen ajoneuvon kuljettamiseen tarvittava osaaminen varmistetaan teoriakokeella ja ajokokeella, eli niin sanotulla inssiajolla.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 470 arvosteluun.
powered by

Ajokortin rahoitusvaihtoehdot

Ajokortti on taloudellisesti merkittävä hankinta, jonka voi onneksi nykyisin pilkkoa osiin erilaisilla rahoitusvaihtoehdoilla. Ajokortti osamaksulla tai kulutusluotolla mahdollistaa pienemmän panostuksen vapaampaan liikkumiseen. Kun olet hankkimassa ajokorttia, laadukas ajo-opetus on tae kuljettajan ja kanssaihmisten turvallisuudesta.

Ensimmäinen tapa on maksaa autokoulu ja ajokortti suoraan käteisellä. Tällöin ajokorttiin käytettävä raha maksetaan ajokorttia hankittaessa kokonaan.

Toinen tapa hankkia ajokortti on käyttää tiettyjen autokoulujen tarjoamia osamaksuvaihtoehtoja. Tässä vaihtoehdossa kannattaa kuitenkin muistaa, että autokoulujen tarjoamat vaihtoehdot eivät välttämättä ole kokonaiskuluiltaan kaikkein edullisimpia.

Kolmas tapa on hankkia ajokortti edulliseksi kilpailutetulla kulutusluotolla. Tällöin voit valita vapaasti mielestäsi parhaan ja hintaluokaltaan järkevimmän autokoulun. Lisäksi voit maksaa samalla kulutusluotolla myös muut ajokortin hankintaan liittyvät kulut, kuten viranomaismaksut.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Autokoulu osamaksulla

Autokoulun käyminen osamaksulla pienentää tarvittavaa alkupääomaa merkittävästi. Etenkin työssään autoa tarvitsevalle ajokortin hankkiminen osamaksulla saattaa olla järkevää, sillä autokoulun hinnan voi maksaa kätevästi tulevista palkoista.

Ajokortin hinta muodostuu kuitenkin useammasta osasta, eli autokoulun perushinnasta, viranomaismaksuista sekä mahdollisista lisätunneista ja uusintakokeista. Useimmat autokoulujen tarjoamat osamaksuvaihtoehdot eivät sisällä viranomaismaksuja tai mahdollisia lisätunteja.

Kilpailuta ajokortin rahoitus

Autokoulu kulutusluotolla

Autokoulu ja ajokortti voidaan maksaa myös kilpailuttamalla edullinen kulutusluotto. Tällöin lasket etukäteen kaikki ajokortin hankintaan liittyvät kulut ja kilpailutat maksutta edullisen kulutusluoton Sortterin lainavertailussa.

Autokoulun maksaminen kulutusluotolla toimii näin:

 1. Selvitä, minkälaisen ajokortin tarvitset.
 2. Etsi tarpeitasi parhaiten vastaava autokoulu.
 3. Pyydä tarjous ajokortin suorittamisesta.
 4. Laske mukaan viranomaismaksut.
 5. Laske arvio mahdollisista lisätunneista ja niiden kustannuksista.
 6. Laske summat yhteen ja kilpailuta edullinen kulutusluotto.
 7. Nosta laina ja maksa ajokorttiin liittyvät kulut niiden maksuehtojen puitteissa.
 8. Ilmoittaudu ajokouluun, osallistu tunneille.
 9. Suorita ajokokeen kirjallinen osa sekä myöhemmin varsinainen ajokoe eli inssi.
 10. Maksa kulutusluotto pois sovitusti.
 11. Nauti ajo-oikeudesta ja aja varovasti.

Ajokortin osamaksu ja kulutusluotto vertailussa

Oheisessa taulukossa on esitetty yleisimpiä ajokortin rahoitusvaihtoehtoja.

SVEA-erämaksuSantanderEsimerkki Sortterin kautta kilpailutetusta lainasta
Ajokortin hinta2000 €2000 €2000 €
Maksuaika kk363636
Korko19,95 %7,95 %8,90 %
Avausmaksu0 €60 €0 €
Tilinhoitomaksu5 € / kk6 €/kk5 €/kk
Todellinen vuosikorko27,78 %17,74 %15,11 %
Kuukausierä79,28 €68,63 €68,51 €
Kokonaissumma2854 €2531 €2466 €

Esimerkissä edullisimman ja kalleimman vaihtoehdon ero on lähes 400 € koko laina-ajalta. Kuukausierien eroksi muodostuu jopa 11 euroa. Vertailemalla rahoitustarjoukset voit löytää talouteesi sopivan kuukausierän helposti ja reiluin ehdoin. Siksi onkin selvää, ettei osamaksusopimusta kannata solmia vertailematta saatavilla olevia vaihtoehtoja keskenään.

Kilpailuta kulutusluotto seuraavasti

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Ajokortin hankinta osamaksulla pähkinänkuoressa

Ajokorttia hankittaessa on tärkeää ensin varmistaa itselleen sopiva ajokorttiluokka. Tämän jälkeen on valittava mahdollisimman laadukas autokoulu, jotta ajaminen on tulevaisuudessa mahdollisimman turvallista.

Laadukkaan autokoulun löydettyäsi alkaa rahoituksen suunnittelu, jonka aikana kannattaa varmistaa myös edullisen kulutusluoton tai joustolainan kokonaishinta Sortterin lainavertailussa. Tämän jälkeen voitkin turvallisin mielin aloittaa ajamisen.

Kotimainen rahoitusalan ja pankkipalvelujen vertailualusta Sortter on apunasi myös sopivan ajoneuvon hankinnassa. Tutustu Sortterin lainavertailuun ja täytä lainahakemus lainahakemus.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo