Sortter

Ajokortti osamaksulla, vai sittenkin kulutusluotolla?

Ajokortti osamaksulla tai kulutusluotolla mahdollistaa pienemmän alkupanostuksen vapaampaan liikkuvuuteen. Ajokortti on edelleen vaatimus monessa työssä ja pitkien välimatkojen Suomessa ajokortti tuo vapautta liikkuvuuteen myös vapaa-ajalla.  Kun hankit ajokorttia, on laadukas ajo-opetus tae kuljettajan ja kanssaihmisten turvallisuudesta. Ajokortin hankkiminen osamaksulla tuo joustoa ajouran alkutaipaleella.

Valitse lainasumma

2000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
43€

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-60 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
 • iconIlmainen hakemus
 • iconEt sitoudu mihinkään
 • iconSaat lainapäätöksen 5 minuutissa
Vuonna 2020 lainan nimelliskorko voi olla alimmillaan 4 % ja korkeintaan 10 %. Lainojen kilpailuttamiseksi tarvitset säännölliset palkka- tai eläketulot, yli 20 vuoden iän ja hyvin hoidetut raha-asiat.
 • Parhaan koron takuu

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

Ajokortti info

Ajokortti on moottorikäyttöisen ajoneuvon ajamiseen oikeuttava, viranomaisen myöntämä lupa. Eri tyyppiset ajokortit soveltuvat erilaisten ajoneuvon ajamiseen, joten ennen autokouluun ilmoittautumista on hyvä miettiä omat tarpeet ja toiveet tulevien ajojen suhteen.

Mieti nämä asiat ennen autokouluun ilmoittautumista:

 1. Aiotko ajaa henkilöautolla vai suuremmilla ajoneuvoilla
 2. Tavoitteletko ammattiautoilijan uraa.
 3. Tarvitseeko sinun vetää raskaita kuormia peräkärryllä (yli 750 kg)
 4. Aiotko ajaa moottoripyörällä 

Ajokortit jaetaan erilaisiin ajokorttiluokkiin riippuen siitä, minkälaista ajoneuvoa niiden haltija saa kuljettaa. Yleisin ja useimmille riittävä on B-ajokortti, joka mahdollistaa enintään 3500 kg henkilöautojen kuljettamisen, joissa kuljettajan lisäksi on paikat maksimissaan kahdeksalle matkustajalle. 

Tästä suurempien ajoneuvojen kuljettamiseen on useampia eri ajokorttivaihtoehtoja, joten on hyvä miettiä etukäteen aikooko ajaa esimerkiksi rekkaa tai linja-autoa tulevaisuudessa.

Ajokorttia hankkiva käy teoria- sekä ajotunteja autokoulussa, joiden jälkeen ajoneuvon kuljettamiseen tarvittava osaaminen varmistetaan teoriakokeella sekä ajokokeella (niin sanottu inssiajo).

Ajokortti rahoitusvaihtoehdot

Ajokortti on taloudellisesti merkittävä hankinta, jonka voi onneksi nykyisin pilkkoa osiin erilaisilla rahoitusvaihtoehdoilla. 

Ensimmäinen tapa on maksaa autokoulu ja ajokortti suoraan käteisellä. Tällöin ajokorttiin käytettävä raha maksetaan ajokorttia hankittaessa kokonaan.

Toinen tapa hankkia ajokortti on käyttää tiettyjen autokoulujen tarjoamia osamaksuvaihtoehtoja. Tässä vaihtoehdossa kannattaa kuitenkin muistaa, että autokoulujen tarjoamat vaihtoehdot eivät välttämättä ole kokonaiskuluiltaan kaikkein edullisimpia.

Kolmas tapa on hankkia ajokortti edulliseksi kilpailutetulla kulutusluotolla. Tällöin voit valita vapaasti mielestäsi parhaan ja hintaluokaltaan järkevimmän autokoulun, sekä voit samalla kulutusluotolla maksaa myös muut ajokortin hankintaan liittyvät kulut (kuten viranomaismaksut).

Autokoulu osamaksulla

Autokoulun käyminen osamaksulla siis pienentää tarvittavaa alkupääomaa merkittävästi. Varsinkin työssään autoa tarvitsevalle voi ajokortin hankkiminen osamaksulla olla järkevää, kun autokoulun hinnan voi maksaa kätevästi tulevista palkoista.

Ajokortin hinta muodostuu kuitenkin useammasta osasta, eli autokoulun ”perushinnasta”, viranomaismaksuista sekä mahdollisista lisätunneista ja uusintakokeista. Useimmat autokoulujen tarjoamat osamaksuvaihtoehdot eivät sisällä viranomaismaksuja eikä mahdollisia lisätunteja. 

Autokoulu kulutusluotolla

Autokoulu ja ajokortti voidaan maksaa myös kilpailuttamalla edullinen kulutusluotto. Tällöin lasket etukäteen kaikki ajokortin hankintaan liittyvät kulut ja kilpailutat maksutta edullisen kulutusluoton Sortterin lainavertailussa.

Autokoulun maksaminen kulutusluotolla toimii näin:

 1. Selvitä minkälaisen ajokortin tarvitset
 2. Etsi tarpeitasi parhaiten vastaava autokoulu
 3. Pyydä tarjous ajokortin suorittamisesta
 4. Laske mukaan viranomaismaksut
 5. Laske arvio mahdollisista lisätunneista ja niiden kustannuksista
 6. Laske summat yhteen ja kilpailuta edullinen kulutusluotto
 7. Nosta laina ja maksa ajokorttiin liittyvät kulut niiden maksuehtojen puitteissa
 8. Maksa kulutusluotto pois sovitusti
 9. Aja.

Ajokortin hankinta osamaksulla pähkinänkuoressa

Ajokorttia hankittaessa on tärkeää ensin varmistaa itselleen sopiva ajokorttiluokka. Tämän jälkeen on valittava mahdollisimman laadukas autokoulu, jotta ajaminen on tulevaisuudessa mahdollisimman turvallista. Sitten autokoulun rahoituksen suunnittelu, jossa kannattaa varmistaa myös edullisen kulutusluoton tai joustolainan kokonaishinta Sortterin lainavertailussa. Tämän jälkeen voikin turvallisin mielin aloittaa ajamisen. Sortter on apunasi myös sopivan ajoneuvon hankinnassa.

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiResurs BankAvidaBigbankNordaxKaarnaTF BankBalanziaFellow FinanceEuroloanFixuraMyLenderLaina.fi - KertalainaLainaamoRisicum - KertalainaCredigoCredit24Halino

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.