Salaojaremontti kuuluu osaksi hyvinvoivan talon toimenpiteitä

Salaojaremontti on iso investointi, ja on tavallista, että siihen ryhtymistä herkästi lykätään. Toimiva salaojitus on kuitenkin hyvinvoivan talon edellytys, joten salaojaremonttia ei kannata jättää tekemättä. Mikäli harkitset remonttilainaa salaojaremonttia varten, kannattaa laina aina kilpailuttaa.

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
475 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Salaojaremontti on iso investointi, ja on tavallista, että siihen ryhtymistä herkästi lykätään. Toimiva salaojitus on kuitenkin hyvinvoivan talon edellytys, joten salaojaremonttia ei kannata jättää tekemättä. Mikäli harkitset remonttilainaa salaojaremonttia varten, kannattaa laina aina kilpailuttaa.

Päivitetty:

Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Miksi salaojaremontti kannattaa tehdä?

Salaojaremontti on iso investointi ja on tavallista, että siihen ryhtymistä herkästi lykätään. Toimiva salaojitus on kuitenkin hyvinvoivan talon edellytys, joten salaojaremonttia ei kannata jättää tekemättä.

Salaojitus tarkoittaa siis salaojarakenteen rakentamista rakennuksen alueelle ja sillä estetään veden pääseminen talon rakenteisiin. Salaojaputki on maan alle kaivettu, reikäinen putki, jota ympäröivän alueen vesi valuu ja ohjataan pois rakennuksen lähistöltä.

Vesi on yksi eniten tuhoa aiheuttavista elementeistä ja siksi talon suojaaminen vedeltä on ensisijaisen tärkeää rakennuksen terveyden kannalta. Tehokas salaojitus estää veden pääsemisen talon rakenteisiin ja täten ehkäisee muun muassa erilaisia home- ja routavaurioita. Mikäli talon perustuksiin pääsee vettä, voi se johtaa talon alapohjan kosteusongelmiin, joka säteilee kiinteistön ilmanlaatuun tunkkaisuutena.

Salaojaputket asennetaan yleensä kiinteistölle talon perustusten rakentamisen yhteydessä, mutta salaojarakenteen asentaminen jälkikäteen on myös mahdollista. Salaojaputkien materiaalina on käytetty usein tiiltä, mutta nykyään käytetään lähes poikkeuksetta muovia.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 479 arvosteluun.
powered by

Milloin salaojaremontti kannattaa tehdä?

Salaojat eivät ole näkyvillä, joten niiden huolto- ja tarkastustoimenpiteet helposti unohtuvat muiden huoltotoimenpiteiden alta. Huonosti toimivat tai toimimattomat salaojat voivat kuitenkin aiheuttaa vahinkoa kodin alapohjarakenteissa jo pitkään ennen ongelmien esiintymistä. Ongelmien ilmaantuessa kiinteistön muutkin rakenteet ovat jo saattaneet kärsiä, ja remontin hinta voi nousta huomattavasti.

Ota nämä huomioon salaojaremontista:

 • Salaojien keskimääräinen käyttöikä on noin 30–40 vuotta.
 • Jos kosteus on ehtinyt vaurioittaa alapohjarakenteita, salaojaremontin lisäksi joudutaan tekemään muitakin korjaustoimenpiteitä.
 • Pahimmillaan kosteuden aiheuttamat homekasvustot kulkeutuvat sisäilmaan ja voivat aiheuttaa vakaviakin terveysongelmia.
 • Vakuutus ei lähtökohtaisesti korvaa puutteellisen salaojituksen aiheuttamia vaurioita. Alapohjarakenteiden remontit ovat yleensä mittavia urakoita, ja ne jäävät omista varoista maksettaviksi. Korvausta ei myönnetä vahingosta, jonka on aiheuttanut esimerkiksi kuluminen, syöpyminen, routiminen, maan painuminen tai maan kosteus.

Mikäli ulkopuolinen rahoitus tulee tarpeeseen, kannattaa salaojaremontin kattamiseksi otettu remonttilaina kilpailuttaa.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Perustusrakenteiden yleisimmät kosteus- ja homevaurioiden syyt

Perustusrakenteiden kosteus- ja homevaurioihin on useita keskeisimpiä syitä:

 1. Pintavesien valuminen rakennukseen
 2. Puutteellinen sadevesijärjestelmä
 3. Pintaveden tunkeutuminen ryömintätilaan ja muihin rakenteisiin
 4. Paineellisen veden tunkeutuminen ryömintätilaan ja muihin rakenteisiin
 5. Veden kapillaarinen nousu rakennuspohjasta rakenteisiin

Yleisimmät salaojituksen ongelmat

 1. Maanpinnan kallistus puuttuu tai maa kallistuu väärään suuntaan
 2. Nurmikko, ruokamulta ja maa-ainekset tai hieno hiekka ovat perustuksissa kiinni
 3. Routaeristys on vettynyttä ja liian ohutta styroxia
 4. Salaojaputki on yksikerroksinen ja halkaisijaltaan 70 mm. Salaojaputket ovat usein vaurioituneet ja tukossa
 5. Kosteus nousee kapillaarisesti rakenteisiin.
 6. Piilosokkelitalossa (valesokkeli) seinärakenteet ovat maanpinnan alapuolella, jolloin kosteus ohjautuu rakenteisiin
 7. Sadevesiä ei ole ohjattu sadevesiviemäröintiin, vaan ne valuvat ränneistä suoraan seinustan viereen
 8. Perustuksia suojaava kosteussulku eli patolevy puuttuu

Näin lainojen kilpailuttaminen toimii

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Salaojaremontin hinta

Salaojaremontin hinta muodostuu monista eri tekijöistä, kuten kiinteistön koosta ja perustusten rakenteista. Hintoja vertailtaessa ei kannata tarkastella pelkkää loppusummaa, vaan huomioida tarjouksen kokonaissisältö.

Salaojaremontin kustannukset vaihtelevat yleensä noin 5 000–20 000 euron välillä. Tyypillisesti keskikokoisen omakotitalon salaojaremontti maksaa noin 12 000 €. Hintaan vaikuttaa esimerkiksi salaojien laajuus sekä se, uusitaanko samalla myös sadevesijärjestelmät. Lisäksi hintaa arvioitaessa on tärkeää ottaa huomioon rakennuksen koko, maaperä ja mahdolliset vanhat salaojajärjestelmät.

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia

Salaojaremontti – muista nämä

Salaojat alkoivat yleistyä 1970-luvulla ja tulivat rakennusmääräyksiin 80-luvulla. Vasta 2000-luvulla salaojien merkitys kodin terveydelle alettiin kuitenkin todellisuudessa ymmärtää. Siksi vanhat salaojajärjestelmät on usein puutteellisesti tehty, ne ovat tukkeutuneet tai tulleet käyttöikänsä päähän.

Jos sokkeli ja muut perustusrakenteet toistuvasti altistuvat maaperän kosteudelle, aiheuttaa se väistämättä vauriota jossain vaiheessa. Alapohjarakenteiden yleisimmät kosteus- ja homevaurioiden syyt on lähes aina korjattavissa asianmukaisella salaojituksella. Erityisesti vanhassa talossa salaojat ovat hyvinkin saattaneet jo tulla tiensä päähän.

Salaojien asennus

Salaojaputket asennetaan tyypillisesti routarajan alapuolelle eli noin 80–120 cm syvyyteen. Maahan kaivetun salaojan leveyden tulee olla noin 30 cm salaojaputkea leveämpi. Kun salaojat on asennettu oikein, ne on asennettu maanalaisten rakenteiden alapuolelle ja näin ollen ne ovat turvassa jäätymiseltä. Lähelle pintaa asennetut putket tulee eristää.

Salaojat tulee tarkistaa säännöllisesti ja tarvittaessa korjata, jotta vältytään vesien ohjautuminen rakenteisiin ja siitä johtuvat kosteusvauriot. Vanhan talon salaojien asennukseen tulee kiinnittää erityistä huomiota, jotta vesi ohjautuu oikein ja vanhojen salaojien aiheuttamat ongelmat saadaan korjattua.

Mikäli salaojien asennus ei onnistu omin voimin, kannattaa suosiolla kääntyä ammattilaisen puoleen. Erityisesti vanhan talon salaojaremonttiin on aina syytä ottaa avuksi ammattilainen, jotta lopputulos on onnistunut. Virheellisen työn korjaaminen voi käydä lopulta hyvin kalliiksi.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Salaojaremontti – kilpailuta remonttilaina Sortterilla

Remonttilaina voi tulla tarpeeseen remontin koosta riippumatta. Ulkopuolinen rahoitus kannattaa lainan koosta riippumatta aina kilpailuttaa, ja remonttilainan kilpailuttaminen onnistuukin helposti Sortterin avulla: järjestämme lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen selkeästi ja reiluin ehdoin. Lainojen kilpailuttaminen on nopeaa, läpinäkyvää ja ilmaista.

Valitse haluamasi lainasumma ja laina-aika ja lähetä hakemus. Autamme sinua löytämään edullisen remonttilainan pankeilta ja rahoituslaitoksilta ilmaiseksi.

 • Hae remonttilainaa jopa 60 000 €
 • Korko alkaen 4 %
 • Valitse laina-aika 1 ja 20 vuoden väliltä
 • Voit hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia
 • Saat lainatarjoukset jopa muutamassa minuutissa
 • Pankki maksaa lainan tilille usein jo samana päivänä

Hae vakuudetonta remonttilainaa jopa 60 000 € asti. Sortter kilpailuttaa edullisen rahoituksen remonttiin reilusti ja vastuullisesti. Täytä ilmainen lainahakemus, vertaa pankkien tarjoukset ja valitse haluamasi remonttilaina. Lainasopimuksen allekirjoitus onnistuu pankkitunnuksilla ja rahat siirretään tilillesi jopa saman päivän aikana.

Usein kysytyt kysymykset salaojaremontista

 • Salaojaremontti on iso investointi ja on tavallista, että siihen ryhtymistä herkästi lykätään. Toimiva salaojitus on kuitenkin hyvinvoivan talon edellytys, joten salaojaremonttia ei kannata jättää tekemättä.

 • Salaojat eivät ole näkyvillä, joten niiden huolto- ja tarkastustoimenpiteet helposti unohtuvat muiden huoltotoimenpiteiden alta. Myös salaojat ikääntyvät, ja niiden keskimääräinen käyttöikä on noin 30–40 vuotta. Salaojat saattavat tehdä tuhojaan jo hyvän aikaa ennen kuin vauriot alkavat näkyä, joten salaojien kuntoa on hyvä seurata.

 • Kilpailuttaminen on yksinkertainen tapa varmistaa, ettet maksa lainastasi tarpeettomia kuluja. Kotimainen Sortter kilpailuttaa lainat puolestasi nopeasti, helposti ja ilmaiseksi.

Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja

Sere Hanski

Sortterin sisältövastaava Sere on koulutukseltaan suomen kielen maisteri. Sekä opintojensa että harrastustensa puolesta oikeaoppisen ja selkeän tekstin tuottaminen sekä suunnitteleminen ovat lähellä Seren sydäntä. Pankki- ja rahoitusalaan liittyvien tekstien parissa hän on työskennellyt hieman yli vuoden päivät, mutta oppii mielellään alasta ja sen aiheista lisää jatkuvasti. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.