Mikä rahalaitos tarjoaa lainan edullisesti?

Kilpailuta rahalaitokset ja hae lainaa tarpeesi mukaan 1 000 €–60 000 €. Lainoja vertailemalla voit säästää jopa tuhansia euroja.

Valitse lainasumma

11 500 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
230 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 11 500 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 230 €, takaisinmaksettava summa 13 801 € sekä todellinen vuosikorko on 7,68 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 11 500 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 230 €, takaisinmaksettava summa 13 801 € sekä todellinen vuosikorko on 7,68 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Kilpailuta rahalaitokset ja hae lainaa tarpeesi mukaan 1 000 €–60 000 €. Lainoja vertailemalla voit säästää jopa tuhansia euroja.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Mikä on rahalaitos?

Rahalaitokset ovat rahoitusmarkkinoilla toimivia palveluntarjoajia. Rahalaitos voi tarkoittaa esimerkiksi pankkia tai muuta lainanantajaa, joka myöntää lainaa yrityksille ja yksityishenkilöille esimerkiksi hankintoja tai investointeja varten. 

Kilpailuta rahalaitokset Sortterin maksuttomassa lainavertailupalvelussa. Voit yhdellä lainahakemuksella tavoittaa yli 20 pankkia ja rahalaitosta.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 498 arvosteluun.
powered by

Mitkä ovat rahalaitosten tehtävät?

Rahoituslaitos on laaja käsite. Luottolaitostoiminnasta annetussa laissa (610/2014) Rahoituslaitos-termi tarkoittaa sellaisia finanssialan yhteisöjä, jotka eivät ole luottolaitoksia. Rahoituslaitokseen viitataan myös käsitteellä rahalaitos.

Kansankielessä rahalaitoksiksi mielletään myös luotonantajat. Käytännössä rahalaitos-käsitteen alle kuuluvat seuraavat rahataloudellisia liiketoimia harjoittavat yksiköt: 

 1. Keskuspankit huolehtivat hintavakaudesta rahapolitiikkaa harjoittamalla. Niiden tehtävänä on laskea liikkeelle rahaa, säilyttää sen sisäinen ja ulkoinen arvo sekä pitää hallussaan maan kansainvälisistä valuuttavarannoista joko kokonaan tai osittain.
 2. Muut rahalaitokset eli talletuspankit ja rahamarkkinarahastot välittävät rahoitusta ottamalla vastaan talletuksia ja myöntämällä lainoja ja/tai arvopaperisijoituksia. Talletuspankkeja ovat liikepankit, säästöpankit ja osuuspankit. 
 3. Muut rahoituksen välitystä harjoittavat laitokset välittävät rahoitusta ottamalla velkaa muuten kuin talletuksina tai vakuutusteknisinä vastuuvelkoina. Muihin rahoituksen välitystä harjoittaviin laitoksiin kuuluvat muun muassa luottolaitokset.

Rahalaitoksia säädellään tarkasti lakien ja viranomaismääräysten kautta. Pankkitoiminnan sääntelyn yleislakina pidetään luottolaitoslakia, joka sisältää säännökset esimerkiksi toimiluvan hakemisesta ja sen edellytyksistä. 

Pankkiliiketoimintaan liittyviä säännöksiä on voimakkaasti yhtenäistetty Euroopan unionissa, jonka tavoitteena on ollut yhtenäistää sääntelyä kansainvälisesti sovittuja standardeja vastaaviksi.

Tiesitkö tämän? Luottolaitostoiminta vaatii toimiluvan Luottolaitostoiminta vaatii toimiluvan, jota haetaan Finanssivalvonnan kautta Euroopan keskuspankilta. Luottolaitoksen toimilupa on pakollinen niin pankkitoiminnassa kuin lainojen myöntämisessä, jos luotot rahoitetaan asiakkaiden talletuksista tai muusta yleisörahoituksesta saatavin takaisinmaksettavin varoin.Pelkkä luottojen myöntäminen ei kuitenkaan edellytä luottolaitostoimilupaa, eli niin kutsuttu kulutusluottojen tarjoaminen ja rahoitusyhtiötoiminta rahoitetaan tyypillisesti ilman yleisörahoitusta.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Millaista lainaa rahalaitoksista voi saada? 

Millaista lainaa rahalaitoksista voi saada? 

Lainatarjonta on nykyisin laaja. Rahoitusmarkkinat tarjoavat monipuolisen valikoiman erilaisia lainatuotteita aina asuntolainoista kulutusluottoihin. Lainoja on saatavilla sekä vakuudellisina että vakuudettomina.

Yleisimmät lainatyypit: 

 • Kulutusluotto
 • Luottokortti
 • Joustoluotto
 • Yrityslaina 
 • Yhdistelylaina

Rahalaitosten kilpailu on kasvanut ja kansainvälistynyt 2000-luvulla. Perinteisten pankkien rinnalle on tullut esimerkiksi kokonaan verkossa toimivia digipankkeja, jotka ovat erikoistuneet vakuudettomiin kulutusluottoihin. Kasvanut kilpailu palvelee kuluttajien etua: lainaa on saatavilla aiempaa edullisemmin ja paremmilla ehdoilla.

Kuinka paljon rahalaitoksen laina maksaa?

Lainan korko on aina yksilöllinen. Lainoille ei siis ole olemassa kaikille hakijoille yhtenevää hintaa, vaan korko muodostuu asiakaskohtaisesti pankin tai rahoituslaitoksen muodostaman riskiarvion perusteella.

Lainan korkoon vaikuttavat muun muassa seuraavat tekijät: 

 • Lainan määrä 
 • Laina-aika
 • Lainan tyyppi
 • Lainanhakijan taloudellinen tilanne

Lainaan sisältyy myös muita kuluja. Kuluja voivat olla esimerkiksi lainan avausmaksu ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut. Korko puolestaan muodostuu viitekorosta ja pankin asettamasta marginaalista. Näihin hakija ei voi vaikuttaa muuten kuin valitsemalla lainatarjouksen, jossa on mahdollisimman pienet kulut.

Lainojen kilpailuttaminen on keino löytää rahoitusmarkkinoiden edullisimpia lainatarjouksia. Kilpailuttamisen voi tehdä joko itse ottamalla yhteyttä eri pankkeihin tai käyttämällä netin maksuttomia lainavertailupalveluita. 

Kilpailuta rahalaitokset Sortterilla

Kilpailuta rahalaitokset Sortterin palvelussa

Jokaisella rahalaitoksella on omat luotonmyöntökriteerinsä. Ei siis välttämättä kannata ottaa ensimmäistä lainatarjousta, vaan vertailla eri rahalaitosten lainatarjoukset sekä lainaehtojen että -kustannusten osalta. 

Sortter laittaa rahalaitokset kilpailemaan asiakkuudestasi. Etsimme sinulle parhaat lainatarjoukset ja vertaamme ne puolestasi todellisen vuosikoron mukaan. Todellinen vuosikorko on tunnusluku, joka sisältää kaikki lainaan sisältyvät kustannukset. Näytämme myös reilusti kaikki lainaehdot, jotta sopivimman rahoituksen valinta on sinulle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta.

Sortterilla lainan kilpailuttaminen on aina:

 • Helppoa – saat yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta
 • Ilmaista – kilpailuttaminen ei maksa sinulle mitään
 • Turvallista – toimimme yhteistyössä vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa
 • Nopeaa – saat lainatarjoukset heti jopa muutamassa minuutissa

Älä maksa lainastasi liikaa, vaan aloita vertailu lähettämällä lainahakemus vaikka heti ja löydä itsellesi vertailemalla edullinen vaihtoehto.

Näin kilpailutat rahalaitokset

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Usein kysyttyä rahoituslaitoksista

 • Rahoituslaitos tarkoittaa käytännössä pankkia tai muuta lainanantajaa, joka voi myöntää luottoa hankintoja tai investointeja varten. Rahoituslaitos voi rahoittaa kuluttajan tai yrityksen tarpeita.

 • Rahalaitosten keskeisiä tehtäviä ovat talletusten vastaanotto, arvopaperisijoitusten tekeminen sekä lainojen myöntäminen.

 • Sortter laittaa rahalaitokset kilpailemaan lainastasi. Palvelussamme vertaat kymmeniä eri rahalaitoksia ja löydät edullisimman lainatarjouksen helposti. Miksi vertaisit rahalaitoksia yksitellen, kun palvelumme tekee sen puolestasi?

 • Tämän hetkinen kulutusluottojen korkotaso alkaa 4 prosentista ja voi olla enintään 20 prosenttia. Kilpailuttaminen on tärkeää, sillä oma henkilökohtainen korkotasosi voi olla mitä vain 4 ja 20 prosentin väliltä.

 • Suomessa toimii useita pelkästään kotimaassa toimivia, mutta myös kansainvälisiä rahalaitoksia. Suomen Pankki ylläpitää rahalaitoslistaa, joka sisältää Suomessa toimivat luottolaitokset. Kuukausittain päivitettävä lista sisältää seuraavat toimijat: Suomen Pankki, talletuspankit, muut luottolaitokset sekä rahamarkkinarahastot.

 • Lainaa voi hakea kuka tahansa yli 20-vuotias, jolla on säännölliset tulot ja raha-asiat kunnossa. Lainaa ei voi saada, mikäli hakijalla on maksuhäiriömerkintä. Lainan saanti vaikeutuu myös silloin, jos hakijan tulot ovat liian pienet tai epäsäännölliset, tai jos hakijalla on ennestään paljon lainaa.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.