Pintaremontti lisää viihtyisyyttä ja asunnon arvoa

Asunnon viihtyisyyden kohentamiseen ei välttämättä tarvita suuria summia rahaa tai ulkopuolisia remontoijia. Pintaremontin positiiviset vaikutukset sen sijaan voivat olla merkittävät.

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
475 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Asunnon viihtyisyyden kohentamiseen ei välttämättä tarvita suuria summia rahaa tai ulkopuolisia remontoijia. Pintaremontin positiiviset vaikutukset sen sijaan voivat olla merkittävät.

Päivitetty:

Kirjoittaja Mia

Kirjoittaja:

Mia Keurulainen

Laatuvarmistettu

Mikä on pintaremontti?

Pintaremontista puhuttaessa viitataan yleensä asunnon pienempiin siistimis- ja korjaustoimenpiteisiin. Mikäli halutaan esimerkiksi vaihtaa huonejärjestystä ja uudelleenohjata viemäröintiä, on kyse jo mittavammasta remontista. 

Pintaremonttia voi tehdä koko asunnossa tai vaikka vain keittiössä, olohuoneessa tai kylpyhuoneessa kerrallaan. Pieneen tai isompaan remontointiin on kilpailuttamalla mahdollista löytää omaan talouteen sopiva vakuudeton remonttilaina.

Tyypillisiä pintaremonttitoimenpiteitä ovat esimerkiksi:

 • katto-, seinä- ja lattiapintojen uusiminen
 • kaakeloinnin uusiminen
 • keittiön kaapiston ovien uusiminen
 • kaappien vaihtaminen hyllyiksi 
 • valaistuksen uusiminen
 • väliseinän poisto tai korvaaminen esimerkiksi lasiovilla
 • panelointi

Puhtauteen ja sisustukseen panostamalla asuntoa voi toisaalta ehostaa hyvinkin pienellä vaivalla. Tällaisia toimenpiteitä ovat esimerkiksi seinä-, katto- ja lattiapintojen perusteellinen pesu sekä verhojen, tyynynpäällisten ja muiden tekstiilien uusiminen.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 516 arvosteluun.
powered by

4 syytä tehdä pintaremontti

Pintaremontointiin on yhtä monta syytä kuin remontoijaakin. Olipa syy mikä tahansa, tärkeintä on suunnittelu ja budjetointi. Näin on mahdollista välttää niin ei-toivottu lopputulos kuin talouden karikotkin. 

Tärkeää on myös miettiä, remontoiko asuntoa itseään vai mahdollisesti tulevia asukkaita varten. Myynti- ja vuokramarkkinoilla pintaremontti todennäköisesti kasvattaa asunnon arvoa. Vuokralla asujan on syytä konsultoida vuokranantajaa ennen pintaremontin aloitusta, mutta yleensä esimerkiksi pienet maalaustyöt ovat sallittuja.

1. Pintojen kuluneisuus ja vanhanaikaisuus

Elämän jäljet näkyvät eritoten lattiassa sekä keittiön ja kylpyhuoneen pinnoissa. Toisaalta vaikkapa juuri keittiössä tehdyt ratkaisut saattavat ajan mittaan alkaa tuntua epäkäytännöllisiltä tai -esteettisiltä. Fiksu remontoi ennen kuin on ”liian myöhäistä”, sillä vain jonkin verran kuluneiden pintojen uusiminen tulee todennäköisesti edullisemmaksi kuin niin kutsutusti loppuun kuluneiden.

2. Elämäntilanteen muutos

Lapsiperheellä on asumisen suhteen eri tarpeet kuin eläkeläisparilla. Niinpä pintaremontti voi olla edessä esimerkiksi lasten muuttaessa omilleen. Ehkä asuntoon halutaan tällöin luoda hillityn tyylikästä tunnelmaa, joka kurahousuaikaan tai teinien kanssa asuessa ei tullut kysymykseen.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

3. Piristystä arkeen

Koti on paikka, jossa vietetään paljon aikaa – turvasatama, jossa voi elää omannäköistä elämää. Pintaremontilla on varsin helppo piristää kodin ilmettä ja lisätä viihtyisyyttä. Pintaremonttiratkaisujen suunnittelu, inspiraation hakeminen ja toteuttaminen voi sitä paitsi merkitä laatuaikaa perheen tai vaikka ystävien kanssa. 

4. Asunnon arvon lisääminen

Pintaremontilla on mahdollista kasvattaa myyntiin tai vuokralle tarjotun asunnon arvoa. Konkreettinen vaikutus hintaan riippuu kuitenkin monesta seikasta, kuten asunnon sijainnista ja koosta, kunnosta ennen remontointia sekä toteutetuista remonttitoimenpiteistä. Remontoinnista saatavan voiton arvioinnin suhteen on syytä kääntyä kiinteistöalan ammattilaisen puoleen.

Remonttilainaa pintaremonttiin?

Pintaremontti eri kohteissa

Eri huoneiden pintaremontissa tulee ottaa huomioon eri asioita. Oleskelutilojen pintojen uusiminen sujuu varsin helposti omin avuin. Etenkin keittiö- ja märkätiloissa pitää huomioida erinäiset lupa- ja säädösseikat. 

Pintaremontti olo- tai makuuhuoneessa

Oleskelutilojen lattia-, seinä- ja kattopintojen uusiminen on suhteellisen vaivatonta ja nopeaa. Pintojen kunnostaminen aloitetaan pesulla. 

Seinät saavat uuden kerroksen maalia tai ne tapetoidaan. Tapetilla tai maalilla voidaan toteuttaa myös yksittäinen tehosteseinä. Seinille voidaan ruuvata avohyllyjä. Vanhojen hyllyjen tai taulujen poiston yhteydessä ruuvinpaikat kitataan ennen maalausta tai tapetointia.

Parkettilattian kunnostamiseen saattaa riittää hionta, mutta uusi kerros lakkaa tai maalia voi olla paikallaan. Uuden laminaattilattian voi asentaa itse. Se on myös kestävä ja helppohoitoinen ratkaisu. Katon pesu ja maalaaminen onnistuu pitkävartisella telalla. 

Pintaremontti keittiössä

Tyypillisiä keittiön pintaremontointikohteita ovat laskupinnat, välitilat ja kaapistot. Esimerkiksi kuluneet puiset työtasot on mahdollista kunnostaa tai vaihtaa keraamiseen tai kierrätysmuovista valmistettuihin uusiin tasoihin. 

Laskutilojen ja yläkaapistojen välinen tila saa uuden ilmeen tyylikkäillä kaakeleilla tai tarkoitukseen sopivalla lasituksella. Nykyään on saatavilla myös erilaisia itseliimautuvia muovi- ja paperimateriaaleja, joilla on helppo uudistaa välitilan ilme. 

Jotkin näistä tarrapapereista soveltuvat myös kaapinoviin. Lisäksi kaapinoviin voi vaihtaa uudet vetimet tai, mikäli haluaa panostaa isommin, kaapinovet voi joissain tapauksissa vaihtaa kokonaan. Osan kaapeista voi korvata avohyllyillä. 

Mittavampaan keittiöremonttiin saatetaan tarvita luvat taloyhtiöltä ja rakennusviranomaisilta. Tällaisia muutoksia ovat esimerkiksi seinien, ovien tai ikkunoiden siirtäminen. Sähkö-, putki- ja ilmastointitöiden suorittamiseen vaaditaan aina ammattilaisen pätevyys. 

Pintaremontti wc-, kylpy- ja saunatiloissa

Pienen wc:n pintaremontti sujuu omin neuvoin, mikäli putkistoon ei kajota. Pieni tila on helppo uudistaa esimerkiksi seinät maalaamalla ja peilikaapisto vaihtamalla. Samaan tapaan saunassa voi riittää lauteiden hionta ja uusi kerros pintakäsittelyainetta, sekä kiuaskivien vaihto.

Kylpyhuoneremonttiin tarvitaan yleensä aina taloyhtiön lupa. Kosteat tilat ovat herkkiä kohteita, ja remontoinnin yhteydessä onkin suositeltavaa konsultoida ammattilaisia jo suunnitteluvaiheessa. 

Ennen mahdollisia purkutöitä saatetaan kohteen iästä riippuen tarvita kosteusvaurio- tai asbestikartoitus. Uusien pintojen toteuttaminen vesieristeineen ja kuivatuksineen vie myös jonkin verran aikaa, mihin asukkaiden on hyvä varautua etukäteen.

Pintaremontin hinta – kilpailuta rahoitus ja säästä remonttikustannuksissa

Pintaremontin kulut vaihtelevat luonnollisesti tehtävistä toimenpiteistä riippuen. Tyypillisesti pintaremontin hinta alkaa noin tuhannesta eurosta. 

Kylpyhuoneen pintaremontille, jossa uusitaan esimerkiksi kalusteita, maalataan seinät tai vaihdetaan laattoja, hintaa kertyy yleensä parista tuhannesta eurosta ylöspäin. Kun kuvaan tulevat vesieristeet, laatoitus, kalusteet ja varusteet, maksaa kylpyhuoneen pintaremontti keskimäärin 5 000–15 000 euroa.

Keittiöremonttiin voi riittää 500–2000 euroa, mikäli pitäydytään työtasojen uusimisessa, kaapinovien pintojen uusimisessa ja vetimien vaihdossa. Kaapinovien ja kodinkoneiden vaihto nostaa hintaa heti tuhansiin. Täysimittainen keittiöremontti purkutöineen, uusine kalusteineen ja pintoineen sekä asennustöineen kustantaa tyypillisesti 10 000 eurosta ylöspäin.

Pintaremontin rahoittamiseen tarvitaan usein lainaa. Tarkoin budjetoitu remontti edesauttaa sopivan lainan löytymistä. Vakuudetonta remonttilainaa voi hakea 1000–60 000 euroa kuka tahansa täysi-ikäinen, jolla on vakituiset tulot ja jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Remonttilainaa kannattaa hakea yhdessä rinnakkaishakijan, eli esimerkiksi asuinkumppanin, kanssa – se parantaa lainansaantimahdollisuuksia.

Kukaan tuskin haluaa maksaa lainasta liikaa, ja remonttilainan kilpailuttaminen onkin järkevää. Kilpailuttamisen voi tehdä itse tai jättää sen kotimaisen Sortterin tehtäväksi. Sortter vertailee remonttilainat helposti, nopeasti, turvallisesti ja ilmaiseksi. Yhtä hakemusta vastaan on mahdollista saada lukuisia remonttilainatarjouksia.

Muista hyödyntää kotitalousvähennys pintaremontin yhteydessäVuonna 2024 asunnon perusparannus- ja kunnostustyöstä saa kotitalousvähennystä 2 250 euroa. Puolisoiden yhteenlaskettu enimmäisvähennys on 4 500 euroa. Vähennyksessä ei voi hyödyntää materiaali- tai tarvikekuluja.

Usein kysyttyjä kysymyksiä pintaremontista

 • Pintaremontilla tarkoitetaan pienehköjä asunnon siistimis- ja kunnostustöitä. Tällaisia toimenpiteitä ovat esimerkiksi seinien maalaaminen tai tapetointi, lattian kunnostaminen tai uusiminen sekä katon maalaus. 

  Keittiön kaapinovien, työtasojen ja välitilojen uudistaminen kuuluu niin ikään pintaremonttiin. Se voi tarkoittaa myös valaistuksen uusimista tai hyllyjen kiinnittämistä.

  Kylpyhuoneessa ja muissa märkätiloissa voi tehdä pientä pintaremonttia, mutta niiden yhteydessä kannattaa aina konsultoida asiantuntijaa.

 • Pintaremontin hinta riippuu kohteen kunnosta ja tehtävistä toimenpiteistä. Jo muutamalla satasella saa maaleja, tapettia ja esimerkiksi keittiön kaappeihin uudet pinnat ja vetimet. 

  Muun muassa purkutyöt ja uudet kodinkoneet nostavat hintaa tuhansiin. Kokonaisvaltainen kylpyhuoneen tai keittiön pintaremontti maksaa tyypillisesti noin 10 000 euroa.

 • Vuokralla asujan tulee kysyä vuokranantajalta lupa ennen pintaremontin aloitusta. Yleensä esimerkiksi pienet maalaustoimenpiteet ovat sallittuja. Joissain tapauksissa vuokranantaja voi osallistua remontointikuluihin, mikäli sen katsotaan lisäävän asunnon arvoa.

 • Jos asuu taloyhtiössä, tulee pintaremontointiinkin yleensä pyytää lupa taloyhtiöltä. Käytännössä se on ilmoitusasia, mikäli remontista ei aiheudu suurta haittaa. Melusta on kohteliasta ilmoittaa naapureille. 

  Esimerkiksi seiniä tai ovia siirrettäessä tarvitaan jo kirjallinen lupa. Sähkö-, putki- ja ilmastointitöiden suorittamiseen vaaditaan aina ammattilaisen pätevyys ja lupa viranomaisilta. Märkätilojen remontissa tulee konsultoida asiantuntijaa jo suunnitteluvaiheessa.

 • Pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat vakuudetonta remonttilainaa. Sitä voi hakea 1000–60 000 euroa kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö, jolla on vakituisia tuloja ja jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Remonttilainaa kannattaa hakea yhdessä rinnakkaishakijan, eli esimerkiksi asuinkumppanin, kanssa – se parantaa lainansaantimahdollisuuksia.

 • Kyllä. Vuonna 2024 asunnon perusparannus- ja kunnostustyöstä saa kotitalousvähennystä 2250 euroa.

Kirjoittaja Mia

Kirjoittaja

Mia Keurulainen

Mia on helsinkiläinen vapaa kirjoittaja ja sisällöntuottaja. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta humanististen tieteiden kandidaatiksi pääaineenaan suomen kieli ja sivuaineena sosiologia. Mialla on yli kymmenen vuoden kokemus tekstien suunnittelusta muun muassa mainostoimistojen, teollisuuden, yksityisten oppilaitosten, pankkialan ja kolmannen sektorin tarpeisiin.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.