Ensilaina uusille asiakkaille

Ennen syksyn 2019 lakimuutosta usealta palveluntarjoajalta oli mahdollista saada ilmainen ensilaina. Pikalainaa ilman korkoja ja kuluja tarjottiin uusille asiakkaille, ja sen tarkoituksena oli houkutella ottamaan myös uudelleen lainaa samalta lainanantajalta. Lue alta lisää, mikä on koroton ensilaina.

Helsinki

Lainalaskuri - Vertaile lainoja helposti

Valitse lainasumma

1500 €

Valitse laina-aika

2 vuotta
71€

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-60 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
Vuonna 2020 lainan nimelliskorko voi olla alimmillaan 4 % ja korkeintaan 10 %. Lainojen kilpailuttamiseksi tarvitset säännölliset palkka- tai eläketulot, yli 20 vuoden iän ja hyvin hoidetut raha-asiat.
 • Parhaan koron takuu

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

Mikä on ensilaina?

Kuluton ensilaina oli suosittu lainatuote kuluttajien keskuudessa 2010-luvun loppupuolella. Se oli lainantarjoajille tapa saada lisää uusia asiakkaita, jotka ottaisivat lainaa heiltä myös uudestaan. Ensimmäinen lainakerta ei tietenkään silti velvoittanut ottamaan lainaa samasta paikasta enää toista kertaa tutustumistarjouksen käyttämisen jälkeen.

Tätä edullista sisäänheittotarjousta ei kuitenkaan ole voitu käyttää markkinoinnissa enää vuoden 2019 lakiuudistuksen jälkeen, jolloin lainoille tuli voimaan korkokatto. Tämän jälkeen ilmaisia ensilainoja ei ole enää ollut palveluntarjoajille kannattavaa myöntää, ja osa näitä tarjonneista yrityksistä onkin lopettanut toimintansa. Ainakaan toistaiseksi korotonta ja kulutonta ensilainaa ei siis ole saatavilla Suomessa.

Kunnossa olevat luottotiedot olivat yhtenä vaatimuksena ensilainan myöntämiselle. Muutkin ehdot, kuten lainanhakijan ikä, oli täytyttävä. Ensilainat ovat yleensä olleet summaltaan pieniä, vain muutamasta kymmenestä eurosta korkeintaan muutamaan tuhanteen euroon. Lainan on saanut myös useimmiten heti tilille. Tällaiseen niin sanottuun pikalainaan ei vaadittu myöskään mitään vakuuksia.

Ensilaina kannattaa kilpailuttaa

Ilmainen ensilaina oli mahdollista saada vain netistä eri rahoitusyhtiöiltä. Pankit eivät ole koskaan tarjonneet ensilainaa ilman kuluja. Netistä voi kuitenkin edelleen löytää lainaa ilman korkoa, joten lainoja kannattaa vertailla. Koroton laina saattaa silti sisältää muita kuluja, joihin kannattaa perehtyä.

Voimaan tulleen korkokaton johdosta lainoista on tullut yleisesti ottaen edullisempia, joten kilpailuta lainat ennen päätöksen tekoa, niin voit säästää paljon rahaa. Sortterin kautta voit vertailla eri lainantarjoajien vaihtoehtoja ja hakea helposti edullista ja vakuudetonta lainaa.

Ensilainaa tarjotaan jopa ilman korkoja ja kuluja

Vaikka ensilainoissa on ollut 0 % korko ja 0 € kulut, niissä oli myös lyhyt takaisinmaksuaika. Mikäli pikalainaa ei ollut maksanut takaisin muutaman viikon tai kuukauden päästä eräpäivään mennessä, ei laina ollut enää ilmaista. Lainan korko ja kulut sekä mahdolliset sopimuksiin kirjatut lisämaksut saattoivat tämän jälkeen olla hyvinkin korkeita.

Mikäli lainaa ei pysty maksamaan takaisin, se voi pahimmassa tapauksessa johtaa jopa luottotietojen menetykseen. Ensilaina sopikin hyvin sellaiseen tilanteeseen, jossa lainanottaja tiesi saavansa pian esimerkiksi palkan ja pystyi maksamaan lainan nopeasti takaisin.

Ensilainan ottamisen yhteydessä lainaehtojen tarkka läpilukeminen oli siis tärkeää.

Myös termeistä kannattaa pysyä kartalla. Ilmainen ensilaina -termiä voidaan joissakin tapauksissa käyttää myös joustoluoton ensimmäisestä nostokerrasta. Tällöin lainanottaja tekee lainan noston yhteydessä joustoluottosopimuksen palveluntarjoajan kanssa.

Näin kilpailutat, vertaat ja haet ensilainaa Sortterista

Varsinaista korotonta ja kulutonta ensilainaa ei enää ole mahdollista hakea, mutta kilpailuttamalla eri lainanantajien vaihtoehdot Sortterin kautta löytyy sinulle halvin laina. Sortterin palvelu on läpinäkyvä, joten lainakustannuksiisi ei tule yllätyksiä. Lainan kokonaiskulut on ilmaistu sivustollamme selkeästi, joten voit luottaa lainavertailun paikkansapitävyyteen.

Vertaa lainoja ilmaiseksi, helposti ja nopeasti sivustollamme. Kun olet löytänyt sinulle sopivimman ja edullisimman lainan, saat lainapäätöksen nopeasti. Rahatkin ovat tililläsi usein jopa samana päivänä!

Miten Sortter toimii?

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahasi tilillesi

Saat rahasi tilillesi

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiResurs BankAvidaBigBankNordax BankKaarna lainaTF BankBalanziaFellow FinanceEuroloanFixuraMyLenderLaina.fiLainaamoRisicum - KertalainaCredigoEasycreditCredit24Halino