Ensilaina uusille asiakkaille

Ennen syksyn 2019 lakimuutosta usealta palveluntarjoajalta oli mahdollista saada ilmainen ensilaina. Pikalainaa ilman korkoja ja kuluja tarjottiin uusille asiakkaille, ja sen tarkoituksena oli houkutella ottamaan myös uudelleen lainaa samalta lainanantajalta. Lue alta lisää, mikä on koroton ensilaina.

Lainalaskuri - Vertaile lainoja helposti

Valitse lainasumma

1 500 €

Valitse laina-aika

2 vuotta
72 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 1 500 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 2 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 72 €, takaisinmaksettava summa 1 732 € sekä todellinen vuosikorko on 15,16 %.
 • Parhaan koron takuu | Sortter

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

 • 4,4
  Perustuu 89 arvosteluun.
  powered by

Mikä on ensilaina?

Kuluton ensilaina oli suosittu lainatuote kuluttajien keskuudessa 2010-luvun loppupuolella. Se oli lainantarjoajille tapa saada lisää uusia asiakkaita, jotka ottaisivat lainaa heiltä myös uudestaan. Ensimmäinen lainakerta ei tietenkään silti velvoittanut ottamaan lainaa samasta paikasta enää toista kertaa tutustumistarjouksen käyttämisen jälkeen.

Tätä edullista sisäänheittotarjousta ei kuitenkaan ole voitu käyttää markkinoinnissa enää vuoden 2019 lakiuudistuksen jälkeen, jolloin lainoille tuli voimaan korkokatto. Tämän jälkeen ilmaisia ensilainoja ei ole enää ollut palveluntarjoajille kannattavaa myöntää, ja osa näitä tarjonneista yrityksistä onkin lopettanut toimintansa. Ainakaan toistaiseksi korotonta ja kulutonta ensilainaa ei siis ole saatavilla Suomessa.

Kunnossa olevat luottotiedot olivat yhtenä vaatimuksena ensilainan myöntämiselle. Muutkin ehdot, kuten lainanhakijan ikä, oli täytyttävä. Ensilainat ovat yleensä olleet summaltaan pieniä, vain muutamasta kymmenestä eurosta korkeintaan muutamaan tuhanteen euroon. Lainan on saanut myös useimmiten heti tilille. Tällaiseen niin sanottuun pikalainaan ei vaadittu myöskään mitään vakuuksia.

Ensilaina kannattaa kilpailuttaa

Ilmainen ensilaina oli mahdollista saada vain netistä eri rahoitusyhtiöiltä. Pankit eivät ole koskaan tarjonneet ensilainaa ilman kuluja. Netistä voi kuitenkin edelleen löytää lainaa ilman korkoa, joten lainoja kannattaa vertailla. Koroton laina saattaa silti sisältää muita kuluja, joihin kannattaa perehtyä.

Voimaan tulleen korkokaton johdosta lainoista on tullut yleisesti ottaen edullisempia, joten kilpailuta lainat ennen päätöksen tekoa, niin voit säästää paljon rahaa. Sortterin kautta voit vertailla eri lainantarjoajien vaihtoehtoja ja hakea helposti edullista ja vakuudetonta lainaa.

Ensilainaa tarjotaan jopa ilman korkoja ja kuluja

Vaikka ensilainoissa on ollut 0 % korko ja 0 € kulut, niissä oli myös lyhyt takaisinmaksuaika. Mikäli pikalainaa ei ollut maksanut takaisin muutaman viikon tai kuukauden päästä eräpäivään mennessä, ei laina ollut enää ilmaista. Lainan korko ja kulut sekä mahdolliset sopimuksiin kirjatut lisämaksut saattoivat tämän jälkeen olla hyvinkin korkeita.

Mikäli lainaa ei pysty maksamaan takaisin, se voi pahimmassa tapauksessa johtaa jopa luottotietojen menetykseen. Ensilaina sopikin hyvin sellaiseen tilanteeseen, jossa lainanottaja tiesi saavansa pian esimerkiksi palkan ja pystyi maksamaan lainan nopeasti takaisin.

Ensilainan ottamisen yhteydessä lainaehtojen tarkka läpilukeminen oli siis tärkeää.

Myös termeistä kannattaa pysyä kartalla. Ilmainen ensilaina -termiä voidaan joissakin tapauksissa käyttää myös joustoluoton ensimmäisestä nostokerrasta. Tällöin lainanottaja tekee lainan noston yhteydessä joustoluottosopimuksen palveluntarjoajan kanssa.

Näin kilpailutat, vertaat ja haet ensilainaa Sortterista

Varsinaista korotonta ja kulutonta ensilainaa ei enää ole mahdollista hakea, mutta kilpailuttamalla eri lainanantajien vaihtoehdot Sortterin kautta löytyy sinulle halvin laina. Sortterin palvelu on läpinäkyvä, joten lainakustannuksiisi ei tule yllätyksiä. Lainan kokonaiskulut on ilmaistu sivustollamme selkeästi, joten voit luottaa lainavertailun paikkansapitävyyteen.

Vertaa lainoja ilmaiseksi, helposti ja nopeasti sivustollamme. Kun olet löytänyt sinulle sopivimman ja edullisimman lainan, saat lainapäätöksen nopeasti. Rahatkin ovat tililläsi usein jopa samana päivänä!

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiAktiaResurs BankAvidaBigbankNordax BankKaarnaTF BankBalanziaFellow FinanceBraBankInstabankFixuraKomplett BankmyLenderLaina.fi - KertalainaLainaamoRisicum - KertalainaCredigoHalino

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.