Tietokone ja paperit
Takaisin blogiin

Vakuudettoman lainan yhdistäminen: uhka vai mahdollisuus?

Tiesitkö, että olemassa olevat vakuudettomat lainat, kulutusluotot ja luottokorttivelat on mahdollista yhdistää yhden lainasopimuksen alle? Lainojen yhdistäminen voi kuulostaa hankalalta ja työläältä. Onkin hyvä avata hieman, mitä vakuudettomien lainojen yhdistäminen tarkoittaa, ja onko se vaivan arvoista.

Mikä on vakuudeton laina?

Vakuudeton laina tarkoittaa rahalainaa, joka myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia.

 • Lainasumma voi olla 1 000–60 000 € 
 • Laina-aika 1–15 vuotta 
 • Lainan korko 4–20 % 

Hakuprosessi on yleensä helppo ja nopea. Lainapäätöksen saa lähes heti, ja usein rahat saattavat olla tilillä jopa samana päivänä.

Vakuudeton laina haetaan ilmoittamalla omat tulot sekä lainan käyttökohde. Lainanantajat käyttävät käyttökohdetta hakijan riskiarvion tekemiseen.

Vakuudeton laina sopii esimerkiksi auton, remontin tai uuden kodinkoneen rahoittamiseksi. 

Lainojen yhdistäminen

Vakuudettomat lainat on mahdollista yhdistää yhdistelmälainaksi. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa jo olemassa olevien lainojen, kulutusluottojen ja luottokorttien tai osamaksusopimuksien uudelleen rahoittamista paremmin ehdoin.

Asuntolainat kannattaa yleensä jättää lainojen yhdistämisen ulkopuolelle tai yhdistää asuntovakuudellisena lainana, sillä niiden korko on usein vakuudettomia lainoja matalampi.

Lainan yhdistäminen ei pienennä velan määrää, mutta sen ehdot muuttuvat vanhoja lainasopimuksia edullisemmiksi. Lainojen yhdistämisen jälkeen voimaan jää yksi lainasopimus, jota lyhennetään luotonmyöntäjälle sovituissa maksuerissä.

Lainan yhdistäminen onnistuu Sortterilla, jos olet vähintään 20-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

Miten lainan yhdistäminen tuo säästöä?

Kun yhdistät lainasi, sinun ei tarvitse lyhentää lainoja useaan eri paikkaan. Tämä tuo tavallisesti säästöä kuukausittaisiin palvelumaksuihin, sillä vältät turhat laskutuslisät ja tilinhoitomaksut.

Sortterin asiakkaat ovat saaneet keskimäärin 277 euroa pienemmät lainanhoitomenot kuukaudessa lainojen yhdistämisellä. Säästöä lainojen yhdistämisestä syntyy usein myös pienemmästä lainan korosta.

Pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat nykyisten velkojen yhdistämiseen tarkoitettuja lainatuotteita. Kilpailun ansiosta yhdistelylainan korko, kuukausierä ja muut kustannukset voivat olla huomattavasti vanhoja lainasopimuksia edullisemmalla tasolla.

Esimerkki, kuinka paljon lainojen yhdistäminen voi tuoda säästöjä:

Jos sinulla on neljä 5000 € lainaa, joissa kaikissa vuosikorko on 20 %, kuukausittainen tilinhoitomaksu 5 € ja laina-aika viisi vuotta, kuukausittaiset lainanhoitokulut ovat noin 550 €.

Yhdistämällä lainat yhdeksi 20 000 € lainaksi laina-aika pysyy samana, yhdistelylainan korko on 8 % ja kuukausittainen tilinhoitomaksu 5 €, jolloin kuukausieräsi laskee noin 410 euroon.

Esimerkissä säästöä syntyy 140 € kuukaudessa eli lähes 1700 € vuodessa.

Pankit ja lainanantajamme

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

Lainojen yhdistäminen helpottaa taloudenhallintaa

Lainan yhdistäminen ei tuo säästöä ainoastaan rahassa vaan myös ajassa. Oman talouden hoitaminen selkeytyy, kun lyhennettävänä on vain yksi laina. Yhdistelylaina on myös joustavammin sovellettavissa omaan talouteesi. Yhdistelylainaan on mahdollista saada pienempi kuukausierä, ja takaisinmaksu onnistuu myös pitkällä aikavälillä.

Lainojen yhdistäminen kannattaa mitoittaa omaan talouteen sopivaksi. Pienempien lainakustannusten myötä lainaa voi lyhentää nopeammin.

Missä tilanteessa kaikkien lainojen yhdistäminen voi olla hankalaa?

Vaikka kaikkien lainojen yhdistäminen edullisemmaksi sopimukseksi onkin usein tavoitteena, se ei aina ole mahdollista. Useat lainasopimukset tai osamaksut voi yhdistää osittain, jolloin kalleimmat lainat kannattaa yhdistää ensimmäisenä.

Pankit saattavat myös tehdä lainatarjouksen toivottua pienemmälle summalle, joka ei riitäkään kaikkien lainojen siirtämiseen uuden sopimuksen alle. Myös tällöin on hyvä priorisoida kalleimpien lainojen yhdistämistä.

Jo osittainen lainojen yhdistäminen tuo säästöä talouteen, kun kalleimmat sopimukset saadaan siirrettyä edullisemman lainasopimuksen piiriin.

Lainojen yhdistäminen kilpailuttamalla

Jos haluat säästää lainakustannuksissa, kannattaa yhdistelylaina aina kilpailuttaa. Parhaan yhdistelylainan saat eri vaihtoehtoja vertailemalla.

Edullisin yhdistelylaina ei kuitenkaan löydy vain vertaamalla pienintä korkoa.

Kiinnitä huomio seuraaviin:

 • Tarjottuun lainasummaan
 • Laina-aikaan
 • Yhdistelylainan korkoon
 • Todelliseen vuosikorkoon
 • Lainaan liittyviin avausmaksuihin ja kuukausikustannuksiin, kuten tilinhoitomaksuun

Lainojen yhdistäminen ei välttämättä onnistu edullisimmin omassa pankissa. Yhdistelmälainoja tarjoavatkin pankkien lisäksi myös erilaiset rahoituslaitokset.

Lainan yhdistäminen on Sortterilla vaivatonta

Sortter on kotimainen ja ilmainen lainojen vertailupalvelu. Etsimme sinulle edullisimman koron, jos lainojen yhdistäminen on sinulle ajankohtaista.

Lainan siirto pankista toiseen onnistuu Sortterin avulla. Käytännössä lainan siirto tarkoittaa aiemmin otettujen lainojen siirtämistä parempia ehtoja tarjoavaan pankkiin. Myös useampien luottojen yhdistäminen on mahdollista lainan siirron yhteydessä, ja samalla kilpailutat lainanantajat. Suosittelemme sinulle aina edullisinta tarjousta, mutta päätät itse, minkä yhdistelylainan valitset.

Lainanantaja tarvitsee tarkat tiedot yhdistettävistä lainoista. Tarvittavia tietoja ovat:

 • yhdisteltävien lainojen ajankohtaiset saldot, jotka löytyvät nykyisten luottosopimustesi laskuista
 • vanhojen lainojen poismaksussa käytettävät tilinumerot sekä lainat myöntäneiden pankkien ja rahoituslaitosten nimet
 • poismaksussa käytettävät viitenumerot

Sortterin lainalaskuri auttaa havainnollistamaan, kuinka paljon maksat korkoja ja kuluja nykyisistä sopimuksistasi. Lainalaskurilla voit myös helposti kokeilla, miten maksuaika vaikuttaa lainasi kuukausierään sekä lainakustannuksiin.

Lainan yhdistäminen Sortterin hakemuksella:

 • Yhdistä lainat tarpeesi mukaan 60 000 € asti
 • Valitse laina-aika, joka voi olla 1–15 vuotta
 • Korko alkaen 4 %
 • Lainojen yhdistäminen onnistuu ilman vakuuksia

Lainojen yhdistäminen onnistuu siis samalla periaatteella kuin minkä tahansa vakuudettoman lainan hakeminen. Tärkeintä on täyttää hakemus huolellisesti ja antaa lainanantajalle oikeat tiedot.

Mitä teen saatuani lainatarjouksen?

Voit saada Sortterin palvelun avulla lainatarjouksia kymmeniltä pankeilta ja rahoituspalveluilta. Vertaile tarjouksia, valitse sinulle sopivin ja allekirjoita sopimus pankin kanssa verkkopankkitunnuksilla.

Jatkossa maksat velkasi pois kokonaan yksittäiselle lainanantajalle ja maksat vain yhden lainan kuukausierää.

Lainojen yhdistäminen selkeyttää omaa talouttasi, ja voit jatkossa lyhentää useiden lainojen ja luottokorttivelkojen sijasta yhtä edullista yhdistelylainaa. Vakuudettoman lainan yhdistäminen ei siis ole uhka vaan mahdollisuus.

Kilpailuta yhdistelylaina Sortterilla! 

Takaisin blogiin