Kannattaako lainat yhdistää vielä vuonna 2023?
Takaisin blogiin

Kannattaako lainat yhdistää vielä vuonna 2023?

Usein kuulee sanottavan, että lainojen yhdistäminen auttaa säästämään lainanhoitokuluissa ja on siten järkevää taloudenpitoa. Pitääkö tämä paikkansa myös vuonna 2023?

Suomalaiset nostavat innokkaasti lainaa. Esimerkiksi vakuudettomien kulutusluottojen suosio on kasvanut vuosi vuodelta ja monille meistä kertyy myös useita päällekkäisiä luottoja, kuten kulutusluottoja, luottokorttivelkaa ja erilaisia osamaksusopimuksia. 

Useissa päällekkäisissä luotoissa on valitettavasti yksi ongelma: niiden kulut kumuloituvat. Jos esimerkiksi maksat kolmea luottoa samanaikaisesti, voi iso osa lyhennyssummasta mennä laskutuslisiin ja muihin sivukuluihin. 

Lainojen yhdistäminen on ratkaisu tilanteeseen. Yhdistämällä olemassa olevat lainat yhdeksi isoksi lainaksi vältytyt useiden päällekkäisten lainojen aiheuttamilta ylimääräisiltä kustannuksilta. 

Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa? 

Lainojen yhdistämisen idea on yksinkertainen: nimensä mukaisesti se tarkoittaa olemassa olevien lainojen, kuten kulutusluottojen ja luottokorttivelkojen yhdistämistä yhden lainasopimuksen alle. 

Käytännössä lainojen yhdistäminen tapahtuu siten, että haet pankista tai rahoituslaitoksesta yhdistelylainaa eli yhdistelmälainaa maksaaksesi pois kaikki olemassa olevat lainasi. Velan määrä pysyy siis ennallaan, mutta uusi laina on ehdoiltaan aiempia lainoja edullisempi. 

Suurimman hyödyn saat, kun yhdistät kaikki olemassa olevat vakuudettomat lainat ja luotot yhdeksi edullisemmaksi lainasopimukseksi. Yhdistelylainalla voi yhdistää seuraavat lainatuotteet: 

 • Kulutusluotot
 • Luottokorttivelat 
 • Osamaksusopimukset
 • Muut lainat 

Kulutusluottojen lisäksi on siis suotavaa yhdistää myös luottokorttivelat ja osamaksusopimukset. Kyseiset lainatuotteet sisältävät usein kuukausittaisia korkoja, tilinhoitomaksuja ja muita kustannuksia, joiden myötä niiden todellinen vuosikorko voi olla jopa 20 prosenttia.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Miksi lainat kannattaa yhdistää? 

Elämäntilanteet muuttuvat nopeasti. Äkillisen rahantarpeen iskiessä ei välttämättä  tule edes ajatelleeksi, kuinka paljon ylimääräisiä kustannuksia useammat päällekkäiset lainat voivat aiheuttaa. 

Korot ja muut kustannukset saattavat nostaa kuukausittaisen maksusumman niin suureksi, että se kuormittaa hyvätuloisenkin taloutta. 

Tällaisessa tilanteessa yhdistelylaina voi toimia ikään kuin pelastusrenkaana – työkaluna, joka auttaa selviytymään useamman päällekkäisen luoton aiheuttamasta kurimuksesta. 

Tilanne voidaan havainnollistaa yksinkertaisella esimerkillä: 

Henkilön velkatilanne ennen yhdistelylainaa:

Viisi luottoa yhteensäKuukausierät yhteensä Takaisinmaksettava summa yhteensä 
9 500 €602 € 10 930 €

Velkatilanne lainojen yhdistämisen jälkeen: 

YhdistelylainaKuukausierä Takaisinmaksettava summa 
9 500 €436 €10 460 € 

Yhdistelylaina parantaa taloudellista tilannetta siis seuraavilla tavoilla: 

 • Kuukausierä pienenee – yhdistelylaina on yleensä mahdollista räätälöidä lainanhakijan taloudelliseen tilanteen sopivaksi. 
 • Korko pienenee – pienemmän koron myötä myös takaisinmaksettava summa on luonnollisesti pienempi. 
 • Muut lainanhoitokustannukset pienenevät – yhdestä lainasta tulee maksettavaksi ainoastaan yhden lainan kulut. 

Lainojen yhdistäminen helpottaa myös talouden hallintaa. On helpompi pitää kirjaa talouden menoista, kun maksettavana on vain yksi laina yksine korkoineen ja muine kustannuksineen. 

Yhdistelylainan joustavuus puolestaan mahdollistaa sen, että voit varsin vapaasti sopia takaisinmaksusuunnitelmasta pankin tai rahoituslaitoksen kanssa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että liian pieni kuukausierä pidetään laina-aikaa ja nostaa siten kokonaiskustannuksia.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Yhteenveto: onko lainojen yhdistäminen järkevää myös vuonna 2023? 

Vuoden vaihtuminen on aina eräänlainen uuden alku. Asetettujen tavoitteiden ja lupausten keskellä kannattaa kuitenkin pitää kiinni kaikista hyväksi havaituista toimintatavoista, joihin myös lainojen yhdistäminen lukeutuu.   

Lainojen yhdistämisen hyödyt jopa korostuvat nykyisessä taloudellisessa tilanteessa. Inflaation ja korkojen nousun kurittaessa kuluttajien kukkaroa on entistä tärkeämpää kiinnittää huomiota oman talouden hallintaan ja etsiä potentiaalisia säästökohteita. 

Lainojen yhdistäminen on erinomainen keino säästää lainakustannuksissa. Kotimaisen lainavertailupalvelu Sortterin tilastojen mukaan sen asiakkaat säästävät kuukausittain keskimäärin 277 euroa, kun he yhdistävät vanhat lainansa yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. 

Suurimman säästöhyödyn saat oheisten vinkkien avulla: 

 1. Hae yhdistelylainaa vain sen verran kuin tarvitset: Yhdistelylainan tarkoituksena ei ole velkaantua lisää, vaan maksaa olemassa olevat velat pois edullisemmalla lainalla. 
 2. Pohdi laina-ajan pituus huolellisesti: Pitkä laina-aika nostaa lainan kokonaiskustannuksia, mutta toisaalta liian suureksi mitoitettu kuukausierä voi pistää talouden lujille. 
 3. Kilpailuta lainatarjoukset: Edullisen yhdistelylainan löydät helpoiten kilpailuttamalla.

Kilpailuta yhdistelylainat Sortterin palvelussa 

Kuulostaako lainojen yhdistäminen hankalalta? Sitä se ei suinkaan ole, varsinkaan silloin, kun muistat yhden tärkeän asian: muiden lainatuotteiden tapaan myös yhdistelylainat kannattaa aina kilpailuttaa. Kilpailuttamalla lainat edullinen yhdistelylaina voi löytyä jopa muutamissa minuuteissa.  

Kotimaisen lainavertailupalvelu Sortterin maksuttomassa lainavertailupalvelussa voit kilpailuttaa yhdistelylainat vaivattomasti. 

Näin helppoa on löytää edullinen yhdistelylaina Sortterin palvelun avulla:  

 1. Täytä maksuton lainahakemus lainavertailupalvelu Sortterin sivuilla ja hae lainaa avoinna olevaa velkasaldoa vastaava määrä.
 2. Lähetä hakemus, minkä jälkeen kilpailutamme sinulle edullisemman yhdistelylainan useilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. 
 3. Vertaile tarjouksia ja valitse edullinen yhdistelylaina. Lainatarjoukset esitetään aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan. 
 4. Allekirjoita lainasopimus pankkitunnuksillasi.
 5. Maksa aiemmat velkasi pois. Jatkossa lyhennät vain yhden lainan kuukausierää. 

Yhdistelylainojen kilpailuttaminen Sortterin palvelussa edellyttää kuitenkin seuraavien ehtojen täyttämistä:

 • Olet vähintään 20-vuotias.
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.
 • Olet hoitanut raha-asiasi mallikkaasti eli sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Yhdistelmälainaa voi hakea myös rinnakkaishakijan kanssa. Mahdollisuuksien mukaan tämä on jopa suotavaa, sillä tällöin lainaa on mahdollista saada vielä edullisemmalla korolla. Tämä perustuu siihen, että pankkien riskienhallinnan näkökulmasta kaksi hakijaa on turvallisempi vaihtoehto kuin yksi. 

Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avo- tai aviopuoliso, sukulainen tai vaikkapa työkaveri.

Yhdellä hakemuksella monta tarjousta!

Hae yhdistelylainaa Sortterin palvelussa aina 60 000 euroon saakka 

Lainojen yhdistäminen sopii kaikille niille, joille on kertynyt useita päällekkäisiä lainoja ja jotka haluavat säästää lainakustannuksissaan. 

Sortterin palvelussa lainojen yhdistäminen onnistuu nopeasti ja vaivattomasti: 

 • Yhdistä lainat aina 60 000 euroon saakka
 • Laina-aika 1–15 vuotta
 • Korko alkaen 4 prosenttia 
 • Yhdistä lainat ilman vakuuksia

Lainahakemuksen täyttäminen on helppoa ja se vie sinulta vain muutaman minuutin. Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat lainatarjoukset välittömästi ja ne esitetään aina edullisuusjärjestyksessä. Näin edullisen yhdistelylainan löytäminen on helppoa kuin heinänteko! 

Haluatko säästää lainakustannuksissa? Kilpailuta yhdistelylainat jo tänään Sortterin palvelussa!

Takaisin blogiin