Lainojen kilpailutus netissä – viisasta vai vaarallista?
Takaisin blogiin

Lainojen kilpailutus netissä – viisasta vai vaarallista?

Kuten muidenkin päivittäisasioiden hoitaminen, myös lainojen hakeminen ja vertailu on pääsääntöisesti siirtynyt nettiin. Piileekö sähköisessä lainavertailussa kuitenkin uhkia, joista sinun tulisi olla perillä?

Kauas taakse ovat jääneet ajat, jolloin lainaa saattoi hakea ja saada vain omasta päivittäispankista konttorissa käytyjen neuvottelujen perusteella. Luotontarjoajien määrä on kasvanut merkittävästi samalla, kun sähköiset alustat ovat tehneet lainan hakemisesta ja lainojen kilpailuttamisesta yksinkertaista.

Digitalisaatio helpottaa arkisten asioiden hoitamista, mutta valitettavasti myös mahdollistaa rikolliset väärinkäytökset. Paljolta harmilta säästyy jo olemalla huolellinen. On tärkeää pitää käyttäjätunnukset piilossa, ja esimerkiksi sulkea välilehdet ja tyhjentää sivuhistoria julkisilla laitteilla asioidessamme.

Mitä tulee lainan hakemiseen ja lainojen kilpailuttamiseen, muutama seikka on turvallisuuden takaamiseksi hyvä pitää mielessä. 

Laadukasta ja luotettavaa lainavertailua

Niin yhteiskunnan toimivuuden kuin yksittäisen kuluttajankin kannalta on hyvä, että luotontarjoajia on runsaasti. Terve kilpailu rahoitusmarkkinoilla pitää korkotason maltillisena ja edistää toimialan läpinäkyvyyttä.  

Asiakkaista kilpaillessaan luotontarjoajat saattavat markkinoida lainojaan esimerkiksi juuri pienikorkoisina. Lyhennyksiä maksaessaan voi asiakas kuitenkin kokea karvaan pettymyksen huomatessaan, mitä kaikkia muitakin kuluja – kuten tilinhoitomaksuja ja laskutuslisiä – lainasta aiheutuu. 

Lainatarjouksia pyytäessä ja vertaillessa kuluttajan täytyy siis paitsi varmistaa se, että luotontarjoajat ovat kaikki asemansa vakiinnuttaneita vastuullisia toimijoita, myös tarkistaa tarjouksiin ”pienellä printillä” kirjatut yksityiskohdat. 

Tässä vielä muistilista luotettavan luotonantajan tunnusmerkeistä:

 • Luotonantaja ilmoittaa sivuillaan selkeästi yhteystiedot ja asiakaspalvelunumeron tai -sähköpostiosoitteen.
 • Haettavat lainasummat ovat kohtuullisia, noin 1000–60 000 euroa.
 • Suomessa toimivan palvelun valvontaviranomaiset (Finanssivalvonta tai Aluehallintavirasto) on ilmoitettu sivustolla.
 • Verkkosivujen sisältö on ymmärrettävää ja kieli virheetöntä.
 • Muiden asiakkaiden kokemukset palvelusta ovat myönteisiä

Jos lainojen kilpailuttaminen omin voimin tuntuu työläältä, on onneksi olemassa lainavertailupalvelua, joka tekee työn puolestasi. Sortter on juuri sellainen taho – laadukasta ja luotettavaa palvelua tarjoava lainavertailualusta netissä.

Sortter ei myönnä lainoja, vaan ainoastaan kilpailuttaa ne – ensisijaisesti asiakkaan etu mielessä. Haluamme kannustaa ja auttaa kaikkia järkevän taloudenhoidon tiellä. Siksi pyrimme löytämään vertailustamme jokaiselle asiakkaallemme oikeasti edullisen, asiakkaan elämäntilanteeseen ja budjettiin sopivan lainan. Palvelumme on asiakkaillemme maksuton.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Lainan kilpailuttamisella selviä säästöjä

Lainaa haetaan tyypillisesti tilanteissa, joissa arkibudjetti ei veny isompiin hankkeisiin – esimerkiksi remonttiin tai uusiin kodinkoneisiin. Rahan tulisi kuitenkin riittää lainanlyhennyksiin. 

Näin ollen on hyvä tiedostaa, että lainakulut ja -ehdot voivat vaihdella merkittävästikin luotontarjoajasta riippuen. Eroja on niin koroissa, takaisinmaksuajoissa kuin tilin avaus- ja hoitomaksuissa. 

Sortterin asiakkaiden kilpailuttamissa lainoissa ilmennyt erotus kalleimman ja edullisimman lainatarjouksen välillä elo-syyskuussa 2022 oli keskimäärin 1644 euroa. Kilpailuttamisella voi siis saavuttaa yli 1600 euron säästöt lainakuluissa.

Sortterin kautta voi kilpailuttaa vakuudettomat lainat aina 60 000 euroon asti. Lainaa voi hakea kuka tahansa, mutta on kaikkien etu, että tietyt ehdot täyttyvät.

Voit hakea lainaa Sortterin kautta, kun:

 • olet vähintään 20-vuotias
 • sinulla on vakituisia palkka- tai muita tuloja
 • sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. 

Lainatarjousten kilpailuttaminen tapahtuu netissä siten, että ehdot täyttävä hakija täyttää Sortterin palvelussa lainahakemuksen. Mikäli lainasumma- ja aika sekä tiedot omista tuloista ovat valmiiksi selvillä, hakemuksen täyttämiseen menee vain joitakin minuutteja. Parhaimmillaan lainasopimuksen voi allekirjoittaa verkkopankkitunnuksilla ja saada rahat tililleen jo samana päivänä.

Yhdellä lainahakemuksella voi saada vertailustamme jopa parikymmentä lainatarjousta eri pankeilta ja rahalaitoksilta. Lainatarjoukset on valmiiksi järjestetty edullisimmasta alkaen, mutta luonnollisesti asiakas tekee lopullisen päätöksen. Päätös voi olla myös se, ettei asiakas haluakaan tarttua yhteenkään lainatarjoukseen ja me Sortterilla ymmärrämme senkin. Palvelumme käyttö ei sido sinua mihinkään. 

Näin kilpailutat lainat Sortterin avulla:

 • Valitse itsellesi sopiva lainasumma- ja aika.
 • Täytä maksuton lainahakemus Sortterin sivuilla.
 • Tutustu pankkien ja rahalaitosten lainatarjouksiin heti tai rauhassa (tarjoukset ovat voimassa 2–4 viikkoa).
 • Allekirjoita haluamasi lainasopimus pankkitunnuksilla.
 • Saat pankkilainan tilillesi.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Miten Sortter takaa turvallisen lainavertailun?

Vaikka toimintaperiaatteenamme on ajaa asiakkaan etua, voi nopean ja helppokäyttöisen palvelumme digitaalisessa toimintaympäristössä herättää kysymyksiä (tieto-)turvallisuudesta. Voivatko henkilötietoni joutua lainoja kilpailuttaessani vääriin käsiin? Entä mitä ja millaisia ovat Sortterin yhteistyökumppanit?

Yhteistyökumppaneinamme on vain luotettavia, vakavaraisia pankkeja ja rahalaitoksia, kuten Aktia, Bank Norwegian, Ferratum ja POP Pankki. Kumppanit maksavat meille yhteistyöstä tasavertaisesti komissioita – emme suosi mitään luotontarjoajistamme. Tämän ansiosta kykenemme tarjoamaan palvelua asiakkaillemme ilmaiseksi.

Huipputurvallinen tietojen käsittely on toimintamme perusedellytys. Palvelumme toimii salatussa ympäristössä, jota tarkkaillaan ja kehitetään jatkuvasti. Ulkopuoliset tahot eivät pääse käsiksi asiakkaidemme tietoihin, emmekä myöskään luovuta tietoja eteenpäin markkinointitarkoituksiin. 

Asiakastietojen lisäksi suojelemme asiakkaidemme kukkaroa. Listaamissamme lainatarjouksissa kaikki lainasta aiheutuvat kulut on eroteltu selkeästi. Vertailemme lainat aina todellisen vuosikoron perusteella. Toisin sanoen edullisin laina on edullisin kaikki kulut ja ehdot – ei siis pelkkä nimelliskorko – huomioiden. 

Vain todellinen vuosikorko paljastaa lainan todellisen hinnan. Todellinen vuosikorko kattaa tyypillisesti seuraavat lainasta aiheutuvat kulut:

 • nimelliskorko
 • avausmaksut
 • käsittelymaksut
 • kuukausimaksut
 • tilinhoitomaksut
 • laskutuspalkkiot.

Sortter on suomalainen yritys, jolle on myönnetty Avainlippu-tunnus. Jos sinulla on kysyttävää yrityksestämme tai lainojen kilpailuttamisesta, meidät tavoittaa puhelimella tai sähköpostitse.  

Laki suojelee lainanhakijaa

Lopuksi on hyvä todeta, että Suomen laki säätelee kuluttajalle myönnettäviä lainoja tarkasti. Laki velvoittaa lainan myöntävää tahoa noudattamaan toiminnassaan hyvää lainanantotapaa. Lainanantajat muun muassa tarkistavat lainanhakijan maksukyvyn sekä ilmoittavat lainaan liittyvät kustannukset helposti havaittavalla tavalla.

Lisäksi hyvään lainanantotapaan kuuluu vastuullinen suhtautuminen maksujärjestelyihin, sekä sopiminen lyhennysvapaista kuukausista tai eräpäivän siirtämisestä.

Vaikka Sortter ei myönnäkään lainaa, seuraa ja noudattaa se kuitenkin lakia ja lakiuudistuksia tarkasti. Lisäksi Sortter tekee yhteistyötä vain luotettavina pidettyjen  ja niin ikään lain puitteissa toimivien rahalaitosten kanssa.

Kilpailuta lainat turvallisesti!

Takaisin blogiin