Remontti säästöillä vai lainalla? Remonttilainan kilpailuttaminen voi säästää tuhansia euroja
Takaisin blogiin
# Remontti & muutto

Päivitetty:

Kirjoittaja Virpi

Kirjoittaja:

Virpi Rajala

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Remontti lainalla vai säästöillä? Remonttilainan kilpailuttaminen voi säästää tuhansia euroja

Remonttikustannuksissa voi säästää pitkän pennin tekemällä remontin itse. Remontti suunnitelmasta toteutukseen vaatii kuitenkin sekä aikaa että osaamista. Etenkin vaativammat remontit, jotka tarvitsevat erityisosaamista esimerkiksi märkätiloissa, on syytä jättää ammattilaisille. Näin lopputulos on laadukas ja vältät remonttimokat, joiden korjaaminen voi maksaa jopa yli alkuperäisen remonttibudjetin.

Ennen remontin aloittamista on tärkeää suunnitella ja budjetoida remontti erittäin huolellisesti ja hyvissä ajoin. Yllätyksiin on kuitenkin varauduttava, sillä remontin jo alettua voi paljastua yhtä jos toistakin, joka vaatii erityistä paneutumista ja muuttaa suunnitelmia. Tämä voi venyttää paitsi remontin aikataulua, myös kasvattaa kustannuksia merkittävästi.

Vaikka remonttiin olisikin jo budjettia hyvin varattuna, myös vararahastoa kannattaa selvittää jo ennakolta kilpailuttamalla vakuudettoman remonttilainan.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 516 arvosteluun.
powered by

Kannattaako kodin remontointi remonttilainalla?

Kodin remonttia suunniteltaessa huomioitavia tekijöitä ja osa-alueita on paljon.

 • Ensin kannattaa rajata, kuinka paljon remonttiin on mahdollista käyttää aikaa ja rahaa.
 • Sen jälkeen on luontevaa pohtia, mihin käytettävissä oleva aika ja raha olisi viisainta investoida. Tähän priorisointiin taas vaikuttaa merkittävän paljon se, remontoiko asuntoa ensisijaisesti itselleen ja oman asumismukavuutensa parantamiseksi vai onko tähtäimessä esimerkiksi asunnon myyminen lähitulevaisuudessa tai jopa asunnon myyntiajan lyhentäminen.
 • Asunnon myyminen on usein helpompaa, kun remontit on tehty ja asunto on valmiiksi kunnostettu. Tämä johtuu siitä, että monet ostajat arvostavat mahdollisuutta muuttaa suoraan uuteen kotiin ilman, että heidän tarvitsee itse ryhtyä remonttitöihin. Valmis asunto voi siis mennä kaupaksi nopeammin ja korkeammalla hinnalla, jolloin remonttiin sijoitetut rahat voi saada takaisin korkojen kera, vaikka remontti olisi teetetty kokonaankin lainarahalla.
 • Jos remontti tehdään ainoastaan myyntiä varten, on riskinä, että valitut materiaalit ja kodinkoneet eivät vastaa tulevan ostajan mieltymyksiä. Tässä tapauksessa remontin tuoma lisäarvo voi jäädä odotettua pienemmäksi, joten tällaisissa tilanteissa voi olla järkevämpää jättää remontti osittain tai kokonaan ostajan tehtäväksi. 
 • Remonttilainan ottaminen kannattaa ainakin silloin, jos remontin arvioidaan nostavan asunnon arvoa enemmän kuin lainan kustannukset ovat.
 • Vaihtoehtoisesti remonttilainan tuomaa hyötyä voidaan arvioida siitä näkökulmasta, että asumismukavuus tai vaikkapa asunnon käytännöllisyys kasvaa niin merkittävästi, että esimerkiksi tarve vaihtaa asuntoa siirtyy tuntuvasti eteenpäin.

Kilpailuta remonttilaina yhdellä hakemuksella!

Nostaako remontointi asunnon arvoa?

Remonttiin on varattava aikaa, vaivaa ja rahaa, mutta lopputulos on usein sen kaiken arvoinen – joko unelmien kodin tai asunnon arvonnousun muodossa. Remontin vaikutus asunnon arvoon on parhaimmillaan hyvinkin merkittävä, mikäli remontti suunnitellaan ja toteutetaan huolellisesti ja ammattitaidolla.

"Asunnon kunnon vaikutus myyntihintaan voi olla jopa kymmenen prosenttia 'tasoa' kohden", Suomen Vuokranantajat kertoo. Jos siis remontoit asunnon tyydyttäväkuntoisesta hyväkuntoiseksi, tai hyväkuntoisesta erinomaiseksi, voi arvonnousu olla siis 150 000 euron arvoisessa asunnossa jopa 15 000 euron luokkaa. 

Kaikki remontit eivät kuitenkaan välttämättä tuota voittoa suhteessa sijoitettuun rahasummaan ja käytettyyn aikaan. Esimerkiksi kattoremontti saattaa tulla yllättäen, eikä sen tekeminen välttämättä nosta asunnon arvoa yhtä paljon kuin mitä siihen käytetään rahaa. Onkin tiettyjä remontteja ja korjauksia, jotka on pakko tehdä ajallaan, jotta lisävahinkoja ei pääse syntymään. 

Nämä perusparannukset tuovat asunnon siihen kuntoon, kuin sen sillä hetkellä oletetaankin olevan. Vastaavasti esimerkiksi kattovikaisen talon myyntihinta luonnollisesti on oletettua alhaisempi, kun uusi omistaja joutuu varautumaan paitsi mahdollisimman äkkiä tehtävään kattoremonttiin, myös mahdollisiin muihin yllätyksiin, joita viallisesta katosta on saattanut seurata. 

Parhaimmillaan remontti voi kuitenkin nostaa asunnon arvoa merkittävästi. Esimerkiksi keittiön päivittäminen tai kylpyhuoneremontti voivat muuttaa kodin toimivuutta ja ilmettä huomattavasti. Myös pienilläkin toimenpiteillä, kuten kellertävien tai rispaantuneiden tapettien vaihtaminen, kohentaa asunnon yleisilmettä ja lisää sen houkuttelevuutta. Mikä tahansa hiljattain tehty remontti antaa asunnosta paremman käsityksen ja lisää potentiaalisten ostajien tai vuokralaisten luottamusta siihen, että asunnosta kaikkiaan huolehditaan asiallisesti.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Muista hyödyntää kotitalousvähennys

Jos olet suunnittelemassa remonttia toteutettavaksi lähiaikoina, kannattaa sen jouduttamista ja ajoittamista tämän vuoden puolelle harkita. Säästöä voi saavuttaa merkittävästikin, sillä kotitalousvähennys on todennäköisesti parempi nyt kuin tulevaisuudessa, koska hallitus on tehnyt päätöksen tuen supistamisesta. 

Kotitalousvähennys vuonna 2024: 

 • Asunnon perusparannus- ja kunnostustöihin
 • Ei rakennustarvikkeista, vaan ainoastaan työn osuudesta
 • Yritykseltä ostetusta työstä 40 %
 • Itse palkatun työntekijän palkan osuudesta 15 % sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut kokonaan
 • Maksimissaan 2250 e/hlö, omavastuu 100 euroa 
 • Mikäli asut puolison kanssa, saatte siis kumpikin vähentää saman summan, jolloin talouden maksimi on 4500 e. 

Vuoden 2027 loppuun on voimassa lisäksi kotitalousvähennyksen tilapäinen korotus lämmitysmuodon vaihtamiseen:

 • Kiinteistön öljylämmityksen vaihtamiseen muuhun kuin fossiilisia polttoaineita käyttäväksi lämmitysjärjestelmäksi 
 • Yritykseltä ostetusta työstä 60 % kotitalousvähennys 
 • Itse palkatun työntekijän palkan osuudesta 30 % ja palkan sivukulut kokonaan
 • Maksimissaan 3500 e/hlö, omavastuu 100 euroa, talouden maksimi 7000 e.

Myös arvonlisäverokanta on nousemassa 24 %:sta 25,5 %:iin todennäköisesti vuoden 2025 alusta, joten hinnankorotusta sekä tarvikkeisiin että työhön on tiedossa myös sen vuoksi.

Remonttilainan kilpailuttaminen voi säästää jopa tuhansia euroja

Huolellisella budjetoinnilla ja perusteellisella kilpailuttamisella remonttilainan kustannuksissa voi säästää laina-aikana jopa tuhansia euroja. Lainan myöntämisen kriteereissä ja lainojen hinnoittelussa on merkittäviä eroja, joten hintavertailu kannattaa ehdottomasti tehdä ennen lainapäätöstä. Suomessa toimii kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia, joten vaihtoehtoja remonttilainan nostopaikaksi on todella paljon.

Kotimainen lainavertailupalvelu Sortter helpottaa remonttilainan kilpailuttamista: sen sijaan, että täyttäisit hakemuksen jokaisen pankin ja rahoituslaitoksen sivuilla erikseen, saat yhden hakemuksen täyttämällä kilpailutettua kaikki palvelussa olevat lainantarjoajat kerralla. Sortter on aidosti asiakkaan puolella, täysin ilmainen ja helppokäyttöinen: lainatarjoukset järjestetään todellisen vuosikoron mukaan, jotta hintojen vertailu olisi sinulle mahdollisimman selkeää.

Kirjoittaja Virpi

Kirjoittaja

Virpi Rajala

Virpi on valmistunut Jyväskylän yliopistosta suomen kielen maisteriksi. Kaikkiaan hän on kerryttänyt viitisen vuotta kokemusta viestinnästä sekä erilaisten tekstien tuottamisesta ja suunnittelusta myös liiketoiminnan kehittämiseen ja brändäykseen liittyen niin markkinointi- ja mainostoimisto- kuin korkeakouluympäristöistä sekä yrittäjäpohjalta. Pankki- ja rahoitusalaa sivuavia tekstejä Virpi on kirjoittanut osana työnkuvaansa markkinointitoimistosta kaikkiaan parin vuoden ajan. Vapaa-ajallaan Virpi kuuntelee äänikirjoja, kuntourheilee ja kasvattaa kissoja.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin