Harkitsetko joustoluottoa? Lue tämä

Harkitsetko joustoluottoa? Lue tämä

Arkibudjetti ei aina veny yllättäviin menoihin. Joustoluotto on yksi tapa varautua odottamattomiin tilanteisiin.

Pankkien ja rahoituslaitosten tarjoama joustoluotto tunnetaan myös nimellä joustolaina, joustolimiitti tai joustorahoitus. Ominaisuuksiltaan joustoluotolla on yhtäläisyyksiä niin perinteisen, vakuudettoman lainan kuin luottokortinkin kanssa.  

Vakuudetonta lainaa, kuten kulutusluottoa, otetaan tyypillisesti tiettyä käyttötarkoitusta varten. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi remontin tai uuden auton rahoittamiseen. Summakin on tämän myötä yleensä käyttötarkoituksen suuruinen. Lainaraha maksetaan lainanhakijan tilille kerralla, ja sitä maksetaan takaisin sovitussa aikataulussa, sovituissa kuukausierissä. 

Joustoluoton tapauksessa luotonsaajalle perustetaan luottotili tai sovitaan luottorajasta, jonka puitteissa luotonsaaja voi siirtää lainaa käyttötililleen tarvittaessa. Käytettyä luottoa lyhennetään kuukausittain, jolloin sitä myös vapautuu uudelleen käyttöön. Tässä mielessä joustoluotto muistuttaakin luottokorttia – ilman fyysistä korttia.

Luottokorttiin verrattuna joustoluotto voi osoittautua edullisemmaksi ratkaisuksi. Ainakin korkojen puolesta, sillä korkoa maksetaan vain käytössä olevasta joustolainasta. Toisin sanoen kulujen puolesta ei haittaa, mikäli luottoraja on suurempi kuin lainan tarve lainan hakuhetkellä.

Joustoluotto pähkinänkuoressa:

 • 1000–60 000 euron suuruinen joustoluottotili/joustoluottolimiitti.
 • Rahaa voi siirtää käyttötilille tarvittaessa,
 • Lyhennyksiä maksetaan sovituissa erissä ja aikataulussa, jolloin luottoa vapautuu takaisin käyttöön.
 • Korkoa maksetaan vain käytössä olevasta luotto-osuudesta.
 • Ei vakuuksia tai henkilötakaajia.
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 449 arvosteluun.
powered by

Miksi hakea joustoluottoa?

Joustoluotto tuo nimensä mukaisesti joustoa talouteen. Se soveltuu mainiosti vaikka pienempien hankintojen, kuten kodinkoneiden, rahoittamiseen. 

Moni hankkii joustoluoton vararahastoksi tai puskuriksi. Kuvitellaan esimerkiksi tilanne, jossa autossa ilmenee akuutti, korjausta vaativa vika, tai sähkölasku on tavallista suurempi. Tällöin olemassa olevalta joustoluottotililtä voi kätevästi siirtää käyttötilille rahaa, jolla korjaamo- tai sähkölaskun voi kuitata. Stressaavan asian saa nopeasti hoidettua tarvitsematta huolehtia eri rahoitusvaihtoehdoista.

Joustoluotto soveltuu myös lainojen yhdistämiseen. Toisin sanoen jos sinulla on useampia lainoja sekä osamaksu- tai luottokorttivelkoja, voit joustoluotolla yhdistää ne yhdeksi uudeksi, edullisemmaksi ja ehdoiltaan paremmaksi lainaksi.

Joustoluotto toimiikin parhaimmillaan osana järkevää, ennakoivaa taloudenhoitoa. Periaatteessa joustoluottoa voi hakea ja saada kuka tahansa, mutta tiettyjen ehtojen tulee kuitenkin täyttyä.

Voit hakea joustoluottoa kun:

 • olet vähintään 20-vuotias
 • sinulla on säännöllisiä palkka- tai muita tuloja
 • sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Luoton määrä on syytä mitoittaa omaan elämäntilanteeseen. Joustoluoton idea on helpottaa elämää sen yllättävissä käänteissä – ei aiheuttaa niitä. Kilpailuttaminen on kätevä ja nopea tapa löytää edullinen ja ehdoiltaan sopiva joustoluotto.  

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Mitä kuluja joustoluotosta aiheutuu?

Kuten muitakin lainanlyhennyksiä, joustoluottoa maksetaan takaisin luotonmyöntäjälle sovituissa erissä. Yksittäinen lyhennyserä lasketaan tyypillisesti prosenttimääräisesti nostetusta luotosta tai myönnetystä luottorajasta. 

Joustoluoton korot vaihtelevat luotonmyöntäjien välillä, ja korkoon vaikuttaa myös luotontarjoajan tekemä luottoarvio hakijasta. Joustoluoton korot alkavat noin 4 prosentista päätyen aina 20 prosenttiin asti. Huomionarvoista on, että korko lasketaan vain käytössä olevalle joustoluotolle, ei siis koko luottosummalle. 

Korkojen lisäksi pankit ja muut rahalaitokset voivat periä joustoluotosta maksuja, jotka määrittävät lainan kokonaiskustannuksia. Osa luotontarjoajista esimerkiksi veloittaa joustoluotosta tilinhoitomaksua, joka kuitenkin voi olla maksimissaan 150 euroa vuodessa. 

Huomioitavaa joustoluoton tilinhoitomaksuun liittyen:

 • Se voi olla joko kiinteä euromääräinen summa tai sidottu luoton määrään.
 • Hinnoissa on vaihtelua luotontarjoajien välillä.
 • Laissa säädetty maksimäärä on 150 euroa vuodessa.
 • Luotontarjoajasta riippuen sitä peritään tai ei peritä myös niiltä kuukausilta, kun luottoa ei nosteta.

Kun joustoluoton kuluja tarkastellaan todellisen vuosikoron perusteella, se tarkoittaa, että nimelliskoron lisäksi huomioidaan myös tilinhoitomaksu. Joustoluottoja vertaillessa onkin tärkeää muistaa, että matalakorkoisena (= nimelliskorko) markkinoitu luotto ei välttämättä ole edullisin.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Joustavatko joustoluoton lainaehdot?

Laissa on määritelty, että lainan voi maksaa ennenaikaisesti takaisin kokonaisuudessaan. Tämä pätee joustoluototonkin tapauksessa. Sitä voi myös kuukausittain lyhentää suuremmissa erissä kuin mitä alun perin on sovittu. Nopeammin maksettuna joustoluotto tulee luonnollisesti halvemmaksi, sillä korkojen ja kulujen osuus jää pienemmäksi.

Joustoluotolle voi tiukassa tilanteessa hakea lyhennysvapaita kuukausia. Lyhennysvapaan jakson aikana lainasta maksetaan vain korot ja mahdolliset tilinhoitomaksut. Yksittäisestä lainatarjouksesta tulisi ilmetä, tarjoaako luotontarjoaja joustoluotolleen lyhennys- tai maksuvapaita kuukausia. 

Miten vertailen joustoluottoja?

Joustoluoton kulut ja ehdot vaihtelevat luotontarjoajasta riippuen. Kuluissa voi ilmetä vuositasolla satojenkin eurojen eroja, ja edullisin joustoluotto löytyy vain vertailemalla. Vertailtaessa ei kuitenkaan pidä tuijottaa pelkkää nimelliskorkoa.

Joustoluottotarjouksia vertailtaessa huomioitavaa:

 • todellinen vuosikorko
 • luottorajan suuruus
 • kuukausilyhennyksen määrä
 • kiinteät vuosimaksut
 • mahdollisuus lyhennysvapaisiin kuukausiin
 • mahdollisuus korottaa luottorajaa tarvittaessa.

Yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia!

Sortter etsii sinulle ilmaiseksi edullisimman joustoluoton 

Tuntuuko lainojen vertailu työläältä? Sortter voi hoitaa homman puolestasi. Olemme kotimainen lainavertailualusta, ja tarkoituksenamme on auttaa asiakkaitamme pitämään taloudenhoitonsa vastuullisena ja sujuvana.  

Myös edullinen joustoluotto löytyy kauttamme helposti ja nopeasti. Palvelumme avulla kilpailutat joustoluotot nopeasti ja ilmaiseksi. Lähetämme sinulle lainanantajien tarjoukset edullisuusjärjestyksessä. Valitse niistä sopivin ja voit saada joustotilin käyttöösi parhaimmillaan samana päivänä.

Kun kilpailutat joustoluotot Sortterilla, säästyt vaivannäöltä ja voit olla varma, että kaikki olennainen tulee huomioitua. Vertailemme kaikki lainat aina todellisen vuosikoron mukaan, jolloin edullisimmalta vaikuttava laina todella myös on edullisin. Listaamme tarjoukset valmiiksi edullisimmasta alkaen, mutta lopullisen valinnan teet sinä. 

Sortter kilpailuttaa joustoluotot:

 • kattavasti – yhden lainahakemuksen täyttämällä voit saada jopa parikymmentä lainatarjousta.
 • nopeasti – lainarahat tilillesi jopa samana päivänä.
 • turvallisesti – korkea tietoturva, yhteistyötahoina vain luotettavia pankkeja ja rahalaitoksia.
 • ilmaiseksi – palvelun käyttö on asiakkaillemme maksutonta, kumppanit maksavat yhteistyöstä.
 • vakuudettomat lainat aina 60 000 euroon asti.

Huomaa, että et ole velvoitettu tarttumaan yhteenkään joustoluottotarjouksista. Niin tai näin, lainojen kilpailutus on paitsi hyvä indikaattori oman talouden tilasta, myös ikkuna tilanteeseen yleisillä lainamarkkinoilla.