Joustoluotto heti mutta reilusti
Takaisin blogiin

Joustoluotto heti mutta reilusti

Joustoluotto antaa mahdollisuuden nostaa rahaa omien tarpeiden mukaan. Lue, mitä muita ominaisuuksia joustoluotolla on.

Mitä teet tilanteessa, jossa jääkaappisi on sanonut sopimuksensa lopullisesti irti, mutta olet juuri maksanut kasan laskuja ja seuraavaan palkkapäivään on vielä aikaa? Arjen jokaista käännettä ei yksinkertaisesti voi ennakoida, ja vaikka budjetointi on osa vastuullista talouden hallintaa, joskus sekin voi kaivata joustovaraa.

Joustoluotto on vakuudeton luottotili ja nimensä mukaisesti joustava ratkaisu lisärahoitusta vaativiin tilanteisiin. Joustoluoton avulla voit nostaa rahaa tilillesi myönnettyyn luottorajaan asti ja lyhentää luottoa kuukausittain. Joustoluottoa kutsutaan myös joustolainaksi, joustolimiitiksi tai joustorahoitukseksi.

Voit hakea joustoluottoa, mikäli:

 • olet vähintään 20-vuotias
 • olet hoitanut raha-asiasi hyvin
 • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.

Miten saada joustoluotto heti?

Joustoluotto on mahdollista saada nopealla aikataululla – voit saada luottopäätöksen nopeimmillaan heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Kun olet hyväksynyt tarjouksen, saat rahat tilillesi usein jopa saman päivän aikana. Lainan ottamisessa ei kuitenkaan kannata kiirehtiä liikaa. 

Ottaessasi lainan sitoudut myös maksamaan sen takaisin. Tätä varten sinun on varmistuttava siitä, että taloutesi kestää luoton maksamisen takaisin sovitussa aikataulussa. Tarkista siis ennen luoton hakemista, että tulojesi ja menojesi suhde on tasapainossa ja sitä kautta oma maksukykysi on vakaa.

Ennen joustoluoton hakemista kannattaa ottaa selvää, millaisiin tarpeisiin joustoluotto sopii ja mitä on syytä ottaa huomioon sitä hakiessa.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Joustoluotto soveltuu monenlaisiin tarpeisiin

Joustoluotto mukautuu hyvin erilaisiin tilanteisiin, mutta se sopii erityisen hyvin pienempien hankintojen tekemiseen. Lisäksi joustolainaa voi käyttää vararahastona sellaisiin hetkiin, jolloin rahaa on tarve saada nopeasti käyttöön. Pankki tai rahalaitos maksaa joustoluoton tilillesi heti luoton myöntämisen jälkeen, joten se on käytössäsi parhaimmillaan jo samana päivänä.

Joustolimiittiä käytetään tyypillisesti:

 • lainojen yhdistämiseen
 • remontin rahoittamiseen
 • ajoneuvon tai veneen hankintaan.

Jos sinulla on useampia lainoja tai luottokortteja, kannattaa harkita nykyisten lainojen yhdistämistä yhdeksi edullisemmaksi maksusopimukseksi. Näin voit saada paremmat lainaehdot ja omaan talouteesi sopivat kuukausierät lainan lyhentämiseen. Lisäksi säästöä voi kertyä pienemmän koron ja edullisempien tilinhoito- tai laskutusmaksujen kautta.

Joustoluotto soveltuu hyvin myös kodin tai vapaa-ajan asunnon remontoinnin kustantamiseen. Remonttihommissa maksavat sekä materiaalit että mahdollinen ostettu työ ja koska remontin lopullinen hinta ei välttämättä ole etukäteen tiedossa, joustoluottoa käytettäessä luottoa voi nostaa sen verran kuin tarve vaatii. 

Jos taas esimerkiksi auto tai vene kaipaa päivittämistä, joustoluotto mahdollistaa menopelin ostamisen niin yksityiseltä henkilöltä kuin liikkeestäkin. Joustolainan ansiosta olet käteisostajan asemassa, minkä vuoksi saat mahdollisuuden neuvotella kauppahinnasta myyjän kanssa. Lisäksi voit rekisteröidä ajoneuvon oston jälkeen suoraan omiin nimiisi.

Joustolainan hinnat vaihtelevat

Joustoluoton hinnoissa on vaihtelua eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä. Joustolainan korko on luotosta riippuen 4–20 % välillä. Korkoprosenttiin vaikuttaa pankin tekemä luottoarvio eli arvio luotonhakijan maksukyvystä. Mitä parempi maksukyky sinulla hakijana on, sitä edullisemman luoton voit saada.

Luoton korko lasketaan aina vain käytössä olevalle joustoluotolle – ei haittaa, vaikka luottorajasi olisikin suurempi kuin senhetkinen lainatarve. Koron osuus joustolainan lyhennyksistä pienenee samaa tahtia, kun maksat lainaa takaisin.

Joustoluottojen muut kustannukset, kuten tilinhoitomaksut, vaihtelevat eri luotonmyöntäjien välillä. Koron ohella osa pankeista veloittaa joustoluotosta myös tilinhoitomaksun, jonka suuruus on korkeintaan 150 euroa vuodessa. Tilinhoitomaksu voi olla joustoluoton määrään sidottu tai kiinteä euromääräinen kustannus.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Joustoluoton lyhentämisestä sovitaan lainatarjouksessa

Joustoluottoa lyhennetään eli maksetaan takaisin sovituissa kuukausierissä. Sitä mukaa kun lyhennyksiä tehdään, luottotilille vapautuu rahaa nostettavaksi uudelleen myönnettyyn luottorajaan asti. 

Lyhennyserä määräytyy yleensä suoraan prosenttiosuutena nostetusta luotosta tai myönnetystä luottorajasta. Voit tarkistaa tarkat tiedot lyhennyksen suuruudesta lainatarjouksesta.

Joustoluotolle voi yleensä hakea kokonaan lyhennysvapaita kuukausia, joiden aikana lainasta maksetaan vain korot sekä mahdolliset tilinhoitomaksut. Kun lyhennysvapaa jakso päättyy, joustoluottoa lyhennetään taas kuukausittain luottosopimuksen mukaisissa erissä. Halutessasi voit lyhentää joustoluottoa nopeammin tai jopa maksaa sen kerralla pois. Näin säästät sekä koroissa että muissa kustannuksissa.

Vertaile joustoluotot Sortterilla

Sortterin kotimainen ja luotettava lainavertailupalvelu auttaa sinua kilpailuttamaan joustoluotot todellisen vuosikoron mukaan, minkä ansiosta sinun on helpompaa löytää edullisempi lainatarjous. 

Vertailussa on hyvä kiinnittää huomiota myös:

 • luottorajan suuruuteen
 • kuukausilyhennysten määrään
 • kiinteisiin vuosimaksuihin
 • luottorajan korotusmahdollisuuksiin
 • lyhennysvapaiden kuukausien saamisen mahdollisuuksiin.

Jos joustoluotto tuntuu sinulle sopivalta ratkaisulta, on sen hakeminen Sortterin palvelussa helppoa, nopeaa ja turvallista – toimimme yhteistyössä vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa.

Tarpeidesi mukainen joustolimiitti reilusti

Lainojen vertailu Sortterilla on maksutonta ja saat tarjoukset yhdellä hakemuksella usealta pankilta ja rahoituslaitokselta, minkä jälkeen voit tutkia tarjouksia ja valita niistä sinulle parhaiten sopivan. Selkeyden vuoksi järjestämme lainatarjoukset valmiiksi edullisuusjärjestykseen.

Voit hakea joustolainaa Sortterin palvelun kautta aina 60 000 euroon asti ja valita sinulle parhaiten sopivan maksuajan 1–15 vuoden väliltä. Voit tutkia joustoluottolaskurin avulla, millainen joustoluoton kuukausierä sopisi taloudelliseen tilanteeseesi parhaiten.

Haettu lainasumma vaikuttaa viiden vuoden laina-ajalla kuukausierään seuraavasti:

Laina-aikaLainasummaArvioitu kuukausierä
5 vuotta3 000 €64 €
5 vuotta6 000 €124 €
5 vuotta9 000 €183 €
5 vuotta12 000 €240 €

Kun luoton suuruus ja sopiva maksuaika ovat selkeät, voit täyttää hakemuksen helposti netissä. Joustoluottojen vertailu ja hakeminen on selkeä prosessi, jossa tavoitat yhdellä hakemuksella kaikki yhteistyökumppanimme.

Joustoluoton hakeminen etenee vaivattomasti:

 1. Valitse sinulle sopiva lainamäärä.
 2. Täytä joustolainahakemus huolellisesti verkkosivuillamme – osa lainanantajista saattaa vaatia todistusta ansio- tai eläketuloista. Mikäli haluat nopeuttaa luotonhakuprosessia, etsi nämä tiedot valmiiksi jo hakemusta täyttäessäsi. 
 3. Hakemuksen lähetettyäsi saat heti luottotarjoukset kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta.
 4. Vertaile saamiasi lainatarjouksia, jotka esitämme edullisuusjärjestyksessä.
 5. Hyväksy tarjous ja allekirjoita luottosopimus pankkitunnuksilla verkkopalvelussamme.
 6. Jää odottamaan, että saat rahat tilillesi – nopeimmillaan jo saman päivän aikana.
Takaisin blogiin