Yhdistelylainalla tuntuvia säästöjä rahapussiin
Takaisin blogiin

Yhdistelylainalla tuntuvia säästöjä rahapussiin

Yhdistä nykyiset kulutusluotot, luottokorttivelat ja osamaksusopimukset yhden lainasopimuksen alle yhdistelylainalla – voit saada tuntuvia säästöjä ja parantaa omaa taloudenhallintaasi.

Yhdistelylaina on nykyisin yksi Suomen suosituimmista lainatuotteista. Se tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden päästä eroon aiemmin otetuista korkeakorkoisista lainoista ja korvata ne yhdellä edullisemmalla lainalla. 

Käytännössä yhdistelylaina tarkoittaa olemassa olevien luottojen, pienlainojen ja luottokorttivelkojen uudelleen rahoittamista paremmilla ehdoilla. 

Yhdistelylaina kannattaa – konkreettinen esimerkki sen eduista  

Lainojen yhdistämisestä voi olla useita hyötyjä. Havainnollistaaksemme sen etuja kuvitellaan tilanne, jossa henkilölle on kuukausien kuluessa kertynyt maksettavaksi useampi kulutusluotto ja pienlaina erillisine korkoineen ja lainanhoitokuluineen. 

Vaikka henkilön tulot ovat vakaat, kuormittavat lainojen korkeat korot ja lainanhoitokulut kuukausien kuluessa hänen talouttaan. 

Tilanteensa helpottamiseksi hän päättää lopulta hakea yhdistelylainaa, jonka saatuaan hän maksaa olemassa olevat lainansa pois ja maksaa jatkossa vain yhtä edullisempaa yhdistelylainaa. 

Henkilön velkatilanne ennen yhdistelylainaa:

Viisi luottoa yhteensäKuukausierät yhteensä Takaisinmaksettava summa yhteensä 
9 500 €602 € 10 930 €

Velkatilanne lainojen yhdistämisen jälkeen: 

YhdistelylainaKuukausierä Takaisinmaksettava summa 
9 500 €436 €10 460 € 

Yhdistelylaina helpottaa henkilön taloudellista tilannetta siis seuraavin tavoin: 

 1. Pienempi kuukausierä: kuukausittain maksettava summa pienenee 166 €. Yhdistelylainan voi yleensä sovittaa joustavasti omaan taloudelliseen tilanteeseen sopivaksi. 
 2. Pienempi korko:  kun korko pienenee, pienenee myös takaisinmaksettava summa. Esimerkkitapauksessa säästöä syntyy yhteensä 460 € laina-ajan kuluessa. 
 3. Ei monia laskutuslisiä ja tilinhoitomaksuja:  yhdestä lainasta tulee maksettavaksi vain yhden lainan kulut. 
 4. Selkeyttä talouteen: on helpompaa hoitaa omaa talouttaan, kun maksettavana on usean lainan sijaan yksi laina. 
 5. Joustava maksusuunnitelma: haluaisitko esimerkiksi pidemmän laina-ajan pienemmillä kuukausierillä? Yhdistelylainan takaisinmaksusuunnitelmaa voi muuttaa joustavasti. 

Edellä mainittu on vain yksi esimerkki yhdistelylainan tuottamista säästöistä. Lainavertailupalvelu Sortterin tilastojen mukaan sen asiakkaat säästävät kuukausittain keskimäärin 277 euroa, kun he yhdistävät vanhat velkansa yhdeksi edullisemmaksi lainaksi.

Kenelle yhdistelylaina sopii? 

Sortterin tilastoista ilmenee, että yhdistelylainaa hakevat erityisesti 30–40-vuotiaat keskituloiset kuluttajat. Haetun yhdistelylainan suuruus on keskimäärin noin 14 500 euroa ja sitä haetaan varsinkin luottokorttivelkojen yhdistämiseen. 

Yleisesti ottaen yhdistelylaina sopii kaikille heille, jotka haluavat parantaa omaa taloudenpitoaan ja päästä eroon useamman lainan aiheuttamista korko- ja tilinhoitomaksuista . 

Yhdistelylainaa voivat hakea kaikki täysi-ikäiset Suomen kansalaiset, jotka ovat hoitaneet talousasiansa mallikkaasti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhdistelylainaa myönnetään vain hakijalle, jolla ei ole luottotiedoissaan merkintöjä. 

Huomioithan, että luottotietonsa menettäneen on kuitenkin mahdollista hakea Takuusäätiön takaamaa järjestelylainaa. 

Vinkit yhdistelylainan hakemiseen – huomioi ainakin nämä viisi asiaa! 

Ennen lainahakemuksen tekemistä suosittelemme huomioimaan seuraavat viisi vinkkiä, jotta saat yhdistelylainasta mahdollisimman suuren hyödyn. 

 • Hae lainaa vain sen verran kuin tarvitset. Yhdistelylainan tarkoituksena ei ole velkaantua lisää, vaan päästä veloista eroon mahdollisimman kivuttomasti. 
 • Mieti laina-ajan pituus tarkkaan. Pitkä laina-aika tarkoittaa korkeampia luoton kustannuksia, jolloin yhdistelylainan hyödyt saattavat vesittyä. Toisaalta, liian suuret kuukausierät voivat pistää taloutesi tiukalle. 
 • Pieni korko ei automaattisesti tarkoita edullista lainaa. Nimelliskoron sijaan tarkista lainatarjouksen todellinen vuosikorko, joka paljastaa lainan kaikki kustannukset, kuten korot ja muut kulut. 
 • Mahdollisuuksien mukaan hae yhdistelylainaa rinnakkaishakijan kanssa. Mikäli lainalla on kaksi hakijaa, voit saada yhdistelylainan edullisemmalla korolla. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avo- tai aviopuoliso. 

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktiaBank Norwegian – a part of NOBA Bank GroupNordax BankBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBroccFellow FinanceLea bankInstabankSweepBankFixuraMorrowBondoraCredigoHalinoSvea

Miten yhdistelylainan korko muodostuu? 

Yhdistelylainan ideana on korvata olemassa olevat korkeakorkoiset lainat edullisemmalla lainalla. Lainojen kilpailuttaminen on avain tämän tavoitteen toteuttamiseen, mutta tiedätkö millä perusteella lainan korko lopulta muotoutuu? 

Käytännössä yhdistelylainan korkoon vaikuttavat seuraavat tekijät:

 • Haettu lainasumma: Mitä suurempaa lainasummaa haet, sitä pienempi yhdistelylainan korko yleensä on. 
 • Hakijan maksukyky: Pankit tekevät lainanhakijasta aina asiakaskohtaisen riskiarvion, joten koroissa voi olla suuria hakijakohtaisia eroja. Lainapäätöstä tehdessään pankit laskevat muun muassa asiakkaan maksuvaran, joka voi itse asiassa kohentua yhdistelylainan avulla. 
 • Pankki: Jokaisella pankilla on yleensä erilainen laskukaava korolle, joten korot saattavat vaihdella suurestikin eri lainanantajien välillä. Myös pankkien välinen kilpailutilanne vaikuttaa korkotasoon. Kilpailu asiakkaista on kovaa, mikä näkyy lainatarjousten koroissa.  

Alimmillaan pankit tarjoavat yhdistelylainaa 4 % korolla. Kuten edellä mainittiin,  hakija voi itse parantaa mahdollisuuksien saada edullista lainaa hakemalla sitä yhdessä rinnakkaishakijan kanssa tai kilpailuttamalla lainatarjoukset netin lainavertailupalveluissa. 

Kilpailuta lainatarjoukset Sortterin avulla ja löydä edullinen yhdistelylaina

Vuonna 2018 perustettu kotimainen Sortter tarjoaa sinulle mutkattoman tavan löytää edullinen yhdistelylaina. Alla olevia ohjeita noudattamalla voit löytää tarpeitasi vastaavan yhdistelylainan jopa muutamissa minuuteissa:  

 1. Selvitä velkojesi kokonaissumma: Sortterin maksuton lainalaskuri auttaa tarvittaessa velkojesi korkokulujen ja muiden kustannusten arvioimisessa. 
 2. Täytä maksuton lainahakemus huolellisesti Sortterin palvelussa: Muista mitoittaa haettu laina tismalleen nykyisten velkojesi mukaiseksi 
 3. Vertaile saamasi lainatarjoukset: Sortter järjestää lainatarjoukset aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan. 
 4. Allekirjoita lainasopimus: Mikäli löysit tarpeitasi vastaavan lainatarjouksen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen verkkopankkitunnuksilla.  
 5. Maksa olemassa olevat luotot pois: Jatkossa maksat vain yhtä edullisempaa lainaa

Lainojen kilpailuttaminen on aina kannattavaa 

Lainat kannattaa kilpailuttaa aina, oli kyse sitten suuremmasta tai pienemmästä lainasummasta. 

Sortterin kautta kilpailutettava yhdistelylaina on vakuudetonta lainaa, jota voi hakea 10 00060 000 euron väliltä. Sinun tulee kuitenkin täyttää alla olevat kriteerit, jotta voit kilpailuttaa lainat palvelussamme. 

 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Sinulla on säännölliset palkka- ja eläketulot
 • Olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti eli sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä

Lainojen kilpailuttaminen Sortterin palvelussa on: 

 • Helppoa – voit saada jopa 20 lainatarjousta yhdellä hakemuksella
 • Maksutonta – lainojen kilpailuttaminen ja lainalaskurin käyttäminen ovat sinulle aina ilmaisia
 • Turvallista – palvelu toimii salatussa ympäristössä eli tietosi pysyvät varmasti turvassa
 • Läpinäkyvää – esitämme kaikki lainakulut selkeästi eriteltyinä

Kilpailuta lainat jo tänään!

Takaisin blogiin