Vertaa lainoja 60 000 € asti - kilpailuta lainat ja säästä kuluissa

Lainavertailu on helppoa, nopeaa ja maksutonta. Saat heti monta lainatarjousta, joista voit valita elämäntilanteeseesi parhaimman. Parhaan koron takuu vain Sortterilta.

Lainavertailu – kartoita sopiva kuukausilyhennys

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

6 vuotta
336 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 6 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 336 €, takaisinmaksettava summa 24 225 € sekä todellinen vuosikorko on 6,73 %.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 6 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 336 €, takaisinmaksettava summa 24 225 € sekä todellinen vuosikorko on 6,73 %.

Lainavertailu on helppoa, nopeaa ja maksutonta. Saat heti monta lainatarjousta, joista voit valita elämäntilanteeseesi parhaimman. Parhaan koron takuu vain Sortterilta.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,5
Perustuu 151 arvosteluun.
powered by

Vertaa lainat ilmaiseksi lainavertailun avulla

Tiedätkö, miten vertailla lainoja, ja mihin asioihin kiinnittää huomiota?

Kiinnitä huomiota ainakin näihin

 • lainasumma
 • laina-aika
 • todellinen vuosikorko
 • nimelliskorko ja muut kulut
 • maksuvapaiden tai lyhennysvapaiden mahdollisuus

Voit vertailla lainoja itse kysymällä lainatarjouksia pankeista tai käyttää kotimaisen Sortterin ilmasta vertailua. Jotta löydät varmasti itsellesi edullisen lainan, kannattaa pankkien tekemät lainatarjoukset verrata keskenään ennen valinnan tekemistä.

Me Sortterilla auttamme sinua saamaan lainapäätöksen pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä helposti yhdellä hakemuksella. Näytämme saamasi lainatarjoukset selkeänä listana – edullisuusjärjestyksessä. Vertailemme lainatarjouksia aina todellisen vuosikoron mukaan, johon sisältyy kaikki korot ja mahdolliset kulut. Lisäksi kerromme selkeästi lainojen kuukausierät ja tarjotun maksuajan. Vertailussamme näet edullisimman lainan aina ensimmäisenä.

Vertaa ja valitse itsellesi edullinen laina Sortterin avulla ilmaiseksi.

Näin lainojen vertailu toimii

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Sortterilta lainaa aina parhaalla korolla

Me Sortterilla takaamme, että saat lainaa parhaalla korolla. Mikäli löydät lainan edullisemmin kumppaneiltamme toista kautta myöhemmin, hyvitämme sinulle lainojen hintaerotuksen parhaan koron takuun mukaisesti.

Yhtenä Suomen kattavimmista lainojen kilpailutuspalveluista teemme jatkuvasti töitä löytääksemme sinulle parhaat lainatarjoukset. Tiedämme, että lainojen hinnat vaihtelevat ja niiden vertaaminen on työlästä. Kilpailuttamalla lainatarjoukset Sortterin kautta saat yhdellä hakemuksella useamman lainatarjouksen ja pääset valitsemaan niistä sinulle edullisimman.

Olemme luottavaisia, että Sortter löytää parhaat lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltaan. Ja myös takaamme sen.

Asiakkaidemme kokemuksia lainavertailusta – Sortter arvostelut

 • profile image
  Tarja Järvinen
  16.5.2022 klo 10.31.21

  Todella hyvää palvelua ja nopeasti asia hoitui kiitos siitä teille

 • profile image
  Johanna Karvonen
  3.5.2022 klo 12.17.00

  Kilpailuttaminen oli nopeaa ja sain lainapäätökseni nopeasti. Luotettava sivusto ja selkeä. Suosittelen!

 • profile image
  Tero Välimaa
  27.4.2022 klo 18.06.03

  Kilpailukykyisiä lainatarjouksia!

 • profile image
  Anita Jernvall
  27.4.2022 klo 16.49.01

  Nopea ja helppo!😄👌

 • profile image
  Ritva Kivistö
  26.4.2022 klo 16.01.45

  Nopea ystävällinen palvelu

Lainaa ilman vakuuksia tai takaajia

Vakuudettoman lainan hakeminen ja kilpailuttaminen on nopeaa ja yksinkertaista. Hakemuksen täyttämiseen kuluu vain muutama minuutti. Et tarvitse vakuuksia lainan hakemiseen. Sinun ei myöskään tarvitse pyytää sukulaisiasi tai ystävääsi takaamaan lainaasi.

Laina maksetaan tilillesi nopeasti heti jopa samana päivänä

Kaikki yhteistyökumppanimme siirtävät lainan tilillesi viimeistään kahden arkipäivän kuluessa lainahakemuksen hyväksymisestä, mutta nopeimmillaan voit saada rahat käyttöösi heti jopa saman päivän aikana.

Lainojen vertailu palvelumme kautta ei siis ole missään nimessä aikaa vievää. Lisäksi voit säästää satoja, jopa tuhansia euroja, lainojen kuluissa. Pieni vaiva, mutta mahdollisesti suurikin säästö.

Sortter lainavertailu mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Vain luotettavia pankkeja ja rahahoituslaitoksia

Sortter etsii parhaat lainatarjoukset luotettavilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yhdellä hakemuksella lainapäätöksen kaikilta kumppaneiltamme. Kumppaneinamme ovat muun muassa Aktia, POP Pankki, Resurs Bank, Nordax Bank ja Risicum.

Järjestämme saamasi lainatarjoukset valmiiksi edullisuusjärjestykseen ja sopivan lainan löydyttyä myös sen nostaminen käy Sortterin kautta helposti. 

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiAktiaResurs BankBank NorwegianNordax BankBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBalanziaFellow PankkiBraBankInstabankFerratumFixuraKomplett bankmyLenderLaina.fi - KertalainaCredigoHalino

Vertaa kulutusluottoja – lainaa moneen elämäntilanteeseen

Kulutusluottoja on hyvä verrata, etsit sitten remonttilainaa, autolainaa tai oli mielessäsi jokin uusi hankinta kotiin. Kulutusluottojen lisäksi voit vertailla palvelussamme myös luottokortin tavoin toimivaa joustoluottoa.

Sortterin kautta vertailet erilaiset luotot. Lisäksi kilpailutat lainasi aina maksutta.

Hae edullisempaa lainaa yhteishakijan kanssa

Lainaa kannattaa mahdollisuuksine mukaan hakea yhteishakijan kanssa. Kun lainaa hakee yhteishakijan, kuten avo- tai aviopuolison kanssa, ovat lainaehdot yleensä paremmat kuin yksin hakiessa. Rinnakkaishakijan ei kuitenkaan tarvitse asua samassa osoitteessa.

Kun lainalla on kaksi maksajaa, ovat he lainanantajan silmissä vakavaraisempi lainanhakija. Yhteishakijat ovat kuitenkin molemmat vastuussa lainan takaisinmaksusta. Tutustu, miksi lainahakemus kannattaa täyttää huolellisesti, ja mitkä asiat vaikuttavat lainan myöntämiseen.

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota lainoja verratessa?

Lainoja vertailtaessa kannattaa kiinnittää huomiota monenlaisiin asioihin. Tällaisia asioita ovat lainasumma, korko, laina-aika sekä erilaiset lainanantajan perimät maksut. Suosittelemme, että täytät lainahakemuksen huolella.

Lainasumma

Lainasumma kertoo sinulle tarjotun lainan tai kulutusluoton määrän. Useimmiten tarjottu lainasumma vastaa hakemaasi summaa.

Joskus tarjottu lainasumma voi kuitenkin olla suurempi tai pienempi, sillä jotkin pankit tarjoavat lainaa esim. vain 1000 € välein. Toisaalta jotkin pankit saattavat tarjota haettua pienempää lainasummaa, mikäli he haluavat sinut asiakkaakseen, mutta heidän luotonmyöntökriteerinsä eivät salli haetun lainasumman tarjoamista.

Korko

Lainan hinta määräytyy suurimmaksi osaksi korosta. Korko lasketaan avoimelle lainan pääomalle yleensä päivittäin. Lainaa voi maksaa takaisin sovittua nopeammassa tahdissa, jolloin lainan euromääräinen koron osuus on pienempi.

Kannattaa kuitenkin aina varmistaa luottoehdoista, tarvitseeko ylimääräisistä lyhennyksistä ilmoittaa pankille erikseen, jotta ylimääräiset lyhennykset kohdennetaan pääomalle.

Todellinen vuosikorko

Lainalle lasketaan todellinen vuosikorko, jotta lainatarjousten keskinäinen vertailu olisi helpompaa. Tämä laskennallinen korko pitää sisällään niin lainan korot, kuin myös kaikki lainaan liittyvät kulut.

Kun vertaat lainoja, kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Joskus toisen lainan korko voi olla pienempi, mutta suuremmat lainakulut muodostavatkin suuren osan lainan hinnasta. Vertaamalla lainoja todellisen vuosikoron mukaan löydät itsellesi edullisimman lainatarjouksen.  

Laina-aika

Laina-ajalla on monesti suuri merkitys lainan kokonaiskustannuksille. Mitä pidempi laina-aika, sitä useammalta päivältä lainalle kertyy korkoa. Kannattakin siis aina harkita, kuinka pitkäksi ajaksi lainan ottaa ja pyrkiä maksamaan laina takaisin mahdollisimman lyhyessä aikataulussa.

Avausmaksu tai käsittelymaksu

Jotkin pankit perivät lainasta avaus- tai käsittelymaksun. Lainan avausmaksu on suuruudeltaan korkeintaan 150 euroa, eivätkä kaikki pankit peri tätä maksua lainkaan. Avausmaksun tarkoituksena on usein kattaa pankin lainakäsittelyyn liittyvät kustannukset.

Lainan avausmaksu saatetaan joissakin tapauksissa myös pääomittaa, joka tarkoittaa sitä, että lainan korkoa lasketaan myös avausmaksulle. Mikäli avausmaksu pääomitetaan, tämä huomioidaan todellisen vuosikoron laskennassa.

Kuukausimaksu, laskutuspalkkio tai tilinhoitomaksu

Lainoissa on usein joko kuukausimaksu, laskutuspalkkio tai tilinhoitomaksu. Näiden maksujen tarkoituksena on kattaa pankin laskutukseen ja maksuliikenteeseen liittyvät kustannukset. Useimmiten kuukausimaksu on noin viisi euroa. Kannattaa aina tarkistaa, voitko säästää lainan kuukausimaksuissa vastaanottamalla laskut sähköisesti.

Mikäli lainan takaisinmaksussa tulee vaikeuksia, kannattaa huomioida myös seuraavat seikat, jotka on aina käsitelty myös sinun ja lainanantajan välisessä lainasopimuksessa:

Viivästysmaksu tai maksumuistutus

Aivan kuten missä tahansa maksusitoumuksessa, myös pankit perivät tyypillisesti viivästysmaksun, mikäli lainan lyhennys on myöhässä. Viivästysmaksun suuruus on säännelty laissa, eikä se saa ylittää viittä euroa. Lainanantaja saa lähettää ensimmäisen maksumuistutuksen aikaisintaan 14 päivän kuluttua laskun eräpäivästä. Toisen maksumuistutuksen saa puolestaan lähettää aikaisintaan 14 päivän kuluttua ensimmäisen maksumuistutuksen lähettämisestä.

Viivästyskorko

Viivästysmaksun lisäksi pankit perivät viivästyskorkoa myöhästyneeltä lainan takaisinmaksuerältä. Viivästyskorko lasketaan laskuun merkitystä eräpäivästä lukien, mikäli lainan lyhennystä ei ole suoritettu eräpäivään mennessä. Viivästyskorkoa voidaan ajatella lainan takaisinmaksun myöhästymisestä johtuvana sanktiona.

Useimmiten viivästyskorko muodostuu samalla tavalla kuin lainan korko, eli vuosittaisena korkona, joka lasketaan viivästyneen erän pääomalle päivittäin. Viivästyskoron suuruus on määritetty korkolaissa. Lainanantaja voi periä viivästyneelle erälle lainan koron suuruista korkoa enintään 180 vuorokauden ajan, jonka jälkeen viivästyskorko on 7 prosenttiyksikköä lisättynä Suomen Pankin ilmoittamalla viitekorolla.

Usein kysyttyjä kysymyksiä lainavertailualusta

 • Lainojen vertaaminen on helppo tapa välttää ylimääräiset lainakustannukset ja säästää rahaa. Löydät vertailun avulla itsellesi edullisimman vaihtoehdon eri pankkien ja luotonmyöntäjien valikoimista.

  Tarkista sopiva kuukausilyhennyserä lainalaskurista.

 • Voit vertailla henkilökohtaiset lainatarjoukset täyttämällä maksuttoman hakemuksen palvelussamme. Vertailumme on puolueeton ja suosittelemme asiakkaillemme aina edullisinta lainatarjousta.

 • Voit vertailla lainoja tarpeesi mukaan aina 60 000 € asti. Valitse lainalaskurin avulla itsellesi sopiva lainasumma sekä kuukausierä ja lähetä hakemus. Etsimme sinulle edullisimman lainan pankeilta ja rahoituslaitoksilta maksutta.

 • Huomioimme vertailussa kaikki lainojen kulut ja järjestämme lainatarjoukset todellisen vuosikoron mukaan. Näin lainojen vertailu on helppoa ja läpinäkyvää.

Vertailtuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Vertaa lainoja netissä ja löydä halvin kulutusluotto vaivattomasti

Sortterin avulla voit verrata lainoja netissä helposti ja maksutta. Täyttämällä yhden lainahakemuksen saat henkilökohtaisen lainapäätöksen kaikilta yhteistyökumppaneiltamme. Vertaamme lainat puolestasi, mutta jätämme valinnan vapauden sinulle – sinä päätät, minkä lainatarjouksen valitset.

Lainasopimuksen allekirjoitus onnistuu palvelumme kautta helposti verkkopankkitunnuksilla sopivan lainan löydyttyä. Lainasopimus tehdään aina sinun ja valitsemasi lainanantajan välille, jonka jälkeen lainanantaja siirtää lainan tilillesi.

Saat lainallesi parhaan koron takuun, joten jos löydät lainan samoilla ehdoilla edullisemmin yhteistyökumppaniltamme, hyvitämme erotuksen. Aloita vertailu jo tänään!