Vertaa lainoja helposti ja ilmaiseksi

Sortterin avulla näet lainojen erot selkeästi ja voit valita itsellesi edullisimman lainan

Vertaa lainoja

Vertaa lainat ilmaiseksi

Löytääksesi edullisimman lainan, kannattaa pankkien antamat tarjoukset verrata keskenään ennen valinnan tekemistä. Sortter auttaa sinua saamaan lainapäätöksen pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä helposti yhdellä hakemuksella.

Näytämme saamasi lainatarjoukset selkeänä listana ja erittelemme reilusti lainojen korot, kuukausierät, maksuajan sekä muut mahdolliset kulut. Vertailussamme näet edullisimman lainan aina ensimmäisenä.

Vertaa ja valitse itsellesi edullinen laina Sortterin avulla ilmaiseksi.

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota lainoja verratessa

Lainasumma

Lainasumma kertoo sinulle tarjotun lainan määrän. Useimmiten tarjottu lainasumma vastaa hakemaasi summaa. Joskus tarjottu lainasumma voi kuitenkin olla suurempi tai pienempi, sillä jotkin pankit tarjoavat lainaa esim. vain 1000 € välein. Toisaalta jotkin pankit saattavat tarjota haettua pienempää lainasummaa, mikäli he haluavat sinut asiakkaakseen, mutta heidän luotonmyöntökriteerinsä eivät salli haetun lainasumman tarjoamista.

Korko

Lainan hinta määräytyy suurimmaksi osaksi korosta. Korko lasketaan avoimelle lainan pääomalle yleensä päivittäin. Lainaa voi maksaa takaisin sovittua nopeammassa tahdissa, jolloin lainan euromääräinen koron osuus on pienempi. Kannattaa kuitenkin aina varmistaa luottoehdoista, tarvitseeko ylimääräisistä lyhennyksistä ilmoittaa pankille erikseen, jotta ylimääräiset lyhennykset kohdentuvat pääomalle.

Todellinen vuosikorko

Lainalle lasketaan todellinen vuosikorko, jotta lainatarjousten keskinäinen vertailu olisi helpompaa. Tämä laskennallinen korko pitää sisällään niin lainan korot, kuin myös kaikki lainaan liittyvät kulut. Kun vertaat lainoja, kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Joskus toisen lainan korko voi olla pienempi, mutta suuremmat lainakulut muodostavatkin suuren osan lainan hinnasta. Vertaamalla lainoja todellisen vuosikoron mukaan löydät itsellesi edullisimman lainatarjouksen.  

Laina-aika

Laina-ajalla on monesti suuri merkitys lainan kokonaiskustannuksille. Mitä pidempi laina-aika, sitä useammalta päivältä lainalle kertyy korkoa. Kannattakin siis aina harkita, kuinka pitkäksi ajaksi lainan ottaa ja pyrkiä maksamaan laina takaisin mahdollisimman lyhyessä aikataulussa.

Avausmaksu tai käsittelymaksu

Jotkin pankit perivät lainasta avaus -tai käsittelymaksun. Lainan avausmaksu on tyypillisesti suuruudeltaan korkeintaan muutaman sata euroa, eivätkä kaikki pankit peri tätä maksua lainkaan. Avausmaksun tarkoituksena on usein kattaa pankin lainakäsittelyyn liittyvät kustannukset. Lainan avausmaksu saatetaan joissakin tapauksissa myös pääomittaa, joka tarkoittaa sitä, että lainan korkoa lasketaan myös avausmaksulle. Mikäli avausmaksu pääomitetaan, tämä huomioidaan todellisen vuosikoron laskennassa.

Kuukausimaksu, laskutuspalkkio tai tilinhoitomaksu

Lainoissa on usein joko kuukausimaksu, laskutuspalkkio tai tilinhoitomaksu. Näiden maksujen tarkoituksena on kattaa pankin laskutukseen ja maksuliikenteeseen liittyvät kustannukset. Useimmiten kuukausimaksu on noin viisi euroa. Kannattaa aina tarkistaa, voitko säästää lainan kuukausimaksuissa vastaanottamalla laskut sähköisesti.

 

Mikäli lainan takaisinmaksussa tulee vaikeuksia, kannattaa huomioida myös seuraavat seikat, jotka on aina käsitelty myös sinun ja lainanantajan välisessä lainasopimuksessa:

Viivästysmaksu tai maksumuistutus

Aivan kuten missä tahansa maksusitoumuksessa, myös pankit perivät tyypillisesti viivästysmaksun, mikäli lainan lyhennys on myöhässä. Viivästysmaksun suuruus on säännelty laissa, eikä se saa ylittää viittä euroa. Lainanantaja saa lähettää ensimmäisen maksumuistutuksen aikaisintaan 14 päivän kuluttua laskun eräpäivästä. Toisen maksumuistutuksen saa puolestaan lähettää aikaisintaan 14 päivän kuluttua ensimmäisen maksumuistutuksen lähettämisestä.

Viivästyskorko

Viivästysmaksun lisäksi pankit perivät viivästyskorkoa myöhästyneeltä lainan takaisinmaksuerältä. Viivästyskorko lasketaan laskuun merkitystä eräpäivästä lukien, mikäli lainan lyhennystä ei ole suoritettu eräpäivään mennessä. Viivästyskorkoa voidaan ajatella lainan takaisinmaksun myöhästymisestä johtuvana sanktiona. Useimmiten viivästyskorko muodostuu samalla tavalla kuin lainan korko, eli vuosittaisena korkona, joka lasketaan viivästyneen erän pääomalle päivittäin. Viivästyskoron suuruus on määritetty korkolaissa. Lainanantaja voi periä viivästyneelle erälle lainan koron suuruista korkoa enintään 180 vuorokauden ajan, jonka jälkeen viivästyskorko on 7 prosenttiyksikköä lisättynä Suomen Pankin ilmoittamalla viitekorolla.

Vertaa lainoja netissä

Sortterin avulla voit verrata lainoja netissä helposti ja maksutta. Täyttämällä yhden lainahakemuksen saat henkilökohtaisen lainapäätöksen kaikilta yhteistyökumppaneiltamme. Vertaamme lainat puolestasi, mutta jätämme valinnan vapauden sinulle - sinä päätät minkä lainatarjouksen valitset.

Lainasopimuksen allekirjoitus onnistuu palvelumme kautta helposti verkkopankkitunnuksilla sopivan lainan löydyttyä. Lainasopimus tehdään aina sinun ja valitsemasi lainanantajan välille, jonka jälkeen lainanantaja siirtää lainan tilillesi.

Miten Sortter toimii?

Täytä lainahakemus helposti netissä

Täytä lainahakemus helposti netissä

seuraava
Etsimme sinulle parhaimmat tarjoukset

Etsimme sinulle parhaimmat tarjoukset

seuraava
Vertaile saamiasi lainatarjouksia

Vertaile saamiasi lainatarjouksia

seuraava
Valitse laina joka sopii sinulle parhaiten

Valitse laina joka sopii sinulle parhaiten

seuraava
Saat rahasi tilillesi

Saat rahasi tilillesi

Kumppanimme