Lainalaskuri - löydä sinulle sopivin laina

Valitse lainasumma

20000 €

Valitse laina-aika

6 vuotta
327€

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-60 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
 • iconIlmainen hakemus
 • iconEt sitoudu mihinkään
 • iconSaat lainapäätöksen 5 minuutissa
Vuonna 2020 lainan nimelliskorko voi olla alimmillaan 4 % ja korkeintaan 10 %. Lainojen kilpailuttamiseksi tarvitset säännölliset palkka- tai eläketulot, yli 20 vuoden iän ja hyvin hoidetut raha-asiat.
 • Parhaan koron takuu

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

Vertaa lainat ilmaiseksi

Löytääksesi edullisimman lainan, kannattaa pankkien antamat tarjoukset verrata keskenään ennen valinnan tekemistä. Sortter auttaa sinua saamaan lainapäätöksen pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä helposti yhdellä hakemuksella.

Näytämme saamasi lainatarjoukset selkeänä listana ja erittelemme reilusti lainojen korot, kuukausierät, maksuajan sekä muut mahdolliset kulut. Vertailussamme näet edullisimman lainan aina ensimmäisenä.

Vertaa ja valitse itsellesi edullinen laina Sortterin avulla ilmaiseksi.

Sortter lainavertailu mediassa

IltasanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3Helsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaito

Lainaa ilman vakuuksia tai takaajia

Vakuudettoman lainan hakeminen ja kilpailuttaminen on nopeaa ja yksinkertaista. Hakemuksen täyttämiseen kuluu vain muutama minuutti. Et tarvitse vakuuksia lainan hakemiseen. Sinun ei myöskään tarvitse pyytää sukulaisiasi tai ystävääsi takaamaan lainaasi.

Laina maksetaan tilillesi nopeasti jopa samana päivänä

Kaikki yhteistyökumppanimme siirtävät lainan tilillesi viimeistään kahden arkipäivän kuluessa lainahakemuksen hyväksymisestä, mutta nopeimmillaan voit saada rahat käyttöösi peräti saman päivän aikana. Lainojen vertailu palvelumme kautta ei siis ole missään nimessä aikaa vievää ja voi säästää sinulta satoja, jopa tuhansia euroja. Pieni vaiva, mutta mahdollisesti suurikin säästö.

Miksi lainojen vertailu kannattaa?

suljeavaa

Lainojen vertaaminen on helppo tapa välttää ylimääräiset lainakustannukset ja säästää rahaa. Löydät vertailun avulla itsellesi edullisimman vaihtoehdon eri pankkien ja luotonmyöntäjien valikoimista.

Miten lainojen vertailu tapahtuu?

suljeavaa

Voit vertailla henkilökohtaiset lainatarjoukset täyttämällä maksuttoman hakemuksen palvelussamme. Vertailumme on puolueeton ja suosittelemme asiakkaillemme aina edullisinta lainatarjousta.

Kuinka suuria lainoja voin vertailla?

suljeavaa

Voit vertailla lainoja tarpeesi mukaan aina 60 000 € asti. Valitse lainalaskurin avulla itsellesi sopiva lainasumma sekä kuukausierä ja lähetä hakemus. Etsimme sinulle edullisimman lainan pankeilta ja rahoituslaitoksilta maksutta.

Huomioidaanko vertailussa todellinen vuosikorko?

suljeavaa

Huomioimme vertailussa kaikki lainojen kulut ja järjestämme lainatarjoukset todellisen vuosikoron mukaan. Näin lainojen vertailu on helppoa ja läpinäkyvää.

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota lainoja verratessa

Lainasumma

Lainasumma kertoo sinulle tarjotun lainan tai kulutusluoton määrän. Useimmiten tarjottu lainasumma vastaa hakemaasi summaa. Joskus tarjottu lainasumma voi kuitenkin olla suurempi tai pienempi, sillä jotkin pankit tarjoavat lainaa esim. vain 1000 € välein. Toisaalta jotkin pankit saattavat tarjota haettua pienempää lainasummaa, mikäli he haluavat sinut asiakkaakseen, mutta heidän luotonmyöntökriteerinsä eivät salli haetun lainasumman tarjoamista.

Korko

Lainan hinta määräytyy suurimmaksi osaksi korosta. Korko lasketaan avoimelle lainan pääomalle yleensä päivittäin. Lainaa voi maksaa takaisin sovittua nopeammassa tahdissa, jolloin lainan euromääräinen koron osuus on pienempi. Kannattaa kuitenkin aina varmistaa luottoehdoista, tarvitseeko ylimääräisistä lyhennyksistä ilmoittaa pankille erikseen, jotta ylimääräiset lyhennykset kohdennetaan pääomalle.

Todellinen vuosikorko

Lainalle lasketaan todellinen vuosikorko, jotta lainatarjousten keskinäinen vertailu olisi helpompaa. Tämä laskennallinen korko pitää sisällään niin lainan korot, kuin myös kaikki lainaan liittyvät kulut. Kun vertaat lainoja, kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Joskus toisen lainan korko voi olla pienempi, mutta suuremmat lainakulut muodostavatkin suuren osan lainan hinnasta. Vertaamalla lainoja todellisen vuosikoron mukaan löydät itsellesi edullisimman lainatarjouksen.  

Laina-aika

Laina-ajalla on monesti suuri merkitys lainan kokonaiskustannuksille. Mitä pidempi laina-aika, sitä useammalta päivältä lainalle kertyy korkoa. Kannattakin siis aina harkita, kuinka pitkäksi ajaksi lainan ottaa ja pyrkiä maksamaan laina takaisin mahdollisimman lyhyessä aikataulussa.

Avausmaksu tai käsittelymaksu

Jotkin pankit perivät lainasta avaus- tai käsittelymaksun. Lainan avausmaksu on suuruudeltaan korkeintaan 150 euroa, eivätkä kaikki pankit peri tätä maksua lainkaan. Avausmaksun tarkoituksena on usein kattaa pankin lainakäsittelyyn liittyvät kustannukset. Lainan avausmaksu saatetaan joissakin tapauksissa myös pääomittaa, joka tarkoittaa sitä, että lainan korkoa lasketaan myös avausmaksulle. Mikäli avausmaksu pääomitetaan, tämä huomioidaan todellisen vuosikoron laskennassa.

Kuukausimaksu, laskutuspalkkio tai tilinhoitomaksu

Lainoissa on usein joko kuukausimaksu, laskutuspalkkio tai tilinhoitomaksu. Näiden maksujen tarkoituksena on kattaa pankin laskutukseen ja maksuliikenteeseen liittyvät kustannukset. Useimmiten kuukausimaksu on noin viisi euroa. Kannattaa aina tarkistaa, voitko säästää lainan kuukausimaksuissa vastaanottamalla laskut sähköisesti.

Mikäli lainan takaisinmaksussa tulee vaikeuksia, kannattaa huomioida myös seuraavat seikat, jotka on aina käsitelty myös sinun ja lainanantajan välisessä lainasopimuksessa:

Viivästysmaksu tai maksumuistutus

Aivan kuten missä tahansa maksusitoumuksessa, myös pankit perivät tyypillisesti viivästysmaksun, mikäli lainan lyhennys on myöhässä. Viivästysmaksun suuruus on säännelty laissa, eikä se saa ylittää viittä euroa. Lainanantaja saa lähettää ensimmäisen maksumuistutuksen aikaisintaan 14 päivän kuluttua laskun eräpäivästä. Toisen maksumuistutuksen saa puolestaan lähettää aikaisintaan 14 päivän kuluttua ensimmäisen maksumuistutuksen lähettämisestä.

Viivästyskorko

Viivästysmaksun lisäksi pankit perivät viivästyskorkoa myöhästyneeltä lainan takaisinmaksuerältä. Viivästyskorko lasketaan laskuun merkitystä eräpäivästä lukien, mikäli lainan lyhennystä ei ole suoritettu eräpäivään mennessä. Viivästyskorkoa voidaan ajatella lainan takaisinmaksun myöhästymisestä johtuvana sanktiona. Useimmiten viivästyskorko muodostuu samalla tavalla kuin lainan korko, eli vuosittaisena korkona, joka lasketaan viivästyneen erän pääomalle päivittäin. Viivästyskoron suuruus on määritetty korkolaissa. Lainanantaja voi periä viivästyneelle erälle lainan koron suuruista korkoa enintään 180 vuorokauden ajan, jonka jälkeen viivästyskorko on 7 prosenttiyksikköä lisättynä Suomen Pankin ilmoittamalla viitekorolla.

Vertaa lainoja netissä ja löydä halvin luotto vaivattomasti

Sortterin avulla voit verrata lainoja netissä helposti ja maksutta. Täyttämällä yhden lainahakemuksen saat henkilökohtaisen lainapäätöksen kaikilta yhteistyökumppaneiltamme. Vertaamme lainat puolestasi, mutta jätämme valinnan vapauden sinulle - sinä päätät minkä lainatarjouksen valitset.

Lainasopimuksen allekirjoitus onnistuu palvelumme kautta helposti verkkopankkitunnuksilla sopivan lainan löydyttyä. Lainasopimus tehdään aina sinun ja valitsemasi lainanantajan välille, jonka jälkeen lainanantaja siirtää lainan tilillesi. Saat lainallesi parhaan koron takuun, joten jos löydät lainan samoilla ehdoilla edullisemmin yhteistyökumppaniltamme, hyvitämme erotuksen. Aloita vertailu jo tänään!

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiResurs BankAvidaBigbankNordaxKaarnaTF BankBalanziaFellow FinanceEuroloanFixuraMyLenderLaina.fi - KertalainaLainaamoRisicum - KertalainaCredigoCredit24Halino

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.