Vertaa lainoja ja säästä Sortterin avulla

Vertaa lainoja 50 000 € asti Sortterin avulla - näet lainatarjousten erot selkeästi ja voit valita itsellesi edullisimman lainan.

Vertaa lainoja

Valitse lainasumma

€2000
€20000
€50000

Valitse laina-aika

1 vuosi
6 vuotta
15 vuotta
327

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Lainanantajat tekevät sinulle yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4,5%-20% ja lainasumma 2 000€-50 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 8%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 150€, kuukausierä on 202,76€, takaisinmaksettava summa 12315,6€ ja todellinen vuosikorko 8,99%.

Vertaa lainoja ja säästä

Löytääksesi edullisimman lainan, kannattaa eri vaihtoehdot verrata ennen valinnan tekemistä. Sortter auttaa sinua tavoittamaan yhdellä maksuttomalla hakemuksella jopa 25 pankkia ja rahoitusyhtiötä, jotka tekevät sinulle lainapäätöksen. Vertaamalla lainoja Sortterin kautta sinun ei tarvitse hakea lainaa useasta paikasta - yksi hakemus riittää, sillä me vertaamme lainatarjoukset puolestasi maksutta. Näytämme sinulle saamasi tarjoukset selkeänä listana ja erittelemme reilusti lainojen korot, kuukausierät, maksuajan sekä muut mahdolliset kulut. Vertaa lainoja Sortterin avulla ja näet edullisimman lainan vertailussamme aina ensimmäisenä. Sortterin avulla voit säästää lainakustannuksissa ja olla luottavainen siitä, että valitset itsellesi hyvän lainatarjouksen.

Vertaa lainoja ennen lainan valintaa

Kauttamme voit pyytää ilmaiseksi lainatarjoukset jopa 25 pankilta ja rahoitusyhtiöltä, joiden kanssa toimimme suoraan yhteistyössä. Näin voit verrata sinulle räätälöityjä lainatarjouksia keskenään ja halvimman lainan löytäminen on helpompaa. Kun vertaat lainoja, kannattaa kiinnittää korkojen ja muiden maksujen lisäksi huomiota myös tarjottuun maksuaikaan. Edullinenkaan korkoprosentti ei välttämättä tule sinulle halvimmaksi, mikäli lainan takaisinmaksuaika venyy turhan pitkäksi tai lainan muut kulut ovat suurempia.

Mihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun vertaa lainoja?

Lainasumma

Lainasumma kertoo sinulle tarjotun lainan määrän. Useimmiten tarjottu lainasumma vastaa hakemaasi summaa. Joskus tarjottu lainasumma voi kuitenkin olla suurempi tai pienempi, sillä jotkin pankit tarjoavat lainaa esim. vain 1000 € välein. Toisaalta jotkin pankit saattavat tarjota haettua pienempää lainasummaa, mikäli he haluavat sinut asiakkaakseen, mutta heidän luotonmyöntökriteerinsä eivät salli haetun lainasumman tarjoamista.

Korko

Lainan hinta määräytyy suurimmaksi osaksi korosta. Korko lasketaan avoimelle lainan pääomalle yleensä päivittäin. Lainaa voi maksaa takaisin sovittua nopeammassa tahdissa, jolloin lainan euromääräinen koron osuus on pienempi. Kannattaa kuitenkin aina varmistaa luottoehdoista, tarvitseeko ylimääräisistä lyhennyksistä ilmoittaa pankille erikseen, jotta ylimääräiset lyhennykset kohdentuvat pääomalle.

Todellinen vuosikorko

Lainalle lasketaan todellinen vuosikorko, jotta lainatarjousten keskinäinen vertailu olisi helpompaa. Tämä laskennallinen korko pitää sisällään niin lainan korot, kuin myös kaikki lainaan liittyvät kulut. Kun vertaat lainoja, kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Joskus toisen lainan korko voi olla pienempi, mutta suuremmat lainakulut muodostavatkin suuren osan lainan hinnasta. Vertaamalla lainoja todellisen vuosikoron mukaan löydät itsellesi edullisimman lainatarjouksen.  

Laina-aika

Laina-ajalla on monesti suuri merkitys lainan kokonaiskustannuksille. Mitä pidempi laina-aika, sitä useammalta päivältä lainalle kertyy korkoa. Kannattakin siis aina harkita, kuinka pitkäksi ajaksi lainan ottaa ja pyrkiä lyhentämään laina pois mahdollisimman lyhyessä aikataulussa.

Avausmaksu tai käsittelymaksu

Jotkin pankit perivät lainasta avaus -tai käsittelymaksun. Lainan avausmaksu on tyypillisesti suuruudeltaan korkeintaan muutaman sata euroa, eivätkä kaikki pankit peri tätä maksua lainkaan. Avausmaksun tarkoituksena on usein kattaa pankin lainakäsittelyyn liittyvät kustannukset. Lainan avausmaksu saatetaan joissakin tapauksissa myös pääomittaa, joka tarkoittaa sitä, että lainan korkoa lasketaan myös avausmaksulle. Mikäli avausmaksu pääomitetaan, tämä huomioidaan todellisen vuosikoron laskennassa.

Kuukausimaksu, laskutuspalkkio tai tilinhoitomaksu

Lainoissa on usein joko kuukausimaksu, laskutuspalkkio tai tilinhoitomaksu. Näiden maksujen tarkoituksena on kattaa pankin laskutukseen ja maksuliikenteeseen liittyvät kustannukset. Useimmiten kuukausimaksu on noin viisi euroa. Kannattaa aina tarkistaa, voitko säästää lainan kuukausimaksuissa vastaanottamalla laskut sähköisesti.

 

Mikäli lainan takaisinmaksussa tulee vaikeuksia, kannattaa huomioida myös seuraavat seikat, jotka on aina käsitelty myös sinun ja lainanantajan välisessä lainasopimuksessa:

Viivästysmaksu tai maksumuistutus

Aivan kuten missä tahansa maksusitoumuksessa, myös pankit perivät tyypillisesti viivästysmaksun, mikäli lainan lyhennys on myöhässä. Viivästysmaksun suuruus on säännelty laissa, eikä se saa ylittää viittä euroa. Lainanantaja saa lähettää ensimmäisen maksumuistutuksen aikaisintaan 14 päivän kuluttua laskun eräpäivästä. Toisen maksumuistutuksen saa puolestaan lähettää aikaisintaan 14 päivän kuluttua ensimmäisen maksumuistutuksen lähettämisestä.

Viivästyskorko

Viivästysmaksun lisäksi pankit perivät viivästyskorkoa myöhästyneeltä lainan takaisinmaksuerältä. Viivästyskorko lasketaan laskuun merkitystä eräpäivästä lukien, mikäli lainan lyhennystä ei ole suoritettu eräpäivään mennessä. Viivästyskorkoa voidaan ajatella lainan takaisinmaksun myöhästymisestä johtuvana sanktiona. Useimmiten viivästyskorko muodostuu samalla tavalla kuin lainan korko, eli vuosittaisena korkona, joka lasketaan viivästyneen erän pääomalle päivittäin. Viivästyskoron suuruus on määritetty korkolaissa. Lainanantaja voi periä viivästyneelle erälle lainan koron suuruista korkoa enintään 180 vuorokauden ajan, jonka jälkeen viivästyskorko on 7 prosenttiyksikköä lisättynä Suomen Pankin ilmoittamalla viitekorolla.

Vertaa lainoja netissä

Sortterin avulla voit verrata lainoja netissä helposti ja maksutta. Täyttämällä yhden lainahakemuksen saat henkilökohtaisen lainapäätöksen kaikilta yhteistyökumppaneiltamme. Sortter vertaa lainat puolestasi, mutta jätämme valinnan vapauden sinulle - sinä päätät minkä lainatarjouksen valitset.

Löydettyäsi sopivan lainan, onnistuu lainasopimuksen allekirjoitus helposti verkkopankkitunnuksilla. Lainasopimus tehdään aina sinun ja valitsemasi lainantarjoajan välille.

Miten Sortter toimii?

Täytä lainahakemus helposti netissä

Täytä lainahakemus helposti netissä

next
Etsimme sinulle parhaimmat tarjoukset

Etsimme sinulle parhaimmat tarjoukset

next
Vertaile saamiasi lainatarjouksia

Vertaile saamiasi lainatarjouksia

next
Valitse laina joka sopii sinulle parhaiten

Valitse laina joka sopii sinulle parhaiten

next
Saat rahasi tilillesi

Saat rahasi tilillesi

Kumppanimme