Väliaikainen korkokatto ei koske luottokortteja

Väliaikainen 10 % korkokatto ei koske hyödykesidonnaisia luottoja, kuten luottokortteja. Matala korkotaso kannattaa hyödyntää, ja yhdistää luottokorttivelat esimerkiksi kulutusluotoksi.

Lainalaskuri – kartoita sopiva kuukausierä

Valitse lainasumma

10 000 €

Valitse laina-aika

7 vuotta
153 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 7 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 153 €, takaisinmaksettava summa 12 894 € sekä todellinen vuosikorko on 7,79 %.
 • Reilu lainavertailu

  Sortter vertailee lainat reilusti

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

 • 4,6
  Perustuu 296 arvosteluun.
  powered by

Väliaikainen korkokatto laskee kulutusluottojen maksimikoron 10 % tasolle

Vakuudettomille kulutusluotoille 1.1.2021 voimaan astunut väliaikaisen 10 % korkokaton jatko laskee kulutusluottojen maksimikoron 20 % tasosta 10 % tasolle.

Hyödykesidonnaiset luotot, kuten luottokortit, on kuitenkin rajattu tämän korkokaton ulkopuolelle. Tämä tarkoittaa sitä, että luottokorttien maksimikorko voi jatkossa olla 20 %.

Muutoksen myötä luottokorttivelkojen maksaminen pois edulliseksi kilpailutetulla kulutusluotolla voi laskea kuukausittaisia lainanhoitokuluja merkittävästikin. Korkokatto on voimassa vuoden 30.9.2021 saakka, jonka jälkeen korko saattaa nousta riippuen sovituista lainaehdoista.

Korkokaton vaikutus luottokorttien korkoihin

Vuoden 2021 korkokatto ei tuo muutoksia luottokorttien maksimikorkoihin. Luottokorttien osalta maksimikorko on jatkossa kaksinkertainen verrattuna vakuudettomien kulutusluottojen korkoihin. Korkokatto asettaa siis vakuudettomat kulutusluotot eriarvoiseen asemaan luottokorttilainojen korkojen kanssa.

Luotonmyöntäjät sekä luottokorttiyhtiöt voivat tarjota myös maksimikorkotasoa alempia korkoja. Korko voi olla alimmillaan jopa 4 %. Voit tarkistaa oman lainatarjouksen kotimaisen lainavertailualusta Sortterin maksuttomalla ja puolueettomalla lainavertailulla.

Luottokorttivelan yhdistäminen kulutusluotoksi

Luottokorttivelan yhdistäminen kulutusluotoksi tarkoittaa käytännössä luottokorttivelan (tai velkojen) maksamista pois yhdellä kulutusluotolla.

Maksat siist jatkossa edulliseksi kilpailutettua kulutusluottoa luottokorttivelan sijaan. Mahdollisesti edullisemman korkotason lisäksi yhdistäminen voi tuoda muitakin etuja, kuten:

 • pienemmät lainanhoitokulut (vain yksi luotto eikä useita)
 • helppoutta luoton ja maksujen hallintaan, kun on vain yksi luottolasku maksettavana
 • ajansäästöä luottojen hoidossa

Näin luottokorttivelka yhdistetään kulutusluotoksi

Luottokorttivelka yhdistetään kulutusluotoksi suoraviivaisella prosessilla. Ensin selvitetään oman luottokorttivelan kokonaiskulut, sen jälkeen kilpailutetaan kulutusluotto ja lopuksi hyväksytään lainatarjous ja nostetaan laina, mikäli huomataan säästöä syntyvän.

 1. Selvitä nykyisten luottokorttivelkojesi saldo, kokonaiskorko ja sekä muut kulut (esim. vuosimaksu/kuukausimaksu tai tilinhoitopalkkiot).
 2. Kilpailuta Sortterin lainavertailussa tarvittavan kokoinen kulutusluotto.
 3. Mikäli kulutusluotto tuo säästöä verrattuna luottokorttivelkaan, nosta luotto tilillesi.
 4. Maksa luottokorttivelka kokonaan pois.
 5. Maksa jatkossa kulutusluottoa pois sopimuksen mukaisissa erissä.

Useimmiten suurin säästö on saavutettavissa, mikäli käytössä on useita luottokortteja, joissa on kertynyttä saldoa. Tarkan tiedon potentiaalisesta säästöstä saat kilpailuttamalla kulutusluoton sekä selvittämällä omat luottokustannuksesi.

Hyödynnä korkokatto ja maksa luottokorttilainasi pois

1.1.2021  voimaan astunut väliaikaisen korkokaton jatko ei vaikuta luottokorttien korkoihin. Luottokorttien maksimikorko on edelleen 20 %, kun taas kulutusluottojen korkokatto on 10 %.

Voit säästää korkokuluissa kilpailuttamalla luottokorttilainasi ja maksamalla ne kulutusluotolla pois. Väliaikaisen korkokaton päätyttyä 30.9.2021, kulutusluoton korko voi nousta. Mahdollinen koron nouseminen korkokaton päättymisen jälkeen näkyy selvästi lainaehdoissa.

Kilpailuta luottokorttivelat Sortterilla – lainatarjouksissa huomioitu korkokaton vaikutus

Luottokorttilainat voi kilpailuttaa kotimaisen rahoitusalan ja pankkipalveluja vertailualusta Sortterin kautta. Me Sortterilla vertailemme lainatarjouksia aina todellisen vuosikoron mukaan, jolloin kuluttaja voi varmistua siitä, että tarjoukseen sisältyy kaikki korot ja kulut.

Lisäksi me Sortterilla olemme huomioineet väliaikaisen korkokaton lainavertailussa. Jos lainatarjous kuuluu korkokaton piiriin, ilmoitamme sen selkeästi kuluttajalle. Näin kuluttaja voi valita omaan tilanteeseen parhaimman lainatarjouksen.

Kiinnostaako sinua yhdistää nykyiset luottokorttivelat, osamaksusopimukset tai kulutusluotot. Yhdistelylainalla se on mahdollista. Lue lisää yhdistelylainasta.

Kilpailuta lainat täyttämällä lainahakemus.

Ei. Luottokortit ja esimerkiksi verkkokauppojen osamaksusopimukset ovat hyödykesidonnaisia lainoja, jotka on rajattu korkokaton ulkopuolelle.

Maksimikorko on 20 %. Koron lisäksi luottokorteissa voi olla kuukausittaisia tai vuosittaisia maksuja, kuten palvelu- ja tilinhoitomaksuja.

Luottokorttivelkojen yhdistämisellä tarkoitetaan tilannetta, jossa yhdellä kilpailutetulla kulutusluotolla maksetaan pois kaikki luottokorttivelat.

Ei. Luottokorttien korkotaso on enintään 20 %, mutta luottokorttiyhtiöstä riippuen se voi olla myös vähemmän.

Säästö riippuu täysin luottokorttivelkojen määrästä, korosta, kuluista sekä henkilökohtaisesta kulutusluottotarjouksesta.

Kulutusluottojen kilpailuttaminen Sortterin palvelussa on aina asiakkaalle maksutonta. Kilpailuttaminen ei sido kuluttajaa mitenkään – lainatarjouksen voi hyväksyä tai hylätä.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktiaBank NorwegianNordax BankBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBroccFellow PankkiLea bankInstabankFerratumFixuraKomplett bankmyLenderBondoraCredigoHalinoSvea

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.