Onko taloutesi kääntynyt päälaelleen? Maksa kalliit lainat pois ja säästä

Tiesitkö, että voit yhdistää lainat ja maksaa kalliit lainasi pois edullisemmalla lainalla? Mikä parasta, lainojen yhdistäminen tuo säästöä ja selkeyttä talouteen. Kun maksat vain yhtä lainaa, talous on mahdollista saada takaisin raiteilleen.

Lainalaskuri

Valitse lainasumma

10 000 €

Valitse laina-aika

6 vuotta
173 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 6 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 173 €, takaisinmaksettava summa 12 463 € sekä todellinen vuosikorko on 7,81 %.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 6 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 173 €, takaisinmaksettava summa 12 463 € sekä todellinen vuosikorko on 7,81 %.

Tiesitkö, että voit yhdistää lainat ja maksaa kalliit lainasi pois edullisemmalla lainalla? Mikä parasta, lainojen yhdistäminen tuo säästöä ja selkeyttä talouteen. Kun maksat vain yhtä lainaa, talous on mahdollista saada takaisin raiteilleen.

Maksa kalliit lainat pois ja säästä yhdistämällä lainat

Maksatko monia päällekkäisiä lainoja ja luottosopimuksia? Voit hakea lainaa helposti netistä ja yhdistää lainat yhdeksi lainaksi, jolla maksat kalliit lainat pois. Näin pääset kalliista lainoista eroon ja maksettavaksi jää vain yksi yhdistelylaina.

Yksi laina tarkoittaa yhden lainan kuluja. Lainojen yhdistäminen tuo sinulle selvää säästöä, kun lainanhoitomenoissa on mahdollista säästää keskimäärin jopa 277 euroa kuukaudessa.

Säästö syntyy pienemmästä lainan korosta, pienemmästä kuukausierästä ja turhien laskutuslisien ja tilinhoitomaksujen välttämisestä.

 • Lainaa jopa 60 000 euroa
 • Laina-aika 1–15 vuotta 
 • Korko on alkaen 4 %
 • Lainaa ilman vakuuksia
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 218 arvosteluun.
powered by

Edullinen laina tuo selkeyttä taloudenpitoon

Sen lisäksi, että yksi laina on edullisempi, lainojen yhdistäminen myös selkeyttää tilannettasi. Jatkossa huolehdittavanasi on vain yksi oma päämeno, jolloin sinun ei tarvitse enää lyhentää lainoja moneen eri paikkaan.

Lainojen yhdistäminen on yksinkertaista:

 1. Hae yhdistelylainaa vanhojen velkojen yhteissumman verran.
 2. Laina kannattaa kilpailuttaa, jotta löydät kaikkein edullisimman lainan todellisen vuosikoron mukaisesti.
 3. Kun olet hyväksynyt sopivan lainatarjouksen, lainanantaja maksaa lainasumman tilillesi.
 4. Kun summa on saapunut tilillesi, maksa pois kaikki aiemmat velkasi.
 5. Jatkossa maksat vain yhden lainan korkoa ja lainanhoitokuluja kuukausittaisena lyhennyseränä.

Kilpailuttamalla voit säästää rahaa

Monikaan meistä ei halua maksaa lainastaan enempää kuin olisi tarpeen. Jotta edullinen laina on mahdollista löytää, lainat kannattaa kilpailuttaa usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken käyttämällä Sortterin ilmaista lainavertailua.

Mitä suurempaa lainasummaa haet, sitä tärkeämpää lainojen kilpailuttaminen on. Kilpailutuksen avulla sinun on mahdollista saada jopa satojen eurojen säästöt lainan takaisinmaksuissa.

Kilpailuttaminen on Sortterin avulla helppoa ja ilmaista. Järjestämme lainat edullisimmasta kalleimpaan todellisen vuosikoron mukaan. Näin olet tietoinen kaikista lainaan liittyvistä kuluista ja pystyt valitsemaan itsellesi edullisen lainatarjouksen.

Lisäksi tarjoamme lainallesi parhaan koron takuun, eli maksamme sinulle lainojen hintaerotuksen, jos löydät lainan edullisemmin kumppaneiltamme toista kautta myöhemmin.

Kilpailuta ja yhdistä lainasi Sortterilla

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Lyhennä lainan pääomaa

Lainan pääoman lyhentämiseen on monta tapaa, joista voit valita omaan elämäntilanteeseesi sopivimman lyhennystavan. Yleensä lainaa lyhennetään ennalta sovittuina kuukausierinä.

Jos maksukykysi kohenee laina-aikana, voit sopia pankin tai rahoituslaitoksen kanssa lyhennyssumman korottamisesta. Kun kuukausittainen lyhennyssumma nousee, laina-aika luonnollisesti lyhenee. Samalla lainan kokonaiskustannukset laskevat.

Voit tehdä myös suuremman ylimääräisen lyhennyksen pääomaan, jolloin lainan kokonaiskustannus laskee kerralla reilummin ja laina-aika lyhenee.

Mikäli haluat maksaa esimerkiksi keväällä kesälomakauden lainalyhennykset etukäteen, voit tehdä ennakkolyhennyksen. Kesän jälkeen tilanne palautuu taas normaaliksi kuukausittaiseksi lainan lyhentämiseksi.

Lainan voi myös maksaa kokonaan pois aikaisemmin kuin on sovittu. Mahdollisuus ennenaikaiseen takaisinmaksuun on laissa määritetty oikeus, eikä siitä tarvitse olla erikseen mainintaa luottoehdoissa.

Jos päädyt tekemään muutoksia pääoman lyhentämiseen, kannattaa varmistaa luottosopimuksesta tai kulutusluoton myöntäneeltä pankilta, tuleeko muutoksista lisämaksuja.

Lähetä hakemus ja yhdistä lainat

Lainan kulut

Laina kerryttää aina kuluja – olipa kyseessä miten edullinen laina tahansa. Lainan kuluja ovat lainan aloitusmaksu, tilinhoitomaksu, laskutuslisä ja korko.

 • Aloitusmaksu on kertaluotoinen, ja se maksetaan vain kerran koko laina-aikana. 
 • Tilinhoitomaksu on kuukausittainen maksu, joka lisätään luoton kokonaiskustannuksiin. Tilinhoitomaksu vaihtelee luotonmyöntäjien mukaan tai sitä ei välttämättä laskuteta lainkaan.
 • Laskutuslisää maksetaan, kun lasku lähetetään postitse. Myös laskutuslisä veloitetaan kuukausittain ja sekin vaihtelee luotonmyöntäjien mukaan.

Lainan korot

Korko sisältyy lainan kokonaiskustannuksiin. Korko muodostuu yleensä luotonmyöntäjän marginaalin (esim. 10 %) ja Euribor-korkojen (euromaiden yhteinen viitekorko) perusteella. Korot muotoutuvat aina henkilökohtaisesti.

Lainoissa kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo lainan todelliset vuotuiset kustannukset. Lainan nimelliskorko ei siis ole koko totuus lainan edullisuudesta, vaan todellinen vuosikorko on parempi mittari lainojen vertailemisessa keskenään.

Vertaile nämä pankit Sortterin avulla

Pop PankkiAktiaResurs BankBank NorwegianNordax BankBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBroccFellow PankkiLea bankInstabankFerratumFixuraKomplett bankmyLenderLaina.fi - KertalainaCredigoHalino

Miten lainan kuukausierä määräytyy?

Kun haet lainaa, tunnistat sopivan kuukausierän siitä, että sen maksaminen ei aiheuta suuria heilahduksia suuntaan tai toiseen taloudessasi.

Kuukausierään vaikuttavat haettava lainasumma, laina-aika, korko, lainan avausmaksu, tilinhoitomaksut ja mahdollinen laskutuslisä. Voit valita lainallesi pidemmän maksuajan, jolloin kuukausierä pienenee.

Koska pankkien välillä on kilpailua asiakkaista, pankit tarjoavat toinen toistaan edullisempia lainoja. Tällöin lainalle on mahdollista saada edullisempi kuukausierä, korko sekä muut lainakustannukset.

Voit kokeilla lainasumman ja laina-ajan vaikutusta omaan kuukausierääsi Sortterin lainalaskurin avulla.

Kokemuksia yhdistelylainoista

Kotimaisen Sortter lainavertailupalvelun asiakkaat kertovat, että lainojen yhdistely tuo selkeyttä omaan talouteen. Lisäksi Sortterin asiakaiden kokemuksien mukaan lainatarjouksen saa myös edullisella korkolla.

Lue lisää asiakkaiden kokemuksia yhdistelylainoista sekä hyviä kokemuksia Sortterin lainavertailusta.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Kilpailuta lainasi Sortterin palvelussa

Jos sinulla on useita kalliita lainoja, järkevintä on hakea yksi edullinen yhdistelylaina, jolla maksat kaikki vanhat velkasi pois. Yksi laina tarkoittaa yhden lainan kustannuksia, joten saat selvää säästöä maksamalla kalliit lainasi pois yhdellä edullisemmalla lainalla. 

Jotta löytäisit edullisen lainan, lainat kannattaa kilpailuttaa. Kilpailutamme useita pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka kilpailevat sinun asiakkuudestasi. Laina on mahdollista saada heti tilille – jopa samana päivänä.

Kalliiden lainojen maksaminen pois yhdellä lainalla on järkevää. Jos haluat selkeyttää taloustilannettasi, lähetä meille vain yksi lainahakemus, ja saat monta lainatarjousta.

Yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä lainojen yhdistelystä

 • Kun yhdistät lainat, voit maksaa vanhat velat, kuten lainat, luottokorttimaksut tai pikavipit pois aina 60 000 euroon asti.

 • Kun yhdistät kaikki vanhat velkasi yhdeksi halvemmaksi lainaksi, säästät lainanhoitomenoissa. Säästö syntyy pienemmästä lainan korosta, pienemmästä kuukausierästä ja turhien laskutuslisien tai tilinhoitomaksujen välttämisestä.

  Keskimäärin säästöä syntyy 277 euroa kuukaudessa. Lisäksi lainojen yhdistäminen tuo selkeyttä, koska jatkossa maksat vain yhtä lainaa.

 • Kilpailutuspalvelussamme on mukana useita pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka kilpailevat sinun asiakkuudestasi tarjoten toinen toistaan edullisempia lainoja. Koska pankkien maksut, korot ja kulut vaihtelevat, kilpailuttaminen auttaa sinua löytämään edullisen lainan.

 • Kilpailutuksen avulla sinun on mahdollista saada satojen eurojen säästöt ja pienentää lainoista maksamaaksi kuukausierää.

 • Lainan pääoma on avoin velkasumma, jota lyhennät kuukausittain. Lyhentämiseen on monta tapaa:

  • voit lyhentää lainaa tasaerinä kuukausittain
  • korottaa kuukausierää suuremmaksi
  • maksaa ennakkolyhennyksenä vaikkapa kahden kuukauden kuukausimaksut,
  • tehdä ylimääräisen suuremman lyhennyksen tai
  • maksaa koko lainan etukäteen pois

  Muutoksista on hyvä ilmoittaa lainan myöntäneelle pankille, jotta vältyt mahdollisilta lisämaksuilta.

 • Lainan kuluja ovat lainan aloitusmaksu, tilinhoitomaksu ja laskutuslisä. Lisäksi lainasta maksetaan korkoa.

 • Korko muodostuu yleensä luotonmyöntäjän marginaalin (esim. 10 %) ja Euribor-korkojen (euromaiden yhteinen viitekorko) perusteella. Korot määräytyvät aina henkilökohtaisesti kuluttajan mukaan.

  Pelkän koron sijasta lainatarjouksissa kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Mitä pienempi todellinen vuosikorko on, sitä edullisemmaksi laina sinulle tulee.

 • Kuukausierään vaikuttavat haettava lainasumma, laina-aika, korko, lainan avausmaksu, tilinhoitomaksut ja mahdollinen laskutuslisä. Lainalaskurin avulla voit kokeilla lainasumman ja laina-ajan vaikutusta henkilökohtaiseen kuukausierääsi.

Lainan hakeminen tietokoneella

Kokemuksia yhdistelylainasta – asiakkaat kertovat, kuinka lainojen yhdistely tuo selkeyttä omaan talouteen

Monella Sortterin asiakkaalla on jo kokemuksia yhdistelylainasta. Tiesitkö, että lainojen, luottokorttivelan ja osamaksujen yhdistäminen on myös mahdollista? Asiakkaamme kertovat kokemuksia yhdistelylainasta, jonka avulla lainojen takaisinmaksu helpottui ja lainakulut pienentyivät.
Käyttöluoton hakeminen

Käyttöluotto – hae käyttöluottoa ja valitse paras lainatarjous itsellesi

Sortterin lainavertailun avulla voit hakea käyttöluottoa 1 000 – 60 000 euroa. Kilpailuta lainatarjoukset ja valitse edullinen tarjous.