Enemmän rahaa sinulle, vähemmän rahaa pankeille

Lainojen kilpailutus ja lainojen yhdistely onnistuu aina 60 000 € asti. Me kilpailutamme pankit puolestasi ja tuomme tarjoukset helposti vertailtavaan muotoon. Näet kaikki tarjoukset helposti yhdestä näkymästä ja voit valita itsellesi parhaiten sopivan.

Lähetä hakemus, tutustu tarjouksiin ja nosta laina tilillesi

Valitse lainasumma

15 000 €

Valitse laina-aika

8 vuotta
202 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 202 €, takaisinmaksettava summa 19 404 € sekä todellinen vuosikorko on 6,89 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 15 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 202 €, takaisinmaksettava summa 19 404 € sekä todellinen vuosikorko on 6,89 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Lainojen kilpailutus ja lainojen yhdistely onnistuu aina 60 000 € asti. Me kilpailutamme pankit puolestasi ja tuomme tarjoukset helposti vertailtavaan muotoon. Näet kaikki tarjoukset helposti yhdestä näkymästä ja voit valita itsellesi parhaiten sopivan.

Lainojen kilpailuttaminen auttaa säästämään – muista myös vanhojen luottojen yhdistäminen

Tarvitsetko lainaa, mutta et halua maksaa siitä enempää kuin olisi tarpeen? Lainojen kilpailutus auttaa sinua löytämään edullisen lainan eri pankkien valikoimista. Mitä suurempaa lainasummaa haet, sitä tärkeämpää lainojen kilpailuttaminen on. Kilpailutuksen kautta voit saada satojen tai jopa tuhansien eurojen säästöt laina-aikana.

Voit lisätä vanhat luottosi kilpailutukseen mukaan. Lainoja yhdistettäessä velan määrä pysyy ennallaan, mutta voit saada lainoillesi edullisemmat ehdot.

Kilpailuta lainat Suomen luotettavimman lainavertailun avulla.

 • Helppoa – saat jopa 20 lainatarjousta yhdellä hakemuksella
 • Nopeaa - hakemuksen tekemiseen menee vain 5 minuuttia. Saat lainapäätökset eri pankeista jopa muutamassa minuutissa. 
 • Maksutonta – lainojen kilpailuttaminen on sinulle ilmaista
 • Turvallista – palvelu toimii salatussa ympäristössä ja tietosi pysyvät turvassa
 • Läpinäkyvää – näet kaikki lainakulut selkeästi eriteltyinä
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 523 arvosteluun.
powered by

Suomen luotettavin lainavertailu – eikä syyttä

Olemme kilpailuttaneet suomalaisten lainoja jo 6 miljardin euron edestä. Toimintaamme ohjaavat reilun lainavertailun periaatteet – haluamme tehdä lainojen kilpailuttamisen helpoksi ja läpinäkyväksi. Ennen kaikkea haluamme, että sinä voit asiakkaanamme säästää lainakustannuksissa. Yksinkertaisuudessaan se tarkoittaa enemmän rahaa sinulle ja vähemmän rahaa pankeille. Sortter todettiin Suomen luotettavimmaksi lainavertailupalveluksi Taloustutkimus Oy:n suorittamassa tutkimuksessa maalis-huhtikuussa 2023.

Toiminta vaikutti läpinäkyvältä, tietoa oli paljon saatavilla. Tuli neljä eri lainatarjousta, selkeät vertailuelementit. Asiantunteva asiakaspalvelu.

Tutkimus sisälsi monipuoliset mittarit, kuten lainavertailupalvelun eettisyyden, kattavuuden, käyttöehtojen selkeyden, asiakaspalvelun saavutettavuuden ja lainatarjousten selkeyden. Tutkimukseen osallistui 100 yksityishenkilöä eri sosioekonomisista luokista ympäri Suomen. 

Sortter erottui erityisesti palvelunsa kattavuudella ja lainatarjousten selkeydellä ja sai positiivista palautetta käyttäjiltään. Tutkimus osoitti Sortterin tarjoavan läpinäkyvää, selkeää ja luotettavaa palvelua lainavertailun alalla.

Vertailemme lainat reilusti

 • Tarjoamme lainatarjouksia, jotka palvelevat asiakkaan etuja. Järjestämme lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen ja suosittelemme edullisinta vaihtoehtoa, toimien kuluttajan hyväksi.

 • Esitämme lainojen kustannukset, kuten korot ja muut maksut, selkeästi ja vertailukelpoisesti. Käytämme todellista vuosikorkoa lainojen vertailussa, näyttäen kaikki lainaan liittyvät kustannukset yhtenä helppolukuisena listana.

 • Teemme yhteistyötä vain luotettavien kumppanien kanssa ja kerromme avoimesti yhteistyökumppanimme. Asiakkaat näkevät palvelussamme tiedot kaikista lainanantajista, myös niistä, jotka eivät tehneet lainatarjousta.

 • Tavoitteenamme on varmistaa asiakkaidemme saavan mahdollisimman edulliset lainatarjoukset. Lainojen korot ja ehdot saattavat muuttua nopeasti ja se tekee lainojen vertailusta työlästä. Haluamme varmistaa, että sinä saat aina parhaat tarjoukset, sillä asiakkaidemme etu on meille aidosti tärkeintä, emmekä tingi siitä.

 • Kunnioitamme asiakkaidemme toiveita markkinointiviestien osalta ja noudatamme tarkasti GDPR-asetusta. Asiakkailla on oikeus kieltäytyä markkinointiviestinnästä ja pyytää tietojensa poistamista rekisteristämme.

 • Palvelumme toimii salatussa ympäristössä ja noudattaa parhaita tietoturvastandardeja. Päivitämme järjestelmiämme säännöllisesti ja noudatamme lakia sekä määräyksiä, varmistaen asiakkaidemme tietoturvan.

Vertailussa mukana olevat pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Lainan kilpailutuksella 1 822 € säästöjä

Lainojen kilpailuttaminen on pieni vaiva, joka tuo asiakkaillemme tyypillisesti 1 822 euron säästön luottokustannuksissa.

Säästö on laskettu vertaamalla edullisinta ja kalleinta lainatarjousta keskenään, kun asiakkaan lainasumma on 8 000 - 10 000 euroa ja laina-aika 60 kuukautta. Laskelma on tehty maaliskuussa 2024.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

“Oikein hyvää palvelua ja meni niin kuin pitääki” – Ilpo L.

Kilpailutamme kuukausittain kymmeniä tuhansia lainahakemuksia asiakkaidemme puolesta. Pyydämme asiakkailtamme säännöllisesti palautetta ja kokemuksia palvelumme käytöstä. Asiakkaamme antavat meille ylivoimaisesti parasta palautetta kilpailutuspalvelun helppokäyttöisyydestä sekä lainatarjousten selkeydestä. Myös vertailun nopeus saa asiakkailtamme erityistä kiitosta.

Olemme reilu ja vastuullinen lainavertailupalvelu. Asiakkaidemme etu on meille aidosti tärkeää, joten haluammekin kuulla asiakkaidemme kokemuksia ja palautetta palvelustamme. Näin asiakkaamme ovat kommentoineet:

Lainan kilpailutus haluamallasi summalla, nopeasti ja helposti

Voit kilpailuttaa kymmenien pankkien ja rahoituslaitosten lainat Sortterin avulla yhdellä hakemuksella. Haemme sinulle henkilökohtaiset lainatarjoukset toivomallesi lainasummalle ja laina-ajalle. Suosittelemme sinulle aina edullisinta lainatarjousta, mutta jätämme päätöksen sinulle. Palvelumme käyttäjänä sinä päätät minkä pankin lainatarjouksen hyväksyt.

Näin lainojen kilpailutus toimii käytännössä

 1. Lähetä hakemus.
 2. Tutustu lainatarjouksiin ja valitse sopivin.
 3. Allekirjoita lainasopimus lainanantajan kanssa verkkopankkitunnuksilla.
 4. Laina maksetaan pian tilillesi – jopa saman päivänä.

Kuka voi kilpailuttaa lainan? 

 • Olet vähintään 20-vuotias.
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.
 • Olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

Voit kilpailuttaa lainat yksin tai yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avio- tai avopuoliso. Mahdollisuuksien mukaan suosittelemme lainan kilpailutusta yhdessä toisen hakijan kanssa, jolloin pankit voivat myöntää sinulle lainaa edullisemmin. Molemmat hakijat ovat kuitenkin yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta.

Lainan kilpailutus tapahtuu näin

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Vertailussa yli 20 lainanantajaa, jotka luottavat meihin

Sortterin kautta kilpailutat lainan kattavasti yli 20 lainanantajan kesken. Olemme yksi Suomen laajimmista lainavertailualustoista, mikä näkyy hakijalle kattavana palveluna. Voit siis saada lainatarjouksen jopa kymmeniltä lainanantajilta eri tarkoitukseen, kuten remonttia, ajoneuvoa tai lainojen yhdistämistä varten.

Kotimaisen Sortterin palvelussa lainojen kilpailuttaminen on aina ilmaista. Jotta saat positiivisen luottopäätöksen pankeilta tai rahoituslaitoksilta, kannattaa lainahakemus täyttää huolellisesti. Lisäksi sinun tulee olla vähintään 20-vuotias ja sinulla on oltava säännölliset tulot sekä moitteeton maksuhistoria.

Vinkkejä lainan kilpailuttamiseen

Lainojen kilpailuttaminen Sortterin lainavertailun avulla on helppoa. Kokosimme kuitenkin muutaman tärkeimmän vinkin lainojen kilpailuttamiseen:

 • Ota todistus tuloistasi esille (esim. viimeisin palkkanauha tai todistus eläketuloista). Näin voit kertoa täsmällisesti omat kuukausitulosi. Lisäksi osa lainanantajista haluaa nähdä todistuksen tuloista ennen lainan maksamista tilillesi. Tulot on tärkeää kirjata totuudenmukaisesti. 
 • Tulotodistukseksi kelpaa muun muassa palkkanauha tai Kevan palvelusta saatava eläketodistus.
 • Täytä lainahakemus huolellisesti. Luottopäätökset tehdään aina asiakaskohtaisesti, joten kerro mahdollisimman tarkasti omasta elämäntilanteestasi.
 • Vertaile saamiasi lainatarjouksia huolella ja valitse niistä sinulle sopivin. Saamasi lainatarjoukset ovat voimassa pankista riippuen 2–4 viikkoa. 

Usein kysyttyä lainojen kilpailuttamiseen liittyen

 • Lainan kilpailuttaminen tarkoittaa lainaehtojen, kuten koron ja käsittelymaksujen keskinäistä vertailua. Vertailu tehdään usealta pankilta ja luotonmyöntäjältä pyydetyn lainatarjouksen välillä.

  Kilpailuttamisen tarkoituksena on löytää laina, jonka ehdot ovat asiakkaan kannalta edullisimmat.

 • Lainojen kilpailutus tuo usein mittavia rahallisia säästöjä. Lainatatarjousten kilpailuttaminen pankkien välillä on ainoa luotettava keino varmistaa, ettet maksa lainasta liikaa.

  Kilpailutuksen ansiosta saadut säästöt kohoavat suuremmissa lainasummissa usein tuhansiin euroihin laina-aikana.

 • Lainojen kilpailuttaminen on pieni vaiva, joka tuo asiakkaillemme tyypillisesti 1 682 euron säästön luottokustannuksissa.

  Kilpailuttamisen kautta saavutettu säästö on laskettu vertaamalla edullisimpia ja kalleimpia lainatarjouksia keskenään. Laskennan perusteena on käytetty pankkien huhti-toukokuun 2023 aikana tekemiä lainatarjouksia, joiden lainasummat olivat 8 000–10 000 euroa ja laina-aika 60 kuukautta. Ilmoitettu säästö on asiakkaidemme saamien edullisimpien ja kalleimpien lainatarjousten keskimääräinen erotus.

 • Laina kannattaa kilpailuttaa siihen erikoistuneen toimijan avulla. Näin varmistat, että lainan kilpailutus on tehty ammattitaitoisesti ja kaikki lainaan liittyvät kustannukset on huomioitu kilpailutuksen aikana.

  Voit kilpailuttaa lainat turvallisesti Sortterin avulla. Olemme suomalainen yritys, joka kilpailuttaa kymmeniä tuhansia lainahakemuksia pankeilla ja rahoituslaitoksilla kuukausittain.

 • Lainatarjousten korot määräytyvät pankkien luottoarvioiden mukaan. Kilpailutamme lainahakemuksesi pankkien ja rahoituslaitosten välillä, jotta saat lainan mahdollisimman pienellä korolla. Kilpailutuksessa mukana olevat luotonmyöntäjät voivat myöntää lainaa 4–20 % korolla. Usein lainan korko on sitä pienempi, mitä suurempaa lainasummaa haet.

  Voit myös kokeilla korkolaskuriamme, joka antaa arvion henkilökohtaisesta korkotasostasi. Syötä kysytyt tiedot korkolaskuriin ja saat heti arvion omasta korostasi muutaman prosenttiyksikön tarkkuudella. Katso myös, kuinka lainan hakeminen rinnakkaishakijan kanssa muuttaa korkoprosenttia.

 • Kyllä. Pidämme huolen siitä, että jokaisesta lainatarjouksesta käy ilmi kaikki lainaan liittyvät kustannukset selkeästi eriteltynä. Näin sopivan lainan valinta on sinulle helppoa ja tiedät tarkalleen mistä lainan kustannukset muodostuvat.

 • Turvallinen tietojen käsittely on toimintamme perusedellytys. Palvelumme toimii turvallisessa salatussa ympäristössä, eivätkä ulkopuoliset pääse tietoihisi käsiksi. Tietojasi ei myöskään luovuteta eteenpäin markkinointitarkoituksiin.

  Olemme suomalainen yritys, jolle on myönnetty Avainlippu-tunnus. Tavoitat meidät puhelimitse tai sähköpostitse jos haluat kuulla meistä tai lainojen kilpailuttamisesta lisää.

 • Pankit ja rahalaitokset käsittelevät lainahakemuksesi aina tapauskohtaisesti. Positiiviseen lainapäätökseen vaikuttaa mm. säännölliset tulot, vakaa elämäntilanne, riittävä lainan takaisimaksukyky sekä moitteeton maksuhistoria.

  Helpoin tapa löytää edullinen lainatarjous on täyttää ilmainen lainahakemus verkkosivuillamme. Lainahakemus kannattaa täyttää aina huolellisesti, jotta lainanantajat pystyvät tekemään päätöksen käyttäen ajankohtaisia tietoja.

 • Kyllä. Voit tehdä ylimääräisiä suorituksia milloin vain, mikä alentaa velkasaldoa ja lyhentää takaisinmaksuaikaa. Voit myös maksaa koko lainan yhdessä erässä pois. Maksat korkoa ainoastaan siltä ajalta, kun laina on ollut käytössäsi. Muista kuitenkin sopia ennenaikaisesta takaisinmaksun järjestelystä lainanantajasi kanssa.