Yhdistelylainoissa on ero
Takaisin blogiin

Yhdistelylainoissa on eroja – muista kilpailuttaa pankkien tarjoukset

Monella suomalaisella on monia päällekkäisiä lainoja, luottokorttivelkaa tai osamaksusopimuksia. Useiden luottojen yhdistäminen voi olla taloudellisesti järkevää, sillä säästät paitsi koroissa myös kuluissa.

Yhdistelylaina tarkoittaa olemassa olevien velkojen, kuten lainojen tai luottojen yhdistämistä yhdeksi edullisemmaksi ja helpommin hallittavaksi lainaksi. Jos taloutesi on kääntynyt päälaelleen, lainojen yhdistäminen voi tuoda mielenrauhaa tilanteeseesi. Kuten muutkin lainat, myös yhdistelylaina on syytä kilpailuttaa, jotta et maksa turhasta.

Ota vinkit talteen, miten kilpailutus voi tuoda sinulle jopa 1 038 euroa säästöä.

Yhdistelylaina kannattaa kilpailuttaa

Yhdistelylaina, yhdistelmälaina, järjestelylaina – lainojen yhdistämisellä on monta erilaista nimeä. Me Sortterilla puhumme useimmiten yhdistelylainasta, mutta kaikki nämä tarkoittavat samaa asiaa – kalliiden vanhojen velkojen yhdistämistä yhdeksi edullisemmaksi lainaksi.

Yhdistelylainan ideana on, että kuluttaja hakee luottokorttimaksujen, kulutusluottojen tai muiden luottojen verran, ja maksaa velat pois uudella lainalla. Jatkossa maksat siis vain yhden lainan kuluja ja lainanhoitokustannuksia.

Jotta saisit parhaan mahdollisen hyödyn irti vanhojen lainojen yhdistämisestä, yhdistelylainakin kannattaa kilpailuttaa. Jos haet yhdistelylainaa useammasta paikasta, huomaat, että eri pankkien välillä voi olla suuriakin eroja.

Kilpailuttaminen on ainoa tapa löytää edullinen laina. Me Sortterilla laskimme, että vuonna 2021 asiakkaamme säästävät tyypillisesti jopa 1 038 euroa kilpailuttamalla lainat. Säästö on laskettu vertaamalla kalleinta ja edullisinta lainatarjousta keskenään.

Kilpailuttaminen on pieni vaiva verrattuna säästöihin, joita sillä voi saavuttaa.

Kuluttajan kannattaa pohtia velkojen yhdistämistä

Maksatko sinäkin kuukausittain useita vanhoja lainoja, osamaksuvelkoja ja luottokorttimaksuja? Et ole yksin, sillä moni suomalainen maksaa myös monia erilaisia luottomaksuja.

Lainojen yhdistäminen sopii kenelle tahansa kuluttajalle, sillä se selkeyttää usein lainojen maksua ja on järkevää taloudenpitoa säästöjen kannalta.

On ymmärrettävää, että lainojen yhdistäminen saattaa pelottaa, koska haet yhdistelylainaa suuren summan kerralla.

Jos lasket yhteen kaikki vanhat velat, niiden korot ja muut kulut, huomaat pian, että kymmenistä pieniltä vaikuttavista maksuistasi kasvaa ajan saatossa suuri velka. Yhden yksittäisen lainan kulut ja korot ovat usein matalammat, jolloin saat jo kuukausitasolla säästöä.

Kun haet yhdistelylainaa, et siis ota määrällisesti lisää velkaa, vaan maksat vanhat velkasi lainasummalla pois.

Kannattaako lainojen yhdistäminen? Yhdistelylainan hyödyt

Velkojen yhdistämisen avulla säästät rahaa, koska jatkossa maksat vain yhtä lainaa kymmenien sijasta. Yksi laina tarkoittaa yhden lainan kuluja.

Lainojen yhdistämisessä on monia hyötyjä.

  • Saat selkeyttä ja mielenrauhaa talouteesi, kun sinun ei tarvitse enää muistaa useita kuukausittaisia eräpäiviä, maksueriä, lainanantajia ja jäljellä olevia velkasummia.
  • Joustavuus. Voit sovittaa kuukausierän ja laina-ajan omaan talouteesi sopivaksi. Kannattaakin ennen yhdistelylainan hakemista pohtia, kuinka paljon pystyt kuukausittain lyhentämään uutta lainaa.
  • Säästät lainan koroissa, koska maksat jatkossa vain yhden lainan korkoja. Useat luotot voivat kasvattaa suuria summia korkoja pitkällä aikavälillä, minkä vuoksi yksi edullisempi yhdistelylaina korkoineen on kannattavampi ratkaisu.
  • Säästät lainan kuluissa, sillä lainojen yhdistämisen myötä maksat vain yhden lainan kuluja, kuten tilinhoitomaksuja, laskutuslisiä ja muita kuluja.

Miten yhdistelylainaa haetaan?

Yhdistelylainaa haetaan  samalla tavalla kuin mitä tahansa vakuudetonta lainaa tai kulutusluottoa.

  1. Kirjaa ylös velkojen kokonaiskustannukset. Kustannukset sisältävä mm. velkasaldon, lainan marginaalin, nimelliskoron sekä muut kulut, kuten tilinhoitomaksut. 
  2. Tarkista lainalaskurilla sopiva kuukausierä. Voit hyödyntää lainalaskuria selvittäessäsi talouteesi sopivaa, joustavaa kuukausierää.
  3. Kilpailuta laina. Kilpailuttaminen onnistuu Sortterin palvelussa – sinun tarvitsee lähettää vain yksi lainahakemus, ja saat monta tarjousta kymmenistä eri pankeista.
  4. Vertaile lainatarjouksia. Sortter on tehnyt vertailun helpoksi, sillä palvelumme näyttää lainatarjoukset aina edullisimmasta kalleimpaan todellisen vuosikoron mukaan – ja aina ilman pientä printtiä! Lopullisen päätöksen sopivimmasta lainasta teet kuitenkin sinä itse.

Maksa vanhat velat pois. Kun saat rahat tilillesi, maksa vanhat lainasi heti pois, jotta pääset mahdollisimman pian hyötymään yhdistelylainan säästöistä.

Asiakkaidemme kokemuksia yhdistelylainasta

Monet asiakkaamme ovat kilpailuttaneet yhdistelylainan vanhojen velkojen maksua varten.

Eräs tyytyväisistä asiakkaistamme on Matti. Hän etsi netistä lainojen kilpailuttajaa nykyisten osamaksujen maksamista varten ja löysi Sortterin verkkopalvelun.

–  Sortter oli paras valinta nopeuden ja helppouden ansiosta. Lisäksi sain sen kautta parhaan lainatarjouksen, Matti kertoo kokemuksia Sortterista.

Matti sopi uuden lainan takaisinmaksuajaksi 10 vuotta, jolloin lyhennettävä kuukausierä laski noin 186 eurolla kuukaudessa aiempaan verrattuna.

Säästö onkin usein suurin syy yhdistelylainan hakemiseen. 

Lainojen yhdistämisen myötä asiakkaidemme lainanhoitomenot ovat keskimäärin 277 euroa pienemmät kuin ennen yhdistämistä. Pienempi kuukausierä koostuu usein edullisemmista lainaehdoista, pienemmästä korosta sekä omaan talouteen mukautetusta maksuaikataulusta.

Myös Eija etsi lainaa erilaisten vanhojen osamaksujen maksamista varten.

– Sortterin kautta sain hyvän lainatarjouksen pienemmällä korolla, Eija kertoo.

Uuden yhdistelylainan myötä hänen kuukausittaiset kustannuksensa laskivat aiempiin osamaksujen lyhennyseriin nähden, kun laina-aika säädettiin noin 7 vuoteen. Eijan kuukausittainen lyhennyserä on nyt 150 euroa pienempi kuin ennen yhdistelylainaa.

Yhdistä lainat yhdeksi lainaksi – vertaile yhdistelylaina palvelussamme ilmaiseksi

Lainojen yhdistäminen kannattaa – voit säästää lainan koroissa ja kuukausierissä. Palvelussamme voit kilpailuttaa vakuudettoman lainan aina 60 000 euroon saakka.

Lähetä vain yksi lainahakemus, ja saat tarjoukset kymmeniltä pankeilta sekä rahoituslaitoksilta.

Käännä taloutesi takaisin raiteilleen yhdistämällä vanhat lainat sekä luotot yhdeksi edullisemmaksi lainaksi!

Lue lisää

Takaisin blogiin