Nainen vertailee lainoja
Takaisin blogiin

Mihin lainavertailua tarvitaan? 5 syytä

Sekä uudet että vanhat lainat kannattaa kilpailuttaa. Lue, millaisia hyötyjä lainavertailu voi sinulle tuoda ja miksi on järkevää käyttää lainavertailupalvelua.

Useat meistä ovat jo tietoisia siitä, että lainat on syytä kilpailuttaa. Lainojen ehdoissa ja kustannuksissa voi nimittäin olla tuntuvia eroja, ja kenelläpä meistä ei olisi säästyneelle rahalle parempaa käyttöä. Mitä suuremmista lainasummista on kyse, sitä tuntuvammat yleensä ovat erot halvimman ja kalleimman lainan kokonaiskustannusten välillä.

Miksi sitten kannattaa hyödyntää lainavertailupalvelua, kun ennenkin on selvitty ilman erillisiä lainavertailupalveluita? On vain pyydetty lainatarjous oman pankin lisäksi jostain muusta pankista ja valittu niistä edullisempi. Usein voittajaksi on silti selviytynyt se oman pankin tuttu ja turvallinen vaihtoehto.

Totuus on kuitenkin se, että oman pankkisi lisäksi markkinoilla on nykyään kymmenittäin eri lainantarjoajia. Näin todennäköisyys siihen, että kaikkein halvin laina sattuisi löytymään juuri sinun pankistasi – tai siitä toisestakaan, josta satut kysymään – on melko pieni. Kuitenkin sinulla on mahdollisuus valita vapaasti kaikkien pankkien ja rahoituslaitosten valikoimista itsellesi edullisin laina, paikkakunnasta tai muista kytköksistä riippumatta.

Lainavertailun ansiosta voit hyvässä tapauksessa saada jopa tuhansien eurojen säästöt. Olemme laskeneet, että asiakkaamme säästävät keskimäärin 1 038 euroa luottokustannuksissa. Sillä rahalla ostaisi jo muutaman kodinkoneen, tekisi lomamatkan tai hankkisi kahden kuukauden ruuat koko perheelle.

Näin lainavertailu palveluna toimii

Lainavertailun tarkoitus on yksinkertaisesti helpottaa lainojen vertailua. Lainavertailupalvelu on käyttäjälle täysin maksuton, vertailu onnistuu nopeasti ja saat kattavan kuvan eri lainojen kustannuksista.  

Lainavertailupalvelun toimintaidea on lyhyesti kuvattuna seuraavanlainen: 

  • Teet palvelussa lainahakemuksen haluamallesi lainasummalle.
  • Hakemuksesi välitetään kaikille palvelussa mukana oleville pankeille ja rahoituslaitoksille.
  • Saat lainatarjoukset jo samana päivänä.
  • Voit itse valita, minkä tarjouksista valitset tai päätätkö valita mitään niistä.

Lainavertailupalvelu ei siis myönnä lainaa, vaan välittää lainahakemuksesi palvelussa mukana oleville pankeille ja rahoituslaitoksille. Palvelu yhdistää lainanottajat ja lainantarjoajat toisiinsa niin, että molemmat hyötyvät.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktiaBank Norwegian – a part of NOBA Bank GroupNordax BankBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBroccFellow FinanceLea bankInstabankSweepBankFixuraMorrowBondoraCredigoHalinoSvea

1. Lainavertailupalvelu helpottaa vertailua

Lainoja voi toki vertailla itsekin kysymällä tarjouksia eri pankeista. Siihen kuitenkin kuluu paljon aikaa ja vaivaa. Ihan kaikilta tahoilta tarjousta ei todennäköisesti kuitenkaan tule kysytyksi, ja ehkä juuri se edullisin tarjous jää siksi saamatta. 

Yksi selkeimmistä lainavertailun tuomista hyödyistä onkin se, että saat lainatarjoukset helposti jopa kymmeniltä eri lainantarjoajilta. Näin sinun ei itse tarvitse käyttää aikaa sopivien lainantarjoajien etsimiseen ja lainatarjousten pyytämiseen jokaiselta erikseen. 

Lainavertailupalvelua käyttäessäsi täytät vain yhden hakemuksen, johon kuluu sinun aikaasi vain joitakin minuutteja. 

2. Lainavertailusta saat vertailukelpoiset lainatarjoukset

Pankit ja rahoituslaitokset saattavat ilmoittaa lainatarjouksensa eri muodossa tai lainojen kustannukset muodostuvat erilaisista osista, jolloin tarjousten kokonaishintojen vertailu omin neuvoin voi olla haastavaa. 

Lainavertailupalvelusta saamasi lainatarjoukset esitetään selkeänä listana edullisuusjärjestyksessä. Vertailun pohjana on aina todellinen vuosikorko, joka on vertailuluvuista luotettavin. Siihen sisältyvät kaikki korot ja mahdolliset kulut. 

Lainavertailun perusteella sinun on siis helppo valita itsellesi kannattavin laina, sillä se löytyy listalta ensimmäisenä.

3. Vertaat lainat nopeasti 

Nopeus ei suinkaan lopu siihen, kun olet saanut täytettyä lainahakemuksen lainavertailupalvelussa. Saat nimittäin lainatarjouksetkin pikavauhdilla – jopa muutamassa minuutissa. 

Myös itse laina maksetaan tilillesi nopeasti, parhaimmillaan jo samana päivänä tai viimeistään parin arkipäivän kuluessa lainahakemuksen hyväksymisestä. Sinun ei kuitenkaan ole mikään pakko kiirehtiä tässä vaiheessa, jos haluat vielä punnita lainaan liittyviä asioita. Saamasi lainatarjoukset ovat yleensä voimassa noin 2–4 viikkoa.

Voit tutustua saamiisi tarjouksiin rauhassa, ja sopivan lainan valittuasi hyväksyä tarjouksen palvelussa. Sinun ja valitsemasi luotonmyöntäjän välille syntyy lainasopimus, jonka allekirjoitus onnistuu pankkitunnuksilla palvelun kautta.

4. Lainavertailu ei maksa sinulle mitään

Lainavertailupalvelun käyttäminen on sinulle aina täysin ilmaista, päätit sitten hyväksyä jonkin vertailussa esitetyistä lainatarjouksista tai et. Lainavertailupalvelussa mukana olevat pankit ja rahoituslaitokset sen sijaan maksavat lainavertailupalvelulle palkkion jokaisesta tätä kautta saamastaan uudesta asiakkaasta. 

Sinulle ei aiheudu mitään kuluja ennen kuin hyväksyt jonkin saamistasi lainatarjouksista. Silloinkin maksat ainoastaan lainasopimukseesi kuuluvia kustannuksia.

5. Lainavertailu on varma tapa löytää edullisin laina

Lainavertailupalvelun avulla saat vertailuun kerralla mukaan kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia, joiden joukosta pystyt valitsemaan itsellesi edullisimman vaihtoehdon.

Edullisuus voi tilannekohtaisesti tarkoittaa muutakin kuin halvimpia kokonaiskustannuksia. Halutessasi voit järjestää lainavertailusta saamasi lainatarjoukset myös muiden lainaehtojen, kuten pienimmän kuukausierän perusteella. Näin löydät helposti lainan, joka sopii parhaiten sinun kuukausibudjettiisi. 

Lainavertailupalvelua käyttäessäsi sinun ei tarvitse olla pankkialan ammattilainen ymmärtääksesi, mikä lainoista on kokonaisuudessaan edullisin. Palvelun ajatus onkin tehdä parhaiden lainatarjousten löytäminen mahdollisimman yksinkertaiseksi

Näin hyödyt lainavertailupalvelusta:

  1. Säästät aikaa ja vaivaa lainojen vertailussa.
  2. Sinun on helppo vertailla lainatarjouksia ja niiden kustannuksia keskenään.
  3. Saat tarjoukset erittäin nopeasti.
  4. Lainavertailu ei maksa sinulle mitään.
  5. Löydät varmimmin itsellesi edullisimman lainan.

Vertaa lainat Sortterin vertailupalvelussa

Me Sortterilla tiedämme, että lainojen vertaaminen on työlästä ja niiden hinnat vaihtelevat jatkuvasti. Siksi teemme jatkuvasti töitä löytääksemme asiakkaillemme parhaat lainatarjoukset.

Sortterin kautta tavoitat yhdellä maksuttomalla hakemuksella kerralla kymmeniä eri luotonantajia, joiden lainatarjouksista voit valita itsellesi edullisimman ja sopivimman. Kaikki yhteistyökumppanimme ovat luotettavia toimijoita.

Voit kilpailuttaa vanhat lainasopimuksesi tai hakea uutta lainaa, aina 60 000 euroon saakka. Kaikki sujuu turvallisesti ja yksinkertaisesti, etkä tarvitse takaajia tai vakuuksia.

Vertaa lainat Sortterin palvelussa jo tänään!

Takaisin blogiin