Älä maksa lainastasi liikaa – kilpailuta kulutusluotto
Takaisin blogiin
# Muu laina

Päivitetty:

Kirjoittaja Tero

Kirjoittaja:

Tero Putkonen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Älä maksa lainastasi liikaa – kilpailuta kulutusluotto

Kulutusluotto on yksityishenkilöille tarkoitettu laina, jolla voi rahoittaa henkilökohtaisia tarpeita ja menoja. Kilpailuttamalla kulutusluoton hakija voi vertailla eri luotonantajien tarjoamia ehtoja ja löytää edullisen ja sopivan tarjouksen taloudellisiin tarpeisiin.

Kulutusluotto on laina, joka on tarkoitettu yksityishenkilöiden käyttöön. Se on vakuudeton laina, jota voi hakea elämän isompia menoja, esimerkiksi autoa, remonttia tai vaikkapa häitä varten. Kulutusluottoja tarjoavat yleensä pankit ja rahoitusyhtiöt.

Kulutusluotto kannattaa aina kilpailuttaa. Kilpailuttaminen on tärkeää, koska eri luotonantajat tarjoavat erilaisia korkoja, laina-aikoja, kuluja ja muita ehtoja. Kilpailuttamalla lainat hakija voi säästää korkokustannuksissa ja saada lainan, joka vastaa parhaiten hänen tarpeitaan ja taloudellista tilannettaan.

Kulutusluoton kilpailuttaminen onnistuu helposti Sortterin lainavertailupalvelussa. Sortter on kotimainen lainavertailupalvelu, joka kilpailuttaa usean pankin ja rahoituslaitoksen tarjoukset puolestasi. Kun käytät Sortterin palvelua, sinun tarvitsee täyttää vain yksi hakemus ja saat usean lainantarjoajan tarjoukset kätevästi samaan paikkaan.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 408 arvosteluun.
powered by

Kulutusluotto on joustava rahoitus arjen menoihin  

Kulutusluotolla rahoitettavat hankinnat ovat usein niin kalliita, että vain harvalla löytyy omaa pääomaa niiden kustantamiseen. Vakuudeton kulutusluotto tarjoaa joustavuutta ja takaisinmaksun pienemmissä erissä mahdollistaen hankinnat, joiden ostaminen vaatisi vuosien säästämisen. Kulutusluotolla saatetaan rahoittaa esimerkiksi:

 • remontti
 • auto
 • lomamatka
 • muu yllättävä meno.

Hakija voi itse vaikuttaa lainan maksuaikatauluun, mikä mahdollistaa sen sovittamisen oman talouden tarpeisiin. Pidempi maksuaika tuo mukanaan pienemmät kuukausierät, kun taas lyhyemmällä maksuajalla voi saavuttaa nopeamman lainan takaisinmaksun ja pienemmät korkokustannukset.

Kulutusluottoa ja sen maksuaikaa harkitessa täytyy ottaa huomioon oma maksukyky. Lainasumma ja -aika tulee aina määritellä niin, että takaisinmaksu ei rasita liikaa henkilökohtaista taloutta. Kulutusluotto on hyvä ja joustava rahoitusvaihtoehto silloin, kun sen yksityiskohdat on määritelty soveltumaan henkilökohtaiseen taloustilanteeseen. 

Vakuudeton laina poikkeaa esimerkiksi asuntolainasta siten, että siihen ei liity vakuuksien asettamista. Tämä tekee hakuprosessista helpomman ja nopeamman, sillä hakijan ei tarvitse huolehtia mahdollisten vakuuksien tai takaajien järjestämisestä. Kulutusluoton hakija voi saada tarjouksen hyväksymisen jälkeen rahat tililleen parhaassa tapauksessa jo saman arkipäivän aikana. 

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

Kulutusluoton korkoon vaikuttaa moni tekijä

Kulutusluottojen vuosikorot voivat vaihdella 4 prosentista aina 20 prosenttiin asti. Esimerkiksi 10 000 euron kulutusluoton korko liikkuu yleensä 5–15 prosentin välillä. Suuremmissa luotoissa korko on usein alle 10 prosenttia.

Pankit ja rahoituslaitokset harkitsevat ja laskevat tarkasti, kenelle luotto myönnetään ja minkälaisella korolla. Korot eivät siis ole sattumanvaraisia, vaan niiden määrittelyssä otetaan huomioon useita tekijöitä:

 • Luottokelpoisuus: Pankki katsoo, onko hakija luotettava maksamaan laina takaisin. Mitä parempi tilanne on, sitä pienempi riski pankille ja matalampi korko hakijalle.
 • Lainasumma: Isoimmat lainat voivat tarkoittaa pienempää korkoa, koska ne tuovat enemmän rahaa pankille.
 • Maksuaika: Pitkä laina-aika nostaa varsinkin todellisen vuosikoron määrää. 
 • Kilpailutilanne: Jos pankit kilpailevat asiakkaista, ne saattavat tarjota parempia ehtoja, kuten alhaisempaa korkoa.

Kulutusluoton korko ja siihen liittyvät maksut vaihtelevat hakijan ja luoton määrän perusteella. Usein korot pienenevät suuremman lainasumman myötä. Luoton hinnoittelu perustuu pankkien riskinarviointiin, joten tarjotut korot vaihtelevat hakijan tilanteen mukaan. 

Kulutusluottoa ei koskaan tule hankkia harkitsematta tai hetken mielijohteesta. Hakijan täytyy miettiä tarkasti omaa taloudellista tilannettaan ja vertailla eri tarjouksia ennen päätöksentekoa. Näin voi varmistua siitä, että laina ei rasita liikaa hakijan taloutta ja valittu laina sopii hänen tarpeisiinsa.

Yhdellä hakemuksella saat lukuisia lainatarjouksia!

Kilpailuta kulutusluotto ja säästä korkokustannuksissa

Kulutusluotto kannattaa aina kilpailuttaa. Kilpailuttamalla kulutusluotot voit saada merkittäviä säästöjä korkokustannuksissa. Kilpailuttaminen antaa sinulle mahdollisuuden vertailla eri lainatarjouksia ja valita sellainen, joka parhaiten sopii yksilöllisiin tarpeisiisi. 

Otetaan esimerkki, jossa olet ottanut 10 000 euron kulutusluoton viiden vuoden takaisinmaksuajalla ja 13 %:n korolla. Kuukausittainen lyhennys olisi noin 229 euroa, ja kokonaiskustannukset viiden vuoden aikana  noin 13 740 euroa.

Kilpailuttamalla luoton saat tarjouksen toiselta pankilta, joka tarjoaa 9 %:n korkoa samalla takaisinmaksuajalla. Uusi kuukausittainen lyhennys olisi noin 211 euroa, ja kokonaiskustannukset viiden vuoden aikana olisivat noin 12 660 euroa.

KorkoTakaisinmaksuaikaKuukausittainen lyhennysKokonaiskustannukset
13 %5 vuotta229€13 740 €
9 %5 vuotta211€12 660 €

Tässä esimerkissä kilpailuttaminen, joka ottaa vain muutaman minuutin tuo sinulle 1080 euron säästön. Summa on huomattava siihen nähden, kuinka helppoa ja vaivatonta kulutusluoton kilpailuttaminen on. 

Kilpailuta kulutusluotto Sortterilla

Sortter on lainavertailupalvelu, joka tarjoaa helpon tavan kilpailuttaa lainat ja löytää tarpeisiisi sopiva edullinen lainatarjous. Palvelu on suunniteltu helpottamaan lainanhakuprosessia ja varmistamaan, että maksat lainastasi vain sen, mikä on tarpeellista. 

Palvelu mahdollistaa useiden lainatarjousten saamisen yhdellä hakemuksella, jolloin lainanhakija voi vertailla korkoja, takaisinmaksuaikoja ja muita ehtoja selkeästi. Kilpailuta kulutusluotto Sortterilla seuraamalla muutamia selkeitä vaiheita:

 • Täytä hakemus: Anna tarvittavat tiedot lainahakemukseen, mukaan lukien henkilö- ja taloustiedot.
 • Valitse lainasumma ja -aika: Määritä haluamasi lainasumma ja takaisinmaksuaika hakemuksessa.
 • Vertaile tarjouksia: Voit saada yli 20 lainanantajan tarjoukset selkeästi esitettynä. Vertaile korkoja, kuukausieriä ja muita ehtoja.
 • Tarkista todellinen vuosikorko: Kiinnitä erityistä huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää kaikki kulut.
 • Vertaa ehtoja nykyiseen lainaasi: Vertaa saamiasi tarjouksia nykyisen lainasi ehtoihin ja päätä, mikä sopii parhaiten tarpeisiisi.
 • Hyväksy tarjous: Kun olet valinnut sopivan tarjouksen, hyväksy se valitsemasi lainanmyöntäjän kanssa Sortterin palvelun kautta.

Sortter toimii yhteistyössä luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Sen käyttö on täysin maksutonta eikä sido mihinkään. Tämä antaa käyttäjälle vapauden tutustua saamiinsa tarjouksiin rauhassa ja tehdä päätöksen omassa aikataulussaan.

Palvelu tarjoaa selkeän ja läpinäkyvän tavan vertailla eri luotonmyöntäjien tarjouksia mahdollistaen asiakkaalle parhaat mahdolliset lainaehdot. Lainojen kilpailuttaminen on osa vastuullista kulutusluoton hakemista, joten suosittelemme kilpailuttamaan kaikki nykyiset ja tulevat lainat. Vain siten voit varmistaa, että sinulla on ajantasainen ja tarpeisiisi sopiva lainasopimus.

Kirjoittaja Tero

Kirjoittaja

Tero Putkonen

Tero on liiketalouden tradenomiksi valmistunut sisällöntuottaja, jolle kohderyhmää palvelevan sisällön kirjoittaminen on lähellä sydäntä. Kipinä kirjoittamiseen syttyi koulun penkillä, josta matka on jatkunut sisällöntuottajana työelämän puolelle. Tero on kirjoittanut blogi- ja verkkosivusisältöjä kolmen vuoden ajan ja rahoitusalaan liittyviä tekstejä vuodesta 2023 lähtien.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin