Yrityslaina vai yrityslimiitti – lainatuotteiden erot?

Yrityslaina ja yrityslimiitti ovat suosittuja yritysrahoitustuotteita. Valitse yrityksellesi sopiva lainatuote ja kilpailuta yrityslaina ja yrityslimiitti aina 500 eurosta 10 miljoonaan euroon asti Sortterilla.

Lainasumma

65 000 €

Laina-aika

18 kuukautta
3 879 €/kk
Kuukausilyhennys alkaen
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

Yrityslaina ja yrityslimiitti ovat suosittuja yritysrahoitustuotteita. Valitse yrityksellesi sopiva lainatuote ja kilpailuta yrityslaina ja yrityslimiitti aina 500 eurosta 10 miljoonaan euroon asti Sortterilla.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Yrityslaina vai yrityslimiitti? Vertaa yritysrahoitus maksutta

Yritysrahoituksen vertailussa keskeistä on tuntea saatavilla olevat rahoitusmuodot. Yrityslaina ja yrityslimiitti ovat tyypillisiä yritysrahoitustuotteita, joista molemmat ovat saatavilla Sortterin yrityslainavertailussa. Yrityslainoihin viitataan myös nimellä yritysluotto.

Eri yritysrahoitustuotteiden tunteminen auttaa ymmärtämään, millainen rahoitusmuoto on joustavuudeltaan ja ehdoiltaan soveltuvin yrityksen tilanteeseen, kun ulkopuolista rahoitusta tarvitaan kasvun ja toiminnan tukemiseen.

4,6
Perustuu 530 arvosteluun.
powered by

Mikä on yrityslaina?

Yrityslaina on yrityksen rahoitustuote, joka pitää sisällään samat perusperiaatteet kuin kuluttajan lainakin, mutta sen hyödyntää kuluttajan sijasta yritys. Yrityslainaa voi hakea mikä tahansa yritys – myös aloitteleva yritys. Yhtiömuodoista esimerkiksi osakeyhtiö, avoin yhtiö, toiminimi tai kommandiittiyhtiö voivat hakea yrityslainaa.

Yrityslainaa myöntävät sekä pankit että rahoitusyhtiöt. Yrityslainaa lyhennetään tyypillisesti kuukausittain ennalta määritellyn sopimuksen mukaisesti.

Yrityslainan korkoon vaikuttaa olennaisesti yrityksen maksukyky. Rahoitusyhtiöiden myöntämien yrityslainojen koroissa voi olla suuria eroja riippuen yrityksen taloustilanteesta ja lainanantajan profiilista. Yrityksestä arvioidaan luotonantohetkellä muun muassa sen talouden tunnusluvut, taustat ja liiketoiminnan riskit.

Yrityslaina pähkinänkuoressa:

 • Yrityslaina on yksi tunnetuimmista rahoitusvaihtoehdoista yrityksille
 • Sopii kaikenkokoisiin rahoitustarpeisiin
 • Suoraviivainen ja perinteinen kertalaina
 • Saatavilla sekä vakuudettomana että vakuudellisena
 • Lainaa palvelumme kautta 500 - 10 000 000 €
 • Vertailussa mukana sekä pankkeja että rahoitusyhtiöitä
 • Yrityslainavaihtoehtoja ja yritysrahoittajia on markkinoilla useita - yrityslainat kannattaa kilpailuttaa sopivimman vaihtoehdon löytääkseen

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat:

Qred logoAlisa PankkiFunduVaurausCapitalBoxKasvurahoitusSME Finance Finland OySvea Bank - logoYritysluotto.fi - logoResurs SMEBusinessCredit - logoBroaden - logoSiltaraha - logoLending House - logoMomentum HelsinkiCertum logo

Mikä on yrityslimiitti?

Yrityslimiitti on yritykselle avattu rahoituslimiitti, jonka avatusta rahoituslimiitistä yritys voi nostaa rahoitusta tarpeensa mukaan. Joustavuutensa takia yrityslimiitti on erinomainen rahoitusvaihtoehto tilanteisiin, joissa rahoitustarpeet elävät liiketoiminnan mukaan. Yrityslimiitin avaamisen jälkeen yritys voi hyödyntää sitä haluamallaan tavalla.

Yrityslimiitin korkokustannus on pitkälti riippuvainen siitä, miten limiittiä on nostettu käyttöön. Korkokulu on tyypillisesti myös joustava, koska limiitin voi maksaa milloin hyvänsä pois. Tämä tarkoittaa sitä, että korko juoksee tyypillisesti vain niinä kuukausina, kun limiittiä on hyödynnetty.

Yrityslimiitti pähkinänkuoressa:

 • Yrityslimiitti avataan yritykselle yrityslainan kaltaisesti, mutta yritys nostaa limiitiltä rahaa tarpeensa mukaan
 • Myöntökriteerit ovat usein samat kuin vakuudettomassa yrityslainassa
 • Yrityslimiitti sopii lyhytaikaiseen pääoman tarpeeseen ja äkillisiin hankintoihin, jotka ovat välttämättömiä kasvun varmistamiseksi tai harjoitetussa liiketoiminnassa toistuvia
 • Yritysrahoitusta palvelumme kautta 500 - 10 000 000 €
 • Vertailussa mukana sekä pankkeja että rahoitusyhtiöitä
 • Yrityslimiittivaihtoehtoja ja yritysrahoittajia on markkinoilla useita - yrityslimiitit kannattaa kilpailuttaa sopivimman vaihtoehdon löytääkseen

Yrityslimiitti on vakuudetonta lainaa, joten sen myöntökriteerit ovat usein samat kuin vakuudettomassa yrityslainassa.

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.