Mitä eroa on yrityslainalla ja yrityslimiitillä?

Yrityksille on tänä päivänä saatavilla useita erilaisia rahoitusmuotoja. Lue täältä, mitä ovat yrityslaina ja yrityslimiitti sekä mitä eroa niillä on. Voit myös kilpailuttaa yrityslainan ja yrityslimiitin aina 250 000 € saakka.

Lainasumma

65 000 €

Laina-aika

18 kuukautta
3 879 €/kk
Kuukausilyhennys alkaen
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

Yrityksille on tänä päivänä saatavilla useita erilaisia rahoitusmuotoja. Lue täältä, mitä ovat yrityslaina ja yrityslimiitti sekä mitä eroa niillä on. Voit myös kilpailuttaa yrityslainan ja yrityslimiitin aina 250 000 € saakka.

Yrityslaina vai yrityslimiitti?

Oletko yrityksen omistaja ja mahdollisesti miettimässä, miten mahdollistaa yrityksen kasvu? Kasvu vaatii yleensä jatkuvia investointeja eli rahaa. Vakavaraisellekin yritykselle on tyypillistä, että kasvuun tähtäävien investointien rahoitus täytyy hoitaa ulkopuolisilla keinoilla, sillä yrityksen kulut juoksevat koko ajan.

Yksi hyvä vaihtoehto on ottaa lainaa. Yrityksille tarkoitettuja lainoja on kuitenkin paljon erilaisia, jolloin juuri itselleen sopivan rahoitustavan löytäminen voi olla hankalaa.

Jos olet miettinyt yrityksen kasvuun investoimista ulkopuolisella rahoituksella, tämä artikkeli voi olla sinulle hyödyllinen. Tässä artikkelissa käsitellään kattavasti, millaisia yritysrahoituksia yrityslaina ja yrityslimiitti ovat, ja käydään läpi niiden eroja. Artikkelissa kerrotaan muun muassa milloin kannattaa valita yrityslimiitti, ja milloin yrityslainan ottaminen on yritykselle kannattavampi valinta.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 386 arvosteluun.
powered by

Mikä on yrityslaina?

Yrityslainassa on sama periaate kuin yksityishenkilön lainassa, mutta käyttötarkoitus on eri. Yrityslainaa voi hakea mikä tahansa yritys tai perustettava yritys – yrityslainaa voi hakea myös aloitteleva yritys. Tällaisia ovat esimerkiksi osakeyhtiö, avoin yhtiö, toiminimi tai kommandiittiyhtiö.

Yrityslainaa myöntävät pankit sekä rahoitusyhtiöt. Yrityslainaa lyhennetään kuukausittain ennalta määritellyn sopimuksen mukaisesti. Yleensä suurille yrityslainoille on mahdollista saada pankilta pienempi marginaali ja edullisempi korko. Toisaalta pankeilla on rahoitusyhtiöitä tiukemmat luottokriteerit, ja isoa yrityslainaa haettaessa pankki vaatii yleensä myös vakuuksia.

Korkojen määrään vaikuttaa olennaisesti myös yrityksen maksukyky. Rahoitusyhtiöiden myöntämien yrityslainojen koroissa voi olla suuria eroja riippuen yrityksen taloustilanteesta. Perinteisten pankin myöntämät yrityslainat pyörivät muutamista kymmenistä tuhansista euroista useisiin miljooniin euroihin kokoluokaltaan. Rahoitusyhtiöiden yrityslainat ovat yleensä pienempiä ja vaihtelevat tuhansista satoihin tuhansiin.

Mitä yrityslimiitti tarkoittaa?

Yrityslimiitin tarkoitus on sama kuin yrityslainan, eli kummallakin rahoitusinstrumentilla on tarkoitus mahdollistaa yrityksen kasvu. Yrityslimiitti eroaa olennaisesti yrityslainasta siinä, että se on lyhennysvapaa. Tämä tarkoittaa sitä, että lainaa ei tarvitse lyhentää kuukausittain.

Toisin kuin yrityslainaa, yrityslimiittiä voi lyhentää oman tilanteen mukaan. Ainoastaan yrityslimiitin korkojen maksu kuukausittain riittää. Yrityslimiitti on helpompi hahmottaa, kun sitä vertaa esimerkiksi luottotiliin.

Toisin kuin yrityslaina, on yrityslimiitti vielä varsin uusi tuote Suomen markkinoilla. Pääsääntöisesti yrityslimiittiä voi hakea rahoitusyhtiöiltä. Yrityslimiitti eroaa lainasta myös siinä, että sen myöntökriteerit eivät ole yhtä vakiintuneita. Yrityslimiitin summa vaihtelee tuhansista satoihin tuhansiin euroihin. Yrityslimiitin hinnoittelu vaihtelee riippuen siitä, miltä rahoittajalta sitä hakee ja tietenkin yrityksen omasta maksukyvystä.

Yrityksen rahoitus yrityslimiitillä

Kuten aikaisemmin artikkelissa jo selitettiin, yrityslimiitti on vielä varsin uusi tuote rahoituskentällä. Sen käyttäminen yrityksen rahoittamisessa on harvinaisempaa kuin yrityslainan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että yrityslimiitti olisi huonompi tai epävarmempi tapa rahoittaa yrityksen kasvua ja investointeja.

Yrityslimiitti on joustavuutensa takia hyvä vaihtoehto yrityksen rahoittamiseen. Korkokustannus on pitkälti riippuvainen siitä, miten limiittiä on nostettu kuukaudessa käyttöön. Korkokulu on joustava, koska limiitin voi maksaa milloin hyvänsä pois. Tämä tarkoittaa sitä, että korko juoksee vain niinä kuukausina, kun limiittiä käyttää. Yrityslimiitti on vakuudeton lainaa, joten sen myöntökriteerit ovat samat kuin vakuudettomassa yrityslainassa. Rahoitusinstrumentti tai -tapaa valitessa on kuitenkin tärkeää katsoa kokonaisuutta yrityksen talouden pohjalta ja valita vallitsevaan tilanteeseen parhaiten sopiva rahoitusmuoto.

Milloin kannattaa valita yrityslimiitti?

Yrityslimiitti ja yrityslaina ovat molemmat hyviä rahoituskeinoja kasvaville ja investointeja haluaville yrityksille. Niiden väliset erot takaavat hyvän rahoituskeinon kaikenlaisille yrityksille. Tärkeintä on tunnistaa oman yrityksen tarpeet ja arvioida yrityksen talouden pohjalta, kumpi vaihtoehto tuntuu paremmalta omalle yritykselle.

Yrityslimiitin ehdottomia vahvuuksia on sen jo aikaisemmin mainittu joustavuus. Yrityslimiitti sopii lyhytaikaiseen pääoman tarpeeseen tai äkillisiin hankintoihin, jotka ovat välttämättömiä kasvun varmistamiseksi. Tällaisia tilanteita yrityksessä voivat olla esimerkiksi hiljaisempien sesonkiaikojen kassavirran tasaaminen tai juoksevien kulujen rahoittaminen.

Yrityslimiitti onkin erittäin monikäyttöinen ja sopii useisiin yrityksen arkisiin rahoitusta kaipaaviin tilanteisiin. On kuitenkin hyvä muistaa, että yrityslimiittiin voi liittyä monia sivukuluja pelkästään lainan lyhentämisen ja lainan koron lisäksi.

Milloin kannattaa valita yrityslaina?

Siinä missä yrityslimiitti mielletään joustavaksi vaihtoehdoksi yrityksen erilaisiin muuttuviin ja haastaviin tilanteisiin, on yrityslaina luonteeltaan hieman erilaisempi. Yrityslaina on hyvin suoraviivainen kertalaina, ja sille on olemassa selvä maksusuunnitelma, jota yritys seuraa automaattisesti.

Yrityslaina on hyvä ratkaisu silloin, kun yritys tarvitsee suuremman pääoman rahoittaakseen tarpeellisia investointeja yrityksen kasvua varten tai on vasta käynnistämässä toimintaansa. Erityisen hyvin yrityslaina sopii yrityksille, jotka haluavat pitää riskienhallintansa helposti seurattavana. Yrityslainaakin miettiessä on siis tärkeää aina ottaa yrityksen tarpeet, tulot ja menot kokonaisuutena huomioon. Näin varmistat, että päädyt juuri sinun yrityksellesi oikeaan valintaan.

Miten löytää parhaimmat yrityslainat?

Ennen yrityslainan tai -limiitin hakemista on kuitenkin tärkeää laskea mahdollinen tuotto rahoituksella saataville investoinneille. Kun olet varma, että investoidun rahan tuotto on korkeampi kuin rahoituksen korkokulut, voit turvallisin mielin hakea ulkopuolista rahoitusta yrityksesi kasvun tai nykyisen toiminnan turvaamiseksi. Olemme tässä artikkelissa käsitelleet yrityslainan ja yrityslimiitin erot sekä käyneet läpi, milloin kannattaa valita yrityslaina ja milloin yrityslimiitti saattaisi olla parempi vaihtoehto sinun yrityksellesi. Päädyitpä sitten kumpaan rahoitusvaihtoehtoon tahansa, on tärkeää muistaa vertailla eri yrityslainan ja -limiitin antajia keskenään. Eri yrityslainan ja yrityslimiitin myöntäjillä on erilaiset kriteerit rahoituksen myöntämiselle. Maksusuunnitelma ja korko voivat olla hyvinkin erilaiset riippuen eri rahoitustahoista. Myös erilaisissa sivukuluissa saattaa olla merkittäviä eroja rahoittajien välillä.

Välttyäksesi huonolta yrityslaina- tai yrityslimiittisopimukselta sinun kannattaa huolellisesti kilpailuttaa ja vertailla eri yrityslainoja ja -limiittejä keskenään. Näin takaat sen, että löydät parhaimman mahdollisen rahoituksen omalle yrityksellesi edullisimpaan hintaan. Kannattaa ensin itse miettiä, minkälaisia lainaehtoja lainalleen haluaisi. Vertaillessa kannattaakin kiinnittää huomiota ainakin korkoon ja kuluihin, vakuuksien tarpeeseen ja siihen, minkälaisia eri vaatimuksia pankeilla ja rahoitusyhtiöillä on lainaa tai limiittiä hakevaa yritystä kohtaan. Nämä voivat vaihdella laajastikin eri rahoittajien välillä. Ymmärrettävästi siis lainojen vertailu voi olla työlästä ja hidasta. Vertailuihin menevä aika on suoraan pois siitä, mihin sinun kuuluisi käyttää aikaasi, eli yrityksen pyörittämiseen. Yrityslainoja on helppo vertailla ja kilpailuttaa Sortterin yrityslainavertailussa. Saat heti tietoon parhaimmat lainat juuri sinulle.

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.