Yrityslaina vai yrityslimiitti – mitkä ovat niiden erot?

Yrityksille on tänä päivänä saatavilla useita erilaisia rahoitusmuotoja. Varteenotettavat vaihtoehdot ovat yrityslaina ja yrityslimiitti, joissa on kuitenkin selkeät eronsa. Valitse yrityksellesi sopiva lainatuote ja kilpailuta yrityslaina ja yrityslimiitti aina 250 000 € saakka.

Lainasumma

65 000 €

Laina-aika

18 kuukautta
3 879 €/kk
Kuukausilyhennys alkaen
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

Yrityksille on tänä päivänä saatavilla useita erilaisia rahoitusmuotoja. Varteenotettavat vaihtoehdot ovat yrityslaina ja yrityslimiitti, joissa on kuitenkin selkeät eronsa. Valitse yrityksellesi sopiva lainatuote ja kilpailuta yrityslaina ja yrityslimiitti aina 250 000 € saakka.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Yrityslaina vai yrityslimiitti?

Oletko yrityksen omistaja ja mahdollisesti pohdit, miten mahdollistaa yrityksen kasvu? Kasvu vaatii yleensä jatkuvia investointeja eli rahaa. Vakavaraisellekin yritykselle on tyypillistä, että kasvuun tähtäävien investointien rahoitus täytyy hoitaa ulkopuolisilla keinoilla, sillä yrityksen kulut juoksevat koko ajan.

Yksi hyvä vaihtoehto on ottaa lainaa. Yrityksille tarkoitettuja lainoja on kuitenkin paljon erilaisia, jolloin juuri itselleen sopivan rahoitustavan löytäminen voi olla hankalaa.

Jos olet miettinyt yrityksen kasvuun investoimista ulkopuolisella rahoituksella, tehtäväksesi jää vain selvittää yrityksellesi parhaiten sopiva lainatuote. Yrityslaina ja yrityslimiitti ovat osittain samanlaisia vaihtoehtoja, mutta niissä on myös omat eronsa.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 470 arvosteluun.
powered by

Mikä on yrityslaina?

Yrityslaina pitää sisällään sama periaatteet kuin yksityishenkilön lainakin, mutta käyttötarkoitus on eri. Yrityslainaa voi hakea mikä tahansa yritys – myös aloitteleva yritys. Tällaisia ovat esimerkiksi osakeyhtiö, avoin yhtiö, toiminimi tai kommandiittiyhtiö.

Yrityslainaa myöntävät pankit sekä rahoitusyhtiöt. Yrityslainaa lyhennetään kuukausittain ennalta määritellyn sopimuksen mukaisesti. Yleensä suurille yrityslainoille on mahdollista saada pankilta pienempi marginaali ja edullisempi korko. Toisaalta pankeilla on rahoitusyhtiöitä tiukemmat luottokriteerit ja isoa yrityslainaa haettaessa pankki vaatii yleensä myös vakuuksia.

Korkoon vaikuttaa olennaisesti myös yrityksen maksukyky. Rahoitusyhtiöiden myöntämien yrityslainojen koroissa voi olla suuria eroja riippuen yrityksen taloustilanteesta. Samaan aikaan arvioidaan myös yleinen taloustilanne ja mahdolliset sen aiheuttamat riskit liiketoiminnalle. Perinteisten pankin myöntämät yrityslainat pyörivät muutamista kymmenistä tuhansista euroista useisiin miljooniin euroihin kokoluokaltaan. Rahoitusyhtiöiden yrityslainat ovat yleensä pienempiä ja vaihtelevat tuhansista satoihin tuhansiin.

Yrityslaina pähkinänkuoressa:

 • Yksi tunnetuimmista rahoitusvaihtoehdoista yrityksille
 • Sopii kaikenkokoisiin rahoitustarpeisiin
 • Suoraviivainen ja perinteinen kertalaina
 • Riskienhallinta on helposti seurattavissa
 • Hyvä ratkaisu erityisesti silloin, kun yritys tarvitsee suuremman pääoman rahoittaakseen toimintaansa

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat:

Qred logoAlisa PankkiFunduVaurausCapitalBoxKasvurahoitusSME Finance Finland OySvea Bank - logoYritysluotto.fi - logoResurs SMEBusinessCredit - logoBroaden - logoSiltaraha - logoLending House - logoEstateguru logoMomentum HelsinkiCertum logo

Mikä on yrityslimiitti?

Yrityslimiitti on uudempi tuote rahoituskentällä verrattuna yrityslainaan. Sen käyttäminen yrityksen kasvun rahoittamisessa on harvinaisempaa kuin yrityslainan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että yrityslimiitti olisi huonompi tai epävarmempi tapa rahoittaa yrityksen kasvua ja investointeja.

Yrityslimiitti on joustavuutensa takia hyvä vaihtoehto yritystoiminnan rahoittamiseen. Korkokustannus on pitkälti riippuvainen siitä, miten limiittiä on nostettu kuukaudessa käyttöön. Korkokulu on joustava, koska limiitin voi maksaa milloin hyvänsä pois. Tämä tarkoittaa sitä, että korko juoksee vain niinä kuukausina, kun limiittiä käyttää. 

Yrityslimiitti pähkinänkuoressa:

 • Melko tuore tulokas rahoituskentällä
 • Korkokulu on joustava, sillä yrityslimiitti on maksettavissa pois milloin tahansa
 • Myöntökriteerit ovat samat kuin vakuudettomassa yrityslainassa
 • Sopii lyhytaikaiseen pääoman tarpeeseen tai äkillisiin hankintoihin, jotka ovat välttämättömiä kasvun varmistamiseksi

Yrityslimiitti on vakuudetonta lainaa, joten sen myöntökriteerit ovat samat kuin vakuudettomassa yrityslainassa. Rahoitusinstrumenttia tai -tapaa valitessa on kuitenkin tärkeää katsoa kokonaisuutta yrityksen talouden pohjalta ja valita kyseiseen tilanteeseen parhaiten sopiva rahoitusmuoto.

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia

Milloin kannattaa valita yrityslimiitti?

Yrityslimiitti ja yrityslaina ovat molemmat hyviä rahoituskeinoja kasvaville ja investointeja haluaville yrityksille. Niiden väliset erot takaavat hyvän rahoitusmallit kaikenlaisille yrityksille. Tärkeintä on tunnistaa oman yrityksen tarpeet ja arvioida yrityksen talouden pohjalta, kumpi vaihtoehto tuntuu paremmalta omalle yritykselle.

Yrityslimiitin ehdottomia vahvuuksia on sen jo aikaisemmin mainittu joustavuus. Yrityslimiitti sopii lyhytaikaiseen pääoman tarpeeseen tai äkillisiin hankintoihin, jotka ovat välttämättömiä kasvun varmistamiseksi. Tällaisia tilanteita yrityksessä voivat olla esimerkiksi hiljaisempien sesonkiaikojen kassavirran tasaaminen tai juoksevien kulujen rahoittaminen.

Yrityslimiitti on varteenotettava vaihtoehto seuraavissa tilanteissa: 

 • Yrityksen investoinnit: Voidaan käyttää yrityslainan tavoin isompana kertalainana. Koko limiitti on kerralla nostettavissa yrityksen investointien rahoittamiseen.
 • Juoksevien kulujen rahoittaminen: Voidaan joustavasti käyttää pienemmissä osissa luottorajaan asti aina silloin, kun tarvetta rahoitukselle ilmenee. 
 • Kassavirran tasaaminen: Yrityslimiittiä voidaan hyödyntää lyhytaikaisiin ja kausiluontoisiin, toistuviin rahoitustarpeisiin.

Yrityslimiitti onkin erittäin monikäyttöinen ja sopii useisiin yrityksen arkisiin rahoitusta kaipaaviin tilanteisiin. On kuitenkin hyvä muistaa, että yrityslimiittiin voi liittyä monia sivukuluja pelkästään lainan lyhentämisen ja lainan koron lisäksi.

Milloin kannattaa valita yrityslaina?

Siinä missä yrityslimiitti mielletään joustavaksi vaihtoehdoksi yrityksen erilaisiin muuttuviin ja haastaviin tilanteisiin, on yrityslaina luonteeltaan hieman erilaisempi. Yrityslaina on hyvin suoraviivainen kertalaina, ja sille on olemassa selvä maksusuunnitelma, jota yritys seuraa automaattisesti.

Yrityslaina on hyvä ratkaisu silloin, kun yritys tarvitsee suuremman pääoman rahoittaakseen tarpeellisia investointeja yrityksen kasvua varten tai on vasta käynnistämässä toimintaansa. Erityisen hyvin yrityslaina sopii yrityksille, jotka haluavat pitää riskienhallintansa helposti seurattavana. Yrityslainaakin miettiessä on siis tärkeää aina ottaa yrityksen tarpeet, tulot ja menot kokonaisuutena huomioon. Näin varmistat, että päädyt juuri sinun yrityksellesi oikeaan valintaan.

Yrityslaina on hyvä vaihtoehto, kun yritys tarvitsee rahoitusta:

 • tuote- tai laitehankintoihin
 • markkinointiin
 • varaston kasvattamiseen esimerkiksi ennen sesonkia
 • toimitilojen laajentamiseen tai uusimiseen.

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Suunnittele ja vertaile – näin löydät parhaan yrityslainan

Ennen yrityslainan tai -limiitin hakemista on tärkeää laskea mahdollinen tuotto rahoituksella saataville investoinneille. Kun olet varma, että investoidun rahan tuotto on korkeampi kuin rahoituksen korkokulut, voit turvallisin mielin hakea ulkopuolista rahoitusta yrityksesi kasvun tai nykyisen toiminnan turvaamiseksi. 

Pohdi näitä asioita ennen kuin haet yrityslainaa:

 • Mikä on yrityksesi taloudellinen tilanne ja maksukyky
 • Mihin yrityslainaa tarvitaan?
 • Miltä yrityksesi tulevaisuus näyttää ja millainen rooli yrityslainalla on tässä?
 • Miten yrityksesi on varautunut riskeihin epävarmassa taloustilanteessa?

Yritysluotto kannattaa aina muistaa kilpailuttaa, sillä halvin korko automaattisesti tarkoita edullisinta vaihtoehtoa. Koron lisäksi on erittäin tärkeää vertailla myös lainojen kokonaiskustannukset eli koron lisäksi myös mahdolliset avauspalkkiot ja tilinhoitomaksut. Ota vertailua tehdessäsi huomioon myös lainaehdot ja tutustu niihin ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Yrityslainojen ehdoissa on siis aina eroja, joten anna meidän kilpailuttaa paras yrityslaina juuri sinun yrityksellesi. Sortterin kautta kilpailutetuissa lainoissa kaikki yrityslainan kustannukset käyvät selkeästi ilmi. Vertailun jälkeen voit valita yrityksellesi sopivimman vaihtoehdon suoraan palvelussamme.

Kilpailuta yrityslaina palvelussamme ja saat varmasti kilpailukykyisimmät lainaehdot. Me toimimme aina asiakkaan etu edellä tarjoten nopean ja helpon palvelun käytön, jonka käyttö ei maksa mitään.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.