Estateguru – kiinteistösijoittamista kaikkien saataville

Estateguru on johtava yleiseurooppalainen markkinapaikka pk-yritysten kiinteistövakuudellisille lainoille ja huolellisesti valikoiduille sijoitusmahdollisuuksille. Estateguru tarjoaa saumatonta digitaalista palvelua lainanottajille ja sijoittajille yhdistämällä eri palveluntarjoajat, pk-yritykset ja sijoittajat yhdellä digitaalisella markkinapaikalla. Kilpailuttamalla lainat Sortterilla voit saada myös Estategurun lainatarjouksia.

Lainasumma

25 000 €

Laina-aika

6 kuukautta
4 306 €/kk
Kuukausilyhennys alkaen
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

Estateguru on johtava yleiseurooppalainen markkinapaikka pk-yritysten kiinteistövakuudellisille lainoille ja huolellisesti valikoiduille sijoitusmahdollisuuksille. Estateguru tarjoaa saumatonta digitaalista palvelua lainanottajille ja sijoittajille yhdistämällä eri palveluntarjoajat, pk-yritykset ja sijoittajat yhdellä digitaalisella markkinapaikalla. Kilpailuttamalla lainat Sortterilla voit saada myös Estategurun lainatarjouksia.

Päivitetty:

Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Estateguru on vuodesta 2014 lähtien tarjonnut pk-yrityksille reilua ja edullista rahoitusta erilaisiin kiinteistöhankkeisiin. Samalla olemme luoneet tavallisille ihmisille mahdollisuuden sijoittaa kiinteistösektorin lainoihin. Estateguru on onnistuneesti kasvattanut jalansijaansa koko Euroopassa katse suuntautuneena kiinteistösijoittamisen ja -rahoituksen tulevaisuuteen.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 470 arvosteluun.
powered by

Estateguru – markkinapaikka lainoille ja sijoitusmahdollisuuksille

Estateguru on johtava yleiseurooppalainen markkinapaikka pk-yritysten kiinteistövakuudellisille lainoille ja huolellisesti valikoiduille sijoitusmahdollisuuksille. Estateguru tarjoaa saumatonta, rajat ylittävää ja digitaalista palvelua lainanottajille ja sijoittajille yhdistämällä eri palveluntarjoajat, pk-yritykset ja sijoittajat yhdellä digitaalisella markkinapaikalla. Estategurun visio on tuoda kiinteistörahoitus ja sijoittaminen kaikkien saavutettavaksi, kaikkialla maailmassa.

Estategurun tiimiin kuuluu yli 70 ammattilaista, jotka koostuvat kolmestatoista eri kansallisuuden edustajista. Tiimit toimivat Tallinnassa (pääkonttori), Riiassa, Vilnassa, Helsingissä, Berliinissä ja Jerevanissa.

Kilpailuttamalla lainat kotimaisen Sortterin kautta voit saada myös Estategurun lainatarjouksia.

Keitä ovat Estategurun asiakkaat?

Estateguru rahoittaa yrityksiä, joissa lainanottaja tarjoaa vakuudeksi kiinteistön, asuntoyhtiön tai kiinteistöyhtiön osakkeita, jotka pantataan ensisijaisella oikeudella. Estateguru pyrkii tuottamaan suoraviivaista ja vakaata kiinteistörahoitusta.

Estategurun tarjoama malli on erityisen hyödyllinen yrityksille, joille pankkien niin kutsuttu "one-size-fits-all" -menettelytapa tuottaa hankaluuksia.

Tällä hetkellä Estategurun lainanottajat ja vakuutena olevat kiinteistöt sijaitsevat Suomessa, Saksassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Ruotsissa, Portugalissa ja Espanjassa, kun taas sijoituksia se saa 108:sta eri maasta. Kaikki Estategurun lainanottajat ovat pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Qred logoAlisa PankkiFunduVaurausCapitalBoxKasvurahoitusSME Finance Finland OySvea Bank - logoYritysluotto.fi - logoResurs SMEBusinessCredit - logoBroaden - logoSiltaraha - logoLending House - logoEstateguru logoMomentum HelsinkiCertum logo

Kuka voi sijoittaa Estategurun kautta?

Jotta voit sijoittaa Estategurun kautta, on:

 • sinun oltava vähintään 18-vuotias
 • sinulla oltava pankkitili missä tahansa ETA:n jäsenvaltiossa tai Sveitsissä
 • Estategurun myös suoritettava tietyt "tunne asiakkaasi" -tarkastukset ennen kuin voit aloittaa sijoitusportfoliosi rakentamisen.

Sinun on mahdollista sijoittaa myös yrityksen kautta. Tällöin sinun on luotava sijoituskäyttäjä omalla nimelläsi ja rekisteröitymislomakkeen lopusta valittava kohta ”Valitse tämä, jos edustat yritystä”. Muista lisätä yrityksesi koko nimi ja oikeat rekisteritiedot. Ennen sijoittamista sinun on lähetettävä Estategurulle kopio virallisesta henkilöllisyystodistuksestasi.

Sinulla voi myös olla useita henkilökohtaisia tilejä tai yritystilejä, mutta jokainen tili on rekisteröitävä eri sähköpostiosoitteella.

Mitkä ovat Estategurun kautta sijoittamisen edut?

Estategurun kautta sijoittamisessa on lukuisia etuja:

 • Sijoittajien on helppo päästä käsiksi moniin erilaisiin kiinteistösijoituksiin suhteellisen pienellä pääomalla.
 • Minimisumma sijoitukselle on 50 €, joka mahdollistaa sijoittajille hajautetun portfolion rakentamisen.
 • Kaikki lainat ovat kiinteistövakuudellisia lainoja.
 • Vaikka kaikki sijoitusmuodot sisältävät aina jonkin verran riskiä, Estateguru pyrkii osaltaan pienentämään tätä riskiä selvittämällä taustatiedot aina mahdollisimman hyvin.
 • Kaikki Estategurun lainat ovat kiinteistövakuudellisia siltä varalta, ettei lainanottaja onnistuisikaan lainan takaisinmaksussa.

Näin lainojen kilpailuttaminen toimii:

Täytä hakemus

Täytä hakemus

seuraava
Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

seuraava
Nosta rahat tilille

Nosta rahat tilille

Kuinka aloitan sijoittamisen Estategurun kautta?

 1. Aloittaaksesi sinun on rekisteröidyttävä sijoittajaksi Estategurun alustalle, josta saat sähköpostilla ohjeet tilisi aktivoimiseksi.
 2. Ennen sijoittamisen aloittamista sinun on ladattava kopio virallisesta henkilöllisyystodistuksestasi, täytettävä vaaditut AML-tiedot ja vastattava soveltuvuuskyselyyn.
 3. Kun nämä on tehty ja olet saanut Estategurulta ilmoituksen, voit siirtää rahaa Estateguru-tilillesi ja aloittaa sijoitusportfoliosi rakentamisen. Voit tehdä sen sijoittamalla manuaalisesti tai aktivoimalla Estategurun Auto Invest -ominaisuuden, joka tekee sijoitukset puolestasi, varmistaa että pääset käsiksi sopiviin lainoihin ja rakentaa portfoliotasi määrittelemiesi kriteerien perusteella.

Estateguru Premium

Estateguru Premium on alustan suurimmille sijoittajille luotu jäsenyys. Jäsenyys on avoin kaikille kumulatiivisesti yli 100 000 € kauppapaikalla sijoittaneille. Kun sijoittaja ylittää esitetyn rajan, lähetetään tälle automaattinen kutsu Premium-asiakkaaksi.

Miten Estategurun lainamenettely toimii?

 • Estategurun laina-asiantuntijat ottavat yhteyttä mahdollisiin lainanottajiin heti, kun tiedustelu tai hakemus on lähetetty.
 • Estategurun asiantuntijat käyvät lainahakemuksen huolellisesti läpi ja esittävät tarvittaessa lisäkysymyksiä tai pyytävät lisäasiakirjoja.
 • Lainahakemuksen käsittelyyn kuluu noin 2–3 päivää.
 • Lainasopimus tehdään tämän jälkeen, jos kaikki asiakirjat ovat kunnossa. Luottokomitean lopullisen vahvistuksen jälkeen laina julkaistaan markkinapaikalla sijoituksia varten.
 • Syndikointiprosessi voi kestää muutamasta minuutista kahteen viikkoon. Se, kuinka nopeasti laina rahoitetaan, riippuu pääasiassa projektin houkuttelevuudesta ja ehdoista sekä lainan määrästä.

Vakuudellinen ja vakuudeton laina

Vakuudeton laina on laina, jolla ei ole mitään vakuuksia, kuten kiinteistöä, maata tai muuta omaisuutta, ja se perustuu yksinomaan lainanottajan luottohistoriaan ja takaisinmaksukykyyn.

Vakuudellisissa lainoissa vakuutena on omaisuutta, joten jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, realisoidaan lainan vakuutena oleva kiinteistö ja realisoinnista saatavilla varoilla katetaan lainan takaisinmaksu. Tällä tavoin rahojen menetyksen riski minimoidaan. Kaikki Estategurun lainat ovat vakuudellisia ja vakuutena toimii aina nimenomaan kiinteistö, asuntoyhtiön tai kiinteistöyhtiön osakkeet.

Mitä eroa on kehitys-, silta- ja käyttöpääomalainalla?

Kehityslaina on laina, jota käytetään hankkeen suunnitteluprosessiin tai rakentamisen rahoittamiseen.

Siltalaina on lyhytaikainen laina, jota käytetään olemassa olevien velvoitteiden täyttämiseen ennen pysyvän rahoitusratkaisun hankkimista, kiinteistön arvon parantamista tai kohde-etuuden myymistä.

Käyttöpääomalaina on laina, jolla kerätään pääomaa yrityksen päivittäisen toiminnan tukemiseen, liiketoiminnan laajentamiseen, laitteiden tai tavaroiden hankintaan tai velvoitteiden, kuten verojen, kattamiseen.

Lainatyypistä riippumatta kaikki Estategurun lainat on turvattu asunto- tai kiinteistövakuuksilla.

Mikä on vaiheittainen ja "avoin" laina?

Estateguru antaa lainaa ainoastaan vakuuden nykyistä arvoa, ei tulevaa arvoa vastaan. Siksi Estategurun kehityslainat ovat usein vaiheittaisia lainoja. Tämä tarkoittaa, että kun kohteen ensimmäinen sijoituskierros antaa lainanottajalle mahdollisuuden nostaa kiinteistön vakuusarvoa kohdetta kehittämällä, voi sijoitusmäärä kasvaa lainan seuraavien vaiheiden myötä annettu lainoitusaste (LTV) huomioon ottaen. Kaikki lainat rahoitetaan yksinomaan kohteen senhetkisen arvon perusteella, ja jokaisen vaiheen edellytyksenä on päivitetty arvostusraportti ja/tai vakuuden tai sen rakentamisen kustannusselvitys.

Laina on tilaltaan “avoin”, mikäli syndikointijakso on käynnissä ja lainaan sijoittaminen on edelleen mahdollista. Kun laina on täynnä, se siirretään ”täysin rahoitettu” -tilaan.

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Estategurun jälkimarkkinat – mikä ja miksi?

Jälkimarkkinat on ominaisuus, jonka kautta sijoittajat voivat ennenaikaisesti myydä saamisoikeuksiaan tarvittaessa. Jälkimarkkinoita voivat käyttää kaikki sijoittajat, jotka ovat sijoittaneet Estategurun kautta. Kaikki rekisteröidyt ja todennetut Estategurun käyttäjät ovat tervetulleita ostamaan saamisoikeuksia.

Kaikki tuotot jaetaan osapuolten kesken niin kutsutun saamisoikeuden ja siinä jäljellä olevan laina-ajan perusteella. Tämä tarkoittaa, että myyjällä on oikeus kaikkiin korkoihin, jotka on suoritettu ennen saamisoikeuden myyntiä, kun taas ostaja saa kaikki koronmaksut saamisoikeuden oston jälkeen. Myyjä voi kuitenkin myydä kalliimmalla hinnalla (saamatta jääneen koron määrään asti). Jos ostaja ostaa lainan, jolla on myöhästymisestä aiheutuneita sanktioita, korvausvaatimuksia tai suorittamattomia korkomaksuja, kaikki korvaussaamiset kuuluvat ostajalle. Saamisoikeutensa myytyään myyjä luopuu myös kaikista tulevista korvauksista.

Jälkimarkkinavelvollisuudet

Sijoittajien on pidettävä mielessä, että kaikki jälkimarkkinasijoitukset ovat sitovia, ja että niitä koskevat samat ehdot kuin kaikkia päämarkkinasijoituksia. Sijoittaja voi myydä saamisoikeutensa heti rahoitusprosessin jälkeen, jos saamisoikeus on peräisin päämarkkinasijoituksesta. Jos saamisoikeus ostetaan jälkimarkkinoilta, huomioi tästä seuraava 30 päivän myyntirajoitus.

Myyjä voi valita saamisoikeuden luovutushinnan ja näin ollen myös myyjän ja ostajan tuoton. Sijoittaja voi myydä vain koko osuutensa, saamisoikeutta ei voida puolittaa tai myydä osittain. Sopimukset tehdään niin, että kaikki aiemmat sopimukset luovutetaan ostajalle.

Ostajaa ei veloiteta jälkimarkkinoiden käyttämisestä. Myyjältä veloitetaan 3 %:n transaktiomaksu.

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia!

Sijoittaminen ja riskit – Estategurun turvallisuus

Estategurun toiminta on säänneltyä kaikissa sen toimintamaissa, joissa sovellettava sääntely on olemassa.

Lisäksi Estategurun lainat on suojattu kiinteistö- tai asuntovakuudella ja vakuusomaisuuteen tehdyllä panttioikeudella. Kun laina on täysin rahoitettu, Estategurun lakitoimistokumppanit Suomessa huolehtivat kiinnitysten hakemisesta ja panttauksesta; kiinnitys rekisteröidään Estategurun vakuusagenttin nimiin.

Estategurun sijoitustilien hinnat

Estategurun sijoitustilin omistaminen on maksutonta. Estateguru veloittaa 3 % kulun saamisoikeuksien myymisestä jälkimarkkinoilla (kulu veloitetaan myyjältä) sekä 1 euron palvelumaksun, joka lasketaan ja veloitetaan joka kerta, kun sijoittaja nostaa varoja virtuaalitililtä.

Niin kutsuttua passiivisen tilin maksua veloitetaan passiivisilta tileiltä. Passiivisen tilin maksu veloitetaan sopimussakkona virtuaalitililtä sellaisilta käyttäjiltä, jotka ovat tallettaneet varoja virtuaalitilille, mutta eivät ole tehneet sijoituksia pää- tai jälkimarkkinalla 12 kuukauteen ja joilla ei ole aktiivisia lainoja salkussaan.

 • Maksu veloitetaan kuukausittain, mikäli virtuaalitilillä on varoja.
 • Jos tilin käteissaldo on 0 €, maksua ei veloiteta.
 • Jos sijoittaja tekee sijoituksen, käyttäjätilin status muuttuu aktiiviseksi.
 • Maksu on 10 euroa kuukaudessa ensimmäisenä 12 kuukauden toimettomuusjakson jälkeisenä vuonna ja tämän jälkeen 50 euroa kuukaudessa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Estategurusta

 • Estateguru on johtava yleiseurooppalainen markkinapaikka pk-yritysten kiinteistövakuudellisille lainoille ja huolellisesti valikoiduille sijoitusmahdollisuuksille. Estateguru tarjoaa saumatonta, rajat ylittävää ja digitaalista palvelua lainanottajille ja sijoittajille yhdistämällä eri palveluntarjoajat, pk-yritykset ja sijoittajat yhdellä digitaalisella markkinapaikalla.

  • Sinun oltava vähintään 18-vuotias
  • Sinulla oltava pankkitili missä tahansa ETA:n jäsenvaltiossa tai Sveitsissä
  • Estategurun on myös suoritettava tietyt "tunne asiakkaasi" -tarkastukset ennen kuin voit aloittaa sijoitusportfoliosi rakentamisen.

  Myös yritykset voivat sijoittaa Estategurun kautta.

 • Jälkimarkkinat on ominaisuus, jonka kautta sijoittajat voivat ennenaikaisesti myydä saamisoikeuksiaan tarvittaessa. Jälkimarkkinoita voivat käyttää kaikki sijoittajat, jotka ovat sijoittaneet Estategurun kautta. Kaikki rekisteröidyt ja todennetut Estategurun käyttäjät ovat tervetulleita ostamaan saamisoikeuksia.

 • Lainojen kilpailuttaminen on ainoa taoa varmistaa, ettei lainastaan maksa tarpeettomia kuluja. Kilpailuttaminen Sortterin kautta on nopeaa, helppoa ja maksutonta.

Estateguru mukana Sortterin yrityslainavertailussa

Estateguru on mukana kotimaisen lainavertailupalvelu Sortterin yrityslainavertailussa, jonka kautta yrittäjä voi kilpailuttaa lainat helposti ja nopeasti.

Täyttämällä yhden lomakkeen saat usealta luotonantajalta lainatarjoukset samalla kertaa ja selkeästi esitetyssä muodossa, joten vaihtoehdoista on helppo valita omiin tarpeisiin sopivin.

Miten Sortterin lainavertailu toimii?

Tiedämme, että yrittäjän elämä on kiireistä. Siksi olemmekin Sortterilla halunneet pitää yrityslainojen kilpailuttamisen mahdollisimman yksinkertaisena yrittäjille.

Näin kilpailutat yrityslainan:

 1. Täytä lomake huolellisesti.
 2. Lähetä hakemus.
 3. Odota, että lainatarjoukset tulevat sähköpostiisi.
 4. Vertaa ja valitse omiin tarpeisiisi sopiva lainatarjous.
 5. Vahvista yrityksen tiedot luotonantajan ohjeiden mukaisesti.

Suomen luotettavin lainavertailupalvelu Sortter tarjoaa nopean tavan kilpailuttaa yrityslainat. Kilpailutus on yrittäjälle maksutonta ja se hoituu yhdellä lomakkeella. Luotonantajien lainatarjoukset saa suoraan omaan sähköpostiin jopa saman työpäivän aikana ja ne esitetään yhdenmukaisesti selkeässä muodossa, jolloin tarjousten vertailu on helppoa. 

Itselleen paras lainatarjous vahvistetaan luotonantajan ohjeiden mukaisesti heidän omilla sivuillaan. Jos luotonantaja tarvitsee liitteitä lainan vahvistamiseksi, niin ne toimitetaan vasta luotonantajalle vahvistuksen yhteydessä.

Lomakkeen täyttäminen

Yrityslainahakemuksen täyttäminen on nopeaa, ilmaista sekä helppoa. Hakemuksessa kysytään alla olevia tietoja, ja hakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti.

 • Yrityksen nimi
 • Yrityksen y-tunnus
 • Hakijan yhteystiedot
 • Hakijan henkilötunnus
 • Toivottu lainasumma
 • Toivottu laina-aika

Sortterin lainavertailulomakkeella kysytään yrityksen nimeä ja y-tunnusta sekä hakijan yhteystietoja ja henkilötunnusta. Tämä tehdään siksi, että usein yrityslainoja tarjoavat yhtiöt tarkistavat niin yrityksen luottokelpoisuuden kuin vastuuhenkilön luottotiedot, sillä nämä vaikuttavat olennaisesti lainatarjoukseen. Yrityslainoissa voidaan vaatia myös hakijalta henkilökohtainen takaus lainalle, joten silloin myös hakijan tiedot tarvitaan.

Laina-aikaa ja toivottua lainasummaa voi itse esittää, mutta luottoyhtiö voi tehdä tarjouksen pienemmästä lainasummasta, joka on mitoitettu realistisesti yrityksen maksukykyyn nähden. Täydennysrahoituksissa hanketukirahoitus tai oman pankin myöntämä laina kattaa pääosan rahoitustarpeesta ja loppua tarvittavaa rahoitusta voi hakea kilpailuttamalla yrityslainat.

Kilpailuta lainat milloin vain

Yrityslainojen kilpailutuksen voi tehdä milloin tahansa. Lainatarjouksen pyytäminen ei velvoita vielä hyväksymään yhtäkään saatua lainatarjousta ja kilpailutus on aina kilpailuttajalle maksutonta.

Vasta, kun itselleen paras lainatarjous on hyväksytty luotonantajan ohjeiden mukaisesti, astuu lainasopimus voimaan.

Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja

Sere Hanski

Sortterin sisältövastaava Sere on koulutukseltaan suomen kielen maisteri. Sekä opintojensa että harrastustensa puolesta oikeaoppisen ja selkeän tekstin tuottaminen sekä suunnitteleminen ovat lähellä Seren sydäntä. Pankki- ja rahoitusalaan liittyvien tekstien parissa hän on työskennellyt hieman yli vuoden päivät, mutta oppii mielellään alasta ja sen aiheista lisää jatkuvasti. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.