Yrityslainaa logistiikka- ja kuljetusalan yrityksille

Logistiikka- ja kuljetusalalla on tärkeää pystyä takaamaan toiminnan vakaa jatkuvuus sekä uudistuminen markkinan ja yhteiskunnan vaatimusten myötä. Alan kehitys ja kilpailukyvyn säilyttäminen vaativat investointeja sekä käyttöpääoman turvaamista. Tähän yksi vaihtoehto on yrityslaina, joka on nopea ulkopuolisen rahoituksen keino moniin eri tarpeisiin.

Lainasumma

25 000 €

Laina-aika

6 kuukautta
4 306 €/kk
Kuukausilyhennys alkaen
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.
exclamation
Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-48 kuukautta. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 12 kuukautta ja avausmaksu 0 €, kuukausierä on 865,27 €, takaisinmaksettava summa 10383,24 € ja todellinen vuosikorko 7,23 %.

Logistiikka- ja kuljetusalalla on tärkeää pystyä takaamaan toiminnan vakaa jatkuvuus sekä uudistuminen markkinan ja yhteiskunnan vaatimusten myötä. Alan kehitys ja kilpailukyvyn säilyttäminen vaativat investointeja sekä käyttöpääoman turvaamista. Tähän yksi vaihtoehto on yrityslaina, joka on nopea ulkopuolisen rahoituksen keino moniin eri tarpeisiin.

Päivitetty:

Kirjoittaja Teija

Kirjoittaja:

Teija Välinoro

Laatuvarmistettu

Yrityslainaa kuljetusalan tarpeeseen

Suomessa on vähän vajaa 10 000 kuljetusalan yritystä ja alalla on kova kilpailu, kun myös kansainväliset toimijat valtaavat markkinaa. Ympäristövaatimuksiin vastaaminen, suunnitteluosaaminen ja kuljetustehokkuus vaikuttavat kuljetusyritysten menestykseen ja kannattavuuteen.

Yrityslaina mahdollistaa erilaiset investoinnit logistiikka- ja kuljetusalan yritysten kilpailukyvyn ja toimintavalmiuden säilyttämiseksi. Tänä päivänä yrityslainan hakeminen on helppoa ja ennen kaikkea nopeaa. Voit yhdessä päivässä vertailla useita eri pankkeja ja rahoituslaitoksia, ja jopa saada lainarahan yrityksen tilille saman päivän aikana. 

Suomessa suurin osa kuljetusalan yrityksistä on pieniä yrityksiä, joissa liikennöidään korkeintaan muutamalla ajoneuvolla. Yrityslainaa voivat hakea kaikenkokoiset yritykset, joten se sopii myös pienempien yritysten rahoitusvaihtoehdoksi. Tärkeintä on, että yrityksellä on maksukykyä lainan takaisinmaksuun ja se on luottokelpoinen. 

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 516 arvosteluun.
powered by

Yrityslaina mahdollistaa muutokset kuljetusyrityksille

Kuljetusalalla on nähtävissä monia alaan vaikuttavia tekijöitä, jotka heijastuvat myös investointitarpeisiin. Ympäristövaatimukset vaikuttavat esimerkiksi ajoneuvoissa käytettäviin polttoaineisiin ja sitä kautta kaluston uusimistarpeisiin. Myös teknologian sekä automaation kehitys muuttavat niin kalustoa kuin toimintamalleja, jotka saattavat vaatia rahallista panostusta. 

Jotta kuljetusyritys pysyy kilpailukykyisenä, sen on pystyttävä vastaamaan alan kehitykseen. Yrityslaina mahdollistaa hankinnat, joilla yritys parantaa esimerkiksi kuljetus- tai energiatehokkuutta. 

Lisäksi nykypäivänä markkinaa voivat heilautella monet ennakoimattomat globaalit tapahtumat, jolloin saatetaan tarvita yrityslainaa paikkaamaan kassan hetkellistä vajetta. Se varmistaa, että toimintavarmuus säilyy hankalampien aikojen yli. 

Laina tuo joustavuutta tehdä kehitystoimenpiteitä, jotka varmistavat niin liiketoiminnan vakiinnuttamisen kuin sen kasvattamisen. Yrityksessä ulkopuolista rahoitusta voi siis hyödyntää moniin eri tarpeisiin. Tässä joitakin esimerkkitilanteita logistiikka- ja kuljetusalan yrityksessä yleisistä yrityslainan käyttökohteista:

RahoitustarveMitä yrityslaina mahdollistaa?
Ajoneuvojen hankinnat, korjaukset tai laitekannan päivityksetYrityslainaa voi hakea lyhyellä tai pitkällä takaisinmaksuajalla irtaimiston hankintaan.
Toimitilojen ja varikkoalueen hankinta tai laajennusYrityslaina on nopea vaihtoehto muiden rahoitusmuotojen, kuten tulorahoituksen tai sijoittajien ohella.
Käyttöpääoman lisääminenYrityslainaa on mahdollista saada hyvinkin pikaisella aikataululla.
Järjestelmien hankinta, markkinoinnin ja myynnin kehitystyö, laatusertifioinnit tai työntekijöiden palkkaaminen.Yrityslaina on joustava rahoitusmuoto, jonka avulla voit kehittää liiketoimintaa.
YrityskauppaYrityslainalla voi rahoittaa yritysostoja ja näin laajentaa omaa toimintaa.
Yhden tai useamman olemassa olevan lainan uudelleenrahoitusYrityslainalla voit maksaa muita lainoja ja pienentää kokonaiskustannuksia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Oli sinulla pieni parin ajoneuvon perheyritys tai isompi kymmenien autojen yritys, voit hakea yrityslainaa, jos seuraavat ehdot täyttyvät: yrityksesi on suomalainen ja kaupparekisterissä, sekä sen luottokelpoisuus on kunnossa. Yritys voi olla osakeyhtiö, osuuskunta, kommandiittiyhtiö tai avoin yhtiö. Voit myös olla toiminimen omaava yksityinen elinkeinonharjoittaja. 

 • Lukuisat pankit ja rahoituslaitokset myöntävät yrityslainoja, ja omalle yritykselle paras vaihtoehto on sekä kokonaiskustannuksiltaan että muilta lainaehdoiltaan sopivin. Lainatarjoukset ovat aina yrityskohtaisia, joten omalle yritykselle toimivin ratkaisu löytyy vertailemalla yrityslainat.

Yrityslaina varmistaa nopean reagoinnin

Toimintavarmuus on logistiikka- ja kuljetusalan yrityksissä ensiarvoisen tärkeää. Yksi osa sitä on turvata kassa ja sen joustavuus. Sen lisäksi, että yrityslainaa voi hakea pidempään suunniteltuihin hankintoihin, sitä voi hyödyntää ennakoimattomiin tilanteisiin. Verrattuna muihin ulkoisiin rahoituskeinoihin, kuten joukkorahoitukseen tai sijoittajiin, yrityslainan vahvuus on nopeudessa: koska yrityslainan hakuprosessin voi parhaimmillaan hoitaa yhdessä päivässä, se mahdollistaa myös äkilliset rahoitustarpeet. 

Oli lainantarve sitten pidempään suunniteltu tai nopeammalla aikataululla eteen tuleva, kannattaa yrityslainat aina vertailla keskenään. Se varmistaa, että yrityksesi saa käyttöönsä parhaimman lainavaihtoehdon. Sortter on reilu lainavertailu, jonka avulla voit yhdellä hakemuksella vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset. Palvelu nopeuttaa huomattavasti yrityslainan hakuprosessia.

Vielä kun varmistat, että hakemusta tehdessäsi sinulla on tarvittavat asiakirjat saatavilla ja sinulla on yrityksessä nimenkirjoitusoikeus, niin aikaa hakemuksen täyttöön ei kulu kuin muutama minuutti. Lainan ulosmaksamiseksi lainanmyöntäjälle tulee usein toimittaa - erityisesti suurempia summia haettaessa:

 • uusin tilinpäätös tai kirjanpidon väliajo

Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat lainatarjoukset sähköpostiisi yleensä jo saman päivän aikana. Jos päätät hyväksyä jonkin saamistasi lainatarjouksista, nopeimmillaan laina voi olla yrityksen tilillä yhdessä päivässä. Se varmistaa, että yrityksessä voidaan reagoida hyvinkin rivakalla aikataululla eteen tulevaan tilanteeseen ja varmistaa näin muun muassa asiakastyytyväisyys ja toimintavarmuus.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Qred logoAlisa PankkiFunduVaurausCapitalBoxKasvurahoitusSME Finance Finland OySvea Bank - logoYritysluotto.fi - logoResurs SMEBusinessCredit - logoBroaden - logoSiltaraha - logoLending House - logoEstateguru logoMomentum HelsinkiCertum logo

Huomioi nämä hakiessasi yrityslainaa 

Jos mietit yrityslainan hakemista, ota huomioon:

 1. mihin tarpeeseen lainaa haetaan
 2. minkä suuruisesta summasta olisi kyse
 3. miten lainan takaisinmaksu vaikuttaa yrityksen kassaan
 4. mitkä tekijät korkoon ja lainan ehtoihin vaikuttavat.

Eri tilanteita, joihin logistiikka- ja kuljetusalan yrityksessä yrityslainaa voidaan hyödyntää, on monia. Ne vaihtelevat riippuen yrityksen koosta sekä elinkaaren vaiheesta: ollaanko vasta käynnistämässä toimintaa vai hakemassa kasvua pidempään toimineelle yritykselle?

Yrityslainaa voi hakea yrityksen elinkaaren missä vaiheessa tahansa. Uudessa yrityksessä tarvitaan usein käyttöpääomaa toiminnan vakiinnuttamiseen. Pidempään toimineessa yrityksessä lainalla voidaan turvata toiminnan jatkuvuus sekä laajentaminen.  Muista, että lainahakemukseen tulee kirjata ensisijainen lainan käyttökohde.

Lainasumma ja laina-aika

Haettava summa määräytyy luonnollisesti käyttökohteen mukaan. Summaa arvioidessa on hyvä huomioida yrityksen takaisinmaksukyky sekä vakuudet. Alle 250 000 euron yrityslainaa voi hakea ilman reaalivakuuksia. Lainanmyöntäjissä on eroja sen suhteen, vaativatko ne henkilötakausta vai eivät. Jos haettava lainasumma on suurempi, tarvitaan yleensä reaalivakuus. Se tarkoittaa konkreettista ja rahallisesti arvokasta fyysistä omaisuutta, joka annetaan ikään kuin lainan pantiksi. 

Reaalivakuutena voi käyttää esimerkiksi yrityksen omistamaa

 • kiinteistöä
 • liiketilaa
 • laitteita
 • sijoitusomaisuutta tai saamisia
 • ajoneuvoja ja työkoneita. 

Yrityslainan takaisinmaksuaika on 1–48 kuukautta. Maksuajan pituus riippuu niin haetusta lainasummasta kuin yrityksesi tilanteesta: voit sovittaa lyhennyserän niin, että se sopii yrityksen kassaan, eli maksaa pienempää erää pidemmällä ajalla tai suurempaa erää lyhyemmällä aikavälillä. Huomioi kuitenkin, että maksuajan pituus näkyy usein lainan korossa – lyhytaikainen laina on monesti pitkäaikaista lainaa kalliimpi. 

Laina-ajan ja vakuuksien lisäksi lainan korkoon vaikuttavat:

 • lainasumma
 • yrityksen tämän hetkinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät
 • yrityksen aiempi toimintahistoria.

Haettava lainasumma vaikuttaa korkoon, ja pienempi laina on korkeakorkoisempaa kuin isompi laina. Ylipäätään korkoon vaikuttaa se, kuinka isoksi tai pieneksi lainanmyöntäjä lainan myöntämisen riskit arvioi. Jos yrityksen talous on vakaalla pohjalla, se on hoitanut raha-asiat moitteettomasti eikä sen vastuuhenkilöillä ole taloudellisia vaikeuksia, on lainan korko todennäköisemmin matalampi. 

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia!

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Kuljetusyritys voi kasvattaa liikevaihtoa ja laajentaa toimintaansa lisäämällä kaluston sekä työntekijöiden määrää tai yritysostoilla. Tämä vaatii aina rahoitusta, johon yrityslaina on yksi vaihtoehto. 

 • Pienemmässä lainamäärässä korot ovat yleensä korkeammat kuin isommassa lainamäärässä. Korot ovat aina yrityskohtaiset, joten mitä paremmin yrityksessä on hoidettu raha-asiat ja maksut, sitä paremmat mahdollisuudet sillä on saada alhaisempi korko. Lisäksi koron määrään vaikuttavat muun muassa alan ja yrityksen tulevaisuuden näkymät sekä yrityksestä tehty riskiarvio.

Vertaa yrityslainat ja optimoi resurssien käyttöä

Tehokkuus vaikuttaa paljon logistiikka- ja kuljetusalan yrityksen katteisiin ja menestykseen. Suunnittelutyö reittien ja resurssien käytön suhteen sekä kuljetustehokkuuden hiominen mahdollistavat kilpailukykyisen toiminnan. Olemassa olevien resurssien mahdollisimman kustannustehokas käyttö on minkä tahansa liiketoiminnan keskiössä. Siksi menestyvä yritys optimoi myös yrityslainan. 

Mikäli yrityslaina on yrityksesi tämän hetkiseen tilanteeseen ja tarpeeseen sopivin rahoitusmuoto, on aina kannattavaa vertailla lainatarjoukset, jotta saat tarpeeksi kattavan käsityksen vaihtoehdoista. Esimerkiksi koroissa tai maksuehdoissa on eroavaisuuksia lainanmyöntäjistä riippuen. Vertailemalla yrityslainat sinun on mahdollista löytää yrityksesi talouteen sopiva kuukausierä. Kilpailuttaminen saattaa kuulostaa työläältä, mutta Sortterin kautta tehtynä siihen riittää vain yksi hakemus.

Sortter on lainavertailu, joka tekee yrityslainan kilpailuttamisesta

 • yksinkertaista
 • tehokasta
 • maksutonta
 • luotettavaa.

Sortterin kautta voit hakea yrityslainaa yhdellä hakemuksella missä ja milloin vain. Voit saada vertailua varten lainatarjoukset jopa kymmeniltä eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Valitsemme yhteistyökumppanimme tarkoin, ja varmistamme, että saamissasi lainatarjouksissa tulevat selkeästi esille kaikki lainan kustannukset. 

Reilu vertailumme varmistaa, että saat tarvitsemasi tiedot oikean päätöksen tekemiseen. Sortterin kautta yrityslainan hakeminen ei edellytä lainan ottamista, joten voit rauhassa päättää, otatko lainan ja keneltä.

Kirjoittaja Teija

Kirjoittaja

Teija Välinoro

Teija on valmistunut tradenomiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja opiskelee parhaillaan työn ohessa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Kirjoittaminen on ollut Teijalle aina luontevaa niin vapaa-ajalla kuin työssäkin. Erilaisten tekstien suunnittelu ja tuottaminen ovat kuuluneet hänen työnkuvaansa reilun kuuden vuoden ajan. Pankki- ja rahoitusalan tekstejä Teija on tehnyt vuodesta 2023 alkaen.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.