Omakotitalon julkisivuremontti kodin suojana

Hyvin toteutettu julkisivuremontti varmistaa, että kotisi on suojattu sateelta, lumelta, tuulelta ja muiltakin vaativilta sääolosuhteilta. Mikäli harkitset remonttilainaa, kannattaa se kilpailuttaa Sortterin lainavertailussa.

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
475 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Hyvin toteutettu julkisivuremontti varmistaa, että kotisi on suojattu sateelta, lumelta, tuulelta ja muiltakin vaativilta sääolosuhteilta. Mikäli harkitset remonttilainaa, kannattaa se kilpailuttaa Sortterin lainavertailussa.

Päivitetty:

Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Mikä on julkisivuremontti?

Julkisivuremontti on yleispätevä termi, jonka alle voidaan koota käytännössä kaikki remontit, jotka muuttavat talon ulkonäköä ulospäin. Esimerkiksi ulkoverhousremontti, kattoremontti sekä ovi- ja ikkunaremontit voidaan katsoa julkisivuremonteiksi.

Kaksi näkyvintä ja suurinta julkisivuremonttia ovat ulkoverhous- ja kattoremontit. Uusi katto ja tyylikäs ulkoverhous tekevät talosta esteettisesti toimivan ja nostavat sen arvoa. Julkisivuremontti ei kuitenkaan koske ainoastaan talon ulkonäköremonttina. On tärkeä myös huolehtia, että remontti toteutetaan myös rakenteellisesti oikein.

Julkisivuremontin ei aina tarvitse olla iso. Remontit voidaan jakaa karkeasti kolmeen sen mukaan, miten laajoja ne ovat:

 1. Elinkaaren jatkamiseen, jossa tehdään tarvittavia huoltotoimenpiteitä, kuten paikallisten vikojen korjaamista tai saumausten uusimista.
 2. Peruskorjaukseen, joka voidaan toteuttaa esimerkiksi maalaamalla tai korjaamalla pintavaurioita tai mahdollisesti julkisivuun liittyvien rakenteiden uusimisella.
 3. Uusimiseen, jossa julkisivu uusitaan laajasti pintoja ja eristeitä myöden.

Erityisesti suurempien remonttien kohdalla ulkopuolinen rahoitus voi tulla tarpeeseen. Remonttilainat kannattaa aina kilpailuttaa, jotta et maksa lainastasi tarpeettomia kuluja ja löydät vaivattomasti talouteesi sopivan lainan.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 501 arvosteluun.
powered by

Milloin julkisivuremontti kannattaa tehdä?

Julkisivuremontti ajoittuu yleensä julkisivumateriaalista riippuen kiinteistön 20–70 ikävuoden välille. Yleisimmät julkisivumateriaalit ovat tiili, rappaus, betoni ja ohutlevyrappaus. Täystiilimuuratut julkisivut ovat yleensä kestävimpiä ja ohuteristerappaukset lyhytikäisimpiä.

Julkisivua on tärkeää pitää kunnossa säännöllisesti. Pintapuolinen tarkastus kannattaa tehdä 5–10 vuoden välein ja laajempi julkisivujen kuntotutkimus noin 25–30 vuoden ikäiselle talolle. Erilaiset akuutit viat tulee korjata välittömästi, jotta tilanteeseen voi vielä vaikuttaa eikä korjaustoimenpiteisiin ryhtyminen ole liian myöhäistä.

Ulkoverhous kannattaa uusia mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Julksivu ei ole ainoastaan esteettinen seikka, vaan se suojaa rakennusta esimerkiksi kosteudelta. Siksi julkisivuremontti onkin turvallisempi ja edullisempi toteuttaa ennen kuin kohteeseen tulee suurempia vaurioita.

Julkisivuremontin tarve on helppo havaita: mikäli esimerkiksi maalipinta hilseilee, pinnoitus repeilee tai seinät näyttävät silmään vinolta, alkaa remontti olla ajankohtainen. Julkisivuremonttia kannattaa harkita myös silloin, jos talon eristys ulkoseinien osalta ei ole riittävä tai talossa on kosteusvaurion mahdollisuus. Julkisivuremontilla voi myös nostaa kohteen arvoa esimerkiksi ulkoverhousmateriaalia vaihtamalla.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Mitkä tekijät vaikuttavat julkisivuremontin hintaan?

Julkisivuremontin hintaan vaikuttaa moni asia. Tärkein kysymys on, tehdäänkö kevyempi vai raskaampi julkisivuremontti: pelkkä uusi maalaus on huomattavasti edullisempi kuin esimerkiksi ulkoverhoilun uusi pinnoitus, jolloin vanha pintamateriaali usein puretaan ennen kuin uutta voidaan asentaa. Julkisivuremontin laajuus vaikuttaa hintaan myös silloin, jos muita remontteja yhdistetään ulkoverhoilun päivittämisen yhteyteen.

Lisäksi saneerattavan kohteen vanha ja uusi julkisivumateriaali vaikuttavat remontin hintaan. Omakotitalot ovat usein verhoiltu puupaneeleilla, ja käytetyn paneelin ominaisuudet, kuten paksuus ja profiili sekä paneeli itsessään vaikuttavat hintaan.

Kerrostaloissa puolestaan käytetään useimmiten rappauslevyjä, joista löytyy myös materiaalieroja. Lisäksi mahdollisesti purettava ulkoverhousmateriaali vaikuttaa hintaan, etenkin, mikäli purettavassa materiaalissa on asbestia.

Julkisivuremontin esimerkkihinnat

Julkisivuremontin kustannukset ovat yleensä noin 40–500 € / m2 välillä. Karkeasti sanottuna kevyt peruskorjaus maksaa noin 100-150 € / m2, raskas peruskorjaus 200–300 € / m2 ja uusiminen 500–800 € / m2.

Lisäksi julkisivuremontin tulevaa hintaa voidaan arvioida materiaalikustannusten ja talon ulkosivun neliöiden mukaan. Esimerkiksi Urakkamaailma on listannut keskimääräiset neliöhinnat silloin, kun materiaalina on betoni, ohut rappaus, lämpörappaus, puupaneli tai kun kyseessä on puuverhouksen huolto.

 • Betoni 74 € / m2
 • Ohut rappaus 90 € / m2
 • Lämpörappaus 100 € / m2
 • Puuverhouksen huolto 43 € / m2
 • Puupanelointi 71 € / m2

Mikäli harkitset julkisivuremontin kattamiseksi ulkopuolista rahoitusta, kannattaa remonttilaina aina kilpailuttaa. Kotimaisen lainavertailupalvelu Sortterin kautta kilpailutat lainat nopeasti, turvallisesti ja ilmaiseksi.

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Muista nämä julkisivuremontista

1. Valitse oikeat materiaalit

Julkisivuremontin materiaalivalinnat tulee tehdä niin, että ne säilyttävän talon toiminnan alkuperäisenä myös remontin jälkeen. Mikäli talo on esimerkiksi suunniteltu hengittäväksi, tulee se silloin myös pitää hengittävänä.

2. Suunnittele kantavat rakenteet

Kun suunnitellaan ja rakennetaan kantavia rakenteita, tulee käytettävän puutavaran täyttää määrätty lujuusluokka. Puutavaran täyttäessä määrätyn lujuusluokan vaatimukset se kestää myös esimerkiksi lumiset talvet ja lumen aiheuttaman painon.

3. Valitse oikeat materiaalit katon aluskatteeseen

Katon aluskate on katon tärkein yksittäinen osa, mutta silti se unohdetaan tai jätetään pois. Aluskatteen puuttuminen ei kuitenkaan säästä lainkaan, vaan aiheuttaa pahimmillaan harmia ja kuluja.

4. Huolehdi tuuletuksesta ja ilmanvaihdosta

Tuloilmaventtiilien riittävyys on tärkeää ottaa huomioon, sillä julkisivuremontti voi muuttaa talon sisäilman huonoksi, mikäli ulkoverhousta suunniteltaessa ei tehdä riittävästi tuloilmaventtiilejä.

5. Käytä oikeanlaisia öljymaaleja

Nykyaikaiset öljymaalit eivät ole yhtä hyviä kuin ennen: EU-direktiivit kieltävät sellaiset maalin lisäaineet, jotka estävät homehtumisen. Usein nykyiset öljymaalit alkavatkin keräämään mustia pilkkua jo vuoden päästä maalaamisesta. Tämä on hyvä ottaa huomioon urakoitsijoita kilpailutettaessa ja selvittää, millaisia maaleja käytetään.

6. Toteuta julkisivuremontti ajoissa

On varmasti itsestään selvää, että olipa kyseessä suuri tai pieni remontti, kannattaa se toteuttaa ajoissa. Mikäli et ole varma talosi julkisivun kunnosta, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen ja pyytää kuntoarviota.

Yhdellä hakemuksella saat lukuisia lainatarjouksia!

Harkitsetko remonttilainaa? Kilpailuta Sortterilla ja säästä

Remonttilaina voi tulla tarpeeseen remontin koosta riippumatta. Ulkopuolinen rahoitus kannattaa kuitenkin aina kilpailuttaa, ja remonttilainan kilpailuttaminen onnistuukin helposti Sortterin avulla: järjestämme lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen selkeästi ja reiluin ehdoin. Lainojen kilpailuttaminen on nopeaa, läpinäkyvää ja ilmaista.

Valitse haluamasi lainasumma ja laina-aika ja lähetä hakemus. Autamme sinua löytämään edullisen remonttilainan pankeilta ja rahoituslaitoksilta ilmaiseksi.

 • Hae remonttilainaa jopa 60 000 €
 • Lainan korko alkaen 4 %
 • Valitse laina-aika 1 ja 20 vuoden väliltä
 • Voit hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia
 • Saat lainatarjoukset jopa muutamassa minuutissa
 • Pankki maksaa lainan tilille usein jo samana päivänä

Hae vakuudetonta remonttilainaa jopa 60 000 €. Sortter kilpailuttaa edullisen rahoituksen remonttiin reilusti ja vastuullisesti. Täytä ilmainen lainahakemus, vertaa pankkien tarjoukset ja valitse haluamasi remonttilaina. Lainasopimuksen allekirjoitus onnistuu pankkitunnuksilla ja rahat siirretään tilillesi jopa saman päivän aikana.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Julkisivuremontti on yleinen termi, jonka alle voidaan koota käytännössä kaikki remontit, jotka muuttavat talon ulkonäköä ulospäin. Esimerkiksi ulkoverhousremontti, kattoremontti sekä ovi- ja ikkunaremontit voidaan katsoa julkisivuremonteiksi.

 • Julkisivuremontti ajoittuu yleensä julkisivumateriaalista riippuen kiinteistön 20–70 ikävuoden välille. Yleisimmät julkisivumateriaalit ovat tiili, rappaus, betoni ja ohutlevyrappaus. Julkisivua on kuitenkin hyvä tarkkailla säännöllisesti.

 • Julkisivuremontin kustannukset ovat yleensä noin 40–500 € / m2 välillä. Karkeasti sanottuna kevyt peruskorjaus maksaa noin 100-150 € / m2, raskas peruskorjaus 200–300 € / m2 ja uusiminen 500–800 € / m2.

 • Lainojen kilpailuttaminen on yksinkertainen keino varmistaa, ettet maksa lainastasi tarpeettomia kuluja. Kotimainen Sortter kilpailuttaa lainat puolestasi nopeasti ja ilmaiseksi.

Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja

Sere Hanski

Sortterin sisältövastaava Sere on koulutukseltaan suomen kielen maisteri. Sekä opintojensa että harrastustensa puolesta oikeaoppisen ja selkeän tekstin tuottaminen sekä suunnitteleminen ovat lähellä Seren sydäntä. Pankki- ja rahoitusalaan liittyvien tekstien parissa hän on työskennellyt hieman yli vuoden päivät, mutta oppii mielellään alasta ja sen aiheista lisää jatkuvasti. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.