Rakennuslainaa ilman vakuuksia 60 000 euroon asti

Kilpailuta rakennuslainat Sortterin palvelussa ja valitse helposti edullinen rakennuslaina vertailusta

Kilpailuta pankit ja valitse sopiva rakennuslaina helposti

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
475 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Kilpailuta rakennuslainat Sortterin palvelussa ja valitse helposti edullinen rakennuslaina vertailusta

Rakennuslainaa otetaan rakennusprojektia varten

Rakennuslainaa tarvitaan tavallisesti oman kodin, mökin tai sijoitushuoneiston rakentamiskustannuksiin. Rakentaminen vaatii usein huomattavan suuren summan rahaa, ja rakennuslainan avulla pystyt jakamaan kustannukset järkevästi useammalle vuodelle. 

Voit hakea rakennuslainaa myös rakennuksen peruskorjausta varten. Korjaustarpeet voivat ilmetä yllättäenkin, ja silloin on tärkeää saada rahat kokoon korjausten toteuttamiseen nopeasti. Peruskorjauslaina mahdollistaa tarvittavien remonttien tekemisen ajallaan, kun rahoitus järjestyy kerralla ja voit maksaa lainaa takaisin itsellesi sopivalla maksuajalla sekä maksuerillä.

Rakennuslaina eroaa remonttilainasta siinä, että se on tyypillisesti summaltaan suurempi. Käytännössä rakennuslaina ja remonttilaina eivät kuitenkaan Sortterin kautta haettaessa juurikaan eroa toisistaan, sillä molempia on mahdollista saada maksimissaan 60 000 euroa eikä kummankaan saamiseksi vaadita vakuuksia tai omavastuuosuutta. 

Talon rakennus ja lainan mitoitus vaativat tarkkaa suunnittelua

Rakentaminen on aina suuri urakka, teet sen sitten itse tai teetät ammattilaisella. Jo rakentamisen konkreettinen toteutus vaatii paljon vaivannäköä ja aiheuttaa todennäköisesti kohtuullisen määrän stressiäkin, joten rahoitusasioiden stressaavuus kannattaa minimoida panostamalla huolelliseen budjetointiin

Tee ennen rakennusprojektin aloittamista realistinen arvio rakentamisen kaikista kustannuksista. Kannattaa myös muistaa, että rakentamisessa suunnitellun budjetin ylittyminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Siksi kokonaiskustannusten arvioinnissa kannattaa mieluummin hiukan liioitella kuin turvautua optimistiseen toiveajatteluun. Mieti, kuinka paljon lainaa talon rakennustyöt tai peruskorjaus enimmillään voivat vaatia – ja pyöristä tulos vielä ylöspäin. 

Varaudu myös yllättäviin menoihin, joita matkan varrelle voi tulla. Mitä laajemmasta rakennusprojektista on kyse, sitä todennäköisemmin jotain odottamatonta voi ilmetä sen aikana. Esimerkiksi aikataulujen venymiset saattavat aiheuttaa lisäkustannuksia ja korjausrakentamisessa purkuvaihe voi paljastaa rahaa vaativia yllätyksiä.

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Rakennuslainoissa ja niiden ehdoissa on eroja

Rakennuslainaa myöntävät monet eri pankit ja rahoituslaitokset. Eri toimijat ovat kuitenkin nimenneet rakennuslainan eri tavoin: esimerkiksi Osuuspankissa tämä lainamuoto kulkee nimellä rakennuslaina, kun taas Nordeassa rakennuslaina otetaan käytännössä asuntolainana.  

Rakennuslainaa haettaessa jotkin pankit ohjeistavat teettämään ammattilaisella kustannusarvion rakentamisesta ennen lainahakemuksen lähettämistä. Toisille taas riittää rakennuslainan tarpeen arviointi laskurilla. Monilla pankeilla on omilla sivuillaan käytettävissä rakennuslainalaskuri, joka auttaa arvioimaan rakennusprojektin kokonaiskustannuksia. 

Eri rahoituslaitosten välillä on eroja myös siinä, vaaditaanko rakennuslainaan vakuuksia tai omarahoitusosuutta. Omakotirakentamiseen käytettävän lainan vakuutena toimii usein rakennettava omakotikiinteistö, mutta alkuun pääsemiseksi saatetaan vaatia myös muita vakuuksia. Lisävakuudeksi saatetaan tarvita pankin luottotakausta tai valtiontakausta. Vakuuksien edellyttäminen riippuu osaltaan myös lainasumman suuruudesta.

Sortterin kautta rakennuslainaa on mahdollista saada jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia. Sinun tarvitsee täyttää kysytyt tiedot vain yhteen lainahakemukseen, jonka välitämme kaikille palvelussamme mukana oleville pankeille ja rahoituslaitoksille.

Pankit ja lainantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Rakennuslaina ilman vakuuksia Sortterilta

Sortterin palvelussa voit hakea rakennuslainaa helposti tarpeesi mukaan jopa 60 000 euroa. Laina-aika voi olla 1–20 vuotta riippuen hakemasi lainan määrästä ja haluamasi kuukausierän suuruudesta. 

Hakiessasi rakennuslainaa Sortterin kautta et tarvitse omarahoitusosuutta tai takaajia, sillä laina on aina vakuudetonta. Rakennuslainan saaminen tapahtuu samalla tavalla kuin minkä tahansa vakuudettoman lainan hakeminen. 

Sortterin sivuilla täyttämäsi lainahakemus välitetään kaikille palvelussa mukana oleville pankeille ja rahoituslaitoksille, jotka antavat tarjoukset ilmoittamiesi tietojen perusteella. Palvelussamme suosittelemme sinulle aina edullisinta kulutusluottoa, mutta sinä päätät, minkä saamistasi luottotarjouksista hyväksyt.

Tarjousten pyytäminen on palvelussamme maksutonta, eikä sinun tarvitse sitoutua lainan nostamiseen. Vaikka saat tarjoukset nopeasti, sinun ei tarvitse tehdä päätöstä lainan ottamisesta yhtä vauhdikkaasti. Voit vertailla saamiasi tarjouksia kaikessa rauhassa ja hyväksyä tai hylätä pankkien tekemät tarjoukset oman mielesi mukaan. 

Voit maksaa rakennuslainan takaisin etukäteen sovituissa kuukausierissä tai halutessasi lyhentää sitä sovittua nopeammin. Voit myös maksaa lainan kokonaisuudessaan pois kesken laina-ajan ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Näin haet rakennuslainaa

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Rakennuslainan hakeminen Sortterin kautta on:

 • turvallista – toimimme vain luotettavien pankkien kanssa
 • maksutonta – lainatarjousten hakeminen on ilmaista
 • helppoa – tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia.

Näin haet ja kilpailutat rakennuslainan:

 • Lähetä rakennuslainahakemus netissä
 • Vertaile saamasi lainatarjoukset
 • Valitse sinulle sopivin rakennuslaina
 • Saat rahat tilillesi nopeasti

Rakennuslainan korko ja kustannukset

Rakennuslainan korko ja siihen liittyvät avaus- tai käsittelymaksut vaihtelevat haetun lainasumman sekä pankin tekemän luottoarvion mukaan. Kuten muissakin lainoissa, yleensä rakennuslainojen korot pienenevät lainasumman kasvaessa. Lainojen vertailu kuitenkin kannattaa aina, sillä eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä voi olla huomattavia eroja.

Myös hakijakohtaiset tiedot vaikuttavat pankkien korkohinnoitteluun. Mitä huolellisemmin täytät hakemuksen, sitä parempi mahdollisuus sinulla on saadaksesi rakennuslaina mahdollisimman edullisesti. Kun pankki ymmärtää tilanteesi tätä kautta paremmin, se voi todennäköisemmin myöntää lainan pienemmällä korolla.

Rakennuslainojen vuosikorot alkavat neljästä prosentista ja vaihtelevat siitä ylöspäin 20 prosenttiin saakka pankin sekä hakijan mukaan. 

Mitä isompaa rakennuslainaa olet ottamassa, sitä suurempi on korkoprosentin merkitys. Useamman kymmenen tuhannen euron lainoissa kilpailutuksen kautta saavutettava kokonaissäästö voi nousta jopa satoihin euroihin.

Sortterilla voit kilpailuttaa myös tonttilainan

Jos tarvitset tonttilainaa, Sortterin palvelussa voit kilpailuttaa ilmaiseksi lainatarjoukset tontin, maapalstan tai kiinteistön hankintaa varten. Kuten rakennuslainankin, saat myös tonttilainan ilman vakuuksia korkeintaan 60 000 euron lainasummaan asti. 

Tonttilainan kilpailuttaminen on yhtä helppoa kuin muidenkin lainojen, ja saat pankkien tekemät lainatarjoukset usein heti lainahakemuksen lähetettyäsi. Järjestämme lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen, jotta sinun on helppo valita saamistasi tarjouksista itsellesi edullisin.

 • Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • 100 % asiakkaan puolella
 • 100 % ilman piilokuluja
 • 100 % suomalainen palvelu

Rakennuslaina Sortterin kautta reilun lainavertailun periaatteiden mukaisesti

Rakennuslainojen kilpailutus on helppoa, kun otat avuksi Sortterin palvelun. Tekemällä yhden hakemuksen saat jopa kymmeniä lainatarjouksia

Näet saadut tarjoukset edullisuusjärjestyksessä, mutta palvelumme käyttäjänä sinä päätät, minkä saamistasi lainatarjouksista hyväksyt. Usein rakennuslainalle tarjottu korko on sitä pienempi, mitä suurempaa lainasummaa haet. Edullisimmillaan rakennuslainan voi saada noin 4 % korolla.

Palvelumme käyttäjänä sinun ei tarvitse pyytää lainatarjouksia monelta luotonmyöntäjältä erikseen. Me järjestämme tarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron perusteella, jotta sinun on helppo valita itsellesi vertailun edullisin rakennuslaina. Palvelussamme myös pysyt ajan tasalla lainahakemuksesi etenemisestä: näet reaaliajassa, kuinka moni pankki käsittelee hakemustasi ja mitkä ovat saamiesi lainatarjousten ehdot ja korkoprosentit. 

Rakennuslainojen kilpailutus Sortterilla on sinulle täysin ilmaista. Et siis menetä mitään, vaikka pyytäisit tarjoukset ja päättäisitkin olla hyväksymättä yhtäkään niistä. Kilpailutus voi kuitenkin tuoda sinulle tuntuvia säästöjä. Toiminnassamme haluamme olla avoimia ja vertailemme lainat sinulle reilun lainavertailun periaatteiden mukaisesti.

Kilpailuta rakennuslainat Sortterilla jo tänään ja säästä!

Rakennuslainasta kysyttyjä kysymyksiä 

 • Voit hakea rakennuslainaa kodin, mökin tai sijoitushuoneiston rakentamiskustannuksiin tai rakennuksen peruskorjausta varten. Täytä lainahakemus sivuillamme, niin saat palvelussamme mukana olevilta pankeilta lainatarjoukset. Valitse niistä itsellesi paras tarjous ja allekirjoita lainasopimus palvelussamme pankkitunnuksilla. Tämän jälkeen rahat siirretään pankkitilillesi.

 • Pankit tekevät lainatarjouksensa hakemuksessasi sekä ilmoittamiesi että pankkien omista ja ulkoisista lähteistä hankkimien tietojen perusteella. Lainan saamiseen vaikuttavat muun muassa tulosi, työ- ja perhetilanteesi sekä aiemmat lainasi. Maksuhäiriömerkintä yleensä estää lainan saamisen.

 • Sortterin palvelussa rakennuslainan kilpailuttaminen onnistuu yhdellä hakemuksella, jonka välitämme kymmenille pankeille ja rahoituslaitoksille. Voit valita itsellesi parhaan lainatarjouksen suoraan vertailustamme ja saada rahat tilillesi jopa samana päivänä.

 • Monissa yhteyksissä remonttilainalla tarkoitetaan summaltaan pienempää lainaa kuin rakennuslainalla. Siksi rakennuslaina on myös remonttilainaa useammin vakuudellista lainaa. Sortterin palvelussa rakennuslainan ja remonttilainan hakeminen tai kilpailuttaminen eivät kuitenkaan käytännössä eroa toisistaan eikä kumpaankaan vaadita vakuuksia.

 • Voit hakea rakennuslainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, ja se onkin yleensä kannattavaa. Näin saat lainallesi todennäköisemmin pienemmän koron ja joustavammat lainaehdot. Yhdessä rinnakkaishakijan kanssa haetussa lainassa päävelallinen ja rinnakkaishakija vastaavat lainan takaisinmaksusta yhteisvelallisesti.

 • Voit valita rakennuslainasi takaisinmaksuajaksi 1–20 vuotta. Lyhyemmällä laina-ajalla korkojen kokonaismäärä jää pienemmäksi, mutta toisaalta pidempi laina-aika mahdollistaa pienemmät kuukausierät.