Putkiremontti on vaivan arvoinen projekti

Putkiremontti on osa rakennuksen luonnollista elinkaarta ja se on tarpeellinen korjausprojekti, sillä vuosien saatossa putket kuluvat ja syöpyvät. Putkiremontti on sijoitus tulevaisuuteen, sillä se nostaa asunnon arvoa ja parantaa asukkaiden viihtyvyyttä. Ulkopuolista rahoitusta harkittaessa kannattaa remonttilainat aina kilpailuttaa, jotta löytää itselleen sopivan.

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
475 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Putkiremontti on osa rakennuksen luonnollista elinkaarta ja se on tarpeellinen korjausprojekti, sillä vuosien saatossa putket kuluvat ja syöpyvät. Putkiremontti on sijoitus tulevaisuuteen, sillä se nostaa asunnon arvoa ja parantaa asukkaiden viihtyvyyttä. Ulkopuolista rahoitusta harkittaessa kannattaa remonttilainat aina kilpailuttaa, jotta löytää itselleen sopivan.

Päivitetty:

Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Miksi putkiremontti kannattaa tehdä?

Putkiremontti on osa rakennuksen luonnollista elinkaarta ja se on tarpeellinen korjausprojekti, sillä vuosien saatossa putket kuluvat ja syöpyvät. Putkiremontti on yksinkertaisesti sijoitus tulevaisuuteen, sillä se nostaa asunnon arvoa ja parantaa asukkaiden viihtyvyyttä.

Talon käyttövesiputkisto täytyy uusia noin 35 käyttövuoden jälkeen ja lämmitysputkisto puolestaan noin 40-50 käyttövuoden jälkeen. Putkisto on luonnollisesti jatkuvan paineen alaisena, joten elinkaarensa päässä olevan putkiston käytössä piilee suuria riskejä.

Putkiremontti on tärkeää toteuttaa ajoissa ja se hyödyttää monin tavoin:

 • Kalliin vesivahingon riski poistuu.
 • Ajallaan ja laadukkaasti tehty putkiremontti auttaa säilyttämään omakotitalon arvon ja helpottaa mahdollista myyntiä.
 • Putkiremontti alentaa kotivakuutuksen hintaa ja poistaa ikävähennykset.
 • Kun putkisto uusitaan nykyaikaiseen ja turvalliseen komposiittiputkistoon, ruoste ja epäpuhtaudet juomavedessä poistuvat.
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 470 arvosteluun.
powered by

Milloin putkiremontti on ajankohtainen?

Putkiremontti tehdään yleensä silloin, kun rakennus on 30–50 vuotta vanha. Rakennuksen iän lisäksi putkiremontin ajankohtaan vaikuttavat pesutilojen kunto sekä lisääntyneet tukokset ja vuodot. Putkistoon liittyvistä ongelmista tulee aina ilmoittaa ajoissa huoltoyhtiöön, jotta taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä pysyvät tilanteen tasalla ja voivat tarvittaessa alkaa suunnitella putkiremonttia.

Huomioi nämä viat:

Putkivuodot ovat selkeä merkki siitä, että remontti olisi pitänyt jo tehdä. Muita enteitä putkiremontin tarpeellisuudet ovat putkiston sisäisestä korroosiosta kielivä ruskea vesi sekä lämpimän veden pitkät odotteluajat, mikä voi kertoa virheistä alkuperäisessä asennuksessa.

Matala vedenpaine saattaa tarkoittaa, että vesijohto on tukkeutunut tai että vettä pääsee muualle kuin hanaan.

Viemäreiden toistuvat tukkeutumiset voivat olla merkkejä asennusvirheestä. Vesivahingot ja erikoiset hajut saattavat johtua viemäriliitoksen viasta, jossa viemäri- tai vesijohtovettä pääsee valumaan esimerkiksi rakenteisiin.

Tällaiset merkit kielivät siitä, että putkiston kuntoa olisi syytä tutkia.

Kun putkiremontin tarve on ajankohtainen, teetetään taloyhtiössä yksityiskohtaisempi kuntotutkimus, jonka perusteella isännöitsijä ja taloyhtiön hallitus miettivät putkiremontin aikataulua ja käytännön toteutusta. Lopullinen päätös remontista, aikataulusta ja alustavasta budjetista tehdään yhtiökokouksessa. Päätöstä varten koolle kutsutaan usein ylimääräinen yhtiökokous, joka velvoittaa taloyhtiön hallituksen aloittamaan hankesuunnittelun.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Putkiremontin hinta

Putkiremontin hinta määräytyy remontin laajuuden, toteutustavan ja materiaalien mukaan. Putkiremontin yhteydessä on tavallista myös kunnostaa kylpyhuoneita ja taloyhtiön remonteissa myös yhteisiä tiloja, jolloin kustannukset luonnollisesti nousevat.

Osakkaiden osuus putkiremontin kustannuksista määräytyy asunnon koon mukaan. Putkiremontti rahoitetaan yleensä lainalla, jota osakkaat maksavat rahoitusvastikkeena takaisin kuukausittain hoitovastikkeen lisäksi. Lainaosuuden voi halutessaan maksaa myös kerralla erikseen sovittuna aikana. Remontti tulisi aina suunnitella siten, että osakkaat voivat varautua sen tuomiin kustannuksiin. Mikäli ulkopuolinen rahoitus kuitenkin tulee tarpeeseen, kannattaa remonttilainat kilpailuttaa. Kotimainen Sortter tekee sen puolestasi nopeasti, reilusti ja ilmaiseksi.

 • Omakotitalon putkiremontin hinta määräytyy putken reitin pituuden sekä läpivientien ja vesipisteiden määrän mukaan. Putket on mahdollista uusia nopeasti ja kustannustehokkaasti.
 • Jos samassa yhteydessä tehdään patteriremontti, vaikuttaa hintaan muun muassa patterien lukumäärä.
 • Kokonaishintaan vaikuttavat lisäksi talon kerrosten määrä, käytettävät materiaalit sekä se, uusitaanko remontin yhteydessä vesikalusteita.

Putkiremontin kesto

Putkiremontti kestää tyypillisesti 6-12 viikkoa. Putkiremontti on yleensä hyvin kokonaisvaltainen projekti, joten se vaikeuttaa asumista usein siinä määrin, että asukkaan on hankittava väliaikaismajoitus remontin ajaksi. Osakas huolehtii itse asumisjärjestelynsä ja niiden aiheuttamat kustannukset remontin ajan. On myös hyvä huomioida, että hoitovastiketta maksetaan remontin ajan normaalisti.

Joskus asuminen omassa asunnossa on mahdollista, mikäli saniteettitilat on järjestetty taloyhtiön sauna- ja pesutiloihin. Jos asunnosta joutuu kuitenkin putkiremontin vuoksi muuttamaan väliaikaiseen majoitukseen, kannattaa harkita samanaikaisesti tehtäväksi myös muut asuntoon suunnitteilla olevat remontit yhdellä kertaa.

Asunnossa olevat huonekalut ja muu irtaimisto tulee suojata remontin aikana. Joskus asunto täytyy tyhjentää kokonaan remontin ajaksi, mutta urakoitsija antaa tähän tarkemmat ohjeet. Myös vakuutukset on hyvä ottaa huomioon putkiremontin aikana: suunnittelijoilla ja urakoitsijoilla on omat rakennusvirhe- ja vastuuvakuutuksensa ja taloyhtiöllä puolestaan kiinteistö- ja vastuuvakuutuksensa.

Yhdellä hakemuksella saat lukuisia lainatarjouksia!

Harkitsetko remonttilainaa? Kilpailuta se Sortterilla

Remonttilaina voi tulla tarpeeseen remontin koosta riippumatta. Ulkopuolinen rahoitus kannattaa kuitenkin aina kilpailuttaa, ja remonttilainan kilpailuttaminen onnistuukin helposti Sortterin avulla: järjestämme lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen selkeästi ja reiluin ehdoin. Lainojen kilpailuttaminen on nopeaa, läpinäkyvää ja ilmaista.

Valitse haluamasi lainasumma ja laina-aika ja lähetä hakemus. Autamme sinua löytämään edullisen remonttilainan pankeilta ja rahoituslaitoksilta ilmaiseksi.

 • Hae remonttilainaa jopa 60 000 €
 • Korko alkaen 4 %
 • Valitse laina-aika 1 ja 20 vuoden väliltä
 • Voit hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia
 • Saat lainatarjoukset jopa muutamassa minuutissa
 • Pankki maksaa lainan tilille usein jo samana päivänä

Hae vakuudetonta remonttilainaa jopa 60 000 €. Sortter kilpailuttaa edullisen rahoituksen remonttiin reilusti ja vastuullisesti. Täytä ilmainen lainahakemus, vertaa pankkien tarjoukset ja valitse haluamasi remonttilaina. Lainasopimuksen allekirjoitus onnistuu pankkitunnuksilla ja rahat siirretään tilillesi jopa saman päivän aikana.

Usein kysytyt kysymykset putkiremontista

 • Putkiremontti tehdään yleensä silloin, kun rakennus on 30–50 vuotta vanha. Rakennuksen iän lisäksi putkiremontin ajankohtaan vaikuttavat pesutilojen kunto sekä lisääntyneet tukokset ja vuodot. Erilaisia merkkejä, kuten hajuja, likaista vettä tai matalaa vedenpainetta on hyvä seurata ja ilmoittaa niistä ajoissa huoltoyhtiöön.

 • Putkiremontin hinta määräytyy remontin laajuuden, toteutustavan ja materiaalien mukaan. Putkiremontin yhteydessä on tavallista myös kunnostaa kylpyhuoneita ja taloyhtiön remonteissa myös yhteisiä tiloja, jolloin kustannukset luonnollisesti nousevat.

 • Putkiremontti kestää tyypillisesti 6-12 viikkoa. Putkiremontti on yleensä hyvin kokonaisvaltainen projekti, joten se vaikeuttaa asumista usein siinä määrin, että asukkaan on hankittava väliaikaismajoitus remontin ajaksi.

 • Lainojen kilpailuttaminen on yksinkertainen tapa löytää talouteen sopiva laina reiluin ehdoin. Sortter järjestää lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen selkeästi. Lainojen kilpailuttaminen on nopeaa, läpinäkyvää ja ilmaista.

Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja

Sere Hanski

Sortterin sisältövastaava Sere on koulutukseltaan suomen kielen maisteri. Sekä opintojensa että harrastustensa puolesta oikeaoppisen ja selkeän tekstin tuottaminen sekä suunnitteleminen ovat lähellä Seren sydäntä. Pankki- ja rahoitusalaan liittyvien tekstien parissa hän on työskennellyt hieman yli vuoden päivät, mutta oppii mielellään alasta ja sen aiheista lisää jatkuvasti. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.