Putkiremontti on vaivan arvoinen projekti

Putkiremontti on osa rakennuksen luonnollista elinkaarta ja se on tarpeellinen korjausprojekti, sillä vuosien saatossa putket kuluvat ja syöpyvät. Putkiremontti on sijoitus tulevaisuuteen, sillä se nostaa asunnon arvoa, varmistaa talon tekniikan toimivuuden ja parantaa asukkaiden viihtyvyyttä. 

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
475 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Putkiremontti on osa rakennuksen luonnollista elinkaarta ja se on tarpeellinen korjausprojekti, sillä vuosien saatossa putket kuluvat ja syöpyvät. Putkiremontti on sijoitus tulevaisuuteen, sillä se nostaa asunnon arvoa, varmistaa talon tekniikan toimivuuden ja parantaa asukkaiden viihtyvyyttä. 

Päivitetty:

Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Miksi putkiremontti kannattaa tehdä?

Vuosien saatossa putket kuluvat ja syöpyvät. Huonokuntoiset putket nostavat vesivahingon riskiä, joka voi johtaa pahimmillaan mittaviin korjaustöihin. Putkiremontti on urakkana suuri, mutta osa rakennuksen luonnollista elinkaarta. Putkiremontti on sijoitus tulevaisuuteen, sillä se nostaa asunnon arvoa, parantaa asukkaiden viihtyvyyttä sekä varmistaa asunnon tekniikan toimivuuden putkiston osalta.

Talon käyttövesiputkisto täytyy uusia noin 35 käyttövuoden jälkeen ja lämmitysputkisto puolestaan noin 40-50 käyttövuoden jälkeen. Putkisto on jatkuvan paineen alaisena, joten elinkaarensa päässä olevan putkiston käytössä piilee suuria riskejä.

Putkiremontti on tärkeää toteuttaa ajoissa, jolloin:

 • Kalliin vesivahingon riski poistuu.
 • Ajallaan ja huolellisesti tehty putkiremontti auttaa säilyttämään asunnon tai omakotitalon arvon ja helpottaa mahdollista myyntiä.
 • Putkiremontti alentaa kotivakuutuksen hintaa ja poistaa ikävähennykset.
 • Kun putkisto uusitaan nykyaikaiseen ja turvalliseen komposiittiputkistoon, ruoste ja epäpuhtaudet juomavedessä poistuvat.
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 530 arvosteluun.
powered by

Milloin putkiremontti on ajankohtainen?

Putkiremontti tehdään yleensä silloin, kun rakennus on 30–50 vuotta vanha. Rakennuksen iän lisäksi putkiremontin ajankohtaan vaikuttavat pesutilojen kunto, lisääntyneet tukokset ja vuodot sekä putkien kunto, joka voidaan selvittää kuntotutkimuksella. 

Putkistoon liittyvistä ongelmista tulee aina ilmoittaa ajoissa huoltoyhtiöön, jotta taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä pysyvät tilanteen tasalla ja voivat tarvittaessa alkaa suunnitella putkiremonttia. 

Omakotitaloasujan täytyy luonnollisesti huolehtia putkien kuntoseurannasta sekä putkiremontin organisoinnista itsenäisesti.

Huomioi nämä viat:

Putkivuodot ovat selkeä merkki siitä, että remontti olisi pitänyt jo tehdä. Muita enteitä putkiremontin tarpeellisuudet ovat putkiston sisäisestä korroosiosta kielivä ruskea vesi sekä lämpimän veden pitkät odotteluajat, mikä voi kertoa virheistä alkuperäisessä asennuksessa.

Matala vedenpaine saattaa kertoa vesijohtojen tukkeutumisesta tai vuodoista.

Viemäreiden toistuvat tukkeutumiset voivat olla merkkejä asennusvirheestä. Vesivahingot ja erikoiset hajut saattavat johtua viemäriliitoksen viasta, jossa viemäri- tai vesijohtovettä pääsee valumaan esimerkiksi rakenteisiin.

Tällaiset merkit kielivät siitä, että putkiston kuntoa olisi syytä tutkia.

Kun putkiremontin tarve on ajankohtainen, teetetään taloyhtiössä yksityiskohtaisempi kuntotutkimus, jonka perusteella isännöitsijä ja taloyhtiön hallitus laativat suunnitelman putkien kuntotutkimukselle sekä itse remontin toteutukselle. Lopullinen päätös remontista, aikataulusta ja alustavasta budjetista tehdään yhtiökokouksessa. Päätöstä varten koolle kutsutaan usein ylimääräinen yhtiökokous, joka velvoittaa taloyhtiön hallituksen aloittamaan hankesuunnittelun.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Putkiremontin hinta

Putkiremontin hinta määräytyy remontin laajuuden, toteutustavan ja materiaalien mukaan. Putkiremontin yhteydessä on tavallista myös kunnostaa kylpyhuoneita ja taloyhtiön remonteissa myös yhteisiä tiloja, jolloin kustannukset luonnollisesti nousevat. Usein putkiremontin yhteydessä tehdään myös sähkö- ja ilmanvaihtotöitä. 

Osakkaiden osuus putkiremontin kustannuksista määräytyy asunnon koon mukaan. Keskimäärin putkiremontin hinta on noin 500-600 euroa neliötä kohti, mutta voi remontin laajuuden mukaan nousta jopa yli tuhanteen euroon neliöltä.

Putkiremontti rahoitetaan yleensä lainalla, jota osakkaat maksavat rahoitusvastikkeena takaisin kuukausittain hoitovastikkeen lisäksi. Lainaosuuden voi halutessaan maksaa myös kerralla erikseen sovittuna aikana. Remontti tulisi aina suunnitella siten, että osakkaat voivat varautua sen tuomiin kustannuksiin. Mikäli ulkopuolinen rahoitus tulee tarpeeseen taloyhtiön ottaman rahoituksen lisäksi, kannattaa remonttilainat kilpailuttaa. Kotimainen Sortter tekee sen puolestasi nopeasti, reilusti ja ilmaiseksi.

 • Putkiremontin hinta määräytyy putkien määrän sekä läpivientien ja vesipisteiden määrän mukaan. 
 • Pintavetona asennetut putket on mahdollista uusia rakenteiden sisään sijoitettuja putkia nopeammin ja kustannustehokkaammin. 
 • Kokonaishintaan vaikuttavat lisäksi talon kerrosten määrä sekä käytettävät materiaalit. Lisäksi hintaan vaikuttavat mahdolliset kalusteiden, sähköjen tai ilmanvaihdon uusiminen tai korjaaminen. 

Putkiremontin kesto

Putkiremontti kestää tyypillisesti 6-12 viikkoa. Putkiremontti on yleensä hyvin kokonaisvaltainen projekti, joten se vaikeuttaa asumista usein siinä määrin, että asukkaan on hankittava väliaikaismajoitus remontin ajaksi. Osakas huolehtii itse asumisjärjestelynsä ja niiden aiheuttamat kustannukset remontin ajan. On myös hyvä huomioida, että hoitovastiketta maksetaan remontin ajan normaalisti.

Joskus asuminen omassa asunnossa on mahdollista, mikäli saniteettitilat on järjestetty taloyhtiön sauna- ja pesutiloihin. Jos asunnosta joutuu putkiremontin vuoksi muuttamaan väliaikaiseen majoitukseen, kannattaa harkita samalla tehtäväksi myös muut asuntoon suunnitteilla olevat korjaukset tai parannustyöt.

Asunnossa olevat huonekalut ja muu irtaimisto tulee suojata remontin aikana. Joskus asunto täytyy tyhjentää kokonaan remontin ajaksi, mutta urakoitsija antaa tähän tarkemmat ohjeet. Myös vakuutukset on hyvä ottaa huomioon putkiremontin aikana: suunnittelijoilla ja urakoitsijoilla on omat rakennusvirhe- ja vastuuvakuutuksensa ja taloyhtiöllä puolestaan kiinteistö- ja vastuuvakuutuksensa.

Yhdellä hakemuksella saat lukuisia lainatarjouksia!

Harkitsetko remonttilainaa? Kilpailuta se Sortterilla

Remonttilaina voi tulla tarpeeseen remontin koosta riippumatta. Ulkopuolinen rahoitus kannattaa kuitenkin aina kilpailuttaa, ja remonttilainan kilpailuttaminen onnistuukin helposti Sortterin avulla: järjestämme lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen selkeästi ja reiluin ehdoin. Lainojen kilpailuttaminen on nopeaa, läpinäkyvää ja ilmaista.

 • Korko 4-15 % lisättynä voimassa olevalla viitekorolla

Hae vakuudetonta remonttilainaa jopa 60 000 €. Sortter kilpailuttaa edullisen rahoituksen remonttiin reilusti ja vastuullisesti. Täytä ilmainen lainahakemus, vertaa pankkien tarjoukset ja valitse haluamasi tarjous. Lainasopimuksen allekirjoitus onnistuu pankkitunnuksilla ja rahat siirretään tilillesi jopa saman päivän aikana.

Usein kysytyt kysymykset putkiremontista

 • Putkiremontti tehdään yleensä silloin, kun rakennus on 30–50 vuotta vanha. Rakennuksen iän lisäksi putkiremontin ajankohtaan vaikuttavat pesutilojen kunto sekä lisääntyneet tukokset ja vuodot. Erilaisia merkkejä, kuten hajuja, likaista vettä tai matalaa vedenpainetta on hyvä seurata ja ilmoittaa niistä ajoissa huoltoyhtiöön.

 • Putkiremontin hinta määräytyy remontin laajuuden, toteutustavan ja materiaalien mukaan. Putkiremontin yhteydessä on tavallista myös kunnostaa kylpyhuoneita ja taloyhtiön remonteissa myös yhteisiä tiloja, jolloin kustannukset luonnollisesti nousevat. Keskimäärin putkiremontin hinta on noin 500-600 euroa neliötä kohti.

 • Putkiremontti kestää tyypillisesti 6-12 viikkoa. Putkiremontti on yleensä hyvin kokonaisvaltainen projekti, joten se vaikeuttaa asumista usein siinä määrin, että asukkaan on hankittava väliaikaismajoitus remontin ajaksi.

 • Lainojen kilpailuttaminen on yksinkertainen tapa löytää talouteen sopiva laina reiluin ehdoin. Sortter järjestää lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen selkeästi. Lainojen kilpailuttaminen on nopeaa, läpinäkyvää ja ilmaista.

Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja

Sere Hanski

Sortterin sisältövastaava Sere on koulutukseltaan suomen kielen maisteri. Sekä opintojensa että harrastustensa puolesta oikeaoppisen ja selkeän tekstin tuottaminen sekä suunnitteleminen ovat lähellä Seren sydäntä. Pankki- ja rahoitusalaan liittyvien tekstien parissa hän on työskennellyt hieman yli vuoden päivät, mutta oppii mielellään alasta ja sen aiheista lisää jatkuvasti. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.