Kattoremontti – huolla katto kuntoon ajoissa

Katto on yksi kotisi tärkeimpiä rakenteita, joten siitä on tärkeää pitää hyvää huolta. Kattoremontti on ajankohtainen silloin, kun katon kunto on päässyt sellaiseksi, että pelkät huoltotoimenpiteet eivät enää auta. Kattoremontin hintaan vaikuttavat monet tekijät ja ulkopuolinen rahoitus voi tulla remontin aikana tarpeeseen. Kilpailuta remonttilainat Sortterilla ja löydä talouteesi sopivin laina.

Valitse lainasumma

20 000 €

Valitse laina-aika

4 vuotta
475 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 20 000 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 4 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 475 €, takaisinmaksettava summa 22 786 € sekä todellinen vuosikorko on 6,74 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Katto on yksi kotisi tärkeimpiä rakenteita, joten siitä on tärkeää pitää hyvää huolta. Kattoremontti on ajankohtainen silloin, kun katon kunto on päässyt sellaiseksi, että pelkät huoltotoimenpiteet eivät enää auta. Kattoremontin hintaan vaikuttavat monet tekijät ja ulkopuolinen rahoitus voi tulla remontin aikana tarpeeseen. Kilpailuta remonttilainat Sortterilla ja löydä talouteesi sopivin laina.

Päivitetty:

Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Milloin harkita kattoremonttia?

On sanomattakin selvää, että kodin katon on oltava kestävä ja kunnossa. Mikäli katto vaatii remonttia, täytyy se toteuttaa huolellisesti: hyvin tehty kattoremontti takaa kestävän katon vaativissakin olosuhteissa.

Kattoremontti on ajankohtainen silloin, kun katon kunto on päässyt sellaiseksi, että pelkät huoltotoimenpiteet eivät enää auta. Katto tulee tarkistaa säännöllisesti sekä keväisin että syksyisin ja korjata mahdolliset viat. Hyvinkin huollettu katto tulee kuitenkin jossain kohtaa tiensä päähän, joten katon kunnon tarkkailu on tärkeää, jotta kattoremontti osataan ajoittaa oikein.

Katon kuntoa ei voi selvittää pelkästään ulkoapäin tarkastelemalla. Pelkkä vesikatteen tarkastelu ei nimittäin kerro koko totuutta. Menneillä vuosikymmenillä on toteutettu rakenteita, jotka on jälkeenpäin osoitettu riskirakenteeksi. Katon kuntoa arvioitaessa tulee tutkia välikatto eli ullakko, mikäli sinne on kulkutie olemassa. Välikatolta käsin pystyy tutkimaan riskirakenteet, kuten läpiviennit, aluskatteen kunnon tai sen puutteen, ilmankierron toimivuuden, kosteusjäljet ja vuotokohdat.

Mikäli olet epävarma kattoremontin tarpeesta, kannattaa asiantuntijalta pyytää katon kuntoarvio.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 470 arvosteluun.
powered by

Huomioi nämä kattoremontissa

Katto on yksi kotisi tärkeimpiä rakenteita, joten siitä on tärkeää pitää hyvää huolta. Toimivan katon tulee täyttää kolme funktiota: sen tulee olla vesitiivis, turvallinen sekä tuuletuksen tulee toimia. Katon ongelmat eivät välttämättä ole näkyviä vesivahinkoja, vaan katolta voi löytyä piileviä ongelmia, jotka usein johtuvat huonosta tuulettuvuudesta. Syy esimerkiksi ummehtuneeseen sisäilmaan voikin olla vanhentunut kattorakenne.

Lisäksi seuraavat merkit on hyvä ottaa huomioon:

 • Katon ikä on yli 30 vuotta
 • Katteessa on halkeamia tai reikiä
 • Naulat / kateruuvit ovat irronneet
 • Yläpohjassa on kondensiokosteutta
 • Katto vuotaa
 • Aluskate puuttuu

Tarkkaile näitä merkkejä katossasi

Vesikate

Katon käyttöikä on harvoin yli 40 vuotta. Muun muassa halkeamat, löysät naulat ja ruuvit, ruostejäljet, sammal ja muut kasvustot kertovat selvästi katteen huonosta kunnosta. Jos vesi pääsee sisätiloihin, kannattaa toimiin ryhtyä välittömästi. Vesi aiheuttaa suurta vahinkoa ja remontti on sitä kalliimpi mitä kauemmin vesi saa tehdä tuhojaan rakenteissa.

Rännit ja kattoturva

Kouruissa näkyvät ruostejäljet ja reiät tai seinälle roiskuvat sadevedet ovat merkki vanhentuneesta järjestelmästä. Lumiesteet suojaavat pihaa ja asukkaita, minkä lisäksi niillä on iso rooli kosteudenhallinnassa. Kun lumet sulavat katolla, kosteus ei päädy seinille ja kodin rakenteisiin. Tarkista myös tikkaiden ja katon kulkuteiden kunto.

Yläpohja

Katon kunto on luotettavimmin todettavissa yläpohjasta eli vintiltä käsin. Mahdolliset vuotokohdat jättävät sinne jälkensä. Tarkista erityisesti läpivientien ja jiirien kohdat. Tunkkainen haju viittaa riittämättömään tuulettuvuuteen ja mahdolliseen kondensio-ongelmaan. Kondensiokosteus voi näkyä pisaroina katteen alapinnassa tai tummentumina / kasvustona rakenteissa.

Lainanantajat, jotka luottavat meihin:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Mikä on paras kattomateriaali?

Suomessa yleisimmät kattomateriaalit ovat pelti, tiili ja huopa. Hinnoissa ei ole suuria eroja. Kuitenkin esimerkiksi sateen ropina peltikatolla on äänekkäämpää kuin huopakatolla, mutta pelti ei haurastu vanhetessaan kuten tiili ja huopa.

Peltikatto on yleisin vesikattotyyppi Suomessa. Sen suosioon ovat vaikuttaneet edullinen hankintahinta, pitkäikäisyys ja kestävyys. Lisäksi peltikatto on rakenteeltaan kevyt ja nopea asentaa.

Tiilikatto on ekologinen, kestävä ja käytössä hiljaisempi valinta kuin peltikatto. Tiilikatto ei pudota lumia kuten peltikatto, joten näin ollen katon alusrakenteen on oltava vahva ja kunnossa. Tiilikatto roskaantuu helposti, joten sen puhdistaminen ja huolto vaatii suunnitelmallisuutta.

Huopakatto on kestävä ja hiljainen kattomateriaali, joka kestää hyvin erilaisia sääolosuhteita ja lämpötiloja. Huopakatto on pintamateriaaliltaan karhea, joten lumi pysyy hyvin paikoillaan.

Mikä on paras kattotyyppi?

Tavallisimmat kattotyypit Suomessa ovat harjakatto, aumakatto, tasakatto, pulpettikatto ja mansardikatto. Kaikki kattotyypit ovat toimivia, mikäli ne on tehty oikein. Kattotyyppien huolto- ja puhdistustarpeessa on kuitenkin eroja.

Suomen suosituin pientalon kattotyyppi on harjakatto.

Ammattilaiset eivät tänä päivänä suosittele tasakattoa, joka oli yleinen 1960- ja 1970-luvuilla. Tasakatot luokitellaan nykyään riskirakenteiksi, sillä ne vuotavat herkästi ja niiden tuulettuvuus on heikkoa.

Yksi keskeinen tekijä katossa on sen kaltevuus, joka vaikuttaa muun muassa huonetilojen korkeuteen ja sisäkaton (mahdolliseen) kaltevuuteen. Kaltevuus voi vaikuttaa myös katemateriaalin valintaan, sillä loiva katto luo omat ehtonsa kattoprojektille.

Aluekohtaiset kaavamääräykset voivat vaikuttaa pientalon kattotyyppiin: kaavamääräykset ohjaavat rakennuksen ulkonäköön vaikuttavia seikkoja, kuten kattotyyppiä, joskus hyvinkin tarkasti.

Kilpailutettuja lainoja:

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Mitä kattoremontti maksaa?

Kattoremontin hinta riippuu monesta tekijästä ja kustannuksiin vaikuttavat remontin laajuus, katon koko, materiaali, kaltevuus ja kerrosten lukumäärä.

Omakotitalon kattoremontin hinta vaihtelee yleensä 2 000–25 000 euron välillä, mutta yleisimmin hinta liikkuu 15 000 euron ja 25 000 euron välillä. Joissain tapauksissa hinta jää hieman alle 15 000 euron, ja yhtä usein se on lähempänä 25 000 euroa. Taloyhtiön kattoremontti puolestaan voi maksaa jopa yli 100 000 euroa.

On hyvä muistaa, että kiireisimmät remontit ovat kalleimpia. Remonttien tarjouspyyntöjen kanssa kannattaa olla ajoissa, jotta ehtii saamaan useita tarjouksia eikä joudu tekemään kompromisseja kiireen vuoksi.

Mikäli ulkopuolinen rahoitus tulee kattoremontin kohdalla tarpeeseen, kannattaa remonttilaina ehdottomasti kilpailuttaa. Ainoastaan kilpailuttamalla lainat voit varmistaa, että löydät talouteesi sopivan lainavaihtoehdon reiluin ehdoin. Kotimainen Sortter kilpailuttaa remonttilainat puolestasi nopeasti ja ilmaiseksi.

Usein kysytyt kysymykset kattoremontista

 • Kattoremontti on ajankohtainen silloin, kun katon kunto on päässyt sellaiseksi, että pelkät huoltotoimenpiteet eivät enää auta. Katto tulee tarkistaa säännöllisesti sekä keväisin että syksyisin ja korjata mahdolliset viat.

 • Omakotitalon kattoremontin hinta vaihtelee yleensä 2 000–25 000 euron välillä, mutta yleisimmin hinta liikkuu 15 000 euron ja 25 000 euron välillä. Joissain tapauksissa hinta jää hieman alle 15 000 euroon, ja yhtä usein se on lähempänä 25 000 euroa. Taloyhtiön kattoremontti puolestaan voi maksaa jopa yli 100 000 euroa.

 • Kilpailuttaminen on helppoa ja ilmaista. Lisäksi ainoastaan kilpailuttamalla lainat voit varmistaa, että löydät talouteesi sopivan lainavaihtoehdon reiluin ehdoin.

Yhdellä hakemuksella lukuisia lainatarjouksia!

Kilpailuta remonttilaina ja säästä kattoremontissa

Oli suunnitelmissasi suuri tai pieni kattoremontti, kannattaa remonttilainat aina kilpailuttaa helposti Suomen luotettavimman lainavertailupalvelu Sortterin avulla.

Valitse haluamasi lainasumma, laina-aika ja lähetä hakemus. Autamme sinua löytämään edullisen remonttilainan pankeilta ja rahoituslaitoksilta ilmaiseksi.

 • Hae remonttilainaa jopa 60 000 €
 • Korko alkaen 4 %
 • Valitse laina-aika 1 ja 20 vuoden väliltä
 • Voit hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia
 • Saat lainatarjoukset jopa muutamassa minuutissa
 • Pankki maksaa lainan tilille usein jo samana päivänä

Täytä ilmainen lainahakemus, vertaa pankkien tarjoukset ja valitse haluamasi remonttilaina. Lainasopimuksen allekirjoitus onnistuu pankkitunnuksilla ja rahat siirretään tilillesi jopa saman päivän aikana.

Sortterin avulla pääset remontin kanssa eteenpäin nopeasti, sillä vakuudeton remonttilaina löytyy vertailustamme muutamassa minuutissa. Täytä remonttilainahakemus ja valitse sinulle paras lainatarjous helposti vertailusta. Saat rahat nopeasti käyttöösi – jopa samana päivänä.

Vertaile remonttilainoja Sortterin avulla

 • Turvallisesti - toimimme yhteistyössä luotettavien pankkien kanssa
 • Ilmaiseksi - remonttilainan kilpailuttaminen on maksutonta
 • Helposti - tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä lainanmyöntäjiä.
Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja

Sere Hanski

Sortterin sisältövastaava Sere on koulutukseltaan suomen kielen maisteri. Sekä opintojensa että harrastustensa puolesta oikeaoppisen ja selkeän tekstin tuottaminen sekä suunnitteleminen ovat lähellä Seren sydäntä. Pankki- ja rahoitusalaan liittyvien tekstien parissa hän on työskennellyt hieman yli vuoden päivät, mutta oppii mielellään alasta ja sen aiheista lisää jatkuvasti. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.