Kilpailuta nykyinen laina ja nappaa itsellesi pienempi korko

Kilpailuta nykyisen lainasi korko täyttämällä maksuton lainahakemus, jonka jälkeen etsimme sinulle halvimmat lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme. Saadessasi nykyistä lainasopimustasi pienemmän koron, voit maksaa nykyisen lainan pois ja säästää lainanhoitokustannuksissa.

Kilpailuta nykyinen laina

Valitse lainasumma

€500
€15000
€50000

Valitse laina-aika

1 vuosi
5 vuotta
15 vuotta
288

Kuukausilyhennys alkaen

Lainanantajat tekevät sinulle yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Esimerkki: Kun lainasumma on 15000€ ja takaisinmaksuaika 5 vuotta, on kuukausierä 288€ nimelliskoron ollessa 5.00% ja todellisen vuosikoron ollessa 5.92%. Kuukausierään lisätään 5.00€ laskutuslisä. Avausmaksu esimerkissä on 0.00€. Takaisinmaksettava summa on tällöin 17284€. Lainatarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4,5%-39,9%, todellinen vuosikorko 4,59%-49,5% ja lainasumma 500-50 000€.

Mitä nykyisen lainan kilpailuttaminen tarkoittaa

Nykyisen lainan kilpailuttaminen tarkoittaa olemassa olevan lainan ennenaikaista maksamista uudella edullisemmalla lainalla. Viisas kuluttaja hyödyntää pankkien ja rahoituslaitosten välisen koventuneen kilpailutilanteen ja tarkistaa säännöllisesti, millä korolla lainaa on saatavilla. Saadessasi lainan nykyistä pienemmällä korolla, voit maksaa olemassa olevan lainan kerralla pois ja säästää lainanhoitokustannuksissa.

Miksi nykyinen laina kannattaa kilpailuttaa

Nykyisen lainan kilpailuttaminen vie muutaman minuutin, mutta tuo parhaillaan satojen tai jopa tuhansien eurojen säästön laina-aikana. Nykyinen laina kannattaa kilpailuttaa, mikäli lainasopimus on yli puoli vuotta vanha tai sitä ei ole kilpailutettu lainaa otettaessa. Yli puoli vuotta sitten tehty tai vertaamatta valittu lainasopimus ei välttämättä ole kilpailukykyinen nykyiseen hintatasoon verrattuna pankkien koventuneen kilpailutilanteen takia.

Miten nykyisen lainan kilpailuttaminen toimii

  1. Täytä lainahakemus Sortterin palvelussa. Ilmoita lainasummana nykyisen lainasi avoin saldo sekä toivomasi laina-aika
  2. Vertaa saamiesi lainatarjousten korkoa nykyiseen lainasopimukseesi
  3. Mikäli sait nykyistä lainasopimustasi edullisemman tarjouksen, valitse lainatarjous
  4. Allekirjoita lainasopimus valitsemasi lainanantajan verkkopalvelussa
  5. Valitsemasi lainanantaja siirtää lainan tilillesi
  6. Maksa nykyinen lainasi kerralla pois ja käytä pienemmistä lainanhoitokuluista syntyvä säästö haluamallasi tavalla

Onko aivan varma, että nykyisen lainan voi maksaa pois kesken sovitun laina-ajan

Kyllä, voit maksaa nykyisen lainasi pois kokonaan ennenaikaisesti. Tämä on laissa määritetty oikeutesi, eikä siitä tarvitse olla edes erillistä mainintaa luottoehdoissa. Voit halutessasi lukea lisää lainan ennenaikaisesta maksamisesta Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta.

Kilpailuta nykyinen lainasi täältä ja nappaa itsellesi pienempi korko!