Lomamatka osamaksulla

Lomamatkan voi rahoittaa osamaksulla. Jotta loman maksaminen osissa ei kerrytä turhia luottokustannuksia, kannattaa lomaa varten käytetty laina tai osamaksu vertailla ja kilpailuttaa.

Lainalaskuri – vertaile lainojen kuukausieriä

Valitse lainasumma

3 000 €

Valitse laina-aika

1 vuosi
265 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 3 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 1 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 265 €, takaisinmaksettava summa 3 175 € sekä todellinen vuosikorko on 11,13 %.
 • Parhaan koron takuu | Sortter

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

 • 4,4
  Perustuu 79 arvosteluun.
  powered by

Vertailu lomamatkan hinnasta osamaksulla

Esimerkissä on 1 500 euron hintainen lomamatka. Taulukossa esitetään kolmen eri matkatoimiston tarjoamat osamaksutarjoukset sekä Sortterin kautta kilpailutettu kulutusluotto.

Tjareborg Nettiluotto Aurinkomatkat / Svea TUI-Aktiiviraha Sortterin kautta kilpailutettu luotto alkaen
Loman Hinta 1 500 € 1 500 € 1 500 € 1 500 €
Maksuaika kk 12 kk 12 kk 12 kk 12 kk
Kuukausierä 140 € 138,65 € 140,34 € 133 €
Kokonaissuma 1 600 € 1 663,80 € 1 684,08 € 1 596 €

Sortterin kautta kilpailutettu luotto voi tulla edullisemmaksi kuin matkatoimistojen tarjoamat osamaksut. Ennen jokaista isompaa hankintaa kannattaakin aina vertailla luottojen kokonaiskustannukset.

Joustoa on useimmiten paremmin saatavilla niin kulutusluottoihin kuin kiinteähintaisiin osamaksusopimuksiinkin. Usein kulutusluoton käyttäminen osamaksusopimuksen sijaan tarjoaa:

 • edullisemmat kulut
 • enemmän joustoa
 • vapauden valita vaihtoehtojen välillä
 • kilpailutetut ehdot

Lentolippujen hinnat – miksi ostaa ajoissa?

Miksi lentolippuja ostetaan yleensä reilusti ennen matkaa? Ensimmäinen syy on luonnollisesti suunnitelmallisuus. On helpompi järjestellä lomamatka, kun sen ajankohta on selvillä ja varmistettu hyvissä ajoin. Tämä on kuitenkin vain yksi syy.

Suurin syy ostaa lentoliput tai lomamatka etukäteen on lippujen tai matkan edullisempi hinta.

Lentoyhtiöt haluavat myydä lentonsa aina mahdollisimman täyteen ja mahdollisimman suurella hinnalla. Etukäteen on kuitenkin hankalaa arvioida, mikä lento tulee täyteen ja mikä ei. Tästä syystä lomamatkat ja lentoliput myydään useimmiten edullisemmin, kun asiakas on liikkeellä hyvissä ajoin.

Lippujen hinnat usein nousevat, kun lähtöaika lähestyy ja kone alkaa hiljalleen täyttyä. Myös sesonkiaika voi nostaa lippujen hintoja.

Lomamatkan maksaminen osissa vai säästöillä?

Yleensä lomamatka rahoitetaan säästöillä, luottokortilla, osamaksulla tai lomaa varten nostetulla lainalla. Loman maksaminen säästöillä on usein kaikista edullisin vaihtoehto.

Mutta mistä rahoitus lomaa varten kannattaa ottaa, jos säästöjä ei halua käyttää loman maksamiseen?

 • Osamaksusopimus. Matkatoimistot ja jotkin lentoyhtiöt tarjoavat osamaksuja lomaa varten. Osamaksu on usein yksi kalleimmista tavoista loman rahoittamiseen.
 • Luottokortti. Lompakosta löytyvä luottokortti voi olla järkevä ratkaisu, mikäli lomalla käytetty luotto maksetaan kokonaisuudessaan pois korottoman maksuajan puitteissa.
 • Vakuudeton laina. Jos loman maksaminen halutaan jaksottaa pidemmälle aikavälille, voi tätä varten nostettu vakuudeton laina olla vaihtoehdoista järkevin.

Vakuudettoman lainan takaisinmaksu onnistuu kuukausierissä ja sen voi saada hyvinkin edullisesti osamaksuun tai luottokorttin verrattuna. Tähän vaihtoehtoon päädyttäessä on kuitenkin tärkeää muistaa kilpailuttaa lainat ennen luottosopimuksen tekemistä.

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiAktiaResurs BankAvidaBigbankNordax BankKaarnaTF BankBalanziaFellow FinanceBraBankInstabankFixuraKomplett BankmyLenderLaina.fi - KertalainaLainaamoRisicum - KertalainaCredigoHalino

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.