Sortterin blogi

Autolainen todellinen vuosikorko

5 asiaa, jotka vaikuttavat autolainan todelliseen vuosikorkoon

Suomessa ei ole lainkaan epätavanomaista rahoittaa auton hankintaa lainarahalla. Lainamarkkinoilta voit löytää hyvin erityyppisiä ja -hintaisia tuotteita. Kun vertailet markkinoiden tarjontaa, sinun kannattaa aina huomioida lainan todellinen vuosikorko, sillä lainan kokonaiskustannukset käyvät ilmi vain kyseisestä prosenttilukemasta.

27 helmikuu 2020

Traktori

Yritysrahoitus lainana, sijoituksena vai yritystukena?

Mistä yrityksen kannattaa hakea rahoitusta? Käymme tässä kirjoituksessa läpi eri vaihtoehdot rahoituksen, yrityslainan, sijoitusten tai tukien hakemiselle.

23 helmikuu 2020

Odotus

Lainojen yhdistäminen – 6 tilannetta, jolloin lainat kannattaa yhdistää viipymättä

Lainojen yhdistäminen voidaan mieltää yhdeksi viimeisistä keinosta selviytyä maksuvaikeuksista. Toisin kuin luullaan, pitkälle venyneitä maksuvaikeuksia on kuitenkin lähes mahdotonta ratkoa yhdistelylainalla. Tästä huolimatta moni lykkää lainojen yhdistämistä aivan turhan pitkälle ja ajautuu vaikeuksiin, jotka olisivat olleet vältettävissä helposti.

20 helmikuu 2020

Revontulet

Mihin Suomessa kannattaa suunnitella matkaa vuonna 2020? Vinkit jokaiselle vuodenajalle!

Kotimaan matkailu on edullista sekä ekologista, mutta mihin Suomessa kannattaa reissata? Käy kurkkaamassa vinkit kotimaan matkakohteista jokaiselle vuodenajalle.

19 helmikuu 2020

Veneilyä Itä-merellä

Kauneimmat saaristokohteet matkaveneilijälle Suomessa

Saaristomeri on luonnonvoimien aikaansaama paratiisi veneilijöille. Saaristomeri koostuu noin 40 000 saaresta, suurista avomerenomaisista merenselistä sekä jokisuita muistuttavista saarilabyrinteista. Saaristomeri on lisäksi yksi Euroopan laajimpia saaristoja. Suomen saaristo sijaitsee Lounais-Suomessa Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Ahvenanmaan maakuntien alueella. Meriin nähden alue on Selkämeren, Itämeren, Ahvenanmeren ja Saaristomeren keskellä. Kesäisin suurimmat saaret täyttyvät lomailijoista ja erityisesti veneilijöistä. Saaret tarjoavatkin upeat puitteet luonto- ja kulttuurielämyksistä nauttimiseen. Jokainen saaristokohde on omalla tavallaan ainutlaatuinen, mutta kaikkia kohteita yhdistää se, että niissä korostuvat Suomen kesän parhaimmat puolet.

17 helmikuu 2020