Auto osamaksulla

Auto hankitaan usein osamaksulla tai autolainalla. Arvokkaiden hankintojen kohdalla pienetkin erot koroissa ja kuluissa muodustuvat merkittäviksi eroiksi kokonaiskustannuksissa.

Valitse lainasumma

16 500 €

Valitse laina-aika

6 vuotta
278 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 16 500 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 6 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 278 €, takaisinmaksettava summa 20 049 € sekä todellinen vuosikorko on 6,84 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 16 500 €, korko 6 %, takaisinmaksuaika 6 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 278 €, takaisinmaksettava summa 20 049 € sekä todellinen vuosikorko on 6,84 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Auto hankitaan usein osamaksulla tai autolainalla. Arvokkaiden hankintojen kohdalla pienetkin erot koroissa ja kuluissa muodustuvat merkittäviksi eroiksi kokonaiskustannuksissa.

Auto osamaksulla vai autolainalla?

Auton ostaminen osamaksulla on maksutapa, jossa auton hinta maksetaan useissa erissä. Ostaja saa auton omistukseensa, kun on maksanut sovitun kauppahinnan. Osamaksu on luottokauppaa ja usein hyödykkeen lopullinen hinta voi kuitenkin nousta ajateltua kalliimmaksi. Osamaksulla ostoksen lopullinen hinta voi nousta noin 9–16 prosenttia.

Vakuudettoman kulutusluoton eli autolainan vakuudeksi ei tarvita mitään jolloin hyödykkeen omistusoikeus siirtyy välittömästi ostajalle. Vakuudettoman lainan korko asettuu edullisimmillaan noin 4–5 prosenttiin. Kalleimmillaan luoton korko voi nousta reilusti yli 10 prosenttiin. Tästäkin huolimatta jopa kallein kulutusluotto saattaa olla joissakin tapauksissa edullisempi kuin halvin auton osamaksusopimus.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 479 arvosteluun.
powered by

Kuinka rahoitus auton hankinnassa kilpailutetaan?

Rahoitus kilpailutetaan helpoimmin Sortterin lainavertailupalvelussa. Tällöin saat heti vertailtavaksesi tarjoukset usealta luotonmyöntäjältä kilpailutettuun hintaan. Lisäksi voit ottaa vertailuun mukaan autoliikkeen tekemän rahoitustarjouksen.

KamuxSAKAVaihto +Esimerkki Sortterin kautta kilpailutetusta lainasta
Auton hinta20 000 €20 000 €20 000 €20 000 €
Maksuaika kk72727272
Korko6,90 %6,90 %6,90 %6,90 %
Avausmaksu249 €249 €249 €0 €
Tilinhoitomaksu12 €/kk13 €/kk9,95 €/kk4,5 €/kk
Todellinen vuosikorko8,49 %9,01 %8,337,24 %
Kuukausierä356359 €348 €339 €
Kokonaissumma25 650 €25 843 €25 079 €23 544 €

Esimerkissä edullisimman ja kalleimman vaihtoehdon ero on yli 2200 € koko laina-ajalta. Kuukausierien eroksi muodostuu jopa 20 euroa. Kun otat huomioon, kuinka merkittävästi voit pienentää lainasi kokonaiskustannuksia vertailemalla rahoitustarjoukset, on selvää, ettei osamaksusopimusta kannata solmia vertailematta saatavilla olevia vaihtoehtoja keskenään.

Kilpailuta autolaina seuraavasti

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Auto ilman käsirahaa

Auton voi hankkia myös ilman käsirahaa. Useimmiten osamaksusopimuksella hankittu auto rahoitetaan sekä käsirahalla että pienempiin kuukausieriin jaetulla velkarahalla. Ostaessasi auton vakuudettomalla autolainalla, et tarvitse lainkaan erillistä käsirahaa. Tämä tekee usein auton ostamisen helpommaksi, sillä etenkään ensimmäistä autoa hankittaessa ei käsirahaksi kelpaavaa autoa ole antaa autoliikkeelle vaihdossa.

Verrattuna tilanteeseen, jossa ostaja ottaisi rahoituksen autoliikkeen kautta, valveutunut kilpailuttaja saa todennäköisesti:

 • edullisemman hinnan
 • paremmat ehdot
 • joustavammat maksuehdot
 • auton ilman käsirahaa
 • laajemman valikoiman autoja, joista valita itselle mieluisin 

Osta auto osamaksulla – autohankinnan ABC

Autoa liikkeestä ostaessasi sinulla on käytössä sekä liikkeen tarjoamat osamaksuvaihtoehdot että laaja valikoima kilpailutettavia luotonmyöntäjiä.

Yksityiseltä myyjältä ostettaessa auto hankitaan yleensä säästöillä tai vakuudettomalla autolainalla.

Näin hankit auton osamaksulla ja varmistat autorahoitukselle edulliset kuukausikulut:

 1. Etsi haluamasi auto autoliikkeistä tai yksityiseltä
 2. Kilpailuta autoluotot Sortterin palvelussa
 3. Tarkista autoliikkeen osamaksutarjous. Kiinnitä huomiota etenkin luoton kokonaiskuluihin sekä mahdolliseen viimeiseen poikkeavaan maksuerään
 4. Jos Sortterin kautta löytämäsi luotto on tarpeisiisi sopivin, nosta autolaina tilillesi 
 5. Osta haluamasi auto

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Oletko ostamassa auton yksityiseltä myyjältä ja haluat maksaa sen osamaksulla?

Osamaksun käyttäminen on perinteisesti ollut mahdotonta tai hyvin harvinaista, kun auto ostetaan yksityiseltä myyjältä. Sortterin kilpailuttama autolaina mahdollistaa kauppojen tekemisen myös yksityishenkilön kanssa, sillä autolaina siirretään tilillesi ja voit käyttää sen tarvitsemallasi tavalla. Voit siis harkita autoa ostaessasi sekä autoliikkeiden, että yksityisten myyjien tarjoamaa autovalikoimaa. Lisäksi pääset todennäköisesti tinkimään hinnasta helpommin, sillä olet automyyjän näkökulmasta ostamassa autoa käteisellä.

Kilpailuta autorahoitus ja valitse edullisin autolaina vertailusta

Miksi auton kohdalla hinta on erityisen tärkeä?

Auto on käyttötavara, jonka arvo laskee väistämättä ajan saatossa ja kilometrien kertyessä mittariin. Tästä syystä osamaksulla ostaessasi on hyvä varmistua siitä, että mahdollisimman suuri osa kuukausittain lyhentämästäsi rahasummasta kohdistuu autoa varten otetun lainan lyhennyksiin. Luonnollisesti tällöin korkoihin ja kuluihin kuluva summa on myös pienempi. Kilpailuttamalla kulutusluoton auton hankintaa varten Sortterin palvelussa, voit varmistaa autoluotollesi järkevän hinnan ja itsellesi edulliset kilometrit.

Usein kysyttyjä kysymyksiä auton ostamisesta osamaksulla

 • Voit hakea lainaa, kun:

  • olet yli 20-vuotias
  • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
  • eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Kyllä, voit hakea autolainaa, jos olet eläkkeellä.

 • Kyllä, lainapäätös kannattaakin hakea etukäteen. Kun kilpailutat autolainan Sortterin avulla, saamasi rahoitustarjoukset ovat voimassa aina vähintään seitsemän päivää. 

 • Auton rahoitus kannattaa vähintään kilpailuttaa. Valitse vaihtoehdoista sinulle edullisin tarjous.

 • Voit valita maksuajan tarpeesi mukaan aina 1-15 vuoden väliltä. Halutessasi voit myös maksaa autolainan takaisin ennenaikaisesti tai lyhentää sitä sovittua suuremmissa erissä.

 • Kyllä, voit hakea autolainaa ilman takaajia. Mahdollisuuksien mukaan autolaina kannattaa kuitenkin hakea yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin tarjottu korko on todennäköisesti edullisempi. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi avio- tai avopuoliso.

 • Ei, autolainan lyhennys tapahtuu helposti tasaerissä, eikä siinä ole viimeistä suurempaa jäännöserää.

 • Kyllä, voit hakea lainaa koko kauppasummalle ja ostaa auton ilman käsirahaa.