Auto osamaksulla

Auto hankitaan usein osamaksulla tai autolainalla. Arvokkaiden hankintojen kohdalla pienetkin erot koroissa ja kuluissa muodustuvat merkittäviksi eroiksi kokonaiskustannuksissa.

Vertaile lainatarjouksia helposti

Valitse lainasumma

10 000 €

Valitse laina-aika

6 vuotta
173 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-15 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 6 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 173 €, takaisinmaksettava summa 12 463 € sekä todellinen vuosikorko on 7,81 %.
 • Parhaan koron takuu | Sortter

  Takaamme parhaan koron

 • 100 % puolueeton lainavertailu

  100 % asiakkaan puolella

 • 100 % ilman piilokuluja

  100 % ilman piilokuluja

 • Avainlippu

  100 % suomalainen palvelu

 • 4,5
  Perustuu 101 arvosteluun.
  powered by

Kuinka rahoitus auton hankinnassa kilpailutetaan?

Rahoitus kilpailutetaan helpoimmin Sortterin lainavertailupalvelussa! Tällöin saat heti vertailtavaksesi tarjoukset usealta luotonmyöntäjältä kilpailutettuun hintaan. Lisäksi voit ottaa vertailuun mukaan autoliikkeen tekemän rahoitustarjouksen.

KamuxSAKAVaihto +Esimerkki Sortterin kautta kilpailutetusta lainasta
Auton hinta20 000 €20 000 €20 000 €20 000 €
Maksuaika kk72727272
Korko6,90 %6,90 %6,90 %6,90 %
Avausmaksu249 €249 €249 €0 €
Tilinhoitomaksu12 €/kk13 €/kk9,95 €/kk4,5 €/kk
Todellinen vuosikorko8,49 %9,01 %8,337,24 %
Kuukausierä356359 €348 €339 €
Kokonaissumma25 650 €25 843 €25 079 €23 544 €

Esimerkissä edullisimman ja kalleimman vaihtoehdon ero on yli 2200 € koko laina-ajalta. Kuukausierien eroksi muodostuu jopa 20 euroa. Kun otat huomioon kuinka suuren summan voit säästää vertailemalla rahoitustarjoukset, on selvää ettei osamaksusopimusta kannata solmia vertailematta saatavilla olevia vaihtoehtoja keskenään.

Auto ilman käsirahaa

Auton voi hankkia myös ilman käsirahaa. Useimmiten osamaksusopimuksella hankittu auto rahoitetaan sekä käsirahalla, että pienempiin kuukausieriin jaetulla velkarahalla. Ostaessasi auton vakuudettomalla autolainalla, et tarvitse lainkaan erillistä käsirahaa. Tämä tekee usein auton ostamisen helpommaksi, sillä etenkään ensimmäistä autoa hankittaessa ei käsirahaksi kelpaavaa autoa ole antaa autoliikkeelle vaihdossa.

Verrattuna tilanteeseen, jossa ostaja ottaisi rahoituksen autoliikkeen kautta, valveutunut kilpailuttaja saa todennäköisesti:

 • edullisemman hinnan
 • paremmat ehdot
 • joustavammat maksuehdot
 • auton ilman käsirahaa
 • laajemman valikoiman autoja, joista valita itselle mieluisin 

Osta auto osamaksulla – autohankinnan ABC

Autoa liikkeestä ostaessasi sinulla on käytössä sekä liikkeen tarjoamat osamaksuvaihtoehdot, että laaja valikoima kilpailutettavia luotonmyöntäjiä.

Yksityiseltä myyjältä ostettaessa auto hankitaan yleensä säästöillä tai vakuudettomalla autolainalla.

Näin hankit auton osamaksulla ja varmistat autorahoitukselle edulliset kuukausikulut:

 1. Etsi haluamasi auto autoliikkeistä tai yksityiseltä
 2. Kilpailuta autoluotot Sortterin palvelussa
 3. Tarkista autoliikkeen osamaksutarjous. Kiinnitä huomiota etenkin luoton kokonaiskuluihin sekä mahdolliseen viimeiseen poikkeavaan maksuerään
 4. Jos Sortterin kautta löytämäsi luotto on tarpeisiisi sopivin, nosta autolaina tilillesi 
 5. Osta haluamasi auto

Oletko ostamassa auton yksityiseltä myyjältä ja haluat maksaa sen osamaksulla?

Osamaksun käyttäminen on perinteisesti ollut mahdotonta tai hyvin harvinaista, kun auto ostetaan yksityiseltä myyjältä. Sortterin kilpailuttama autolaina mahdollistaa kauppojen tekemisen myös yksityishenkilön kanssa, sillä autolaina siirretään tilillesi ja voit käyttää sen tarvitsemallasi tavalla. Voit siis harkita autoa ostaessasi sekä autoliikkeiden, että yksityisten myyjien tarjoamaa autovalikoimaa. Lisäksi pääset todennäköisesti tinkimään hinnasta helpommin, sillä olet automyyjän näkökulmasta ostamassa autoa käteisellä.

Miksi auton kohdalla hinta on erityisen tärkeä?

Auto on käyttötavara, jonka arvo laskee väistämättä ajan saatossa ja kilometrien kertyessä mittariin. Tästä syystä osamaksulla ostaessasi on hyvä varmistua siitä, että mahdollisimman suuri osa kuukausittain lyhentämästäsi rahasummasta kohdistuu autoa varten otetun lainan lyhennyksiin. Luonnollisesti tällöin korkoihin ja kuluihin kuluva summa on myös pienempi. Kilpailuttamalla kulutusluoton auton hankintaa varten Sortterin palvelussa, voit varmistaa autoluotollesi järkevän hinnan ja itsellesi edulliset kilometrit.

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiAktiaResurs BankAvidaBigbankNordax BankKaarnaTF BankBalanziaFellow FinanceBraBankInstabankFixuraKomplett BankmyLenderLaina.fi - KertalainaLainaamoRisicum - KertalainaCredigoHalino

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.