Sortter teki meidän puolestamme kaiken työn, jotta ei tarvinnut itse soitella tai lähettää sähköposteja kymmeniin eri paikkoihin.
- Kilpailuta yrityslaina 10 000 000 € asti
- Mukana myös laskurahoituksen kilpailutus
- 100 % asiakkaan puolella
- 100 % suomalainen palvelu
Voit myös uudelleenrahoittaa tai yhdistää yrityslainat palvelussamme – joko hakiessasi uutta rahoitusta tai kilpailuttamalla yrityksesi nykyiset rahoitussopimukset säännöllisesti.
- Säästä aikaa ja vaivaa – hakemus 20 pankille yhdellä hakemuksella.
- Valitse vertailusta yrityksesi tilanteeseen sopiva lainapäätös.
- Voit saada yrityslainaa aina 10 miljoonaan euroon asti – vakuuksilla tai ilman.
- Lainalle annettava reaalivakuus mahdollistaa suuremmat lainasummat sekä edullisemmat lainaehdot.
- Maksuaika on 1–48 kuukautta.
Voit hakea yrityslainaa seuraavien ehtojen täyttyessä
- Yritys on kaupparekisterissä.
- Yritys on luottokelpoinen.
- Lainaa hakevalla yhteyshenkilöllä on nimenkirjoitusoikeus.
Sortterin kautta saat yhdellä hakemuksella useita yrityslainapäätöksiä nopeasti, jopa saman työpäivän aikana. Hakemuksen täyttäminen onnistuu muutamassa minuutissa.
Näin Sortterin palvelu toimii
- Täytä hakemus täällä.
- Saat ensimmäiset tarjoukset jopa saman työpäivän aikana. Myös suuremmat lainatarpeet käsitellään muutaman arkipäivän kuluessa.
- Ota esille tuorein tilinpäätös ja kirjanpidon väliajo, mikäli viimeisimmästä tilinpäätöksestä on aikaa yli 3 kuukautta. Lainanantaja tarvitsee yrityksesi tarkemmat taloustiedot ennen lainasopimuksen tekemistä.
Yksi yrityslainahakemus, useita rahoitustarjouksia
Yhteistyökumppanimme
Teemme yhteistyötä tunnettujen suomalaisten ja kansainvälisten pankkien sekä rahoituslaitosten kanssa, jotka ovat erikoistuneet yritysten rahoittamiseen. Kattava valikoima kumppaneita mahdollistaa hakemusten nopean käsittelyn ja kilpailukykyisen hinnan yrityslainalle.
Kokemuksia yrityslainan hakemisesta Sortterin avulla
Olemme olleet mukana rahoittamassa satojen yritysten tarpeita. Tutustu alta muutamaan asiakastarinaamme.
Vakuudeton yrityslaina löytyi nopeasti
"Sortterin kautta saimme parissa päivässä viisi lainatarjousta, joista löysimme helposti tarpeisiimme sopivan ja ehdoiltaan edullisen lainan. Tarjous vastasi täydellisesti sekä haettua summaa että aikaa, ja oli myös korkotasoltaan riittävän hyvä", Oskari Heinämäki toteaa.
Hänen mielestään lainavertailualustat helpottavat lainanhakua todella paljon. Esimerkiksi perinteisiin kivijalkapankkeihin verrattuna Sortterin lainanhakuprosessi tuntui miellyttävän kevyeltä ja nopealta. Kiireisenä yrittäjänä hän arvostaa sitä, ettei lainanhakuun tarvitse käyttää ylimääräistä aikaa ja energiaa.
Paras korko yrityslainalle löytyi Sortterin avulla
Sortterin lainavertailupalvelu valikoitui Mika Kultasen mukaan puhtaasti intuition kautta: mieleen jääneet mainokset ja positiiviset mielikuvat saivatkin Tripla Plus Oy:n testaamaan juuri Sortterin lainavertailupalvelua.
Lainojen kilpailuttaminen toi Kultasen mukaan runsaasti hyötyjä ennen kaikkea rahan, ajan ja vaivan säästämisen kannalta:
“Kilpailuttamalla saimme koroltaan parhaan lainan. Lisäksi Sortter teki meidän puolestamme kaiken työn, jotta ei tarvinnut itse soitella tai lähettää sähköposteja kymmeniin eri paikkoihin."
Yrityslaina edullisesti – vakuudellisena tai vakuudettomana
Yrityslaina kannattaa kilpailuttaa, sillä pankkien ja rahoituslaitosten luottoehdoissa voi olla suuria eroja. Tuttu pankki tai edullisin vuosikorko ei takaa kokonaisuutena edullisinta vaihtoehtoa. Lainoja vertailtaessa on tärkeää tutkia lainojen kokonaiskustannukset, eli koron lisäksi myös mahdolliset avauspalkkiot tai yrityslainaan kohdistuvat tilinhoitomaksut. Ota vertailua tehdessäsi huomioon lainaehdot kokonaisuutena ja tutustu niihin ennen lopullisen päätöksen tekemistä.
Yrityslainojen erot paljastuvat kattavan kilpailutuksen avulla. Sortterin kautta kilpailutetuissa lainoissa kaikki yrityslainan kustannukset käyvät ilmi saamistasi lainatarjouksista.
Vertailun jälkeen voit valita yrityksellesi parhaan tarjouksen. Lainasopimuksen tekeminen onnistuu sopivan lainapäätöksen saatuasi nopeasti ja saat lainan yrityksesi tilille nopeimmillaan heti saman päivän aikana.
Kun vertailet yrityslainasi Sortterin avulla, varmistut siitä, ettet maksa turhasta.
Vakuudeton vai vakuudellinen yrityslaina?
Varsinkin suuri yrityslaina vaatii usein jonkinlaisen vakuuden, jonka tarkoituksena on turvata lainan takaisinmaksu pankille. Tyypillisesti yrityslainan vakuudeksi kelpaa yrityksen reaaliomaisuus, kuten:
- liiketila
- kiinteistö
- ajoneuvo
- työkoneet
Toinen vaihtoehto yrityslainan takaamiselle on yrittäjän henkilökohtaisen omaisuuden, kuten esimerkiksi asunnon tai sijoitusvarallisuuden, panttaaminen. Myös Suomen valtion omistama rahoitusyhtiö Finnvera voi toimia yrityslainan takaajana. Finnvera ei kuitenkaan tyypillisesti takaa lainaa kokonaisuudessaan, vaan yrittäjän tulee järjestää oma osuutensa vakuuksista.
Vakuudellinen yrityslaina on usein vakuudetonta yrityslainaa halvempi vaihtoehto. Myös lainasumma on vakuudellisessa yrityslainassa tarpeen mukaan suurempi. Edullisemmat lainakustannukset sekä suuremmat lainasummat ovat mahdollisia siksi, että vakuus tuo pankillle turvaa lainan takaisinmaksulle. Toisin sanoen lainanantajan riski lainan maksamatta jättämiselle on pienempi. Mikäli yrityksellä ei ole vapaita vakuuksia tai et halua käyttää niitä lainanhaussa, voit hakea vakuudetonta yrityslainaa.
Vakuudetonta yrityslainaa voi saada nopeammin
Vakuudettoman yrityslainan voi usein saada nopeammin kuin vakuudellisen lainan. Vastaavasti vakuudettomat lainat ovat tyypillisesti vakuudellisia lainoja kalliimpia, sillä lainanantajat hinnoittelevat ottamansa luottotappioriskin osaksi lainakustannuksia.
Vakuudetonta yrityslainaa on mahdollista hakea tarpeen mukaan, ja lainapäätös tehdään yrityksesi tilanne huomioiden. Kun yritystoimintasi on kannattavaa ja voit lyhentää lainan sovitun maksuaikataulun puitteissa, voit saada yrityslainaa ilman vakuuksia aina noin 500 000 euroon saakka.
Mitä reaalivakuus tarkoittaa?
Vakuuksien ideana on turvata lainan takaisinmaksu luotonmyöntäjälle. Jos velallinen ei esimerkiksi maksuvaikeuksien vuoksi kykene maksamaan lainaansa takaisin, on velkojalla oikeus myydä vakuudet ja käyttää niiden myynnistä saadut varat lainan takaisinmaksuun.
Yrityslainan reaalivakuus tarkoittaa – kuten edellä mainittiin – lainan vakuudeksi annettavaa fyysistä omaisuutta.
Reaalivakuus voi olla:
- Asunto
- Liiketila tai muu vastaava kiinteistö
- Ajoneuvo
- Työkone ja laite
- Arvopaperisalkku
- Yrityksen muu kiinteä omaisuus
Reaalivakuudet jaotellaan yleensä neljään ryhmään, joista kaksi ensin mainittua ovat yleisimmin käytettyjä.
- Käteispantti: Velan vakuudeksi luovutettava irtain esine tai arvopaperi, joka on helposti siirrettävissä ja realisoitavissa.
- Kiinnitysperusteinen pantti: Kiinteistö, maapalsta tai muu vastaava omaisuus, jonka hallintaa ei voi luovuttaa helposti luotonmyöntäjälle.
- Vierasvelkavakuus: Vakuuden luovuttaa jokin muu taho kuin itse yritys. Vierasvelkavakuuden voi antaa esimerkiksi yrittäjä, joka luovuttaa lainan vakuudeksi henkilökohtaista omaisuuttaan.
- Jälkipantti: Kun jo aiemmin pantatun vakuuden arvo on suurempi kuin velan pääoma, voidaan ylimenevä osuus pantata uuden lainan vakuudeksi. Kyseistä reaalivakuutta hyödynnetään harvoin yrityslainoissa.
Vakuudellista yrityslainaa hakevan yrityksen kannatta huomioida, että pankeilla ja rahoituslaitoksilla on erilaisia menetelmiä vakuuden arvon määrittelyyn: esimerkiksi asunnon vakuusarvo on tyypillisesti noin 70 prosenttia sen käyvästä arvosta.
Yrityslainalle voi antaa myös henkilötakauksen
Reaalivakuuden lisäksi yrityslainan vakuutena voi toimia henkilötakaus. Sekä henkilötakauksella että reaalivakuudella lainanantaja pyrkii varmistamaan lainan takaisinmaksun kaikissa tilanteissa. Henkilötakauksen antaa usein yrittäjä itse tai muu yrityksessä toimiva vastuuhenkilö, yrityksen omistaja tai nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö. Yrityslainan takaajana voi toimia myös useampi yrityksen edustaja.
Henkilötakausta kannattaa hyödyntää esimerkiksi silloin, kun yrityslainan takaisinmaksuaika on lyhyt ja luottopäätös tarvitaan nopeasti. Henkilötakausta käytetään usein myös silloin, kun yrityksellä ei ole käytettävissään reaalivakuuksia tai kun lainansaantiin on muita esteitä.
Omavelkainen takaus tarkoittaa, että lainan takaaja vastaa velasta kuin omastaan. Mikäli velallinen ei ole maksanut velkaansa, on velkojalla oikeus vaatia velan suorittamista omavelkaiselta takaajalta.
Toissijainen takaus tarkoittaa, että lainan takaaja vastaa päävelasta vain siinä tapauksessa, että velkaa ei saada perittyä päävelalliselta. Toissijainen takaus on siten takaajalle riskittömämpi vaihtoehto kuin omavelkainen takaus.
Yksi henkilötakauksen muodoista on myös täytetakaus, johon sisältyy henkilötakauksen lisäksi toinen vakuus eli pantti. Täytetakauksen antanut henkilö vastaa velasta toissijaisesti eli käytännössä vain silloin, kun velkaa ei saada kokonaan maksetuksi pantiksi annetulla omaisuudella.
Lainalla voi olla myös useita takaajia, jolloin velalliset vastaavat velasta yhteisvastuullisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että erääntynyttä velkaa voidaan vaatia keneltä tahansa takaajalta.
Yrityslainan korko eli lainan hinta
Yrityslainan korkoon eli lainarahan hintaan vaikuttaa kaksi merkittävää tekijää. Mitä todennäköisempänä pankki tai rahoitusyhtiö pitää sitä, että laina maksetaan takaisin sovitun mukaisesti, sitä todennäköisemmin saat yrityslainan alhaisella korolla. Yrityslainan korkoon liittyvistä tekijöistä on hyvä muistaa ainakin seuraavat:
- Mitä vakaampi talous, sitä pienempi korko. Korkoon vaikuttavista tekijöistä tärkein on siis yrityksen taloudellinen tilanne.
- Huolellisesti hoidetut raha-asiat menneisyydessä. Tulevaisuuden näkymien lisäksi yrityslainan korkoon vaikuttaa myös yrityksen historia. Ajallaan suoritetut laskut, verot ja muut yritystoimintaan liittyvät maksut ovat positiivinen merkki hyvin hoidetusta yrityksestä.
Yrityslainan korkoprosentteja vertailtaessa on hyvä huomioida, että luotonmyöntäjät voivat ilmoittaa korkoprosentin toisistaan poikkeavasti. Osa lainanantajista ilmoittaa tarjotun koron vuosikorkona, kun taas joissakin lainatarjouksissa voidaan puhua kuukausikorosta.
Kun vertaat yrityslainat Sortterin avulla, voit vertailla yrityslainojen korot ja muut kulut helposti. Lainojen kilpailuttaminen ei sido mihinkään: hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, mutta se voi tarjota sinulle kirjaimellisesti rahanarvoista hyötyä yritystoimintaasi.
Yrityslainojen kilpailutus lyhyesti
- Sortterin vertailupalvelussa aina ilmaista
- Ilman vakuuksia jopa 250 000 euroon saakka
- Yli 250 000 euron lainasummiin tarvitaan yleensä reaalivakuus
- Toimimme vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa
Maksuaika 1- 48 kuukautta
Yli 250 000 euron lainasummien vakuutena voi käyttää esimerkiksi kiinteistöä, toimitilaa, arvo-osuuksia tai yrityskiinnitystä. Yrityslainaa voivat hakea suomalaiset kaupparekisterissä olevat luottokelpoiset yritykset.
Täytä yrityslainahakemus jo tänään ja löydä itsellesi edullisin yrityslaina.
Etsitkö edullista yrityslainaa?
Vertaile yrityslainat ilmaiseksi Sortterin avulla
Usein kysyttyä yrityslainoista
Lainaa voivat hakea suomalaiset kaupparekisterissä olevat luottokelpoiset yritykset. Lainaa yritykselle hakevan henkilön tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu.
Yrityslainaa voivat hakea
- pk-yritykset
- aloittelevat yrittäjät
- suomalaiset kaupparekisterissä olevat luottokelpoiset yritykset
- yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu
- toiminimiyrittäjä
- kasvuritykset
- elinkeinonharjoittajat
- maatalousyrittäjät
Yhtiömuodot, jotka voivat hakea yrityslainaa
- osakeyhtiö
- toiminimi
- asunto-osakeyhtiö
- kiinteistöosakeyhtiö
- osuuskunta
- kommandiittiyhtiö
- avoin yhtiö
Tarvitset omien henkilö- ja yhteystietojesi lisäksi yrityksen nimen sekä Y-tunnuksen sekä tiedon liikevaihdosta.
Kyllä, saat Sortterin kautta täyttämääsi hakemukseen aina yrityksesi tilanteeseen tehdyt lainatarjoukset.
Kyllä. Vastuuhenkilöiden taustat sekä luottokelpoisuus vaikuttavat yrityslainan hintaan ja sen ehtoihin. Mikäli vastuuhenkilön henkilökohtainen talous on kunnossa ja yrityskytkennät ovat positiivisia, on yrityslaina mahdollista saada edullisemmin.
Jos vastuuhenkilön omassa taloudessa on ongelmia esimerkiksi myöhässä olevien lainalyhennysten ja laskujen muodossa tai tämä on mukana heikon maksuvalmiuden yrityksissä, voi yritysrahoituksen hinta olla huomattavasti korkeampi tai sitä ei välttämättä saa ollenkaan.
Lainan maksuaika on yhdestä kuukaudesta neljään vuoteen, joten voit valita joustavasti yrityksesi tilanteeseen sopivan takaisinmaksuerän. Lyhytaikainen yrityslaina on yleensä suhteessa kalliimpi pidempään laina-aikaan verrattuna.
Yrityslainan voi maksaa usein etuajassa takaisin ilman erillistä veloitusta. Mahdollisuus ennenaikaiseen takaisinmaksuun käy ilmi saamastasi lainatarjouksesta.
Kyllä. Suuri osa lainanmyöntäjistä tarjoaa yrityslainalle maksuvapaita kuukausia. Mahdollisuus maksuvapaisiin kuukausiin käy ilmi saamistasi lainatarjouksista.