Polkupyörä osamaksulla vai kulutusluotolla? Ota vinkit pyörän hankintaan

Moni pyöräliike tarjoaa asiakkailleen kallista osamaksua. Usein kulutusluotto voi tulla osamaksua edullisemmaksi rahoitusvaihtoehdoksi.

Tarkista kuukausierä lainalaskurilla

Valitse lainasumma

7 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
144 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 7 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 144 €, takaisinmaksettava summa 8 617 € sekä todellinen vuosikorko on 8,84 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 7 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 144 €, takaisinmaksettava summa 8 617 € sekä todellinen vuosikorko on 8,84 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Moni pyöräliike tarjoaa asiakkailleen kallista osamaksua. Usein kulutusluotto voi tulla osamaksua edullisemmaksi rahoitusvaihtoehdoksi.

Oletko hankkimassa itsellesi uutta polkupyörää? Moni pyöräkauppa tarjoaa rahoitusvaihtoehdoksi osamaksua. Osamaksu voi kuitenkin olla kuluiltaan kallis vaihtoehto pyörän ostamiseen. Toisinaan osamaksun mahdollistama rahoitusta voi olla korkeintaan 5 000 euroa, jolloin luotto ei välttämättä riitä kalliimpien pyörien rahoitukseen.

Voit rahoittaa pyörän ostamisen:

 • omilla säästöillä
 • luottokortilla
 • osamaksulla
 • kulutusluotolla
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 498 arvosteluun.
powered by

Polkupyörä osamaksulla vai kulutusluotolla?

Yhä useammin suomalaiset kuluttajat suosivat polkupyörää ostaessaan osamaksusopimuksia. Liian usein osamaksu otetaan kuitenkin kaupan tarjoamalta rahoitusyhtiöltä huomioimatta siihen sisältyviä suuria korkokuluja ja kuukausimaksuja. 

Valveutuneen kuluttajan kannattaakin ennen osamaksusopimuksen tekemistä selvittää, kuinka paljon edullisemmaksi muut rahoitusvaihtoehdot tulisivat.

Varsinkin suurempien hankintojen kohdalla kulutusluotto, eli vakuudeton laina, voi olla edullisempi vaihtoehto kuin kaupan osamaksu. Siinä missä kulutusluottojen korko vaihtelee yleensä 4-20 prosentin välillä, on osissa maksettavien ostosten korko lähes poikkeuksetta kuluttajansuojalain salliman maksimikoron eli 20 prosentin tuntumassa. 

Lisäksi osamaksulla voit usein rahoittaa ostoksesi vain 5 000 euroon saakka. Kulutusluottoa on mahdollista saada ilman vakuuksia tai takaajia 1 000 eurosta aina 60 000 euroon asti, minkä avulla voit rahoittaa kalliimmankin pyöräostoksen.

Näin kilpailutat rahoituksen pyörää varten

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Minkälaisia polkupyöriä on olemassa?

Pyöräily on yksi suosituimpia harrastuksia ja liikuntamuotoja Suomessa. Koronapandemian myötä ihmiset ovat innostuneet pyöräilystä entisestään ja pyöräkauppa on käynyt ennätyksellisen vilkkaana niin Suomessa kuin maailmalla.

Erityisesti työmatkapyöräily on yleistynyt viime vuosina. Suomen Ympäristökeskuksen tilastojen mukaan jopa joka viidennes työmatkoista tehdään pyörällä ainakin osan vuodesta. Ennen pyöräkaupoille lähtemistä, kannattaa miettiä tarkemmin, minkälaiseen käyttötarkoitukseen pyörää oikein tarvitsee.

Uuden pyörän hankinnassa oleellisia asioita ovat:

 • oikea koko
 • käyttötarkoitus
 • budjetti
 • rahoitus

Polkupyöriä on olemassa monia erilaisia, kuten maastoon tai kaupunkiteille tarkoitettuja pyöriä, sähköavusteisia ja ilman. Pelkästään sähköpyöriä on useita erilaisia. Lisäksi maantiepyörät voidaan jakaa omiin kategorioihinsa.

1. Sähköpyörä soveltuu työmatkoille

Sähköpyörien myynti on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Moni käyttää sähköpyörää työmatkoilla tai vapaa-ajan liikkumiseen. Sähkökäyttöiset fatbiket ovat myös suosittuja Lapissa tai kansallispuistoissa.

Alla on listattuna muutamia pyörämalleja, joihin sähköavusteinen ominaisuus on mahdollista saada.

 • Täysjousitettu sähkömaastopyörä
 • Etujousitettu sähkömaastopyörä
 • Sähkö-fatbike
 • Sähkö-gravel-pyörä
 • Sähkömaantiepyörä
 • Sähkökaupunkipyörä
 • Sähköhybridipyörä

2. Maastopyörä moneen eri käyttötarkoitukseen

Maastopyöriä on erilaisia riippuen jousituksesta sekä renkaiden leveydestä. Erityisesti vaikeakulkuiseen maastoon soveltuva fatbike on suosittu pyörä myös talvikäyttöön. Maastopyöriä on karkeasti jaoteltuna kolmea erilaista.

 • Täysjousitettu maastopyörä
 • Etujousitettu maastopyörä
 • Fatbike

3. Maantiepyörät

Maantiepyörät soveltuvat pitkille, useiden satojen kilometrien pyörämatkoille. Maantiepyöräkilpailuihin on saatavilla lisäksi aerodynaamisesti muotoiltuja pyöriä. Valikoimissa on myös triathlon- ja aika-ajo-pyöriä, joiden aerodynamiikka ja ajoasento on viritetty huippuunsa yksinajavien pyöräilijöiden näkökulmasta.

 • Maantiepyörät
 • Triathlonpyörät ja aika-ajo-pyörät

4. Gravel- ja Cyclocross-pyörät

Gravel-pyörät sopivat erityisesti hiekkatiellä pyöräilyyn. Moni käyttää gravel-pyörää työmatkoilla, maantiellä ja maastossa. Ulkomuodoltaan gravel-pyörä muistuttaa maantiepyörää, mutta pyörissä on leveämmät renkaat kuin maantiepyörässä.

Cyclocross on puolestaan pyöräilyn kisamuoto. Ennen gravel-pyörien tuloa markkinoille, cyclocross-pyöriä käytettiin samaan käyttötarkoitukseen hiekkateillä ja haastavissa maastoissa.

5. Hybridipyörät

Hybridipyörät ovat ehkä laajin pyöräkategoria, sillä hybridipyörä voi tarkoittaa käytännössä lähes mitä vain pyörää perinteisen mummopyörän sekä maantiepyörän väliltä. Moni kaupunkipyörä lukeutuu juuri hybridipyöräksi. Lisäksi fitnesspyörän voi sanoa kuuluvaksi hybridipyöriin.

Tyypillinen ajoasento hybridipyörässä on istuva, ja tuotekehittelyssä on kiinnitetty huomiota erityisesti rullaaviin renkaisiin. Vaihteita voi olla enemmän kuin kolme kappaletta, mutta kaupunkipyörä voi myös olla vaihteeton.

Fitnesspyörä muistuttaa ulkomuodoltaan enemmän maantiepyörää. Fitnespyörässä ohjaustanko on kuitenkin suora, ilman kippurasarvea.

6. Lastenpyörät

Lastenpyörät kattavat ensipyörät, potkupyörät (ei polkimia), ja nuorten maastopyörät sekä lasten kaupunkipyörät.

7. Muut pyörät

Muita pyöriä mm. ovat taittopyörät ja tavarapyörät. Taittopyörät soveltuvat hyvin lyhyille matkoille tai siirtymämatkoille paikasta toiseen. Taittopyörän saa helposti kasaan kuljetettavaksi auton takaluukussa tai julkisessa liikenteessä. Tavarapyörän edessä on usein laatikko tai pyörään kiinteänä osana kuuluva vaunu, minkä avulla on mahdollista kuljettaa tavaroita tai jopa henkilöitä. Tavarapyörät ovat usein sähköavusteisia.

Maastopyörä osamaksulla

Kalifornian vuoristoseuduilta lähtöisin oleva maastopyöräily on kasvanut maailmanlaajuisesti suosituksi liikuntamuodoksi. Koko perheelle soveltuvan lajin aloittaminen on helppoa ja se tarjoaa haasteita kaikenikäisille ja -tasoisille polkijoille. 

Ennen lajin aloittamista kannattaa kuitenkin tutustua lajin saloihin ja paneutua itselleen sopivan pyörän valintaan. Kokosimme viisi vinkkiä, jotka auttavat sinut alkuun maastopyöräilyssä. 

 1. Tiesitkö, että maastopyöräily kuuluu jokamiehenoikeuksiin? Lajia voi siis harrastaa varsin vapaasti, kunhan siitä ei aiheudu vahinkoa luonnolle tai maanomistajan maankäytölle.
 2. Reittiin kannattaa tutustua aina etukäteen. Esimerkiksi Metsähallituksen Retkikartta-sovelluksen avulla voi tutkia eri alueiden maastonmuotoja.
 3. Täysjousitettu vai etujousitettu maastopyörä? Jos tykkäät ajaa teknisesti vaativissa maastoissa, ensin mainittu tarjoaa pehmeää ajotuntumaa ja joustavuutta. 
 4. Myös renkaat kannattaa valita maaston mukaan. 26-tuumaiset renkaat sopivat teknisiin maastoihin, kun taas 29-tuumaiset ovat oikea valinta pitkille ja suorille reiteille. 
 5. Mikäli et ole varma, millaisen pyörän haluaisit, testaa ensin eri malleja vuokraamalla tai käy maahantuojien järjestämissä demotapahtumissa.

Sähköpyörä osamaksulla

Sähköavusteisten polkupyörien eli sähköpyörien määrä on viime vuosien aikana kasvanut katukuvassa. Tilastojen mukaan Suomessa on myyty yhteensä jo yli 100 000 sähköpyörää, joista noin 40 prosenttia vuonna 2021. 

Mihin sähköpyörien suosio sitten perustuu? Niillä voi tavallisen pyörän tavoin harrastaa liikuntaa, mutta rasituksen tasoa itse säätäen. Sähköpyörällä on siten mukavaa ajaa esimerkiksi töihin, kun ylämäissä ei tarvitse rehkiä liikaa.  

Sähköavusteisuutta on saatavilla myös maastopyöriin ja fatbikeihin. Sähkömaastopyörät toimivat hyvin varsinkin silloin, kun ajetaan haastavissa olosuhteissa metsässä tai vaikkapa paksussa lumihangessa. 

Seuraavaksi esittelemme sähköavusteisen fatbiken, joka on suunniteltu toimimaan Suomen haastavissakin talviolosuhteissa.

Kilpailuta luotto ja säästä rahoituskuluissa

Sähköfatbike E/FAT 1000W, 3 000 €

Kotimaisen pyörävalmistajan sähköfatbike on luotu erityisesti pohjoisiin olosuhteisiin. 1000 w sähkömoottorilla ja kaasukahvalla varustettu kulkupeli toimii niin retki-, maasto- kuin työmatkapyöränä haastavissakin maastoissa. 

Vertailimme osamaksun ja kulutusluoton rahoituskustannuksia konkreettisen esimerkin kautta. Vertailussa on käytetty todellisen osamaksua esimerkkinä sekä tyypillistä kulutusluottoa.

Sähköfatbiken rahoituskustannukset osamaksulla ja kulutusluotolla

RahoitustapaMaksuerien määräLuottokorkoKorkokustannus TilinhoitomaksutKustannukset yhteensä
Osamaksu24 kpl19,90 %661 €94 €3 755 €
Kulutusluotto24 kpl12,00 % 389 € 96 € 3 485 € 

Mitä vaihtoehtoja on polkupyörän rahoitukseen?

Uusi polkupyörä maksaa useita satoja euroja. Tilanteesta riippuen hankinnan voi rahoittaa esimerkiksi säästöillä, mutta toisinaan laina voi olla järkevä ratkaisu ei-välttämättömien hankintojen tekemiseen.

Säästöjä kannattaa jättää puskuriksi pahan päivän varalle. Näin myös lainaa voi saada paremmilla ehdoilla, kun talous on turvattu ja tasapainossa. 

Näin voit ostaa polkupyörän

 • Säästöillä
 • Luottokortilla 
 • Osamaksulla
 • Kulutusluotolla

Kaupan tarjoama osamaksusopimus voi tuntua ratkaisuna helpolta, joskaan se ei yleensä ole kaikkein edullisin vaihtoehto. Valveutunut kuluttaja ottaakin ennen sopimuksen allekirjoittamista selvää, mikä olisi taloudellisesti järkevin vaihtoehto hankinnan rahoittamiseksi. 

Erityisesti isojen hankintojen kuten pyörän kohdalla kulutusluotto on usein edullisempi vaihtoehto kuin osamaksu. Lainan etu on myös siinä, että sen voi aina kilpailuttaa saadaksesi rahallista säästöä.

Lainojen kilpailuttaminen auttaa säästämään

Lainan hakeminen sekä pankkien kilpailuttaminen onnistuu helposti ja turvallisesti Sortterin aina ilmaisessa lainavertailussa aina 60 000 euroon saakka.

Kilpailuttamalla lainasi voit saada yhdellä hakemuksella jopa kymmeniä lainatarjouksia, jotka esitetään aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan. Näin ollen pääset kätevästi valitsemaan lainoista edullisimman. 

Kulutusluottojen korko vaihtelee 4-20 prosentin välillä, joten kilpailuttamalla lainasi voit tehdä jopa satojen eurojen säästöjä lainan kokonaiskustannuksissa. 

 • Kulutusluoton hakeminen ja kilpailuttaminen on aina ilmaista
 • Voit tavoittaa kymmeniä pankkeja yhdellä lainahakemuksella
 • Voit hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia tai takaajia

Lähetettyäsi hakemuksen saat lainapäätöksen nopeasti, jopa muutamassa minuutissa. Myös rahat siirretään tilillesi jopa saman päivän kuluessa, joten pääset tarvittaessa nopeastikin hankkimaan pyörän haluamastasi paikasta.

Sortter mediassa

YLE UutisetIlta-SanomatIltalehtiKauppalehtiMtv3 / MTV uutisetHelsingin SanomatTalouselämäMaaseudun TulevaisuusTaloussanomatRadio NovaTaloustaitoKarjalainenIlkka–PohjalainenEtelä-SaimaaUusi SuomiSavon Sanomat

Mitkä ovat kulutusluoton ja osamaksusopimuksen erot koroissa?

Osissa maksettavista verkkokauppaostoksista joutuu maksamaan lähes poikkeuksetta kuluttajansuojalain salliman maksimikoron, joka on tällä hetkellä 20 prosenttia. Osamaksusopimus voi siten tulla kalliiksi erityisesti polkupyörän kaltaisten suurten hankintojen osalta.

Suurissa hankinnoissa vakuudeton laina voikin olla edullisempi vaihtoehto, sillä kulutusluottojen korot vaihtelevat 4-20 prosentin välillä. Joskus kaupat saattavat tosin tarjota edullista osamaksusopimusta esimerkiksi erilaisten kampanjoiden yhteydessä. 

Jos siis haluat maksaa polkupyörähankintasi osissa, kannattaa vertailla rahoitusvaihtoehdot etukäteen ja tehdä päätös talous edellä. 

Kotimainen rahoitusalan ja pankkipalvelujen vertailualusta Sortter on apunasi, kun etsit edullisempia keinoa unelmiesi hankintojen tekemiseen. Kilpailutamme lainat puolestasi aina ilmaiseksi ja reilun lainavertailun periaatteita noudattaen!

Käytetty sähköpyörä tai käytetty pyörä kulutusluotolla

Käytetyn pyörän ostaminen on kiertotaloutta parhaimmillaan. Moni myös ostaa mielellään ensimmäisen sähköpyörän käytettynä, jotta voi testata, että sopiiko kulkuväline omiin tarkoituksiin. Säännöllisesti huollettu pyörä voi kestää käytössä jopa vuosikymmeniä, joten voit tehdä käytetyillä pyöräkaupoilla pitkäikäisen löydön edulliseen hintaan. 

Pyörän kunnon ja sopivan koon lisäksi kannattaa varmistaa, ettei pyörä ole varastettu, sillä silloin ostaja joutuu luovuttamaan sen oikealle omistajalleen. Erityisesti arvokkaiksi tiedettyjen pyörien kohdalla niiden alkuperä kannattaa varmistaa erityisen huolellisesti. 

Käytetty pyörä kannattaa myös testata ennen ostopäätöksen tekemistä. Käy koeajelulla ja kuuntele pyörän ääniä sekä testaa jarrujen toimivuutta. Pyörän tulee luonnollisesti olla myös sopivan kokoinen, etteivät esimerkiksi polvet osu ohjaustankoon pyörää kääntäessä. 

Mikäli siis löydät unelmiesi pyörän käytettynä, voit Sortterin kautta kilpailutat lainan hankintaasi varten. Olet tällöin käsirahaostajan asemassa, eli ostettuasi pyörän omistat sen kokonaisuudessaan.

Tutustu Sortterin lainavertailuun jo tänään.

Pyörä osamaksulla – usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Voit hakea kulutusluottoa, jos olet vähintään 20-vuotias, sinulla on säännölliset tulot ja olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti.

 • Kauttamme voi kilpailuttaa kulutusluottoa 1 000–60 000 euron välillä.

 • Eri lainojen korot ja kulut vaihtelevat, joten kilpailuttamalla voit löytää edullisimman lainan juuri sinun tarpeisiisi.

 • Vertailupalvelumme on yksi Suomen kattavimmista – valikoimissamme on yli 20 luotonantajaa.

 • Luoton korko määräytyy hakemasi summan ja pankin suorittaman luottoarvion perusteella.

 • Kyllä, kulutusluottoa voi hakea ilman vakuuksia ja takauksia