Osamaksulla joustoa ja säästöä

Osamaksulla ostaessasi voit joko säästää tai menettää merkittäviä summia rahaa! 

Älä siis mene suin päin ostamaan unelmiesi asioita kaupan tarjoamilla osamaksuvaihtoehdoilla, vaan selvitä ensin kuinka paljon edullisemmin voit saada saman summan edullisena kulutusluottona Sortterin lainavertailun avulla. Aloita lainavertailu tästä, vertailun tekeminen ei sido sinua mihinkään, mutta näet heti kuinka paljon voit säästää!

Osamaksulla joustoa

Valitse lainasumma

null €

Valitse laina-aika

null vuosi
NaN€

Kuukausilyhennys alkaen

tiedot
Etsimme sinulle edullisimman lainan kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Saat yksilöidyt lainatarjoukset hakemuksen jätettyäsi. Tarjousten laina-aika voi olla 1-15 vuotta, korko 4%-20% ja lainasumma 1 000€-60 000€. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 000€, korko 7%, takaisinmaksuaika 5 vuotta ja avausmaksu 0€, kuukausierä on 198,01€, takaisinmaksettava summa 11880,6€ ja todellinen vuosikorko 7,23%.
Vuonna 2020 lainan nimelliskorko voi olla alimmillaan 4 % ja korkeintaan 10 %. Lainojen kilpailuttamiseksi tarvitset säännölliset palkka- tai eläketulot, yli 20 vuoden iän ja hyvin hoidetut raha-asiat.

Osamaksu edullisella korolla

Suurempi ja suurempi osa isommista ja vähän pienemmistäkin ostoksista tehdään nykyään Suomessa jonkinlaisella osamaksulla. Liian usein osamaksu otetaan kaupan tarjoamalta vaihtoehdolta vertailematta muita saatavilla olevia vaihtoehtoja. 

Yleisiä osamaksulla ostettavia tuotteita on esimerkiksi: 

 • lomamatka tai lentolippu
 • auto
 • tietokone
 • järjestelmäkamera
 • päältäajettava ruohonleikkuri
 • ilmalämpöpumppu
 • ajokortti
 • sohva tai jokin muu huonekalu
 • maastopyörä tai sähköpyörä
 • hammashoito

Näitä tuotteita ostaessa on houkuttelevaa hoitaa hankinta suoraan myyjäliikkeen tarjoamalla osamaksusopimuksella tai luottokortilla. Valveutunut ostaja huomaa kuitenkin usein maksavansa näissä tapauksissa paitsi suuria korkokuluja, myös kalliita kuukausimaksuja.

Säästä satoja euroja kilpailuttamalla osamaksusi edulliseksi lainaksi

Osamaksu on lainaa, vaikka se olisikin myyty osamaksun tai kuukausisopimuksen nimellä. Lainan taas voi aina kilpailuttaa saadaksesi rahallista säästöä.

Esimerkiksi polkupyörää hankkiva voi ostaa tuotteen osamaksulla käyttäen 

Luottokorttivertailussamme huomasimme 1000 € ostoksen kohdalla hintaeron vuoden maksuajalla kalleimman ja edullisimman osamaksusopimuksen välillä olevan yli 90 euroa!  

Ottaisitko mieluummin tuhannen euron tuotteen sijasta 1090 € hintaisen tuotteen kulujen pysyessä samana? Varmasti, sillä se on järkevää rahankäyttöä!

Suuremmissa hankinnoissa ja pidemmällä maksuajalla erot kasvavat vielä tätäkin suuremmiksi. Siksi lainojen vertailu ja yhdistäminen tuottaa usein selkeää säästöä!

Edullisin osamaksusopimus

Mikä sitten on edullisin osamaksusopimus? Tähän ei luonnollisesti ole yhtä oikeaa vastausta, vaan jokainen ostos ja maksuaika tulee kilpailuttaa tapauskohtaisesti. Lisäksi on hyvä huomioida mahdollinen tarve joustolle laina-aikana. 

Luottokortti tarjoaa useimmiten suurinta joustoa maksuaikoihin, toisaalta edullisimmaksi kilpailutettu pienlaina voi olla huomattavasti halvempi kokonaiskustannuksiltaan.

Mielekkäintä ei olekaan laittaa ”kaikkia munia samaan koriin”, sillä usein järkevin kokonaisratkaisu voi olla esimerkiksi pienlaina hankinnan tekoon, sekä luottokortti tuomaan joustoa omaan talouteen.

Milloin kannattaa käyttää liikkeen omaa osamaksusopimusta?

Liikkeen omaa sopimusta voi olla järkevä käyttää, jos sinulla on selkeästi tarve vain yhdelle ostokselle. Lisäksi olet verrannut muut rahoitusvaihtoehdot, ja todennut liikkeen oman sopimuksen olevan edullisin. Käytännössä tämä on kuitenkin melko harvinainen tilanne, ja toteutuu useimmiten vain liikkeiden omien kampanjoiden tai hyvin lyhyiden sopimusten kohdalla.

Kaikissa tapauksissa kuitenkin tiedät halvimman vaihtoehdon vain vertaamalla vaihtoehdot etukäteen!

Älä tee sopimusten vertailusta liian vaikeaa!

Vaikka useat luotonmyöntäjät voivat pyrkiä tekemään kokonaiskustannusten selvittämisen hankalaksi, on Suomalaisen Sortterin luotonvertailupalvelun avulla helppo saada tarkka kokonaiskuva lainan kustannuksista. Tässä siis askeleet edullisen osamaksusopimuksen valintaan:

 1. Selvitä ostoksesi kokonaissumma
 2. Jos kaupassa on osamaksutarjous, laske lainasopimuksen hinta todellisen vuosikoron avulla.
 3. Tee lainavertailu osoitteessa sortter.fi
 4. Valitse edullisin vaihtoehto saamiesi laina- tai osamaksutarjouksen joukosta
 5. Jos halvin vaihtoehto on kulutusluotto, nosta rahat tilillesi
 6. Osta haluamasi tuote

Toimimalla näin ei tule hankittua epähuomiossa liian kallista osamaksusopimusta, ja saat haluamasi tuotteen tai palvelun edullisesti.

Puhelin tai tietokone kuukausimaksulla

Olet varmasti törmännyt kuukausimaksullisiin palveluihin, joissa voit vaihtaa puhelimesi tai tietokoneesi uuteen tiettyä kuukausimaksua vastaan esimerkiksi kahden vuoden välein. Tässä piilee usein suuri säästön paikka. 

Kulutuselektroniikkaa ei enää välttämättä osteta käteisellä, sillä voit käyttää jatkuvasti uutta puhelinmallia myös maksamalla kuukausimaksua. Saman paketin saat kuitenkin usein edullisemmin kilpailuttamalla itsellesi sopivan kokoisen lainan, esimerkiksi kahden vuoden maksuajalla. Saat tällöin muun muassa seuraavia etuja verrattuna kuukausimaksulliseen palveluun:

 • Edullisempi kuukausihinta
 • Saat laitteen omaksi heti
 • Laitetta ei tarvitse palauttaa sopimusajan jälkeen, vaan voit vaikka myydä sen
 • Joustavammat sopimusehdot

Joskus lainasopimus maksaa jopa itse itsensä takaisin

Asutko omakotitalossa, ja maksat suoran sähkölämmityksen kuluja varsinkin kylminä kuukausina jopa satoja euroja kuussa? 

Hankkimalla lämmityskuluissa säästävän ilmalämpö- tai maalämpöpumpun kilpailutetulla rahoituksella, voit parhaassa tapauksessa säästää lämmityskuluissa enemmän kuin kuukausieräksi on muodostunut. 

Näin ollen sinulle voi jopa jäädä kuukausittain enemmän rahaa käteen järkevän  kilpailutuksen ansiosta, alkaen heti uuden laitteen asennuksesta. Tämä on yksi esimerkki tilanteesta jossa fiksu rahankäyttäjä voi hyötyä osamaksusopimuksen kilpailuttamisesta ja toisaalta luontoa ja rahaa säästävästä hankinnasta

Hyvinvointia kuukausimaksulla?

Kuinka moni maksaa kuntosalin jäsenmaksua käymättä salilla montaakaan kertaa kuussa? Tai kuinka monta kertaa menee muutama kymppi kuussa heräteostoksiin?

Mitä jos käyttäisit saman summan kuukaudessa ja hankkisit jotain isompaa itsellesi? Esimerkiksi sähköpolkupyörä tai muu kuntoilulaite voi tuoda sinulle enemmän arvoa ja sisältöä elämääsi, kuukausikulun jäädessä hyvin pieneksi kilpailutetun lainan ansiosta. Myöhemmin voit vaikka myydä ostoksesi pois, ja saat osan maksamastasi summasta takaisin. Tällainen etukäteen suunniteltu hankinta on huomattavasti suunnitelmallisempaa rahankäyttöä kuin muutamien kymppien heräteostokset kuukausittain.  

Samoin voit käyttää edulliseksi kilpailutettua pienlainaa vaikka hymysi kirkastamiseen hammaslääkärin hammasimplanteilla, tai miksi ei vaikka huippuluokan personal trainerin palkkaaminen muutamaksi kuukaudeksi?

Me Sortterilla olemme apunasi elämänlaatusi kehittämisessä etsimällä sinulle oikeasti edullisimmat maksuvaihtoehdot haluamiisi palveluihin.

Mistä osamaksusopimuksen hinta koostuu?

Osamaksusopimuksen hinta koostuu paitsi itse tuotteen hinnasta, myös sopimukseen liittyvistä muista kuluista. 

Näistä kuluista yleisimmin tunnettu on lainan korko. Korko taas on joko kiinteä, tai koostuu marginaalista ja viitekorosta. Yleisimmin viitekorkona käytetään Euribor 12 kk korkoa.

Marginaalit vaihtelevat luotonmyöntäjästä ja toisinaan myös asiakkaasta riippuen. Euribor korko on taas kaikille sama. 

Korko on siis marginaali + viitekorko. 

Esimerkiksi marginaali 3 % + viitekorko 0,2 % =  3,2 %

Koron lisäksi luotoissa on usein muitakin kuluja, kuten:

 1. kuukausimaksu
 2. tilinhoitopalkkio
 3. vuosimaksu

Näistä koostuu luoton kokonaishinta. 

Kuten huomataan, pieni korko, mutta suuri tilinhoitopalkkio voi tulla kalliimmaksi pienemmässä lainassa, kuin isompi korko ja pienempi tilinhoitopalkkio. Tästäkin syystä Sortter vastuullisena suomalaisena toimijana kilpailuttaa aina lainat yksilöllisesti, jotta saisit aina edullisen lainan kanssamme.

Kannattaako ostaa osamaksulla, jos voi ostaa käteisellä?

Osamaksu tasapainottaa talouttasi. Vaikka sinulla olisi mahdollisuus ostaa haluamasi tuote, palvelu tai elämys käteisellä, kannattaa kuitenkin aina varmistaa kokonaiskustannus   lainoitettuna. 

Kun et joudu sitomaan kerralla koko summaa hankintaasi, saat joustoa muihin mahdollisiin hankintoihin tai kuluihin. Lähes kaikki osamaksusopimukset ja pienlainat voi maksaa kuluitta takaisin myös alkuperäistä maksuohjelmaa nopeammin. Siksi, vaikka suunnittelisitkin ostavasi haluamasi asiat käteisellä, kannattaa aina tarkistaa oma kilpailutettu pienlainatarjous.

Osamaksulla maksamisen yhteenveto

Kauppojen tarjoamien osamaksusopimusten sijaan edulliseksi kilpailutetun pienlainan käyttäminen voi siis suurimmassa osassa tilanteita tulla edullisemmaksi ja järkevämmäksi. Muista, että jokainen hankinta on erilainen ja jokaiseen hankintaan on olemassa vain yksi edullisin osamaksutapa. Kilpailuta hankintasi aina ennen ostopäätöstä, jotta et maksa turhasta.

Käytä aikaa itseesi ja omaan hyvinvointiisi, tai panosta vaikka kotisi viihtyisyyteen uusilla huonekaluilla. Hankintojen maksaminen osissa on usein järkevä ja hyvä tapa tehdä haluamiaan ostoksia.

Suomalainen Sortter on kumppanisi etsimässä sinulle edullisempia tapoja tehdä unelmiesi hankintoja -  takuulla.

 

Miten Sortter toimii?

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahasi tilillesi

Saat rahasi tilillesi

Pankit ja lainanantajat

POP PankkiResurs BankAvidaBigBankNordax BankKaarna lainaTF BankBalanziaFellow FinanceEuroloanFixuraMyLenderLaina.fiLainaamoRisicum - KertalainaCredigoEasycreditCredit24Halino