Käyttöluotto – hae käyttöluottoa 1 000–60 000 euroa ja valitse paras luotto vertailusta

Käyttöluotto on joustava rahoitusratkaisu suuriin ja pieniin arjen tarpeisiin. Monipuolinen käyttöluotto voi toimia taloutesi tukena tuomassa joustoa tarpeellisten hankintojen tekemiseen.

Lainalaskuri – kartoita sopiva kuukausierä

Valitse lainasumma

8 000 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
163 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 8 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 163 €, takaisinmaksettava summa 9 805 € sekä todellinen vuosikorko on 8,64 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 8 000 €, korko 7 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 163 €, takaisinmaksettava summa 9 805 € sekä todellinen vuosikorko on 8,64 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Käyttöluotto on joustava rahoitusratkaisu suuriin ja pieniin arjen tarpeisiin. Monipuolinen käyttöluotto voi toimia taloutesi tukena tuomassa joustoa tarpeellisten hankintojen tekemiseen.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortter
Laatuvarmistettu

Halvin käyttöluotto löytyy vertailemalla

Useilla luotonmyöntäjillä on tarjolla käyttöluottoa. Jokainen luotonmyöntäjä tarjoaa luottoja hieman erilaisilla ehdoilla asiakkaille, joten käyttöluotto kannattaa kilpailuttaa useamman luotonmyöntäjän kesken.

Luoton kilpailuttaminen Sortterin verkkopalvelussa on kuluttajalle paljon helpompaa kuin sen hakeminen erikseen jokaiselta luotonmyöntäjältä. Sinun ei tarvitse täyttää lukuisia lomakkeita – täytät vain yhden hakemuksen ja saat heti tarjouksen usealta luotonmyöntäjältä.

Tarkista lainalaskurimme avulla lainasumman ja laina-ajan vaikutusta maksettavan kuukausilyhennyksen suuruuteen.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 449 arvosteluun.
powered by

Näin kilpailutat kertaluotot

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Edullinen käyttöluotto – kuinka sen saa?

Käyttöluotto on useimmiten vakuudetonta lainaa. Vakuudettomien kulutusluottojen korkoja säätelee korkokatto, joka rajaa luottojen korot 15 prosenttiin (1.10.2023 alkaen). Tämä on siis maksimikorkotaso, joka käyttöluottoa hakevalle voidaan tarjota.

Usein lainan saa myös huomattavasti tätä edullisemmin. Halpa laina löytyy helposti silloin, kun omat raha-asiat ovat kunnossa, eikä maksuja muille luotonmyöntäjille ole rästissä. Omat henkilökohtaiset korkotarjoukset saat kilpailuttamalla käyttöluoton Sortterin palvelussa, ja samalla näet tarjouksista oman henkilökohtaisen korkotasosi.

Käyttöluotto netistä ilman vakuuksia

Vakuudeton käyttöluotto voidaan nostaa suoraan verkosta käymättä esimerkiksi pankkikonttorissa. Niin helppous kuin nopeuskin ovat kuitenkin verkosta haettavan vakuudettoman käyttöluoton etuja. Useimmiten lainahakemukset käsitellään nopeasti, ja alustavat lainapäätökset näkee lähes heti hakemuksen jättämisen jälkeen Sortterin palvelussa.

Sortterin vertailupalvelussa on yhteistyöpankkina yli 20 lainanantajaa, mikä tarkoittaa sitä, että saat parhaimmillaan kymmeniä lainatarjouksia yhdella lainahakemuksella. Saat lainatarjoukset nopeasti ja vertailu onnistuu helposti todellisen vuosikorkon mukaan.

Kun löydät sopivan lainan, voit allekirjoittaa lainasopimuksen pankin kanssa verkkopankkitunnuksilla ja toimittaa myös pankin pyytämät liitteet (kuten palkkakuitin tai muun todistuksen tuloista) netin kautta. Kun sopimus on allekirjoitettu, pankki maksaa rahat ilmoittamallesi tilille.

Sortter arvostelut – asiakkaiden kokemuksia

 • profile image
  liisa jaho
  14.2.2024 13.07.46

  Todella nopeaa toimintaa, kiitos siitä.

 • profile image
  Tero Moilanen
  14.2.2024 10.41.50

  Palvelu on selkeä ja toimii nopeasti sekä luotettavasti.

 • profile image
  T B.
  11.2.2024 15.52.21

  Nopea lainan saanti ja hyvä asiakaspalvelu

 • profile image
  Taina Väänänen
  9.2.2024 13.01.42

  Sortter oli helppo, nopea ja luotettava! Mukana myös pankkeja.

 • profile image
  Lea Helttunen
  7.2.2024 12.03.46

  Erittäin tehokasta ja ystävällistä palvelua

Käyttöluottoa voi käyttää moneen eri tarkoitukseen

Käyttöluottoa käytetään moniin eri tarpeisiin. Yleisimpiä käyttökohteita ovat yksittäiset suuremmat hankinnat kuten auto, matka tai remontti. Lomamatkoille tai uuden mökin remonttiin on mahdollisuus hakea edullista rahoitusta. Käyttöluottoa voidaan kuitenkin käyttää myös esimerkiksi vuokravakuuden maksamiseen.

Jokainen käyttöluoton tarve, sekä tietysti hakija on erilainen, joten käyttöluottojen tarjouksetkin vaihtelevat luotonmyöntäjien ja asiakkaiden kesken. Henkilökohtaisen tarjouksen voit tarkistaa helposti Sortterin lainavertailussa.

Kannattaa myös muistaa, että oman pankin tarjous ei välttämättä ole aina paras. Joten lainan kilpailuttaminen kannattaa aina.

Käyttöluotto kannattaa kilpailuttaa

Käyttöluoton tarjoajia on markkinoilla paljon, joten kuluttajan kannattaa hyödyntää eri toimijoiden kilpailutilanne. Omasta taloustilanteesta riippuen luoton hinta saattaa vaihdella eri tarjoajien välillä merkittävästikin. Lainatarjouksia on mahdollista kysellä eri pankeista ja rahoituslaitoksista yksitellen, mutta saman hyödyn saat vertaamalla tarjouksia Sortterin palvelussa.

Vertailemme puolestasi kymmeniä pankkeja ja rahoituslaitoksia, joiden tarjouksista voit valita mieluisimman. Luottojen kilpailuttaminen ei sido sinua eikä maksa sinulle mitään. Palvelussamme luottotarjoukset esitetään edullisimmasta lähtien, ja ne sisältävät todellisen vuosikoron perusteella kaikki kulut. Näin sinun on helppo hahmottaa todelliset kulut.

Nosta käyttöluotto tilille heti kilpailutuksen jälkeen

Käyttöluoton tarve saattaa yllättää, jolloin luoton myöntämisen ja nostamisen nopeus on oleellinen osa käyttöluoton valintaa. Kiireisessäkin tilanteessa lainavertailu kannattaa:

 • Lainan saa tilille nopeasti, vaikka sen kilpailuttaa ensin.
 • Kilpailuttamalla lainan voi saada edullisemmalla korolla.
 • Käyttöluottojen ehdoissa on eroja, mutta kilpailuttamalla on mahdollista valita paras kokonaisratkaisu omaan tilanteeseen.

Muista myös, että meillä Sortterilla me teemme lainatarjousten haut sinulle. Sinulle jää osaksesi vain vertailla sinulle paras lainatarjous, sekä hyväksyä se.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Käyttöluoton korko

Käyttöluotto on useimmiten vakuudetonta lainaa, jonka korko muodostuu luotonmyöntäjän tekemän luottopisteytyksen eli riskiarvion mukaan. Käyttöluoton todelliset kulut eivät koostu pelkästään korosta, vaan takaisin maksettavaan kokonaissummaan vaikuttavat useat tekijät.

Yleisimpiä käyttöluoton kokonaiskustannuksiin vaikuttavia tekijöitä ovat:

 • korko
 • kuukausittaiset kulut
 • nostopalkkiot
 • laina-aika
 • lainasumma

Kattava kuva kokonaiskuluista ja koroista syntyy vertailemalla ja kilpailuttamalla usean luotonmyöntäjän käyttöluottotarjoukset.

Käyttöluotto reiluin ehdoin

Sortter on reilu, kotimainen ja vastuullinen lainavertailu. Noudatamme toiminnassamme reilun lainavertailun periaatteita: pidämme huolen siitä, että saat kauttamme mahdollisimman edulliset lainatarjoukset.

Lainojen korot ja ehdot saattavat muuttua nopeasti ja se tekee lainojen vertailusta työlästä. Haluamme varmistaa, että sinä saat aina parhaat tarjoukset – asiakkaidemme etu on meille aidosti tärkeintä, emmekä tingi siitä.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Usein kysyttäjä kysymyksiä käyttöluotosta

 • Käyttöluotto on useimmiten vakuudeton kulutusluotto.

 • Kilpailuttaminen kannattaa mahdollisimman edullisen hintatason ja sopivimman lainanmyöntäjän valitsemiseksi.

 • Käyttöluotto on tilille nostettava yksittäinen luotto, kun taas luottokortti on jatkuva luotto, jota voi lyhentää ja nostaa uudelleen.

 • Kyllä. Useimmiten käyttöluoton voi maksaa etukäteen kokonaan.

 • Voit hakea käyttöluottoa, kun olet vähintään 20-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja olet hoitanut raha-asiat moitteettomasti.

 • Sortter noudattaa toiminnassaan reilun lainavertailun periaatteita: pidämme huolen siitä, että saat kauttamme mahdollisimman edulliset lainatarjoukset. Haluamme varmistaa, että sinä saat aina parhaat tarjoukset – asiakkaidemme etu on meille aidosti tärkeintä, emmekä tingi siitä. Olemme reilu, kotimainen ja vastuullinen toimija.

Käyttöluoton kilpailuttaminen Sortterin kautta on:

 • Maksutonta - lainatarjousten hakeminen on sinulle aina ilmaista
 • Nopeaa - saat ensimmäiset lainatarjoukset heti
 • Helppoa - hae lainaa netistä ja tavoita kymmeniä luotonmyöntäjiä yhdellä hakemuksella
 • Turvallista – teemme yhteistyötä vain luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa

Nordean käyttöluotto-kortti

Toisinaan käyttöluotolla tarkoitetaan Nordean myöntämää käyttöluotto-korttia. Kyseessä oli kortti, joka oli käytössä vuoteen 2017 asti. Kortilla ei voi enää nykyään maksaa kaupoissa, mutta siltä voi siirtää pankkitilille rahaa.

Käyttöluotto onkin puhekielessä muuttunut tarkoittamaan vakuudetonta kulutusluottoa, joka nostetaan kerralla omalle tilille.

Oletko hakenut käyttöluottoa aiemmin?

Rinnakkaishakija käyttöluotolle

Vakuudettomia lainoja myönnettäessä rahoituslaitokset tekevät aina kokonaisarvion luottotappion riskeistä. Riskinä voi olla, että lainanhakija ei pysty maksamaan lainaa takaisin.

Rinnakkaishakija käyttöluottohakemuksessa pienentää luotonmyöntäjän riskiä. Rinnakkaishakija mahdollistaa täten joko suuremman lainasumman tai mahdollisesti pienemmän korkotason. Rinnakkaishakija on helppo lisätä hakemukselle suoraan lainan kilpailuttamisvaiheessa.

Rinnakkaishakija voi myös auttaa lainanottajaa jakamaan takaisinmaksun velvollisuutta, sekä kestämään korkotason nousun riskejä.

Käyttöluotto – kilpailuta ja vertaa

Käyttöluotto on vakuudeton kulutusluotto, joka voidaan kilpailuttaa ja nostaa useimmiten suoraan verkosta ilman käyntiä pankkikonttorissa.

Käyttöluotolla on monia erilaisia käyttötarkoituksia, ja se soveltuu parhaiten luottokorttimaiseen käyttöön. Kuitenkin kannattaa muistaa, että käyttöluottoa ottaessa kannattaa arvioida oma maksuvara, eli lainantakaisinmaksuun jäävä osa kuukausittaisista tuloista. Käyttöluottoa ei kannata ottaa ilman varmuutta siitä, että voi omat mukavuuden rajoissa maksaa sen takaisin.

Tutustu Sortterin vertailupalveluun ja lähetä lainahakemus.

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.