Syyslomavinkit joka budjetille – nappaa parhaat talteen
Takaisin blogiin
# Ajankohtaista

Päivitetty:

Kirjoittaja Mia

Kirjoittaja:

Mia Keurulainen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Syyslomavinkit joka budjetille – nappaa parhaat talteen

Syksyn tullen monet harkitsevat pientä taukoa arjesta. Haluatpa sitten rentoutua aktiviteettien parissa tai tekemättä mitään erityisesti, poimi alta vinkit onnistuneeseen syyslomaan.

Syksyinen perheloma suunnitellaan usein lasten ehdoilla, jolloin kaikenlainen tekeminen ja aktiviteetit tarjoavat vaihtoehtoja arjelle. Mikäli lomaa vietetään pariskunnan tai kaveriporukan kesken, lomasuunnitelmien keskiössä saattaa olla eri typpinen rentoutuminen. 

Toiset suuntaavat syyslomalla ulkomaille, mutta myös kotimaassa riittää tähänkin aikaan vuodesta paljon koettavaa. Ruska koristaa Suomea koko pituudeltaan, ja parhaassa tapauksessa pohjoisessa voi nauttia jo melko talvisesta tunnelmasta. 

Varsinkin paketoidut etelänmatkat voivat syyslomien osalta myydä loppuun. Esimerkiksi Kanariansaarille tai Kreikkaan halajavan kannattaa siis hankkia syyslomamatkansa ajoissa – todennäköisesti matkalle tulee tällöin myös vähemmän hintaa.  

Syyslomailu onnistuu vaatimattomallakin budjetilla. Lainan ottamista lomakuluja kattamaan voi harkita, mikäli talous sen kestää. Talouteen sopiva lomalaina löytyy kilpailuttamalla.

  • usp item
    Kilpailuta laina 60 000 € asti
  • usp item
    Vakuutusetu asiakkaillemme
  • usp item
    100 % asiakkaan puolella
  • usp item
    100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 557 arvosteluun.
powered by

Syyslomatärpit lapsiperheille

Arki tarkoittaa monelle perheelle hajaantumista työpaikoille, päiväkotiin ja kouluun. Syyslomalla tärkeintä onkin yhdessäolo. Se, että vietetään yhdessä aikaa vaikka vain sohvalla leffoja katsellen ja pelejä pelaillen sekä lähiluonnossa retkeillen, voi mainiosti riittää syksyisen hengähdystauon sisällöksi.

Monet kaupungit ja kunnat huomioivat nykyään syyslomakauden tapahtumakalentereissaan. Ilmaisia ja maksullisia aktiviteetteja löytyy niin sisä- kuin ulko-olosuhteissa, joten edes syksyn vaihtelevat säät eivät ole tekemisen esteenä. 

1. Kansallispuistot

Kansallispuistot ovat suuria luonnonsuojelualueita, joiden tärkeänä tehtävänä on turvata luonnon monimuotoisuus sekä antaa ihmisille mahdollisuus nauttia ja rentoutua luonnossa. Ne tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden paitsi monipuoliseen ja jännittäväänkin retkeilyyn, myös luontokasvatukseen. 

Suomessa on 41 kansallispuistoa, joissa on eritasoisia merkittyjä reittejä, luontopolkuja ja tulentekopaikkoja. Kansallispuistoon voi tehdä päiväretken, mutta osassa on mahdollista myös yöpyä telttailualueella tai yöpymiseen tarkoitetuissa rakennuksissa.

2. Geokätköily

Hauska ja seikkailullinen koko perheen ulkoiluharrastus, digiajan ”aarrejahti”, jossa maastoon piilotettuja geokätköjä haetaan puhelimen GPS-paikannuksen avulla. Lähimmille kätköille pääsee todennäköisesti kävellen ja moni etsii geokätköjä pyöräillen ja julkisilla liikkuen. 

Geokätköjä on ympäri maailmaa, joten geokätköilyä voi harrastaa niin kotiseudulla kuin matkaillessakin. Osa geokätköistä on kaupunkien nähtävyyksien lähellä ja osa tiettömien taipaleiden päässä. 

3. Sisäaktiviteettipuistot

Suomeen on parin vuosikymmenen aikana rantautunut lukemattomia sisäpuistoja eri aktiviteettikärjellä. Osa sisäpuistoista kuuluu ketjuun, mutta kentällä on myös paljon yksittäisiä, paikallisia toimijoita.

HopLop on 16 toimipisteellä maan suurin sisäleikki- ja seikkailupuisto. Suosittuja ovat myös SuperPark-ketjun sisäaktiviteettipuistot, joita on kahdeksan kappaletta ympäri Suomea. 

Näiden lisäksi löytyy jos jonkinnäköistä huvittelupuistoa esimerkiksi trampoliini- tai kiipeilypainotuksella. Angry birds- ja Duudsonit-faneille on omat teemapuistonsa. 

Sisäaktiviteettipuistot ovat hyviä päiväkohteita, ja niissä voi myös ruokailla. Osa sijaitsee hotellin yhteydessä, jolloin kannattaa tulla kauempaakin ja jäädä yöksi. 

Käynti kannattaa varata etukäteen netistä, jotta vierailu puistossa haluttuna ajankohtana varmasti onnistuu. Nettivaraajille on yleensä myös tarjolla edullisia vierailupaketteja ja muita etuuksia.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Syyslomailua aikuiseen makuun

Loma aikuisten kesken voi mahdollistaa suoranaisen laiskottelun ja nollaamisen työkiireiden keskellä. Toisille nollaus tarkoittaa ei-minkään tekemistä ja toisille aivojen ja aistien herättelyä arjesta poikkeavin keinoin, esimerkiksi urheilun tai kulttuurielämysten kautta.

1. Kylpyläloma

Onko ihanampaa tapaa irrottautua arjesta, kuin kylpeminen, uiminen ja saunonta – miksei vielä yhdistettynä hierontaan ja kauneushoitoihin! Lähes kaikki Suomen kylpylät sijaitsevat hotellin yhteydessä, jolloin illastamalla ja yöpymällä voi viimeistellä rennon miniloman. Tosin myös niin kutsutut day spat ovat rantautuneet Suomeenkin.

Suosittuja kylpylöitä ovat esimerkiksi Haikon kartano Porvoossa, Turun Ruissalo Spa Hotel, Heinolan Kumpeli Spa, Rantasalmen Järvisydän ja Koli Relax Spa. 

Etelänaapurimme Viro on kylpyläkulttuurin luvattu maa. Hintataso on monin paikoin edullisempi kuin kotimaassa. Seilaamalla vaikka johonkin Tallinnan lukuisista kylpylähotelleista yhdistät rentoon syyslomaan tunnelmallisen merimatkan.

2. Kulttuuriloma

Syyslomalla on aikaa käydä kaveriporukan kanssa vaikka konserteissa, keikoilla tai teatterissa. Museokorttia ehtii käyttää viikon aikana aika monessa niistä 300 museosta, joihin sisäänpääsyn kortti oikeuttaa.

Kaupunkien omien kulttuurilaitosten sivuilta kannattaa tarkistaa mahdolliset pakettitarjoukset ja muut etuudet. Esimerkiksi monet hotelliketjut ja kaupunginteatterit tekevät yhteistyötä. 

3. Vuokramökki tai Airbnb

Jos et omista mökkiä, ei hätää – Suomi on tuhansien vuokramökkien maa. Kun vuokraa kaveriporukalla mökin toiselta paikkakunnalta, ei hintaa kerry kovinkaan paljoa henkilöä kohden. Myös ruoka- ja bensakuluja kertyy näin vähemmän.

Airbnb-kohteita löytyy ympäri Suomea ja maailmaa. Yleensä sellaisen vuokraaminen tulee hotellimajoitusta edullisemmaksi. 

4. Aktiivilomat

Monet matkanjärjestäjät tarjoavat akitiivilomia eri teemoilla. Voit omistaa koko loman vaikka sukeltamiselle, gourmet-nautinnoille, tennikselle tai akvarellimaalaukselle.

Yksi hakemus, lukuisia lainapäätöksiä!

Millä matkustaa syyslomalla?

Etelänlomapakettien hintaan kuuluu meno- ja paluulento. Muutaman päivän kaupunkiloma voi myös olla virkistävä vaihtoehto, ja jos lentopäivissä on joustovaraa, reittilennot voivat löytyä edullisestikin. 

Euroopan kiehtoviin kaupunkikohteisiin ehtii viikossa lentämisen sijaan myös autolautoilla tai ekologisesti junaillen. Netistä on mahdollista hankkia matkapaketteja, joihin voi kuulua esimerkiksi vuokra-auto kohteessa. 

Julkinen liikenne on mitä mainioin keino tutustua kaupunkikohteeseen. Raitiovaunu tai bussi voi kiertää reittejä, joita ei muuten tulisi valittua. Julkinen liikenne on Eurooppalaiskaupungeissa yleensä suht’ edullinen vaihtoehto esimerkiksi taksiin verrattuna, ja turisteille on monesti räätälöity omia lipputyyppejä. 

Maksutonta joukkoliikenne on turisteillekin vain Luxemburgissa – ei esimerkiksi Tallinnassa, vaikka ilmeisen moni on erehtynyt luulemaan niin. Maksuttomuus koskee kuitenkin ainoastaan kaupungissa vakituisesti asuvia.

Näin rahoitat syysloman ja kilpailutat mahdollisen rahoituksen

Syyslomamatkailu on mahdollista vaatimattomallakin budjetilla. Kun näkee vähän vaivaa, ja vertailee liikennöinti- ja majoituspalvelujen tarjoajia keskenään, on mahdollista suunnitella ja löytää omaan budjettiin sopiva matka.

Säästäminen matkaa varten on fiksua aloittaa jo siinä vaiheessa, kun tietää syysloman omalla kohdalla olevan tulossa. Yksittäisen lomailijan kulut pienenevät heti, kun matkaan lähdetään isommalla porukalla, esimerkiksi tuttavaperheen tai -pariskunnan kanssa, ja kimppamajoitus mielessä. 

Yksi asia, missä syyslomamatkankaan suhteen ei kuitenkaan kannata pihistellä, on matkavakuutus. Vertaile vakuutusyhtiöiden tarjontaa ja räätälöi matkaasi sopivin vakuutuspaketti.

Joissain tapauksissa lomalaina, eli käytännössä vakuudeton kulutusluotto, voi olla varteenotettava vaihtoehto syyslomamatkan rahoittamiseksi. Aivan samoin kuin vertailet hotellit ja autovuokraamot, kannattaa myös lainat kilpailuttaa. Sortterin vertailupalvelun avulla se onnistuu ilmaiseksi nopeasti ja helposti.

Kirjoittaja Mia

Kirjoittaja

Mia Keurulainen

Mia on helsinkiläinen vapaa kirjoittaja ja sisällöntuottaja. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta humanististen tieteiden kandidaatiksi pääaineenaan suomen kieli ja sivuaineena sosiologia. Mialla on yli kymmenen vuoden kokemus tekstien suunnittelusta muun muassa mainostoimistojen, teollisuuden, yksityisten oppilaitosten, pankkialan ja kolmannen sektorin tarpeisiin.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin