Luottokortti
# Luottokortti

Päivitetty:

Kirjoittaja Joona

Kirjoittaja:

Joona Paakkanen

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Kiusaako luottokorttivelka? Maksa luottokorttivelat yhdistelylainalla

Suureksi kasvanut luottokorttivelka voi tulla kalliiksi ja aiheuttaa ylimääräistä stressiä. Onko lainojen yhdistäminen järkevä tapa laittaa korkeakorkoiset luottokorttivelat ojennukseen?

Suomalaiset ovat luottokorttikansaa. Lainavertailupalvelu Sortterin Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan jopa 75 prosenttia suomalaisista omistaa luottokortin. 

Luottokortti on joustava tapa lainata rahaa, mutta suureksi kasvanut luottokorttivelka voi tulla yllättävän kalliiksi. 

Yhdistelylaina on yksi keino laittaa korkeakorkoiset luottokorttivelat ojennukseen. Lainoja yhdistettäessä olemassa olevat velat maksetaan pois ja velka keskitetään uuden edullisemman lainasopimuksen alle. 

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella ja ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 498 arvosteluun.
powered by

Miten yhdistän luottokorttivelat? Vinkit velkojen yhdistämiseen

Luottokorttivelkojen yhdistäminen on helppoa netin maksuttomien lainavertailupalveluiden avulla. Seuraavien ohjeiden avulla voit keskittää omat luottokorttivelkasi yhden lainasopimuksen alle. 

Ohjeet luottokorttivelkojen yhdistämiseen: 

1. Kartoita lähtötilanne

Selvitä kaikkien luottokorttiesi nykyiset velkasadot. Kuinka paljon kullekin kortille on kertynyt velkaa? Miten paljon maksat lainoista kuukausilyhennystä? Paljonko lainojen korkokulut ovat? 

2. Kilpailuta lainat Sortterin palvelussa 

Tee lainahakemus summalle, joka kattaa luottokorttiesi avoimen velkasaldon. Valitse laina-aika siten, että kuukausierä asettuu sopivalle tasolle. Muistathan, että liian pitkä laina-aika nostaa lainan kokonaiskustannuksia. Liian lyhyt laina-aika voi sen sijaan kuormittaa kuukausittaista budjettia. 

3. Vertaile lainatarjoukset

Valitse edullinen lainatarjous ja allekirjoita lainasopimus verkkopankkitunnuksillasi. Sortterin palvelussa lainatarjoukset esitetään aina edullisuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan.  Todellinen vuosiluku on tunnusluku, joka kertoo kaikki lainan kustannukset, kuten nimelliskoron ja tilinhoitomaksut. 

4. Maksa olemassa olevat luottokorttivelat pois 

Tämän jälkeen pääset hyötymään yhdistelylainan tuomista säästöistä. Yhdistelylainan säästö syntyy pienemmistä lainan korkoista, tilinhoitomaksuista ja kuukausieristä. Lainojen yhdistäminen helpottaa myös talouden hallintaa, kun maksettavana on vain yksi velka usean sijaan. 

Lainojen yhdistäminen voi tuoda satojen tai jopa tuhansien eurojen säästön laina-ajan kuluessa. Seuraavien esimerkkilaskelmien avulla havainnollistamme, miten luottokorttivelkojen yhdistäminen voi auttaa sinua säästämään selvää rahaa.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Näin luottokorttivelkojen yhdistäminen tuo säästöjä 

Lähes kaikkien pankkien luottokortteihin sisältyy korotonta maksuaikaa. Tämä tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että ostoksistasi ei kerry lainkaan korkoa, kun maksat ne korottoman maksuajan sisällä. 

Mikäli et kuitenkaan maksa luottokorttilaskua eräpäivään mennessä, alkaa luottokortilta käytetty luotto kasvaa korkoa lainasopimuksen mukaisesti. Tällöin pienistä puroista voi hiljalleen kasvaa isoja virtoja, kuten seuraava esimerkki osoittaa. 

Esimerkki 1: Kolmen avoinna olevan luottokorttivelan kustannukset 

Henkilöllä on kolme eri luottokorttivelkaa, yhteensä 20 000 euroa. Hän maksaa luottokorttivelkansa oheisten maksuaikojen mukaan, jolloin kustannuksia syntyy seuraavasti.

Luottokorttivelka 1: Aktia CreditLuottokorttivelka 2: Nordea CreditLuottokorttivelka 3: OP Visa
Avoinna oleva velka8 000 €5 000 €7 000 €
Korko13,50 %11,25 %12 %
Maksuaika48 kk36 kk36 kk
Tilinhoitopalkkio7 € / kk7 € / kk5 € / kk
Todellinen vuosikorko16,35 %15,12 %14,35 %
Kuukausierä223,61 €171,29 €237,50 €
Kokonaiskustannukset10 733,31 €6 166,30 €8 550,01 €

Kokonaiskulut kolmen vuoden ajalta ovat 25 449,62 euroa. Henkilö maksaa siis korko- ja muita kuluja koko laina-ajalta 5 449,62 euroa.

Seuraavaksi tarkastelemme, kuinka paljon velallinen voi säästää yhdistämällä kyseiset luottokorttivelat yhden lainasopimuksen alle. 

Esimerkki 2: Yhdistelylainan kustannukset

LuottoAvoinna oleva lainasummaVuosikorkoTilinhoitomaksu (kk)Todellinen vuosikorkoMaksuaikaKuukausieräKokonaiskustannus
Yhdistelylaina20 0009 %4€9,84 %48 kk501,70 €/kk24 081,64 €

Lainojen yhdistäminen toisi siten 1367,98 euron säästön. Myös kuukausittain maksettava kuukausierä putoaisi 632,4 eurosta 501,70 euroon. Säästö syntyy pienempien korkokulujen lisäksi myös pienemmistä tilinhoitomaksuista. 

Mistä yhdistelylainan tuoma säästö siis syntyy? 

 • Pienemmästä lainan korosta 
 • Pienemmistä tilinhoitomaksuista 
 • Pienemmistä kuukausieristä, jotka sovitetaan taloutesi mukaan 

Kulutusluottojen tavoin myös luottokorttien korot vaihtelevat suuresti eri pankkien välillä. Harva suomalainen on kuitenkaan tietoinen oma luottokorttinsa kustannuksista, vaikka se voisi auttaa välttymään ikäviltä yllätyksiltä. Mikäli aiot maksaa luottokorttiostoksesi pienemmissä erissä, tarkista huolellisesti luottokortin korko tai yhdistä velat yhdistelylainan avulla. 

Muiden lainatuotteiden tavoin myös yhdistelylainat kannattaa aina kilpailuttaa.

Tiesitkö tämän? 1.10. 2023 voimaan astuneen uuden kuluttajansuojalain myötä luottokortin korko voi olla enintään 15 %, minkä päälle luotonantaja voi lisätä voimassa olevan viitekoron. Yhdessä lainan korko ja viitekorko eivät saa ylittää 20 prosenttia. 

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia!

Kilpailuta yhdistelylainat Sortterin palvelussa 

Yhä useampi pankki ja rahoituslaitos tarjoaa vanhojen velkojen yhdistämiseen tarkoitettuja lainatuotteita. Pankkien välinen kilpailu uusista asiakkaista on kovaa, joten yhdistelylainan korko ja muut lainakustannukset voivat olla luottokortteja tai vanhoja lainasopimuksia huomattavasti edullisemmalla tasolla.  

Miten sitten löytää edullinen yhdistelylaina? 

Muiden lainojen tavoin myös yhdistelylainat kannattaa aina kilpailuttaa, sillä vain siten voit löytää juuri sinun tarpeisiisi sopivan lainatarjouksen eri pankkien valikoimista. 

Lainat voi kilpailuttaa joko itse tai käyttää netin maksuttomia lainavertailupalveluita. Suomen luotettavin lainavertailupalvelu on tutkitusti Sortter, jonka maksuttomassa palvelussa voit kilpailuttaa yhdistelylainat vaivattomasti.  

Yhdistä lainat Sortterin palvelussa: 

 • Lainaa 60 000 euroon saakka. 
 • Korko 4–20 % 
 • Joustava takaisinmaksuaika 
 • Lainaa ilman  vakuuksia 

Sortterin ilmaisessa lainavertailussa on mukana yli 20 luotettavaa pankkia ja rahoituslaitosta. Yhden lainahakemuksen täyttämällä voit saada yksilöllisesti räätälöidyt lainatarjoukset vain muutamassa minuutissa. 

Edullinen laina löytyy vertailusta helposti. Järjestämme lainatarjoukset hintajärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan eli sinun on helppo valita juuri sinun tarpeitasi vastaava lainatarjous. Lainojen kilpailuttaminen ei kuitenkaan velvoita sinua ottamaan lainaa, joten voit aivan rauhassa pohtia eri vaihtoehtojen välillä.

Lainojen kilpailutus korostuu erityisesti yhdistelylainan kohdalla, sillä tarkoituksena on löytää selvästi edullisempi laina vanhoihin velkoihisi verrattuna. 

Tutustu yhdistelylainaan jo tänään ja kilpailuta lainat! 

Artikkelia päivitetty 8.2.2024.

Kirjoittaja Joona

Kirjoittaja

Joona Paakkanen

Joona on sisällöntuotannon ammattilainen, joka nauttii laadukkaiden verkkosisältöjen tuottamisesta asiakasviestinnän tarpeisiin. Joonalla on liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto Savonia-ammattikorkeakoulusta, “pääaineenaan” taloushallinto. Talouden eri ilmiöihin myös koulutuksensa kautta perehtynyt Joona on tuottanut pankki- ja rahoitusalaan liittyviä tekstejä vuodesta 2021 lähtien

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.