Joustavalle vakuudelliselle yrityslainalle on kysyntää ja tarvetta – CapitalBox kertoo lanseeraamastaan lainatuotteesta kaiken olennaisen
Takaisin blogiin
# Vieraskynä

Päivitetty:

Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja:

Sere Hanski

Sisältövastaava Sere

Laatuvarmistettu:

Sere Hanski

Laatuvarmistettu

Joustavalle vakuudelliselle yrityslainalle on kysyntää ja tarvetta – CapitalBox kertoo lanseeraamastaan lainatuotteesta kaiken olennaisen

Hastattelimme CapitalBoxin Suomen kumppaniverkostosta vastaavaa Eero Harjulaa, joka on seurannut yrityksen huimaa kasvutarinaa jo kuuden vuoden ajan.

CapitalBox on Euroopan johtava pienten ja keskisuurten yritysten verkkorahoitusalusta, joka auttaa yrityksiä tasoittamaan rahoitusvajettaan tarjoamalla oikea-aikaisia ja asiakkaan tarpeen mukaan räätälöityjä rahoitusratkaisuja.

Tätä artikkelia varten pureuduimme Harjulan kanssa tarkemmin CapitalBoxin tuoreimpaan lainatuotelanseeraukseen, vakuudelliseen yrityslainaan: mikä se on, millaiset yritykset sitä tyypillisesti hakevat ja millaisesta lainatuotteesta oikeastaan on kyse?

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 523 arvosteluun.
powered by

Vakuudellisen yrityslainan perusteet – mikä, miksi ja kenelle?

Lähdimme liikkeelle vakuudellisen yrityslainan määritelmästä: vakuudellinen yrityslaina on siis nimensä mukaisesti laina, jota myönnetään reaalivakuuksia vastaan. Näistä Harjula nostaa esimerkeiksi kiinteistöt, asunto-osakkeet ja tontit. Hänen mukaansa vakuudellista lainaa myönnetään 100 000 eurosta ylöspäin aina kolmeen miljoonaan euroon asti, mutta CapitalBox ei ole asettanut konkreettista ylärajaa – mikäli siis yritys ja sen vakuudet ovat kunnossa, voi lainan yläraja olla korkeampikin.

Monelle yrittäjälle vakuudeton yrityslaina voi olla tuttu, mutta miten vakuudellinen yrityslaina käytännössä eroaa vakuudettomasta? Harjula listaa kolme tärkeintä erottavaa tekijää:

“Vakuudellisen yrityslainan osalta voidaan tarjota suurempia summia, pidempää maksuaikaa ja edullisempaa hintaa. Lisäksi vakuudellisen yrityslainan lainapäätösprosessissa on muutama askel enemmän, kun mukana on kiinnityksiä ja panttauksia. Tällöinkään ei kuitenkaan puhuta useista viikoista, vaan prosessin nopeus riippuu paljon myös asiakkaasta ja tämän aktiivisuudesta. Kokonaisuudessaan vakuudellinen yrityslaina on kuitenkin joustava tuote, joka räätälöidään asiakkaan tarpeisiin sopivaksi”, Harjula tiivistää.

Jokaisen yrityksen rahoitustarpeet ovat erilaiset ja keskeiseksi kysymykseksi voikin nousta, millaisissa tilanteissa vakuudellinen yrityslaina on varteenotettavin vaihtoehto. Harjulan mukaan yksinkertaistettuna silloin, kun yrityksen rahoitustarve on suurempi esimerkiksi isompien investointien osalta ja mikäli yritys ei saa pankilta lainaa tai ei halua käydä pitkiä neuvotteluja pankin kanssa.

“Lähtökohtaisesti vakuudellinen yrityslaina soveltuu tilanteisiin, joissa yritys tekee suurempia investointeja tai kohtaa muita äkillisiä tilanteita ja rahan tarvetta. Olemme nopeampi kuin perinteinen pankki, minkä lisäksi edellytyksenämme on, että asiakkaalla on tarjota vapaata vakuutta. Perinteisillä pankeilla kriteeripuoli on saattanut kiristyä, joten kysyntää tälle on”, Harjula summaa. 

Lähtökohtaisesti vakuudellinen yrityslaina soveltuu tilanteisiin, joissa yritys tekee suurempia investointeja tai kohtaa muita äkillisiä tilanteita ja rahan tarvetta. Olemme nopeampi kuin perinteinen pankki, minkä lisäksi edellytyksenämme on, että asiakkaalla on tarjota vapaata vakuutta
- Eero Harjula

Vakuudellisen lainan tyypillinen hinta eli todellinen vuosikorko asettuu Harjulan mukaan noin kymmenen prosentin tietämille, mutta hinta riippuu täysin asiakkaasta ja tämän tilanteesta. Kaikki lainapäätökset tehdään hänen mukaansa tapauskohtaisesti.

Lainaa myöntäessään lainanantajan on huomioitava useita seikkoja, ja myös CapitalBox suorittaa tarkan analyysin erityisesti isoista summista puhuttaessa. Harjulan mukaan keskeisiä tietoja ovat yrityksen takaisinmaksukyky sekä vakuudet ja niiden arvo.

“Tarkoituksenamme on löytää kullekin hakijayritykselle sopiva rahoituskokonaisuus. Erityisesti yrityksen vakuudet korostuvat tässä: tilanne voi olla se, että emme voi tarjota asiakkaalle vakuudetonta yrityslainaa, mutta mikäli yrityksellä on tarjota vakuuksia, voimme tarjota vakuudellista lainaa”, Harjula selventää.

Yksi hakemus, lukuisia lainatarjouksia!

CapitalBox on yrittäjän reilu ja luotettava kumppani

CapitalBox tarjoaa yritysrahoitusta suomalaisille pk-yrityksille eri muodoissa ja sen tuotevalikoimasta löytyy muun muassa perinteinen yrityslaina, vakuudellinen yrityslaina, yritysluotto sekä lainan jälleenrahoitus. Miten CapitalBox siis eroaa kilpailijoista? 

Harjulan mukaan perinteiset pankit ovat myöntäneet vakuudellista yrityslainaa jo pidemmän aikaa, mutta kriteerit ovat kiristyneet viime aikoina. Hän mainitseekin keskeiseksi eroksi riskinottohalukkuuden. Lisäksi Harjula korostaa CapitalBoxin olevan suoraviivainen ja joustava toimija, joka pyrkii tarjoamaan asiakkaalle lainatarjouksen mahdollisimman nopeasti.

“Olemme asiakkaalle reilu, nopea ja luotettava kumppani”, Harjula tiivistää.

Vakuudellista yrityslainaa on mahdollista myöntää asiakkaalle edullisemmin sekä suuremmalla maksimisummalla ja pidemmällä laina-ajalla. Harjulan mukaan on vaikeaa nostaa yksittäistä toimialaa, joka päätyy saamaan vakuudellisen yrityslainan tarjouksia, sillä hakijoita löytyy laajasti eri toimialoilta. Hänen mukaansa kuitenkin esimerkiksi kiinteistöhankkeita on ollut useampia. 

Lisäksi Harjula toteaa, että vakuudellisen yrityslainan lanseeraus on tuonut CapitalBoxille aiempaakin enemmän tunnettuutta:

“On ollut mielenkiintoista nähdä, miten yhä suuremmat yritykset ovat löytäneet meille vakuudellisen yrityslainan lanseerauksen myötä. Tämä kielii siitä, ettei pankeilta ole enää välttämättä löytynyt lisärahoitusta, mutta tarve on selvästi yrityksillä olemassa”, hän kiteyttää.

Olemme asiakkaalle reilu, nopea ja luotettava kumppani.
- Eero Harjula
Sisältövastaava Sere

Kirjoittaja

Sere Hanski

Sortterin sisältövastaava Sere on koulutukseltaan suomen kielen maisteri. Sekä opintojensa että harrastustensa puolesta oikeaoppisen ja selkeän tekstin tuottaminen sekä suunnitteleminen ovat lähellä Seren sydäntä. Pankki- ja rahoitusalaan liittyvien tekstien parissa hän on työskennellyt hieman yli vuoden päivät, mutta oppii mielellään alasta ja sen aiheista lisää jatkuvasti. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.

Takaisin blogiin