Vakuudellinen laina – lainaa vakuuksia vastaan

Vakuudellinen laina on luottoa, jota voi saada vakuuksia ja takausta vastaan. Lainan vakuuslajeja on olemassa erilaisia ja ne sovitaan tapauskohtaisesti. Vakuudellinen laina myönnetään yleensä isommille lainasummille eikä lainan määrälle ole ylärajaa.

Lainalaskuri - kilpailuta vakuudettomat lainat tästä

Valitse lainasumma

10 500 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
210 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 500 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 210 €, takaisinmaksettava summa 12 627 € sekä todellinen vuosikorko on 7,77 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 500 €, korko 6,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 210 €, takaisinmaksettava summa 12 627 € sekä todellinen vuosikorko on 7,77 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Vakuudellinen laina on luottoa, jota voi saada vakuuksia ja takausta vastaan. Lainan vakuuslajeja on olemassa erilaisia ja ne sovitaan tapauskohtaisesti. Vakuudellinen laina myönnetään yleensä isommille lainasummille eikä lainan määrälle ole ylärajaa.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortterin tiimi

Laatuvarmistettu

Mikä on vakuudellinen laina?

Vakuudellisen lainan vakuudeksi liitetään reaalivakuus tai muu vastaava vakuuslaji. Vakuudelliseksi lainaksi mielletään usein myös lainat, joiden takaisinmaksua on takaamassa toinen henkilö henkilötakauksella.

Vakuudellinen laina tarkoittaa käytännössä sitä, että mikäli velallinen ei kykene maksamaan lainaa takaisin, on pankilla olemassa vakuuden muodossa takuu, jonka realisoimisen kautta pankki saa rahansa takaisin, milloin rahan lainaamiseen liittyvä riski alenee ja kuluttaja voi saada lainan paikoin edullisemmin ehdoin.

Kuka saa vakuudellista lainaa?

Voit kilpailuttaa kuluttajalainat Sortterin palvelussa, kun täytät seuraavat kriteerit:

 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, ilman maksuhäiriömerkintöjä
 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  Vakuutusetu asiakkaillemme
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 530 arvosteluun.
powered by

Miten haen vakuudellista lainaa?

Vakuudellista lainaa voi hakea pankista esimerkiksi asunnon tai talon remontointiin ja ostamiseen, kesämökin ostamiseen tai auton, moottoripyörän tai veneen hankintaan.

Useissa tapauksissa lainan käyttötarkoitus ja lainan vakuus liittyvät toisiinsa suoraan. Lainaa haettaessa lainan vakuutena voi toimia lainan kohde.

 • Esimerkiksi asuntolainan vakuutena on yleensä ostettava asunto.
 • Mökkilainan vakuutena taas voi olla hankittu mökki.
 • Vakuudellinen autolaina voi vaatia vakuudeksi kyseisen auton.
 • Joihinkin lainamuotoihin, kuten opintolainaan tai ASP-lainaan, riittää vakuudeksi valtiontakaus.

Vakuudelliseen luottoon saatetaan tarvita lisäksi henkilötakaus. Tällöin takaajana toimiva henkilö sitoutuu vastaamaan lainan takaisinmaksusta, jos päävelallisen maksukyky ei tähän riitä. Mikäli velallinen ei siis voikaan itse maksaa vakuudellista lainaa takaisin, jää tämä henkilötakaajan tehtäväksi.

Lainan takaaminen on vastuullinen tehtävä, joten henkilötakaajaksi ryhtymistä kannattaa harkita tarkkaan. Lisäksi takaajan tulisi varmistua siitä, että toisen henkilön lainan takaisinmaksu tarvittaessa ei aiheuta itselle taloudellisia ongelmia. Takaajana toimiminen saattaa myös estää takaajaa saamasta omaa lainaa.

null

Vakuudellisen lainan korko, kulut ja ehdot

 • Todellinen vuosikorko käsittää kaikki lainasta aiheutuvat kulut. Vakuudelliseen lainaan sisältyy nimelliskoron lisäksi muita kuukausittaisia kuluja, kuten hoito- ja nostokulut.
 • Vakuuksien järjestelystä ja käsittelystä saattaa aiheutua lisäkustannuksia.  
 • Lainan ehdoissa määritellään mahdolliset kustannukset ylimääräisistä lyhennyksistä tai ennenaikaisesta takaisinmaksusta. 
 • Hakiessasi lainaa voit valita maksuajan tarpeesi mukaan aina 1–15 vuoden väliltä
 • Sekä vakuudeton että vakuudellinen laina kannattaa aina kilpailuttaa, jotta löytää talouteensa sopivimman ja edullisimman vaihtoehdon.

Vertailussamme mukana olevat lainanantajat:

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logoSaldo

Vakuudettoman ja vakuudellisen lainan erot pähkinänkuoressa

 • Sortterin kautta voit hakea ja kilpailuttaa vakuudetonta lainaa esimerkiksi kulutusluoton muodossa jopa 60 000 euroon asti. 
 • Vakuudellista lainaa on lähtökohtaisesti mahdollista saada kuinka isolle summalle vain – kuitenkin lainanhakijan maksukyvyn ja pankin harkinnan mukaan. 
 • Vakuudellisen lainan saanti edellyttää usein lainan käyttökohteen nimeämistä. Käyttökohde voidaan nimetä myös lainan vakuudeksi. Esimerkiksi opintolainan vakuutena on kuitenkin yleensä valtiontakaus.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Vakuudellinen laina – usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Sortterin kautta voit hakea ja kilpailuttaa yhdellä lainahakemuksella lainaa 1 000 eurosta aina 60 000 euroon asti.

 • Voit hakea lainaa, kun olet yli 20-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä. Laina voidaan myöntää, mikäli täytät lainan saamisen edellytykset, mutta jokaisen lainanhakijan tilanne selvitetään henkilökohtaisesti.

 • Kyllä, voit hakea lainaa, jos olet eläkkeellä.

 • Hakiessasi lainaa voit valita maksuajan tarpeesi mukaan aina 1–15 vuoden väliltä. Halutessasi voit myös maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti tai lyhentää sitä sovittua suuremmissa erissä.

 • Meidän tehtävämme on etsiä sinulle edullinen korko eri pankeilta sekä rahoitusyhtiöiltä, jotta sinun ei tarvitse maksaa lainasta enempää kuin olisi tarpeen. Voit saada palvelumme avulla yksilölliset lainatarjoukset jopa 20 lainanantajalta, joiden korko voi vaihdella 4,5 %:n ja 20 %:n välillä. Järjestämme pankkien tekemät lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Näin edullisen lainan valitseminen on helppoa ja läpinäkyvää.

 • Mikäli tarvitset lainaa vain muutamia tuhansia euroja, on vakuudeton laina usein ainut vaihtoehto, sillä vakuudellisen lainan alaraja on yleensä useampia tuhansia euroja. Mikäli rahantarpeesi taas on suurempi, kannattaa huomioida, että vakuudellisen lainan määrälle ei ole olemassa maksimiylärajaa. Ilman vakuuksia lainaa voi saada 60 000 euroon asti.

  Mikäli lainaan tarvitaan vakuuksia, on lainanhakuprosessi lähtökohtaisesti hitaampi ja vaivalloisempi. 

  Sen sijaan vakuudettoman lainan hakuprosessi on pääasiassa helppo ja nopea: lainan voi saada tilille jopa samana päivänä. Kymmenet pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat vaivattomasti lainaa netissä, joten asiointia konttoreilla ei tarvita. Kotimaisen lainavertailu Sortterin kautta kilpailutat vakuudettoman lainan nopeasti, helposti ja ilmaiseksi.

 • Sortter vertailee ja kilpailuttaa lainatarjoukset aina asiakkaan etu edellä. 

  Lainavertailussamme näet helposti lainojen kokonaiskustannukset, kuukausierän, koron sekä muut lainaan liittyvät maksut – ja tietenkin todellisen vuosikoron: vertailujoukon edullisin laina löytyy vertailemalla todellisen vuosikoron mukaan. Sortter kilpailuttaa tarjoukset aidosti edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Sortter on reilu lainavertailu, jossa voit kilpailuttaa pankit läpinäkyvästi ja saada lainan edullisemmilla ehdoilla.

  Lainojen kilpailutus toimii niin, että teet lainahakemuksen, minkä jälkeen pääset tutustumaan saamiisi tarjouksiin ja vertailemaan niitä. Kyseessä on siis nopea ja helppo prosessi, jonka kautta voit säästää rahaa.

Kilpailuta laina seuraavasti

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.