Vakuudellinen laina – lainaa vakuuksia vastaan

Vakuudellinen laina on luottoa, jota voi saada vakuuksia ja takaajia vastaan. Lainan vakuuksia on olemassa erilaisia, ja ne sovitaan tapauskohtaisesti. Vakuudellinen luotto myönnetään yleensä isommille lainasummille, eikä lainan määrälle ole ylärajaa.

Lainalaskuri - kilpailuta vakuudettomat lainat tästä

Valitse lainasumma

10 500 €

Valitse laina-aika

5 vuotta
220 €/kk
Arvioitu kuukausierä
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä

Yleistiedot

exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 500 €, korko 8,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 220 €, takaisinmaksettava summa 13 225 € sekä todellinen vuosikorko on 9,9 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.
exclamation
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 10 500 €, korko 8,5 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 220 €, takaisinmaksettava summa 13 225 € sekä todellinen vuosikorko on 9,9 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Vakuudellinen laina on luottoa, jota voi saada vakuuksia ja takaajia vastaan. Lainan vakuuksia on olemassa erilaisia, ja ne sovitaan tapauskohtaisesti. Vakuudellinen luotto myönnetään yleensä isommille lainasummille, eikä lainan määrälle ole ylärajaa.

Päivitetty:

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja:

Sortter
Laatuvarmistettu

Mikä on vakuudellinen laina?

Vakuudellisen lainan edellytys on, että lainanhakijalla tulee olla vakuuksia tai takaajia. Vakuudellista luottoa haetaan pankilta isommille summille, esimerkiksi 10 000 eurosta ylöspäin. Teoriassa vakuudellisen lainan määrälle ei ole olemassa ylärajaa, vaan lainaa voi saada oman maksukyvyn ja pankin harkinnan mukaan kuinka suurelle summalle tahansa. Lainanhakijan tulee yleensä kertoa pankille hyvin tarkasti, mihin lainarahat aiotaan käyttää, jotta pankki voi pohtia lainaan tarvittavia vakuuksia.

Vakuudellista lainaa on siis mahdollista saada vakuuksia ja henkilötakausta vastaan. Vakuudellisuus tarkoittaa käytännössä sitä, että mikäli velallinen ei kykene maksamaan lainaa takaisin, on pankilla olemassa takuu, jonka realisoimisen kautta se saa rahansa varmasti takaisin. Pankista voi olla mahdollista saada esimerkiksi vakuudellinen remonttilaina asunnon tai talon remontointiin. Myös vakuudellinen kulutusluotto on yksi vakuudellisen lainan muoto.

 • usp item
  Kilpailuta laina 60 000 € asti
 • usp item
  100 % asiakkaan puolella
 • usp item
  100 % ilman piilokuluja
 • usp item
  100 % suomalainen palvelu
4,6
Perustuu 408 arvosteluun.
powered by

Mitä lainan vakuudet voivat olla?

Lainan vakuudet vaihtelevat tilanteen mukaan:

 • Esimerkiksi asuntolainan vakuutena on yleensä ostettu asunto.
 • Mökkilainan vakuutena taas voi olla hankittu mökki.
 • Vakuudellinen autolaina voi vaatia vakuudeksi kyseisen auton.
 • Joihinkin lainamuotoihin, kuten opintolainaan tai ASP-lainaan, riittää vakuudeksi pelkästään valtiontakaus.

Vakuudelliseen luottoon saatetaan tarvita lisäksi henkilötakaus. Tällöin takaajana toimiva henkilö sitoutuu vastaamaan lainan takaisinmaksusta, jos päävelallisen maksukyky ei tähän riitä. Mikäli velallinen ei siis voikaan itse maksaa lainaa takaisin, jää tämä henkilötakaajan tehtäväksi. Henkilötakaajana toimii usein oma vanhempi tai muu sukulainen.

Lainan takaaminen on hyvin vastuullinen tehtävä, joten henkilötakaajaksi ryhtymistä kannattaa harkita tarkkaan. Oma talous tulee olla kunnossa, ja takaajan tulisi varmistua siitä, että toisen henkilön lainan takaisinmaksu tarvittaessa ei aiheuttaisi itselle taloudellisia ongelmia. Takaajana toimiminen saattaa myös estää takaajaa saamasta omaa lainaa. Lisäksi se saattaa aiheuttaa ongelmia sosiaalisiin suhteisiin, mikäli lainanmaksu siirtyisi takaajalle ja tästä aiheutuisi eripuraa velallisen ja takaajan välille.

null

Vakuudellisen lainan korko

Vakuudellisen lainan korko on yleisesti ottaen melko matala. Tämä johtuu siitä, että pankin oma riski on vakuudellisissa luotoissa pienempi, kun lainatun summan takaisinsaaminen on taattu vakuuden asettamisen myötä. Pankki saa rahansa takaisin joko lainanhakijalta, henkilötakaajilta tai vakuuksien muodossa, joten luotto on pankin näkökulmasta turvallista myöntää.

Ilman vakuuksia myönnettävien lainojen korko on hieman korkeammalla kuin vakuudellisten lainojen korko. Kun lainassa ei ole vakuuksia, lainaamisen riskit ovat pankille suurempia. Mikäli lainanottaja ei kykene maksamaan tällaista lainaa takaisin, pankki ei voi tehdä muuta kuin alkaa periä velkoja takaisin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä vakuudellisista lainoista

 • Voit hakea lainaa, kun:

  • olet yli 20-vuotias
  • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
  • eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Kyllä, voit hakea autolainaa, jos olet eläkkeellä.

 • Voit valita maksuajan tarpeesi mukaan aina 1-15 vuoden väliltä. Halutessasi voit myös maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti tai lyhentää sitä sovittua suuremmissa erissä.

 • Meidän tehtävämme on etsiä sinulle edullisin korko eri pankeilta sekä rahoitusyhtiöiltä, jotta sinun ei tarvitse maksaa lainasta enempää kuin olisi tarpeen. Voit saada palvelumme avulla yksilölliset lainatarjoukset 20 lainanantajalta, joiden korko voi vaihdella 4 % ja 20 % välillä. Järjestämme pankkien tekemät lainatarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Näin edullisimman lainan valitseminen on helppoa ja läpinäkyvää. Voit tutustua lainoihin tästä tarkemmin.

Kilpailutettuja lainoja

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Sopiiko minulle vakuudeton vai vakuudellinen laina?

Mikäli tarvitset lainaa vain muutamia tuhansia euroja, on vakuudeton laina usein ainut vaihtoehto, sillä vakuudellisen lainan alaraja on yleensä useampia tuhansia euroja. Mikäli rahantarpeesi taas on suurempi, kannattaa huomioida, että vakuudellisen lainan määrälle ei ole olemassa maksimiylärajaa. Ilman vakuuksia lainaa voi saada vain noin 60 000 euroon asti.

Mikäli lainaan tarvitaan vakuuksia, on lainanhakuprosessi on lähtökohtaisesti hitaampi ja vaivalloisempi. Usein se vaatii vähintään yhtä käyntiä paikan päällä pankissa. Vakuudellista lainaa voi myös olla vaikeampaa saada.

Sen sijaan ilman vakuuksia hakuprosessi on yleensä helppo ja nopea. Lainan käyttötarkoitusta ei myöskään kysellä, varsinkaan pieniä lainoja hakiessa. Lainan voi saada tilille jopa samana päivänä. Tällaisten luottojen etuna on myös se, että niitä myönnetään useammilta tahoilta. Kymmenet pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat näppärästi lainaa netissä, joten asiointia konttoreilla ei tarvita.

Lainaa ei kannata ottaa suurempaa määrää kuin mitä oikeasti tarvitsee. On myös hyvä pohtia omaa maksukykyä sekä lainan takaisinmaksun vaikutuksia omaan talouteen. Sillä ei ole käytännössä paljoa väliä, onko luottosi vakuudeton vai vakuudellinen laina. Vertailu ja kilpailutus on kuitenkin aina järkevää, jotta löydät sinulle sopivimman ja halvimman lainan.

Taulukossa kuvattu vakuudellisen ja vakuudettoman lainan eroja. Lainojen kilpailuttamisessa tulee aina kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko sisältää mm. lainan koron, tilinhoitomaksun, avausmaksun ja muut lainan kulut. Sortter kilpailuttaa pankit ja rahoituslaitokset puolestasi ja järjestää lainat edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaisesti.

Lainan tyyppiVakuudeton laina Vakuudellinen laina
LainasummaMaksimissaan 60 000 euroaYlärajaa ei ole
Laina-aikaSovittavissaSovittavissa
Korko 4.5 % - 20 %Alkaen 3.0 % + 12 kk euribor
AvausmaksuVaihteleeVaihtelee
Tilinhoitomaksu (€ / kk)VaihteleeVaihtelee
LainanhakuprosessiNopeampiHitaampi

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

Lainaa saa myös ilman vakuuksia

Kun sinulle tulee tarve lainalle, et tarvitse välttämättä vakuuksia sitä varten. Voit saada lainaa jopa 60 000 euroa ilmoittamalla hakemuksessa vain tulotietosi. Lainan hakeminen käy helposti netissä, vaikka kotisohvalla istuskellen. Rahatkin saa tilille nopeasti, jopa samana päivänä!

Lainojen korot ja kulut vaihtelevat huomattavasti lainanantajasta riippuen. Tämän vuoksi kannattaa kilpailuttaa lainat Sortterin palvelussa. Yhdellä lainahakemuksella näet sivustollamme lukuisien pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset. Ne on esitetty selkeästi ja läpinäkyvästi hintajärjestyksessä, joten voit tehdä sinulle sopivan päätöksen vaivattomasti.

Kilpailuta vakuudellinen laina Sortterilla

Lainojen vertaaminen Sortterilla on ilmaista, eikä se sido sinua ottamaan lainaa. Palvelumme on helppokäyttöinen ja turvallinen. Taloustutkimuksen keväällä 2023 toteuttaman tutkimuksen mukaan Sortter on Suomen luotettavin lainavertailu. Kilpailuttamalla lainat Sortterin kautta varmistut jatkossakin siitä, ettet maksa lainastasi turhia kuluja.

Sortter vertailee ja kilpailuttaa lainatarjoukset aina asiakkaan etu edellä. Lainavertailussamme näet helposti lainojen kokonaiskustannukset, kuukausierän, koron sekä muut lainaan liittyvät maksut – ja tietenkin todellisen vuosikoron: edullisin laina löytyy vertailemalla todellisen vuosikoron mukaan. Sortter kilpailuttaa tarjoukset aidosti edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Sortter on reilu lainavertailu, jossa voit kilpailuttaa pankit läpinäkyvästi ja saada lainan edullisemmilla ehdoilla. Siispä aloita vertailu heti!

Vakuudellisen lainan kilpailuttaminen Sortterin avulla on helppoa. Kun täytät seuraavat kriteerit, voit kilpailuttaa lainat palvelussamme:

 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, ilman maksuhäiriömerkintöjä

Lainojen kilpailutus toimii yksinkertaisesti niin, että teet lainahakemuksen, jonka jälkeen pääset tutustumaan saamiisi tarjouksiin ja vertailemaan niitä. Kyseessä on siis nopea ja helppo prosessi, jonka kautta voit säästää rahaa lainatarjouksia vertailemalla.

Kilpailuta laina seuraavasti

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Kirjoittaja Sortter

Kirjoittaja

Sortterin tiimi

Sortter pohjaa kaiken sisältönsä ammattitaitoon ja asiantuntijuuteen. Osa artikkeleistamme onkin kirjoitettu yhteistyössä Sortterin monipuolisten ja taitavien finanssialan asiantuntijoiden kanssa. 

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kirjoittamamme sisältö on laadukasta, ajankohtaista ja mielenkiintoista. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Ammattitaitoisten sisällöntuottajiemme lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.