Pankkilainalla rahoitus turvallisesti ja edullisesti kilpailuttamalla

Pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamat lainat vaihtelevat muun muassa lainojen käyttötarkoituksen mukaan. Kuluttajana voi olla vaikeaa valita, hakeeko esimerkiksi täsmäluottoa, joustoluottoa vai pankkilainaa. Selvennämmekin, mikä pankkilaina on ja miten se toimii. Näytämme myös, miten kilpailuttamalla pankkilainan voit saada selviä säästöjä lainan koroissa ja kuluissa.

Valitse lainasumma

16 000 €

Valitse laina-aika

8 vuotta
235 €
Arvioitu kuukausierä
tiedot
 • IlmainenIlmainen hakemus
 • Lainatarjous ilman sitoumuksiaEt sitoudu mihinkään
 • NopeaSaat lainapäätöksen samana päivänä
Laina-aika voi olla 1-20 vuotta, lainasumma 1 000–60 000 € ja korko 4–20 %. Esimerkki: Kun lainasumma on 16 000 €, korko 8,5 %, takaisinmaksuaika 8 vuotta, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kuukausierä on 235 €, takaisinmaksettava summa 22 586 € sekä todellinen vuosikorko on 9,49 %. Huomioithan, että lainan voi maksaa myös nopeammin takaisin.

Mikä on pankkilaina ja kuka sitä tarjoaa?

Pankkilaina tarkoittaa pankin myöntämää vakuudellista tai vakuudetonta lainaa. Käsittelemme tässä tekstissä vakuudetonta lainaa, jonka saamiseksi lainanhakijan ei tarvitse asettaa lainalle erilaisia vakuuksia tai lainantakaajaa. Vakuudetonta lainaa on mahdollista saada tuhannesta eurosta kuuteenkymmeneentuhanteen (60 000) euroon asti.

Vakuudetonta pankkilainaa voi hakea pankeista omilla verkkopankkitunnuksilla, vaikkei henkilö olisikaan kyseisen pankin asiakas.

Pankkilainaa voi hakea mistä tahansa suomalaisesta pankista. Lisäksi voit hakea lainaa netissä toimivien ulkomaalaisten pankkien sekä rahoituslaitosten kautta.

Kuka voi saada pankkilainaa?

Lainan myöntäminen on pankin osoitus luottamuksesta hakijan maksukykyä kohtaan. Pankki luottaa siihen, että pystyt maksamaan sovitun summan takaisin sovitussa ajassa. Pankeilla on tiettyjä ehtoja, joita vaaditaan pankkilainan myöntämiseksi.

Vakuudetonta pankkilainaa voi saada:

 • Jos olet yli 20-vuotias
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Olet hoitanut raha-asiat hyvin, eikä sinulla ole maksuhäiriöitä
Pankkilainan hakeminen puolison kanssa

Voit hakea pankkilainaa myös yhdessä puolisosi kanssa. Pankit voivat myöntää lainaa edullisemmalla korolla ja joustavammilla ehdoilla, kun jätät hakemuksen yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Lainalla on näin yhden henkilön sijasta kaksi takaisinmaksajaa, kun molemmat hakijat ovat yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta.

Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi oma avio- tai avopuoliso.

Pankit ja lainanantajat

Pop PankkiResurs BankAktia - logoBank NorwegianNordax Bank logoBigbankAvidaKaarnaTF Bank logoBrocc logoAlisa PankkiLea bankInstabankSweepBank logoFixura logoMorrow Bank logoBondora logoCredigoHalino logoSvea Bank - logoremember logo

Miten pankkilaina toimii?

Lainaa hakiessa päätät hakijana laina-ajasta ja lainasummasta määrittäen itsellesi sopivan kuukausierän. Pankki voi myöntää sinulle lainaa tietyillä ehdoilla, jotka voit joko hyväksyä tai hylätä.

Pankkilaina pähkinänkuoressa:
 • Laina-aika 1–20 vuotta
 • Lainasumma 1 000–60 000 €
 • Korko 4–20 %
 • Pankkilaina maksetaan takaisin ennalta sovituissa kuukausierissä

Lainahakemuksen lähettäminen

Pankkilainaa voi hakea ilman vakuuksia tai takaajia. Pankkien riskiperusteisen hinnoittelun vuoksi pankkilainojen korot vaihtelevat myös hakijan mukaan.

Täytä hakemus huolellisesti, jotta saat pankkilainan mahdollisimman edullisesti. Mitä paremmin pankki ymmärtää tilanteesi hakemuksen perusteella, sitä todennäköisesti saat pankkilainan pienellä korolla.

Pankkilainan myöntäjät saattavat tarvita pankkilainan hakemuksen liitteinä todistuksen ilmoittamastasi palkka- tai eläketuloista ennen lainan maksamista tilille. Tarvittavat todistukset kannattaakin ottaa valmiiksi esiin jo lainahakemusta täytettäessä.

Todistukseksi käyvät:

 • palkkakuitti 
 • eläketodistus (Kevan Omat eläketietosi -palvelusta)

Lähetä hakemus helposti netissä

Lähetä hakemus helposti netissä

seuraava
Vertaile lainatarjoukset

Vertaile lainatarjoukset

seuraava
Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

Valitse sinulle parhaiten sopiva laina

seuraava
Saat rahat tilillesi

Saat rahat tilillesi

Mihin pankkilainaa voi käyttää?

Pankkilainaa haetaan moniin eri tarkoituksiin. Suosittuja syitä pankkilainan hakemiseksi ovat esimerkiksi asunnon, kesämökin tai uuden auton ostaminen. Pankkilainaa voi myös hakea vaikkapa asunnon remontointiin, lomamatkaan tai vanhojen lainojen yhdistämiseen. Pankkia kiinnostaa lainan käyttökohteen sijasta kuitenkin enemmän hakijan kyky maksaa laina takaisin.

Huomaa, että tarjolla voi olla erikseen tiettyyn käyttötarkoitukseen kohdennettuja lainoja kuten mökkilaina, remonttilaina tai häälaina.

Auton osto: rahoitus vai pankkilaina?

Esimerkiksi auton ostajalle tarjotaan useaa tapaa hankkia rahoitusta. Perinteisesti autoliikkeestä haettu autorahoitus tai autolaina on tarkoittanut lainaa autoa vastaan. Tällöin ostamasi auto toimii lainan vakuutena tai panttina.

Autolainan, autorahoituksen ja leasingin välillä on eroja, ja ennen valintaa kannattaakin selvittää huolellisesti, mikä vaihtoehdoista sopii parhaiten omaan talouteen.

Yhdistä lainat

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa olemassa olevien lainojen, kulutusluottojen tai luottokorttivelkojen uudelleen rahoittamista paremmilla ehdoilla. Kun yhdistät lainat, velan määrä pysyy ennallaan, mutta sen ehdot muuttuvat aiempia lainasopimuksia edullisemmiksi.

Voit Sortterin avulla yhdistää lainat säästääksesi lainakuluissa. Lainojen yhdistämisessä säästöä syntyy tavallisesi sekä pienemmistä lainan koroista että pienemmistä kuukausittaisista palvelumaksuista.

lainatarjous0 €

Tämän verran olemme kilpailuttaneet asiakkaidemme lainahakemuksia viimeisen 30 päivän aikana.

Pankkilainan sovittaminen omaan talouteen

Ennen pankkilainan valitsemista kannattaa vielä tarkistaa, että laina on omaan talouteen sopiva. Oikein mitoitetun pankkilainan takaisinmaksu onnistuu ongelmitta maksuohjelman mukaisesti.

Takaisinmaksuerä kannattaa sovittaa niin, ettei lainan lyhentäminen tuota ongelmia, vaikka jonain kuukautena taloudessa olisikin jokin isompi menoerä.

Jos pankkilainan lyhentäminen ei syystä tai toisesta onnistu suunnitellusti, kannattaa olla yhteydessä pankkiin ja sopia maksujärjestelyistä. Pankit ovat yleensä halukkaita löytämään ratkaisun tilapäisiin maksuvaikeuksiin.

Osa pankeista myöntää maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia. Näet tiedon mahdollisuudesta maksuvapaisiin kuukausiin lainatarjouksen yhteydessä.

Pankkilainan maksaminen sovittua nopeammin

Voit myös maksaa pankkilainan takaisin ennenaikaisesti. Mahdollisuus ennenaikaiseen takaisinmaksuun on määritelty laissa, eikä siitä tarvitse olla erikseen mainintaa lainaehdoissa.

Pankkilainaa voi myös lyhentää suuremmissa maksuerissä, jolloin sen euromääräiset kulut jäävät pienemmiksi. Mitä nopeammin maksat lainaa takaisin, sitä vähemmän korkoa ja muita kuluja joudut maksamaan.

Suomen laki suojaa pankkilainan hakijaa

Suomen laki säätelee kuluttajalle myönnettäviä lainoja tarkasti. Laki velvoittaa pankkilainan myöntävää pankkia noudattamaan toiminnassaan hyvää lainanantotapaa. Pankit muun muassa tarkistavat lainanhakijan maksukyvyn sekä ilmoittavat lainaan liittyvät kustannukset helposti havaittavalla tavalla.

Lisäksi hyvään lainanantotapaan kuuluu vastuullinen suhtautuminen maksujärjestelyihin sekä sopiminen lyhennysvapaista kuukausista tai eräpäivän siirtämisestä.

 • profile image
  Ulla Satuli
  1.12.2023 13.24.09

  Kaikki sujui verraten nopeasti ja ammattitaitoisesti.

 • profile image
  Leseniuss
  29.11.2023 16.30.17

  Uskoisin että ihan pätevä palvelu.

 • profile image
  pekka aalto
  22.11.2023 11.47.01

  Loistava!

 • profile image
  Outi Nevalainen
  22.11.2023 8.53.27

  Helppo ja nopea

 • profile image
  Elli-Tarja Hallikainen-Ranta
  19.11.2023 16.26.59

  onnistui hienosti

Pankkilainojen erot, korot ja muut kulut

Pankkien tarjoamien lainojen välillä voi olla huomattaviakin eroja. Pankkilainat eroavat toisistaan koron, maksuajan sekä avaus- ja tilinhoitomaksujen osalta. 

Paras pankkilaina ei välttämättä löydy juuri omasta pankista. Suosittelemmekin aina kilpailuttamaan lainat, jotta saat itsellesi edullisimman tarjouksen.

Halvin pankkilainan korko ei välttämättä tarkoita kokonaisuudessaan edullisinta lainaa. Lainojen vertailussa kannattaakin kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo lainan kokonaiskustannukset.

Todelliseen vuosikorkoon kuuluu mahdollisesti seuraavat korot ja kulut:

 • Nimelliskorko
 • Avausmaksut
 • Käsittelymaksut
 • Kuukausimaksut
 • Tilinhoitomaksut
 • Laskutuspalkkiot

Pankkilainojen vertailu Sortterilla

Sortter on kotimainen ja ilmainen lainanvertailupalvelu, joka vertailee pankkilainat puolestasi, jotta voit valita itsellesi sopivimman lainan. Järjestämme tarjouksesi valmiiksi edullisuusjärjestykseen, jotta halvimman lainan löytäminen on sinulle mahdollisimman helppoa.

Lainan kilpailuttaminen:

 1. Valitse itsellesi sopiva lainasumma ja laina-aika lainalaskurin avulla
 2. Täytä maksuton lainahakemus Sortterin sivuilla
 3. Tutustu pankkien lainatarjouksiin
 4. Allekirjoita haluamasi lainasopimus pankkitunnuksilla
 5. Saat pankkilainan tilillesi

Usein kysyttyjä kysymyksiä pankkilainasta

 • Pankkilaina on pankin myöntämää vakuudellista tai vakuudetonta lainaa. Voit saada vakuudetonta pankkilainaa jopa 60 000 € asti.

 • Valitse laina-aika 1–20 vuotta ja lainasumma 1 000–60 000 €. Pankkilainan korko on 4–20 %. Pankkilaina maksetaan ennalta sovituissa kuukausierissä. Voit hyödyntää lainaa esimerkiksi häiden kustantamiseen tai auton ostoon. Sovita lainalaskurilla kuukausierä omaan talouteen sopivaksi. 

  Huomaa, että voit lyhentää lainaa myös sovittua nopeammin tai isommissa maksuerissä säästääksesi kustannuksissa.

  Tilapäisissä maksuvaikeuksissa kannattaa olla yhteydessä pankkiin ja sopia maksujärjestelyistä.

 • Voit saada pankkilainaa, jos olet vähintään 20-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä. Muista katsoa palkkakuitti tai eläketodistus valmiiksi lainan hakemisen yhteydessä, jos lainanantaja vaatii nähdä todistuksen tuloistasi.

 • Osa pankeista myöntää maksu- tai lyhennysvapaita kuukausia. Näet vertailussamme tiedon mahdollisuudesta maksu- tai lyhennysvapaisiin kuukausiin lainatarjouksen yhteydessä.

 • Pankkilainaan kuuluu korkojen lisäksi myös muita kuluja. Pelkän koron sijasta pankkilainoja kannattaakin vertailla keskittymällä todelliseen vuosikorkoon. Pankkilainaan kuuluu mahdollisesti seuraavat korot ja kulut:

  • Nimelliskorko
  • Avausmaksut
  • Käsittelymaksut
  • Kuukausimaksut
  • Tilinhoitomaksut
  • Laskutuspalkkiot

  Sortterin kotimainen vertailupalvelu näyttää lainatarjoukset aina todellisen vuosikoron mukaan, jotta pystyt helposti valitsemaan edullisimman lainan vertailusta.

 • Kiinnitä lainatarjouksissa huomiota tarjottuun lainasummaan, laina-aikaan, pankkilainan korkoon, mahdollisiin käsittelymaksuihin sekä todelliseen vuosikorkoon. Näin löydät itsellesi halvimman pankkilainan.

  Kun haet pankkilainaa Sortterin kautta, suosittelemme sinulle palvelussamme aina edullisinta mahdollista vaihtoehtoa. Vertailumme on tehty mahdollisimman läpinäkyväksi kuluttajalle.

Kilpailuta pankkilaina ja valitse edullisin tarjous!

Löysitkö sivustolta vastauksen kysymykseesi?